#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/12/2011 14:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Όμιλος Μπόμπολα πουλάει τα μεταλλεία χρυσούΗ Eldorado Gold, η καναδέζικων συμφερόντων εταιρεία που ελέγχει τα Χρυσωρυχεία Θράκης, συμφώνησε να εξαγοράσει τα Μεταλλεία Χαλκιδικής από τις εταιρείες επιχειρηματικών συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα.

Η Eldorado Gold είναι η εταιρεία που ελέγχει και τα Χρυσωρυχεία Θράκης, μιας επένδυσης η ένταξη της οποίας στις διαδικασίες fast track έχει ήδη δρομολογηθεί.

Σε ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Δευτέρας η  Eldorado Gold Corporation αναφέρει ότι  προχώρησε σε οριστική Συμφωνία με την εταιρεία European Goldfields Ltd, βάσει της οποίας η Eldorado θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της European Goldfields μέσω ανταλλαγής μετοχών στο Χρηματιστήριο του Τορόντο.

Βάσει της Συμφωνίας, οι μέτοχοι της European Goldfields θα λάβουν 0,85 μετοχές της Eldorado, και 0,0001 δολάρια Καναδά σε μετρητά, για κάθε μετοχή της European Goldfields ( Σχέση Ανταλλαγής). Κάθε δικαίωμα προαίρεσης στην European Goldfields θα ανταλλάσεται με αντίστοιχα δικαιώματα της Eldorado, και ο κάτοχος αυτών θα λαμβάνει, όταν τα ασκήσει,  μετοχές της Eldorado με βάση τη Σχέση Ανταλλαγής, άλλως με τους ίδιους όρους όπως ίσχυαν αρχικά στα δικαιώματα της European Goldfields.  Το σύνολο της Συμφωνίας αυτής ανέρχεται περίπου σε 2,5 δισ. δολάρια Καναδά, δηλαδή 1,8 δισ. εκατομμύρια ευρώ.

Η προσφορά της Eldorado αντιπροσωπεύει:


•         Αξία 13,08 δολάρια Καναδά για κάθε κοινή μετοχή της European Goldfields με βάση την τιμή κλεισίματος της 16ης Δεκεμβρίου 2011, των κοινών μετοχών της Eldorado ( 15,39 δολάρια Καναδά) στο Χρηματιστήριο του Τορόντο.
•         Ένα premium της τάξεως 56,5% του μεσοσταθμικού όρου 20 ημερών της μετοχής της European Goldfields σε συνδυασμό με τον αντίστοιχο μεσοσταθμικό όρο της Eldorado για την περίοδο με ημερομηνία λήξης 5-12-2011.

Κύρια χαρακτηριστικά της Συμφωνίας:


•         Δημιουργία της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρείας του κλάδου στην περιοχή , χαμηλού κόστους παραγωγής χρυσού, με κεφαλαιοποίηση της τάξεως 11 δις δολάρια Καναδά.
•         Ηγετικό αναπτυξιακό προφίλ, με αναμενόμενη ετησιοποιημένη αύξηση παραγωγής 30% τα προσεχή 4 χρόνια, που θα ανέλθει πάνω από 1,5 εκατ. ουγγιές χρυσού, μέχρι το 2015.
•         Ενισχύει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο έργων της Eldorado και δίνει διεθνή διάσταση στα υπάρχοντα υπό ανάπτυξη έργα της European Goldfields.
•         Ικανότητα χρηματοδότησης των προγραμματισμένων επενδυτικών ευκαιριών με εύρωστο ισολογισμό και ισχυρές ταμειακές εισροές από τις υπάρχουσες δραστηριότητες
•         Το μέρισμα της Eldorado θα παραμείνει το ίδιο με ενισχυμένη τάση αύξησης καθώς τα υπό ανάπτυξη έργα της European Goldfields θα υλοποιούνται
•         Εξαίρετη επενδυτική ευκαιρία επαναξιόλογησης που εδράζεται σε αναντίρρητες αξίες, προοπτικές ανάπτυξης, επιχειρηματική λογική και αποδεδειγμένο επιτυχές management.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την κατάληξη της αμοιβαίως επωφελούς αυτής Συμφωνίας με την European Goldfields.  H ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της European Goldfields σε αυτές της Eldorado, θα μας καταστήσει μία πολύ σημαντική μεταλλευτική εταιρεία χρυσού στην περιοχή. Η νέα εταιρεία θα είναι η ταχύτερα αναπτυσσομένη εταιρεία στον κλάδο των μεταλλείων χρυσού, και χαμηλού κόστους σε διεθνές επίπεδο.  Παράλληλα, χαιρετίζουμε την συνεργασία μας με την εταιρεία Άκτωρ, που είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, που θα συμβάλει με τη σειρά της  στην ασφαλή και έγκαιρη υλοποίηση των έργων στην Ελλάδα», όπως δήλωσε ο κ. Paul Wright, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado.

