#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/09/2009 15:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Οι πύλες του ανεξήγητου»

 

«Οι πύλες του ανεξήγητου». Τον τίτλο της εκπομπής, μεταφυσικού περιεχομένου, του Κ. Χαρδαβέλα θα μπορούσε να δανειστεί κανείς για να περιγράψει την σημερινή συνέντευξη τύπου του Γ. Παπανδρέου. Ομολογουμένως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ άνετος, με αέρα υπεροχής και πολλές φορές με χιούμορ ξεπέρασε τις δύσκλοες ερωτήσεις χωρίς σοβαρά λάθη.

Ωστόσο, οι κρίσιμες ερωτήσεις για την οικονομία ιδιαίτερα, αλλά και για άλλους τομείς γενικότερα δεν απαντήθηκαν. Σε ότι αφορά την οικονομία ο Γ.Παπανδρέου δεν απάντησε: 

Που θα βρει μέσα σε τρεις μήνες, μέχρι το τέλος του έτους, τα λεφτά για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και για να μη σκάσει η φούσκα της αγοράς.
Που θα βρει τα χρήματα για τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που προανήγγειλε;
Πως θα χρηματοδοτήσει τα πρώτα μέτρα για να πάρει μπροστά η αγορά;
Πόσα είναι τα χρήματα που υπολογίζει το ΠΑΣΟΚ ότι θα χρειαστούν αν το πρόγραμμα του κόμματος ξεκινήσει να υλοποιείται;

 Με λίγα λόγια, δεν απάντησε σε κρίσιμα ερωτήματα για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει. Εκανε γενικόλογες αναφορές σε αλλαγή κατευθύνσεων του ΕΣΠΑ, επανεκκίνηση της αγοράς, μάχη κατά της γραφειοκρατίας, νέο φορολογικό σύστημα, πράσινη ανάπτυξη κ.λπ. Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να πει ότι είναι... πράσινα άλογα, αλλά ας πούμε ότι μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

 Ο κ. Παπανδρέου δεν απάντησε στο πως και με ποιους θα αλλάξει το κατεστημένο στις εφορίες, αλλά και τον κρατικό μηχανισμό ο οποίος έχει μάθει στις πελατειακές σχέσεις, στην γραφειοκρατία, στη λαμογιά. Καμιά αλλαγή δεν μπορεί να γίνει χωρίς το ανθρώπινο δυναμικό του κράτους, επομένως τους ίδιους δημόσιους υπαλλήλους, και λοιπούς κρατικούς λειτουργούς θα κληρονομήσει ο Γ. Παπανδρέου.

 Είπε ότι τα ανείσπρακτα έσοδα είναι 31 δις ευρώ κι αν πάρουν ένα ποσοστό από αυτά θα χρηματοδοτήσουν τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ. ΜΕ ποιον φορολογικό μηχανισμό θα το καταφέρουν αυτό και σε ποιους φορολογούμενους θα κατεθυνθούν; Στους μικρομεσαίους που χρωστούν τα περισσότερα;

Τα’ βαλε με τους τραπεζίτες, και ορθώς. Εϊπε δε ότι θα πάρει μέτρα, θα κόψει τα μπόνους και άλλα τέτοια. Μα οι περισσότερες τράπεζες είναι ιδιωτικές, μόνο για την ΑΤΕ μίλησε, άντε και ολίγον από Εθνική;

Αποκάλυψε ότι έχει ήδη μιλήσει με Τρισέ, Αλμούνια, Μπαρόζο οι οποίοι έχουν δει (και πιθανόν εγκρίνει) το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Μα η Κομισιόν δεν είναι αυτή που μιλά για σκληρή λιτότητα, πάγωμα μισθών, αλλαγές στο ασφαλιστικό με αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης; Τι είδους διαπραγμάτευση είναι αυτή ή μήπως έχουμε κουβέντες για εσωτερική κατανάλωση και κρυφά deal στις Βρυξέλλες;

«Θα ματώσουμε για τη φοροδιαφυγή» είπε και υποσχέθηκε να διαλύσει τα κομματικά φέουδα στις εφορίες. Μήπως οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτές που κερδίζουν συντριπτικά τις εκλογές στις εφορίες, χάρη βέβαια των κομματικών προσλήψεων στα χρόνια του Κ. Σημίτη;

