Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι ΑΜΚ Πειραιώς  και  Alpha Bank
25/03/2014 20:23
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι ΑΜΚ Πειραιώς και Alpha Bank

To πρώτο βήμα για την είσοδο ιδιωτών σε Πειραιώς και Alpha Bank έγινε

Με απόλυτη επιτυχία έκλεισε πριν από λίγο και το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς.
 Σύμφωνα με επίσημη πηγή της Τράπεζας, η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς, γεγονός που ερμηνεύεται ως ότι προσφέρθηκαν πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που ζητήθηκαν.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι το βιβλίο των προσφορών έκλεισε αργά το απόγευμα η ίδια πηγή της Τράπεζας αναφέρει ότι αύριο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου θα εκδοθεί ανακοίνωση που θα ενημερώνει τους επενδυτές τόσο για το σύνολο των κεφαλαίων που προσφέρθηκαν όσο και για την τιμή στην οποία πραγματοποιήθηκαν οι πράξεις.

Υπερκαλύφθηκε δύο φορές η ΑΜΚ της Alpha Bank

Δύο φορές υπερκάλυψαν οι προσφορές το ποσό που ζητούσε η Alpha Bank καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο έκλεισε το βιβλίο προσφορών.

Συνολικά προσφέρθηκαν 2,3 με 2,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του χρηματοοικονομικού κλάδου στο Λονδίνο, οι πράξεις έγιναν με discount 7% σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας, δηλαδή στα 65 σεντς ανά μετοχή. Οι ίδιοι κύκλοι σχολιάζουν ότι σύμφωνα με τα όσα ισχύουν αυτή την εποχή το discount είναι πολύ μικρό.

Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των επενδυτών οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι επενδυτές που συμμετείχαν στην αύξηση είναι μία μίξη παλαιών και νέων μετόχων, με την πλειοψηφία τους να χαρακτηρίζονται ως μακροπρόθεσμοι.

Έτσι, η Alpha Bank ολοκλήρωσε επιτυχώς, όπως αναμενόταν άλλωστε, την ΑΜΚ.

Alpha Bank: Στα €0,65 η προτεινόμενη τιμή διάθεσης των νέων μετοχώνΣημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, προς απόκτηση 1.846.153.846 νέων μετοχών στην τιμή των 0,65 ευρώ ανά μετοχή, προέκυψε σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, όπως σημειώνει η Alpha Bank σε ανακοίνωσή της.

Η Τράπεζα προτίθεται να εισηγηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 28/3 όπως ορίσει την τιμή διαθέσεως των νέων μετοχών σε 0,65 ευρώ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

Στα πλαίσια της ήδη ανακοινωθείσας πλήρως εγγυημένης προσφοράς νέων κοινών μετοχών εκδόσεως της Alpha Bank Α.Ε. (η “Τράπεζα”), που η τελευταία προτίθεται (μετά κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως) να διαθέσει, συνολικού ύψους αντλουμένων κεφαλαίων Ευρώ 1,2 δισεκατομμυρίων, γνωστοποιείται ότι, σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, προέκυψε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον προς απόκτηση 1.846.153.846 νέων μετοχών στην τιμή των Ευρώ 0,65 ανά μετοχή. Η προσφορά των μετοχών έγινε προς ειδικούς επενδυτές, εκτός Ελλάδος.

Κατ’ ακολουθία, η Τράπεζα προτίθεται να εισηγηθεί στην από 28 Μαρτίου 2014 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων όπως ορίσει την τιμή διαθέσεως των νέων μετοχών σε Ευρώ 0,65 και εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης όπως ολοκληρώσει την αύξηση κεφαλαίου δια ιδιωτικής τοποθετήσεως. Η ολοκλήρωση της προσφοράς τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την έγκριση των Εκτάκτων Συνελεύσεων των κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών, ως επίσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, της Τραπέζης, που άπαντα πρόκειται να συνέλθουν στις 28 Μαρτίου 2014”.

Πηγή:www.capital.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.