#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/08/2012 21:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ολάντ: Να στηρίξουμε την Ελλάδα, αν τηρηθούν οι δεσμεύσειςΟι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της 19ης Οκτωβρίου, αν η κυβέρνηση της χώρας δείξει πως τηρεί τις δεσμεύσεις της για οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Αν οι Έλληνες το δείξουν αυτό, θα πρέπει, στην ευρωπαϊκή Σύνοδο του Οκτωβρίου, να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το μέλλον», είπε ο Ολάντ μετά τις συνομιλίες που είχε με τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Το ΔΝΤ: Δίκαια και ισορροπημένα τα μέτρα (!!!)

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας επιστρέφει η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, για να συνεχίσει την αξιολόγηση, των μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, τόνισε ότι αυτή την στιγμή δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα παραμονής των μελών της τρόικας στην ελληνική πρωτεύουσα και ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις και την πρόοδο που θα επιτευχθεί.

Συμπλήρωσε, ότι δεν γνωρίζει το πότε θα είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας ώστε να δοθεί στα μέλη του συμβουλίου του Ταμείου και στη συνέχεια να δημοσιοποιηθεί. Πρόσθεσε ότι αυτή είναι πάντα η τακτική που ακολουθείται και από τους Ευρωπαίους συνεργάτες και θα γίνει (η ετοιμασία της έκθεσης) όταν "όλα θα ξεκαθαριστούν", επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ράις επανέλαβε ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για δίκαια και ισορροπημένα μέτρα.

Τέλος, ο κ. Ράις επιβεβαίωσε την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, υποστηρίζοντας ότι "δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο" και πως συζήτησαν την όλη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και γενικότερα της ευρωζώνης. Ο εκπρόσωπος του Ταμείου σημείωσε ότι ήταν μια "ιδιωτική συνομιλία" και δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 30/08/2012 21:17:10

  Ραφιναρισμένα θα πω εγω..

 2. Εμμανουήλ Πρόιος avatar
  Εμμανουήλ Πρόιος 30/08/2012 21:22:08

  Την βαζελίνη μην ξεχάσουν...

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 30/08/2012 21:37:36

  Ντοκουμέντο! "Όλα ήταν προσχεδιασμένα. Η εξόντωση του ελληνικού λαού είναι απλά άλλη μια αναγκαία "παράπλευρη απώλεια"

  Η κυνική δήλωση του επικεφαλής οικονομολόγου της Παγκόσμιας Τράπεζας Μάϊκλ Μπρούνο και η σοκαριστική ομολογία του παραιτηθέντος απο το ΔΝΤ Ντέϊβ Μπαντού

  Μάϊκλ Μπρούνο
  Ο ισραηλινός οικονομολόγος Peter Michael Bruno (Εβραϊκά: מיכאל ברונו)γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου του 1932 και πέθανε τα χριστούγεννα (25η Δεκεμβρίου) του 1996. Ήταν διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας .Το "έργο" του ήταν τόσο ...σημαντικό, που το πασίγνωστο για τις παρακρατικές και παραοικονομικές δραστηριότητές του "Ίδρυμα Rothchild" καθιέρωσε το ειδικό βραβείο "Michael Bruno" το οποίο απονέμεται φυσικά στους "ικανότερους" και "ευφυέστερους" οικονομικούς δολοφόνους της Παγκόσμιας Τραπεζοπιστωτικής Εξουσίας.

  ...Σε μια διάλεξή του στο συνέδριο της Διεθνούς Οικονομικής Ένωσης που έγινε στην Τύνιδα το 1995, ο Μπρούνο πληροφόρησε τους 500 συγκεντρωμένους οικονομολόγους από 68 χώρες, ότι αποκτούσε ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή "η ιδέα πως μια αρκετά μεγάλη κρίση μπορεί να συγκλονίσει απρόθυμους διαμορφωτές της πολιτικής, έτσι ώστε να θεσμοθετήσουν μεταρρυθμίσεις που θα αυξάνουν την παραγωγικότητα".