Ξαναχάϊδεψε τα αυτιά των πολιτών μιλώντας για αναδιανομή του πλούτου όπως αυτή που είχε κάνει ο πατέρας του το 1981 και από τότε η οικονομία πήγε κατά διαβόλου. Εκανε λόγο για δίκαιο φορολογικό σύστημα, πάταξη της γραφειοκρατίας, συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις, φραγμό στις σπατάλες των νοσοκομείων που τα χαρακτήρισε άνδρα της διαφθοράς. Ομορφα λόγια σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο όχι στην Ελλάδα του γρηγορόσημου, της πελατειακής νοοτροπίας, της ρεμούλας.

 Επισημάνσεις:

 Ο κ. Παπανδρέου δεν απάντησε στο βασικό. Πώς θα τα βάλει με το κομματικό του ακροατήριο που έχει καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό ή που καραδοκεί να πιάσει... στασίδι στη νέα διακυβέρνηση.

 Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επαναπατρισμού Ελλήνων που διαπρέπουν στο εξωτερικό, φωτογραφίζοντας έτσι τον Λ. Παπαδήμο, αντιπρόεδρο της ΕΚΤ ο οποίος θα μπορούσε να γίνει ο νέος τσάρος της οικονομίας.

 Έριξε το μπαλάκι στον Κ. Σημίτη σε ότι αφορά τη συμμετοχή του ή όχι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Εγώ θα ήθελα τον κ. Σημίτη στα ψηφοδέλτια είπε ο ΓΑΠ και ουσιαστικά έστελνε το μήνυμα «έλα και θα μπεις στις κενές θέσεις που υπάρχουν. Επικρατείας, όμως, δεν βλέπεις.

 Δέσμευση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens υποσχέθηκε ο Γ. Παπανδρέου έστω κι αν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα. Ομως, δεν απάντησε επιμελώς για την «πράσινη» ταμπακιέρα, δηλαδή την ομολογία του Θ. Τσουκάτου για το 1 εκατ. μάρκα που μπήκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ και για τον Κ. Γείτονα που γράφουμε σε προηγούμενο δημοσίευμα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 13/09/2009 15:56:51

  Παντελως ανέτοιμος, με θωλές θέσεις, χάιδεμα αυτιών στις μάζες, γενικόλογες και χιλιοειπωμένες υποσχέσεις, φανερά λίγος για να γίνει πρωθυπουργός σε 3 εβδομάδες από σήμερα. Επιπλέον αν δεν του κάνουν εντατικά μαθήματα οι επικοινωνιολόγοι του, τον βλέπω να χάνει πολύ στα debates. Έχουμε χορτάσει από εκθέσεις ιδεών και από τους μεν και απο τους δε. Σήμερα ακούσαμε άλλη μία, εξίσου ανιαρή και ανούσια, πασπαλισμένη απο τη γνωστή Παπανδρεική δημαγωγία.

 2. stamat avatar
  stamat 13/09/2009 15:58:04

  Ο..γιωργάκης απευθύνετε στους μετριοτάτης νοημοσύνης, όπως και ο ίδιος,...ψηφοφόρους του, αν μη τι άλλο μας χαρίζει λίγο γέλιο!

  • Giannis76 avatar
   Giannis76 @ stamat 13/09/2009 17:57:59

   με την ίδια λογική μπορώ να πω ότι ο επιδέξιος χειριστής του Play station απευθύνετε στους χαμηλότατης νοημοσύνης οπαδούς όταν τους λέει μετά από 5.5 χρόνια ότι "τώρα θα κυβερνήσω"..

  • andreas avatar
   andreas @ stamat 14/09/2009 10:15:55

   Πρώτον δεν είναι Γιωργάκης αλλά κ. Παπανδρέου ο οποίος σε τρεις εβδομάδες θα είναι πρωθυπουργός σου γι' αυτό συνήθισέ το. Τώρα αναφορικά με το πού θα βρει τα λεφτά είναι απλό: Θα εισπράξει τα χρωστούμενα 31 δις ευρώ από ανείσπρακτους φόρους. Από αυτά τα 10 δηλαδή το 1/3 να εισπράξει κάλυψε οικονομικά το πρόγραμμά του.

