07/12/2010 17:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ολι Ρεν: Σύντομα η έγκριση της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής

Ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Όλι Ρεν επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι σύντομα θα εγκριθεί η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα, γεγονός που θα βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει τις δυσκολίες αναχρηματοδότησης του χρέους της.

Ερωτηθείς, κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά τη λήξη των εργασιών του Ecofin ο ευρωπαίος επίτροπος υπενθύμισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι οι χρόνοι ωρίμανσης των δανείων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας είναι ανάγκη να εναρμονιστούν και πως ανέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει σύντομα το ζήτημα αυτό για την Ελλάδα.

«Αυτό θα γίνει σύντομα και θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τις δυσκολίες αναχρηματοδότησης του χρέους της», συμπλήρωσε.


Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στην Ιρλανδία, ο κ. Ρεν τόνισε ότι η πραγματική οικονομία της χώρας ανακάμπτει, καθώς καταγράφεται αύξηση των εξαγωγών και μια νέα ώθηση στων ιδιωτικό τομέα.

«Είμαι σίγουρος ότι ο έξυπνος, ανταγωνιστικός και πεισματάρης λαός της Ιρλανδίας, καθώς και οι προοπτικές της χώρας για ανάκαμψη θα τη βοηθήσουν να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να επιστρέψει σύντομα σε τροχιά ανάπτυξης», ανέφερε χαρακτηριστικά

Τέλος, ο κ. Ρεν τόνισε ότι το επόμενο «τεστ κοπώσεως» των ευρωπαϊκών τραπεζών θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριου του 2011 και πρόσθεσε ότι η εμπειρία των προηγούμενων τεστ έδειξε ότι θα πρέπει αυτή τη φορά να αξιολογηθεί και η ρευστότητα του τραπεζικού τομέα. Τα νέα τεστ αντοχής για τις τράπεζες θα βασίζονται στη νέα χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο, κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 07/12/2010 17:28:55

  Τέστ κοπώσεως δεν είχε γίνει πριν λίγους μήνες?
  Τότε όλα ήταν καλά. Έτσι είπαν.
  Και επειδή ήταν όλα καλά ήρθε η επιμήκυνση.
  Ποιόν κοροϊδεύουν?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.