  Ο Μπρούνο ανέφερε τη Λατινική Αμερική ως το "κατ΄εξοχήν παράδειγμα των...
  ευεργετικών βαθιών κρίσεων", κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Αργεντινή, όπου ο πρόεδρος Μένεμ και ο υπουργός οικονομικών Καβάγιο (σχ. Κλασσικο- περίπτωσης: αυτόν δηλαδή που πρόσφατα μας παρουσίασε ο Παπαχελάς του Σκάϊ και του Σόρος ως πολύτιμο συμβουλάτορα) προωθούσαν τις ιδιωτικοποιήσεις "επωφελούμενοι από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης"... υπό αυτό το πρίσμα οι διεθνείς παράγοντες έπρεπε να κάνουν ακόμα περισσότερα για να επωφεληθούν απο τις υπάρχουσες οικονομικές κρίσεις.. να κόψουν προληπτικά την πρόσβαση στην οικονομική βοήθεια ώστε οι κρίσεις να επιδεινωθούν.. παρότρυνε το ακροατήριο να αντιμετωπίσει μια τέτοια καταστροφή ως το πρώτο στάδιο της δημιουργίας..
  ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΝ χάριν των ευκαιριών που θα δημιουργούνταν όταν θα ξαναχτίζονταν από τα ερείπια..

  Η φρικιαστική ομολογία του Ν. Μπαντού
  (ήταν κάτι σαν τον σημερινό Τόμσεν)

  "Σήμερα παραιτούμαι από το προσωπικό του ΔΝΤ, ύστερα από 12 χρόνια και έπειτα από 1000 ημέρες εργασίας στο εξωτερικό ως αξιωματούχος του ταμείου κατά τη διάρκεια των οποίων, με όπλα τα φάρμακά σας και τα κόλπα σας, εφορμούσα σαν γεράκι εναντίον των κυβερνήσεων και των λαών της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Αφρικής. Για μένα η παραίτησή μου είναι μια ανεκτίμητη απελευθέρωση, επειδή με αυτόν τον τρόπο κάνω το πρώτο μεγάλο βήμα που θα μου επιτρέψει να ελπίζω ότι θα μπορέσω να ξεπλύνω τα χέρια μου από αυτό που στα μάτια μου είναι το αίμα εκατομμυρίων φτωχών και πεινασμένων ανθρώπων (...)Ξέρετε, το αίμα είναι τόσο πολύ, που κυλάει σε ποτάμι. Κι όταν στεγνώνει, σχηματίζει πάνω μου κρούστα. Μερικές φορές αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει αρκετό σαπούνι σε ολόκληρο τον κόσμο για να καθαριστώ από όλα όσα έκανα εν ονόματι σας."

  Ο Μπαντού συνέχιζε τεκμηριώνοντας τις καταγγελίες του εναντίον του ΔΝΤ ότι χρησιμοποίησε τις στατιστικές ως "φονικά" όπλα. Παρέθετε λεπτομερή στοιχεία για το πώς, ως υπάλληλος του ΔΝΤ , είχε αναμιχθεί σε εσκεμμένα "στατιστικά σφάλματα" προκειμένου να διογκωθούν τα αριθμητικά στοιχεία στις εκθέσεις του Ταμείου ώστε η χώρα* να δείχνει πολύ λιγότερο σταθερή απ΄ότι ήταν στην πραγματικότητα.. το ΔΝΤ είχε διογκώσει τα στατιστικά στοιχεία για το εργατικό κόστος με συνέπεια η παραγωγικότητα της χώρας* να φαίνεται πολύ χαμηλή , παρ΄όλο που το ΔΝΤ γνώριζε τα πραγματικά δεδομένα. Σε μία άλλη περίπτωση, το ΔΝΤ "επινόησε κυριολεκτικά από το πουθενά, ένα τεράστιο απλήρωτο κρατικό χρέος" (*σχ. Κλασσικοπερίπτωσης: στην λέξη "χώρα" μπορείτε να βάλετε εκτός από την Ελλάδα και όποια άλλη θέλετε αρκεί να έχει περάσει από εκεί το ΔΝΤ)..

  Στην επιστολή του ο Μπαντού, που πέθανε το 2001, καθιστούσε σαφές ότι οι αντιρρήσεις του δεν αφορούσαν μόνο τον τρόπο αντιμετώπισης μιας χώρας από μια χούφτα αξιωματούχων. Αντιμετώπιζε ολόκληρο το πρόγραμμα των διορθωτικών προσαρμογών του ΔΝΤ ως μία μορφή μαζικών βασανιστηρίων καθώς "κυβερνήσεις και λαοί που ουρλιάζουν από τον πόνο υποχρεώνονται να γονατίζουν μπροστά μας τσακισμένοι, τρομοκρατημένοι και κομματιασμένοι, ικετεύοντας για ένα ίχνος λογικής και αξιοπρέπειας εκ μέρους μας. Όμως εμείς γελάμε απάνθρωπα στα μούτρα τους και τα βασανιστήρια συνεχίζονται αμείωτα."