   • kirdou avatar
    kirdou @ andreas 14/09/2009 14:35:50

    Μην τα λες ετσι αποτομα αυτα...Δεν χωνευεται με τιποτα οτι θα εχουμε πρωθυπουργο της χωρας αυτο το πραγμα απο τις 5 Οκτωβριου...Ελπιζω να επικρατισει η λογικη εστω και την υστατη στιγμη στην καλπη

   • sinn avatar
    sinn @ andreas 14/09/2009 14:51:42

    Ξύδι.

 3. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 13/09/2009 16:06:45

  Απαντήσεις και εμφάνιση της πλάκας.

  Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας και με τεράστια προετοιμασία έδωσε τόσο άλλων αντί άλλων απαντήσεις, ακόμα και σε "ερωτήσεις -πάσες" που του έδιναν δημοσιογράφοι, εμφανέστατα δικοί του.

  Πρόκειτε για φαινόμενο ανεξήγητο, δεδομένου, ότι δεν δέχθηκε ούτε μια "εχθρική" ερώτηση ή δύσκολη τέλως πάντων.

  Επιπλέον αφελώς είπε και κανά-δυό πράγματα που δεν έπρεπε, στην ερώτηση που αφορούσε τη Θεσσαλονίκη και την ερώτηση που αφορούσε το πολεοδομικό της Αθήνας.

  Μόνο ένας που θέλει να πυροβοληθεί στο πόδι θα άνοιγε έτσι τα σχεδιά του...και κάποια άλλα πράγματα που δεν είναι της παρούσης.

  Σε γενικές γραμμές ήταν το γνωστό ΓΚΑΠ. Εκτός τόπου και χρόνου.


  Εάν υπήρχε έστω και ένας δημοσιογράφος που θα έκανε μια ερώτηση-παγίδα, τότε σήμερα θα μιλάγαμε για τέλος του Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

  Αλλά από ότι φάινεται, ούτε καν στοιχειώδεις φιλοδοξίες δεν διαθέτουν οι δημοσιογράφοι που παρίστανται στη ΔΕΘ...
  Υ.Γ Σημειωτέων ότι τη συνέντευξη την παρακαολούθησα μαζί με παρέα που περιελάμβανε σημαίνων στέλεχος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, φιλικότατο προς το ΠΑΣΟΚ. Κουνούσε το κεφάλι του και χασκογελούσε με αυτά που ακούγαμε.

 4. SEN avatar
  SEN 13/09/2009 16:07:36

  Τι σε νοίαζει που θα τα βρεί????Αστον να τα βρει οπου θέλει, το θέμα ειναι που σκοπέυει να τα δώσει...

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ SEN 13/09/2009 16:16:15

   Μα εκει ειναι το θεμα. Δε θα τα δωσει πουθενα γιατι απλουστατα δε θα τα βρει. Αλλα και να τα βρει, προηγουνται να τα φανε αλλοι κομματικοι που επι 5,5 χρόνια ηταν στη νηστεία..

 5. zor avatar
  zor 13/09/2009 16:16:37

  Όσο κι αν δεν σας αρέσει, ήταν πολύ καλύτερος από τον μασαμπούκα που μας κοροϊδεύει πεντέμιση χρόνια τώρα. Γι' αυτό και θα τον στείλουμε σπίτι του το συντομότερο.

  • Ιων avatar
   Ιων @ zor 17/09/2009 11:41:14

   Για ναρθούν οι χοντροί μασαμπούκες της Εκάλης και του Κολωνακίου...Άσε πρασινοφρουρέ πέρνα και εσύ απ' το Μπόμπολα να πληρωθείς...

 6. thomas avatar
  thomas 13/09/2009 16:27:02

  Φαντάσου αυτό το ΓΚΑΠ έίναι έξι μονάδες μπροστά από τον ρήτορα, σοβαρό υπεύθυνο, γενναίο, ικανότατο κλπ, κλπ ΚΚ
  Πραγματικά αυτό είναι ένα ανεξήγητο φαινόμενο.

 7. ΑΡΤΖΙΜΠΟΥΡΤΖΙ avatar
  ΑΡΤΖΙΜΠΟΥΡΤΖΙ 13/09/2009 16:31:28

  Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ .... ΕΠΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΦΑΙ ΚΑΙ ΥΠΝΟ "ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ" ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ..... ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΑΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΧΑΝΑΜΕ ΛΟΓΩ ΝΥΣΤΑΣ.

