22/07/2011 23:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Οχι» σε ιδιώτες λέει η Ιρλανδία

Αποκλείει το ενδεχόμενο συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην επίλυση της ιρλανδικής κρίσης ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Χρέους της χώρας.

Με δηλώσεις του στο πρακτορείο Ρόιτερ ο Τζον Κόριγκαν, επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Διαχείρισης Χρέους, τονίζει ότι «η Ιρλανδία δεν χρειάζεται και δεν προτείνει να υπάρξει καμία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ιρλανδική λύση». «Οποιαδήποτε τέτοια πρόταση θα είχε αποτέλεσμα τη μόνιμη αύξηση του κόστους δανεισμού μας», πρόσθεσε.

Η Ιρλανδία περίμενε με αγωνία την απόφαση για λύση του ελληνικού προβλήματος από τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης, ευελπιστώντας μέσω Ελλάδας και σε ενδεχόμενη νέα ευνοϊκότερη αντιμετώπιση και του δικού της ζητήματος.

«Χωρίς αμφιβολία θα υπάρξουν θετικές επιπτώσεις για την Ιρλανδία, τουλάχιστον οι αγορές θα επιστρέψουν σε κάποιο είδος ομαλότητας», επισημαίνει ο Κόριγκαν, θεωρώντας ωστόσο ότι η οποιαδήποτε συμφωνία για την Ελλάδα δεν θα αποτελέσει προσχέδιο και για την Ιρλανδία. «Η αγορά αποδέχεται ότι η Ιρλανδία βρίσκεται σε διαφορετική κατάσταση απ' ό,τι η Ελλάδα».

Το Δουβλίνο ευελπιστεί να επιστρέψει στις αγορές προς τα τέλη του 2012, κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο. Το επιτόκιο του ιρλανδικού διετούς ομολόγου έχει φτάσει στο 22% από περίπου 9% που ήταν πέρυσι το Νοέμβριο, όταν η Ιρλανδία προσέφυγε σε βοήθεια ύψους 85 δισ. ευρώ από Ε.Ε.-ΔΝΤ.

enet.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 23/07/2011 00:34:41

    ΒΡΕ ΤΟΥΣ ΙΡΛΑΝΔΟΥΣ !!!ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ!!!.ΕΝΩ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΜΕΣΙΑΣ Ο ΓΑΠ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ( ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΝΔΟΥΣ) ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΙ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΤΗΣ ΣΠΕΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΔΡΑ.ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΣΑΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΟΖΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΜΠΑΊ???Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΛΙΝΤΣΑΡΗ ΕΙΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ,ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΒΟΔΙΟΥ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ.Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.