  Μετά τη δημοσίευση της επιστολής η κυβέρνηση του Τρινιντάτ και Τομπάγκο, ανέθεσε σε δύο ανεξάρτητες επιτροπές να διερευνήσουν τις κατηγορίες και διαπιστώθηκε ότι ήταν σωστές. Το ΔΝΤ είχε διογκώσει και χαλκεύσει στατιστικά στοιχεία, με ολέθριες επιπτώσεις για τη χώρα...

  (πηγή: ellas-afipnιsi.blogspot.gr Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012)

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ η Dimi 30/08/2012 22:57:37

   Δυστυχώς Dimi έτσι είναι. Εμάς μάς έβαλε στήν «σειρά» γιά τό ΔΝΤ ο μεγάλος εβραίος Ανδρέας. Γι' αυτό τού κάναμε καί άριστη κηδεία καί τόν αναπολούμε. Άνθρωποι σάν τόν Ανδρέα, Μάϊκλ Μπρούνο, ή καί σάν τόν Ν. Μπαντού θά υπάρχουν πάντα. Τήν ίδια δουλειά έκανε καί η Λούκα Κατσέλη καί ο Γεράσιμος Αρσένης καί τόσοι άλλοι «δικοί» μας.

   Βασική παράμετρος τών διεθνών τοκογλύφων-εξουσιαστών:
   - Τά δανεικα δέν πρέπει νά επενδύονται παραγωγικά ποτέ!!!
   - Όλα τά δανεικά πρέπει νά ακολουθούν τόν δρόμο τής κατανάλωσης καί μάλιστα κατανάλωση από τίς χώρες τών οποίων ελέγχουμε τήν βιομηχανία, η δέ πολιτική καί στρατιωτική τους δομή είναι οι φρουροί τών δικών μας (καί μόνον τόν δικών μας) συμφερόντων.
   - Εμείς μπήκαμε στόν τάφο πού μάς άνοιξαν χειροκροτώντας τούς νεκροθάφτες.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Ιαπετός 31/08/2012 00:35:35

    Iαπετέ, κάθε μήνα, ημέρα Κυριακή, στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών, κάνουμε το Ειδικό Τρισάγιο υπέρ Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, στον οικογενειακό του τάφο. Οι Έλληνες είμαστε λαός που σέβεται και τιμά τους γονείς, τα παιδιά, τους νεκρούς, τους ήρωές του. Αν και αποστρέφομαι ο,τιδήποτε σχετικό με την οικογένεια Παπανδρέου, κάθε φορά, ειλικρινά θλίβομαι καθώς περνώ δίπλα από τον τάφο Ανδρέα Παπανδρέου. Ούτε για δείγμα ένα λουλούδι. Ούτε ένα κερί αναμμένο. Μόνιμα σκονισμένη η μαρμάρινη πλάκα. Αυτή γιά μένα, είναι η απόλυτη ερημιά και εγκατάλειψη. Η τραγωδία να μη τον θυμάται κανείς. Ούτε καν η χήρα που γι αυτήν τελικά, διασύρθηκε και γελοιοποιήθηκε όσο ελάχιστοι άνδρες διεθνώς και μαζί μ’ αυτόν, η δύσμοιρη Ελλάδα που σήμερα στενάζει με τις κακουργηματικές πράξεις του εθνοκτόνου γιού του, Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου.

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ η Dimi 31/08/2012 00:52:48

     Ο Κολοκοτρώνης τό αξίζει πραγματρικά.
     Ακόμα θυμάμαι, στά απομνημονεύματά του, τήν απάντηση του στήν ζήλεια τού Μακρυγιάννη γιά τίς επιτυχίες του:
     -Άντε Κολοκοτρώνη. Η πατρίδα θά σέ αναμείψει μέ χωράφια καί ελιές (ή κάπως έτσι).
     -Θά μέ αναμείψει μέ εξορίες καί φυλακές.

     Ο Μακρυγιάννης πολεμούσε γιά κρατικό κορβανά. Βάλσαμο γιά τίς πληγές τών αγωνιστών, όπως έλεγε (δέν είναι τυχαία η ηρωποίησή τού Μακρυγιάννη από τήν αριστερά).
     Ο Κολοκοτρώνης πολεμούσε γιά αυτή τήν πατρίδα πού θά τόν φυλάκιζε. Όχι γιά τό βάλσαμο.
     Αυτό είναι μεγαλείο ψυχής.