  ΡΩΤΗΣΑΝΕ ΠΟΛΛΑ , ΕΙΠΕ ΠΟΛΛΑ , ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΛΙΓΑ , ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ , ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ......

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΕΓΕΙΝ ΤΟΥ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΓΗΤΕΥΤΗ ΦΙΔΙΩΝ ..... Η ΥΠΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΠΡΑΣ

 8. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 13/09/2009 16:49:00

  Ανέκαθεν πίστευα ότι το πραγματικό πρόβλημα του ΓΑΠ δεν είναι η γλώσσα αλλά ο ειρμός στη σκέψη του. Σήμερα πείσθηκα απόλυτα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ εναςάσχετος 13/09/2009 16:55:41

   Έτσι είναι. Χάνει τον ειρμό, ίσως γιατί σκέφτεται αγγλικά. Αν είναι έτσι να τα λέει αγγλικά ...

   Οι Έλληνες αρχιτέκτονες δεν θα πρέπει να είναι και πολύ ευχαριστημένοι σήμερα με τις εξαγγελίες ότι θα καλέσει -πάλι- ξένους ειδικούς και ξένουν μεγάλους αρχιτέκτονες -καλή ώρα Καλατράβα- για να αναμορφώσουν τις πόλεις και τα δάση ...

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ αλλενάκι 13/09/2009 17:05:55

    Μπά, ούτε αγγλικά μπορεί. Το πρόβλημά του είναι ...συστεμικό.
    Ενας Άγγλος ή Αμερικάνος, τόσα χρόνια στην Ελλάδα, θα μιλούσε άψογα ελληνικά. Άν φυσικά ο εγκέφαλός του υποστήριζε τη γλώσσα του.
    Όσο για τους αρχιέκτονες, το πρόβλημα είναι ότι εκτός απο ξένους αρχιτέκτονες κτηρίων θα χρησιμοποιεί και ξένους αρχιτέκτονες πολιτικής.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ αλλενάκι 13/09/2009 17:08:30

    άσχετε, συστημικό λέγεται στα ελληνικά.

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ αλλενάκι 13/09/2009 17:23:16

    Strange, νομίζω ότι η λέξη είναι εισαγόμενη απο λατινογενείς γλώσσες, που προέρχεται απο ελληνική (μου διαφεύγει πως λέγονται αυτές οι λέξεις).
    Εξ άλλου και στα ελληνικά δίνεται προσοχή στην ευφωνία.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 13/09/2009 17:47:42

    αντι-δάνειο νομίζω λέγεται αυτό

 9. anagnostis avatar
  anagnostis 13/09/2009 16:55:26

  Έκθεση ιδεών με πολλές πρόχειρες θέσεις η ομιλία του κ. Παπανδρέου, σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος. Την ίδια στιγμή η Ν.Δ. ζητά από τον κ. Γ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει που θα βρει τα χρήματα για όλες αυτές τις παροχές που εξήγγείλε. Στη Ρηγίλλης ξεκαθαρίζουν πως και μετά τη χθεσινή του εμφάνιση φαίνεται πως ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει κανένα σχέδιο, υπόσχεται τα πάντα στους πάντες και κοροϊδεύει συνειδητά τους πολίτες. Σήμερα ο Πρωθυπουργός στην ομιλία που έχει προς τις γυναίκες της Ν.Δ. στην Αθήνα αναμένεται να απαντήσει ένα προς ένα στα θέματα που έθιξε χθες βράδυ ο Γ. Παπανδρέου.

 10. www avatar
  www 13/09/2009 16:55:51

  Για το ότι απερίφραστα πια είπε ότι θα δώσει ελληνική υπηκοότητα στους μετανάστες (που η πλειοψηφία τους έχει νομιμοποιηθεί παράνομα) και άρα δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι δεν ιδρώνει κανενός το αυτί;
  Οι πασόκοι τι λένε;

 11. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/09/2009 17:00:27

  Για τον Μαντατζη Τσετίν πού έβριζε στην Βουλή τον Αποστολο Κακλαμάνη ,οταν ειχε κάνει επερώτηση για την Θράκη,και πού δηλώνει μάζι με τον ΄αριστερό΄Ντεντέ πώς η Θράκη ειναι ουσιαστική συνέχεια τού Τουρκικού Εθνους,τον ρώτησε κάποιος Δημοσιογράφος τον Γιώργο??
  Γιατί ο Τσετίν εξακολουθεί να ΄κοσμεί΄το Ψηφοδέλτιο.