Με την ολοκλήρωση της Συμφωνίας, οι τωρινοί μέτοχοι της Eldorado και της European Goldfields θα έχουν στην νέα εταιρεία ποσοστά 78% και 22% αντίστοιχα.  Πλήρης στοιχεία της Συμφωνίας θα περιλαμβάνονται στο Υπόμνημα της Διοίκησης που θα σταλεί στους μετόχους της Eldorado και της European Goldfields περί τα μέσα Ιανουαρίου 2012.
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=166233

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kakofonix avatar
  kakofonix 19/12/2011 14:57:44

  Τι έγινε ρε παιδιά ο Εμίρης και οι φωτογραφίες στο Μαξίμου;

 2. anonymous avatar
  anonymous 19/12/2011 15:11:40

  Λάθος ο τίτλος. Δεν πουλάει αλλά συγχωνεύει και γίνεται μέτοχος της άλλης εταιρίας. Αυτό σημαίνει ότι αργά αλλά σταθερά θα αποκτήσει τον έλεγχο της καναδέζικης εταιρίας και θα μας εμφανίζεται ως καναδός.

 3. madprof avatar
  madprof 19/12/2011 16:28:03

  Ξεπουλιέτε ο ορυκτός πλούτος, με τους διαπλεκόμενους να αλωνίζουν.
  Μούγγα για το ψίχουλα που έδωσε η European Goldfields Ltd για να εξαγοράσει τα Μεταλλεία Χαλκιδικής.
  Μούγγα για το πως πότε και ποίοι είναι οι μέτοχοι της Eldorado Gold Corporation (sic! από το όνομα και μόνο, βγαίνουν τα δέοντα συμπεράσματα) και πως ελέγχει τα Χρυσωρυχεία Θράκης (δηλαδή άδεια εξόρυξης χρυσού σε περιοχή της Θράκης)!
  Οι πληβείοι ασχολούνται με τον επιούσιο, οι πλείστοι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών χρεοκοπημένοι και προδομένοι, οι μικρομεσαίοι όλων των κομματικών πανίδων και χλωρίδων συναγωνίζονται στα blogs για το ποιος έχει δίκιο για το χρώμα και το "μέγεθος" της κορδέλας που φορά στο λαιμό ενώ όλοι τους οδηγούνται εκόντες άκοντες στο κοινής διαχείρησης σφαγείο των κομματικών Eldorado. Μόνη τους επιλογή ο εκδορέας να είναι "σύντροφος"!

  • anonymous avatar
   anonymous @ madprof 19/12/2011 16:53:43

   Μη στεναχωριέσαι φίλε μου. Υπάρχει διαιτητική απόφαση. Κάποιο κράτος, νομίζω το Εκουαδόρ, έβαλε φόρο 68% στα έκτακτα κέρδη χρυσωρυχείου και δικαιώθηκε. Πολιτική βούληση χρειάζεται και λύνεται το θέμα.

 4. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 20/12/2011 14:58:31

  H μεγάλες ρέμουλες καλά κρατούν.

  Ο Καραμανλής είχε τον Βγενόπουλο για μεσίτη στον ΟΤΕ και το ΠΑΣΟΚ τον Μπόμπολα για τα χρυσορυχεία

  Α ρε Έλληνα τι παιχνίδια παίζουν οι καρχαρίες πίσω απ την πλάτη σου όταν εσύ στενάζεις από φόρους και περικοπές

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.