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ Ιαπετός 31/08/2012 08:54:23

      Eτσι ακριβώς! Από το βίντεο αυτό εμείς μάθαμε για τον τάφο του Θ. Κολοκοτρώνη http://bit.ly/4PBOy1 και έκτοτε, κάθε μήνα, λέμε: “πάμε να πλύνουμε τον Πατέρα”. Δεν υπάρχει Έλληνας που να έχει περάσει και να μην έχει σταματήσει με σεβασμό, μπροστά του. “Που είσαι να σώσεις την Ελλάδα;” “Tώρα έπρεπε να ζεις” και πολλά άλλα λένε, κάνοντας τον σταυρό τους. Επειδή η Ελληνική σημαία που τυλίγει το στήθος του από τον ήλιο γρήγορα θαμπώνει, την αλλάζουμε και σε καθαρό σεντόνι τη φυλάμε. Ως απλοί Έλληνες πολίτες, είναι το ελάχιστο δείγμα σεβασμού και τιμής στης Λευτεριάς το «Δίζυγο Πυρ» που μέχρι και σήμερα διδάσκεται στις Στρατιωτικές Σχολές, αποδεικνύοντας τη ευφυΐα στρατηγικού σχεδιασμού του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

 4. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 30/08/2012 21:38:47

  Συμφωνα με τα μυαλά τους μια χαρά είναι το κόψιμο των δώρων γιατί ξέρετε τι κόστος θα είναι για το κράτος να κάθεται να υπολογίζει ξεχωριστά πόσα χρειάζονται για να δοθεί το δώρο Χριστουγεννων πόσα για το δώρο Πασχα πόσο για το δώρο Ραμαζανιού και πόσο για το δώρο Μπαιραμιού. Αστε που υπάρχουν και οι Ινδοί που έχουν χίλιες δυό θρησκείες. Μύλος θα γινόταν το λογιστήριο του κράτους

 5. abc avatar
  abc 31/08/2012 09:26:59

  Αγαπητοί Dimi και Ιαπετέ, τώρα ξέρουμε πλέον όλοι την αιτία της κρίσης.
  Ομως το λάθος των "Μεγάλων" είναι οτι με τη μέθοδο του ράβε και ξήλωνε όχι μόνο δεν δημιουργούν ευκαιρίες που θα αυξάνουν την παραγωγικότητα, αλλά κάνουν απλά σε κάθε βήμα της ανθρωπότητας προς τα εμπρός, δύο βήματα πίσω.
  Βεβαίως αυτοί κερδίζουν και στο εμπρός και στο πίσω, αλλά μπροστά στην απληστία τους για άμμεσο και παχυλό κέρδος και αμόρφωτοι όπως είναι (δεν έχουν χρόνο για "χάσιμο") δεν βλέπουν ότι αν ρίξουν όλα τα λεφτά στην επιστήμη και την πληροφορία τα κέρδη τους θα γίνουν αμύθητα και μόνιμα...Εστι συνεχίζουν στην "παλιά τους τέχνη κόσκινο" και εμείς γινόμαστε "παράπλευρες απώλειες", έτσι χωρίς λόγο και νόημα. όπως τόσα άλλα στην ανθρώπινη βλακεία που μάλλον είναι άπειρη, όπως είπε και ο Αινστάιν...

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ abc 31/08/2012 19:58:24

   Abc, κάθε Δευτερόλεπτο καθώς φαίνεται, κάποιος στον πλανήτη παίρνει νέο δάνειο. Οι αριθμοί στο παγκόσμιο ρολόϊ χρέους του Economist, προκαλούν τρόμο! Oι κάτοικοι του πλανήτη Γη είναι ξεκάθαρο πλέον ότι είναι ΔΟΥΛΟΙ του χρέους. Η Ελλάδα, στο κόκκινο βαθύ του χρέους. Ποιοί και Πόσοι άραγε είναι αυτοί οι οποίοι εισπράττουν εντόκως όλα αυτά τα τερατώδη ποσά; http://www.economist.com/content/global_debt_clock

   "Υπάρχουν δύο τρόποι για να κατακτήσεις και να υποδουλώσεις
   μιά Χώρα. Ο ένας, είναι με το σπαθί. Ο άλλος, με τα χρέη."
   ~John Adams, 2ος Πρόεδρος των ΗΠΑ (1797-1801)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.