 12. tiramola avatar
  tiramola 13/09/2009 17:02:56

  Σοβαρός όπως πάντα , μετρημένος , προετοιμασμένος και αποφασισμένος.
  Συζητώντας με γνωστούς μετά την ομιλία και την συνένευξη ο ενθουσιασμός περίσσευε.
  Οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα δείξουν και άλλο άνοιγμα της ψαλίδας.
  Κάποιοι θα καταπιούν τη γλώσσα τους μετά τις εκλογές.

  Το ποστ είχε γραφτεί πριν την συνέντευξη Παπανδρέου.
  Ο τίτλος αρκετή ώρα πριν.
  Τα παπαγαλάκια της Ρηγίλλης έπιασαν δουλειά αμέσως μετά.
  Το μοτο γνωστό...
  Να μας πει συγκεκριμένα...
  Οπως είχαν συνηθίσει 6 χρόνια τώρα...
  Κακώς εκτίθεστε , αφού έτσι και αλλιώς το έχετε πάρει απόφαση.
  Θα ξαναψηφίσετε Καραμανλή γιατί ζήτησε νωπή εντολή για να (ξανα)παγώσει τους μισθούς , και να μηχανογραφήσει το ΙΚΑ...
  Στα πλαίσια της πολιτικής του "συγκεκριμένου" πάντα...

  • www avatar
   www @ tiramola 13/09/2009 17:06:45

   Πες μας για το δικαίωμα ψήφου σε "μετανάστες". Είμαστε όλο αυτιά.

   • ambrosiac avatar
    ambrosiac @ www 13/09/2009 17:23:53

    Τραγικα αφελης ο ΓΑΠ, ιδιως αν νομιζει οτι θα βρει ετσι κομματικη πελατεια. Αντι γι' αυτο θα καταληξουμε με μειονοτικα κομματα, κομματα ξενων στην Ελληνικη Βουλη.

    Σκεφτειτε το καλα, οσοι του ΠΑΣΟΚ πονατε τον τοπο.

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ tiramola 13/09/2009 17:11:37

   Παπαγαλακι εισαι και φαινεσαι Τιραμολα και ή θα κατεβαζεις δελτιο τύπου να μην κουραζεσαι η θα απαντάς σαν Ανθρωπος.
   Το οτι εσύ εδώ μέσα εισαι ο Μονιμος Παπαγάλος χωρίς προσωπική γνώμη ειναι γνωστό εδω και καιρό.
   Αλλά η θα πάψεις να προσβάλλεις τούς αλλους συμμετέχοντες ή θα στην πώ πολύ χοντρά καμιά μέρα γιατι το παράχεσες μέ τις Κακοήθειές σου.
   Αντε Μπραβο.
   Και αμα μπορεις απάντησε για τον Τσετίν,πού εμπορευετει τις Τουρκικές Αντιλήψεις περί Θράκης.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Σπύρος 13/09/2009 17:34:31

    Μην κουράζεσαι Σπύρο. Δεν νοιάζονται οι πασόκοι αν η Ελλάδα φθάσει στα Τρίκαλα και μετά στη Λαμία και μετά στη Λιβαδειά.
    Αυτοί να είναι στου γκουβέρνο και να μπουκώνουν.
    2 και χρόνια στο antinews δεν θυμάμαι ΕΝΑΝ πασόκο να έχει γράψει μια γραμμή για εθνικά θέματα.

    Δες το βίντεο, με τον Πακιστανό ...Παπαντρέα.
    Χειροκροτάνε τα πράσινα κοθώνια, τον πακιστανό σαν αρχηγό.
    http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2009/09/blog-post_3718.html

   • SEN avatar
    SEN @ Σπύρος 13/09/2009 18:10:58

    Πες μας εσύ...τι έκανε η ΝΔ για τη Θράκη και για όλα αυτα που μας λες???
    Δε λέω οτι το ΠΑΣΟΚ κάνει σωστά...αλλά δεν μας λες τι χρήσιμο έκανε η ΝΔ για τη Θράκη μας και την κάθε παραμεθόριο περιοχή...πάρτυ έχουν στήσει οι Τούρκοι...

