02/05/2011 14:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι τράπεζες τροφοδοτούν τις συζητήσεις για αναδιάρθρωση

Οι τράπεζες τροφοδοτούν τις συζητήσεις γύρω από ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με σκοπό την αποκόμιση κερδών, ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική Handelsblatt ο επικεφαλής του τρέχοντος ταμείου διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EFSF) Klaus Regling. «Οι τράπεζες έχουν βγάλει πολύ υψηλά κέρδη από την αναδιάρθρωση των κρατικών χρεών στη Λατινική Αμερική και την Ασία τη δεκαετία του 80 και του 90. Θα επιθυμούσαν να επαναλάβουν το ίδιο και στην Ευρώπη», σημείωσε στη συνέντευξή του ο Regling.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενώ υπάρχουν κίνδυνοι για την Ελλάδα, είναι πολύ νωρίς να εξάγουμε συμπεράσματα περί πιθανής αναδιάρθρωσης των χρεών της. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του EFSF, πιθανές εναλλακτικές λύσεις για την έξοδο της Ελλάδας από τη δυσχερή οικονομική θέση θα μπορούσαν να είναι η επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, οι περαιτέρω περικοπές των κρατικών δαπανών ή ακόμα και η αύξηση των φόρων. Παράλληλα, ο Regling υπογράμμισε πως πιστεύει ότι η Ισπανία δεν θα χρειαστεί πακέτο στήριξης από την Ε.Ε.
«Η κυβέρνηση μειώνει το έλλειμμα και αναμορφώνει την οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Regling προσθέτοντας ότι οι εκτιμήσεις για το κόστος αναδιάρθρωσης του ισπανικού τραπεζικού τομέα διίστανται, σε κάθε περίπτωση όμως, το κόστος αυτό βρίσκεται εντός των διαχειρίσιμων ορίων.

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/05/2011 14:10:19

    Σωπα καημενε.. που εβγαλαν λεφτα οι Τραπεζες απο "αναδιαρθρωσεις"....
    Στην Ελληνολατινικη Ευρωπη να δεις ποσα εχουν βγαλει και ποσα εχουν εγγραψει!!! οτι θα βγαλουν !!! τα εχουν μετρημενα..

    ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.