21/11/2011 15:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ολι Ρεν: η κρίση χρέους έχει πλήξει και τον πυρήνα της ευρωζώνης,

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κρίση χρέους έχει πλήξει και τον πυρήνα της ευρωζώνης, δήλωσε ο Olli Rehn, όπως μεταδίδει το Reuters. «Δεν θα πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις για αυτό» συμπλήρωσε ο επίτροπος, αρμόδιος για οικονομικά και νομισματικά θέματα.  Ο κ. Rehn εκτίμησε παράλληλα, ότι η οικονομική στασιμότητα στην Ευρώπη «θα επιβραδύνει» την βελτίωση της δημοσιονομικής εικόνας των χωρών μελών.  O κ. Rehn επέμεινε στην ανάγκη για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ως προς την ενιαία αγορά της ΕΕ "που θα αυξήσουν το συνολικό ΑΕΠ της ΕΕ κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2020". "Σχεδόν το ήμισυ από αυτή την αύξηση θα μπορούσε να προκύψει από την ολοκλήρωση της εφαρμογής της κοινοτικής οδηγίας για τον κλάδο υπηρεσιών" δήλωσε ο κ. Rehn συμπληρώνοτας πως εν μέσω του τρέχοντος περιβάλλοντος γίνεται πιο επιτακτικό "να κεφαλαιοποιήσουμε την εσωτερική μας αγορά".

 

 

Οι αλλαγές πολιτικού σκηνικού σε Ελλάδα και Ιταλία δεν επαρκούν για να τιθασευτεί η κρίση χρέους της ευρωζώνης, αναφέρει σε σημερινό report της η UBS.  Απαιτείται άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση των ευρωτραπεζών και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την τακτική χρεοκοπία της Ελλάδας, τονίζει ο οίκος, σημειώνοντας ότι μόνο έτσι θα υποχωρήσουν από τα μη διατηρήσιμα επίπεδα στα οποία διαμορφώνονται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης.

 

Το ρίσκο διάσπασης της ευρωζώνης έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες και είναι πραγματικό, επισημαίνει η Nomura σε ανάλυσή της με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου. Όπως διαπιστώνει στο report της, οι ευρωπαϊκές αρχές απέτυχαν να δημιουργήσουν ένα αξιόπιστο ανάχωμα για τις μεγαλύτερες αγορές ομολόγων της ευρωζώνης. Δεδομένου αυτού του αυξημένου κινδύνου, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για το ενδεχόμενο ρίσκο αναπροσαρμογής/μετατροπής του νομίσματος για διάφορα assets. Σύμφωνα με την ανάλυση της Nomura, η κλιμάκωση των εντάσεων στην ευρωζώνη, γύρω από την Ελλάδα αλλά επίσης και στις χώρες του πυρήνα της ευρωζώνης, υποδηλώνει ότι το ρίσκο μιας διάσπασης έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Η πιθανότητα για μια διάσπαση αυξάνει τα ερωτηματικά για το μέλλον των τρεχουσών υποχρεώσεων σε ευρώ. Ποιες από αυτές θα παραμείνουν σε ευρώ και ποιες θα επαναπροσδιοριστούν στα νέα εθνικά νομίσματα.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Avanti avatar
    Avanti 21/11/2011 16:16:59

    Εμείς δεν έχουμε ψευδαισθήσεις Όλι, εσύ και τα φιλαράκια σου έχετε. Μας κοροϊδεύετε 2 χρόνια τώρα και στραγγίξατε την Ελλάδα. Για να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστείτε για να κερδίσετε χρόνο γιατί το πρόβλημα δεν θα το λύσετε έτσι και αλλιώς. Καιρός να αρχίσουμε τα στοιχήματα.

  2. takis avatar
    takis 21/11/2011 17:09:12

    [Photo] Η απορία της κυρίας στην ουρά για το χαράτσι. http://shar.es/orzXQ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.