   • Οδυσσέας avatar
    Οδυσσέας @ Σπύρος 13/09/2009 20:37:09

    Έκανε τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη που την καθιστά σημείο διέλευσης του πετρελαϊκού εφοδιασμού της Δύσης... και άρα απαραβίαστη...
    Αυτό τον αγωγό που θέλει να "επαναδιαπραγματευτεί" ο ΓΚΑΠ...
    Σου φτάνει ή θες κι άλλα;

  • Σπατζιώτης avatar
   Σπατζιώτης @ tiramola 13/09/2009 17:54:29

   Και μόνο ότι υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους ο ''ενθουσιασμός περισσεύει'' (δώσε κάτι και σ' εμένα, καλέ κύριε, από το περίσσευμά σου) ύστερα από την ομιλία ή τη συνέντευξη του κάθε μεταμοντέρνου και προγλωσσικού Μαυρογιαλούρου (που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες χωρίς να διευκρινίζει το πώς και το από πού) δείχνει σε τι πνευματική σύγχυση βρίσκεται μεγάλο μέρος του λαού μας. Κάθε κριτική προς το είδωλό τους (εν προκειμένω - ''τον άνθρωπο με το μουστάκι'', όπως παλιότερα τον έλεγε ''ευφυολογώντας'' ο φίλος Τιραμόλας) θεωρείται ότι αποτελεί σκευωρία αντίπαλων σκοτεινών κύκλων. Οι άλλες ''σκοτεινιές'' (αγωγοί, καινούργιο Σχέδιο Ανάν, ελληνοτουρκικά, ψήφος στους λαθρομετανάστες κλπ, κλπ) ούτε καν σκιάζουν την εφησυχασμένη τους σκέψη (η λέξη ''σκέψη'' χρησιμοποιείται ευφημιστικά). Αυτό που έχει σημασία γι' αυτούς είναι το να κερδίσει η ομάδα τους, ανεξάρτητα από το τι μπάλα παίζει. Και μιλάω μόνο για τους αφελείς, γιατί για τα λαμόγια ισχύουν άλλα...

   • andr3as avatar
    andr3as @ Σπατζιώτης 13/09/2009 18:45:39

    Σωστός ο Σπατζιώτης.Το καλύτερο σχόλιο.
    @Τιραμόλα πολύ εύστοχη η επιλογή του ονόματος σου,αποδεικνύει οτι τα όσα γράφεις είναι ηθελημένα και οχι τα λόγια ενός αφελή.Καλό ταμείο στις 5/10

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Σπατζιώτης 14/09/2009 00:52:04

    "Ο άνθρωπος με το μουστάκι"... όπως λέμε "ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο" ένα πράμα;

 13. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/09/2009 17:11:04

  Πώς θα τα βάλει με το κομματικό του ακροατήριο που έχει καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό ή που καραδοκεί να πιάσει… στασίδι στη νέα διακυβέρνηση;

  Όντως το πιο καίριο ερώτημα. Τα κομματικά ετερόφωτα λαμόγια καραδοκούν.

  • Σπατζιώτης avatar
   Σπατζιώτης @ Strange Attractor 13/09/2009 17:59:23

   Βρε, Strange, σου στέλνω κάθε τόσο συντροφικά φιλιά και αγωνιστικούς χαιρετισμούς κι εσύ τίποτα... Μας αλησμόνησες;

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Σπατζιώτης 13/09/2009 19:09:53

    Αντιχαιρετώ. Μόλις το είδα το σχόλιο. Και εγώ που νόμιζα ότι ... πέθανες!
    Πάντως αυτό το καιρό είμαι πολύ απασχολημένος διότι διαβάζω μετά προσοχής την 10τομη πολιτικοφιλοσοφική παρακαταθήκη της πράσινης Εύας (στον ύπνο μου).

 14. kirdou avatar
  kirdou 13/09/2009 17:15:35

  Δεν θα μπω στην ουσια των οσων ειπε στις αοριστολογιες και τις γενικοτητες ουτε στο οτι απαντουσε αλλα αντι αλλων πχ ερωτηση για Τσουκατο,οικονομια κτλ.Ενα μονο θα πω.ΝΥΣΤΑΞΑ πραγματικα....Θα ειναι κατορθωμα να χασει ο Καραμανλης απο αυτο τον αθρωπο....

