11/08/2010 11:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι τιμές της βενζίνης "καίνε" τις διακοπές

Φωτιά βάζουν τα καύσιμα στις φετινές διακοπές των Ελλήνων. Η τιμή της αμόλυβδης σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας έφθασε ήδη στα 1,7 ευρώ το λίτρο, προκαλώντας πανικό όχι μόνο στους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου αλλά και σε όσους ήδη βρίσκονται σε διακοπές, καθώς είναι αναγκασμένοι να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους. Τα ταξίδι των καλοκαιρινών διακοπών εξελίσσεται σε εφιάλτη για χιλιάδες έλληνες εκδρομείς, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος της τιμής της αμόλυβδης. Πολλοί είναι εκείνοι που έφυγαν από την Αθήνα γεμίζοντας το ρεζερβουάρ στην τιμή των 1,45 ευρώ το λίτρο και φτάνοντας στους τελικούς τους προορισμούς είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν για να ξαναγεμίσουν τα ρεζερβουάρ έως και 25 λεπτά το λίτρο ακριβότερα. Μάλιστα, εκτός από τις υψηλές τιμές, οι καταναλωτές συναντούν και σημαντικές αποκλίσεις από πρατήριο σε πρατήριο ακόμα και της ίδιας εταιρείας, οι οποίες ξεπερνούν ακόμα και τα 36 λεπτά το λίτρο και μάλιστα σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων. Οι τιμές των καύσιμων έχουν προκαλέσει πανικό στους οδηγούς καθώς μέσα σε έναν χρόνο είδαν την τιμή της αμόλυβδης να αυξάνεται κατά σχεδόν 40%. Ετσι, ενώ πέρσι τον Αύγουστο η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν στα 1,099 ευρώ το λίτρο, φέτος έχει φτάσει στα 1,504 ευρώ. Αποτέλεσμα είναι η σημαντική αύξηση του κόστους μετακίνησης. Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καύσιμων (ΠΟΠΕΚ) επισημαίνει ότι «υπάρχει αισχροκέρδεια στον χώρο της αγοράς πετρελαιοειδών, η οποία αποδεικνύεται από τις μεγάλες αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ γεωγραφικών περιοχών και μεταξύ πρατηρίων. Όπου υπάρχουν αποκλίσεις, σημαίνει ότι τη διαφορά των αποκλίσεων κάποιοι τη βάζουν στην τσέπη τους. Η βασική αιτία των μεγάλων αποκλίσεων είναι οι Συμβάσεις Αποκλειστικής Συνεργασίας των εταιρειών με τους πρατηριούχους, οι περισσότερες των οποίων δεν αναφέρουν ούτε τιμές χονδρικής, ούτε εκπτώσεις, ούτε συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια με τα οποία γίνεται η τιμολόγηση», λένε οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΕΚ. Δυσαρεστημένοι από τις τιμές των καυσίμων στην Κρήτη εμφανίζονται ξένοι αλλά και έλληνες επισκέπτες του νησιού. Την τελευταία εβδομάδα η τιμή της απλής αμόλυβδης έφτασε να πουλιέται στα πρατήρια του νομού έως και προς 1,64 ευρώ. Ειδικά τα Χανιά και το Ρέθυμνο συγκαταλέγονται στις περιοχές της χώρας με τις μεγαλύτερες τιμές.

(Τα ΝΕΑ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. manvas avatar
  manvas 11/08/2010 12:29:14

  Τώρα πουλάκια μου κόπτεστε για την τιμή των καυσίμων σαυτές τις περιοχές που ήρθατε διακοπές!Εμείς που ζούμε εδώ την πληρώνουμε τόσο όλο το χρόνο

 2. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 11/08/2010 12:33:28

  Δεν χρησιμοποείτε ποδήλατο, όπως ο ΓΑΠ;
  Θα σας μαλώσει. Επιβαρύνετε και το περιβάλλον της επαρχίας με ρύπους; Αίσχος.

  ΥΓ: προφανώς αστειεύομαι, μην παρεξηγηθείς.

 3. dfdfgdg avatar
  dfdfgdg 11/08/2010 17:51:58

  Άντε να δούμε που θα φτάσουν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.