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ kirdou 13/09/2009 17:33:45

   Ο Καραμανλής θα χάσει σίγουρα γιατί ο κόσμος, πανικόβλητος, θα ψηφίσει οτιδήποτε τον απαλάξει απο αυτόν που είναι ο άμεσος και ορατός κίνδυνος για την καθημερινή του επιβίωση.
   Αυτό εξ άλλου είναι και το κόλπο του δικοματισμού. Να σε κάνει να προσπαθείς να αποφύγεις τη σκύλα και να πέφτεις στη χάρυβδη.

   • kirdou avatar
    kirdou @ εναςάσχετος 13/09/2009 17:57:18

    Ναι δεν θα ψηφισει αυτον που ειναι κινδυνος για την καθημερινοτητα του και θα ψηφισει δηλαδη αυτον που ειναι ο βεβαιος κινδυνος για την καθημερινη του αξιοπρεπεια και περηφανεια....Νομιζω το Καραμανλης η χαος βρισκει απολυτη εφαρμογη στην σημερινη πραγματικοτητα...

  • Giannis76 avatar
   Giannis76 @ kirdou 13/09/2009 18:01:35

   Και όμως ο Καραμανλής απέδειξε ότι είναι ένας μπουρδολόγος. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να μιλάει αφού από πράξεις τίποτα. Εδω βρε δε θυμόταν πως φορολογούταν το ΕΤΑΚ...χαχα

 15. thomas avatar
  thomas 13/09/2009 17:28:23

  εντάξει ο ΓΚΑΠ είναι αυτός που ξέραμε πάντα
  ο δικός μας ο ΚΚ που έφτασε στο σημείο να απειλείται με συντριβή από το ΓΚΑΠ τι είναι εκτός από καλός στο μπλα μπλα
  Μήπως ο κόσμος έχει αηδιάσει πλέον από ρητορείες και από δύσκολους και ανηφορικούς δρόμους που του προτείνει ο ΚΚ

 16. tiramola avatar
  tiramola 13/09/2009 17:37:05

  Εντάξει λοιπόν προκειμένου να μην χαρακτηρισθώ παπαγαλάκι να συνεισφέρω και εγώ στην "ενημέρωση" όπως ο Ντουμπαι...

  Έβλεπα την συνέντευξη με μία παρέα μεταξύ των οποίων και ΝΔκράτης μεγαλοπαράγοντας.
  Κουνώντας το κεφάλι μου είπε..."μπορεί να χάσουμε και με 10 μονάδες διαφορά"...

  Θα μπορούσα να σε "χαρακτηρίσω" και εγώ αγαπητέ Σπύρο.
  Δεν έχει νόημα , τους χαρακτηρισμούς και την ψυχραιμία τους την χάνουν όσοι από το άγχος τους αντιδρούν νευρικά.
  Δεν χρωστάω σε κανένα...
  Την ηρεμία μου την έχω κερδίσει.
  Άλλοι ανεβάζουν σεντόνια με 30 , 40 , 80 σημεία και λόγους που δεν πρέπει να ψηφίσουμε Παπανδρέου , με μερικά δευτερόλεπτα διαφορά το ένα από το άλλο...
  Νάσαι καλά!

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ tiramola 13/09/2009 17:43:26

   Βρέ δεν πά να κάνεις οτι θές.
   Και οι Κοινοτυπίες περί άγχους και εκνευρισμού γιά τις επερχομενες εκλογές αλλού.Σε αυτούς πού έχουν Συμφέροντα και φέρονται σάν Πρόβατα.
   Απλά κάτι ΄αντιδεξιούς΄ σαν και σένα πού γιά να βγει το ΠΑΣΟΚ ,ειναι ικανοί να υποστηρίξουν απο Μπαχαλάκηδες μέχρις οτι να φανταστεί ο Νούς μας,είναι πού θεωρώ πώς ανακυκλώνουν ολα τά φαινόμενα τής Ελληνικής Παθογένειας.
   Δικαίωμά σου μέν ,αλλά Παπαγαλάκια τής Ρηγίλλης ψάξε να βρείς αλλού.
   Χαιρετίσματα στην Αγωνίστρια Μπόκοτα.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ tiramola 13/09/2009 18:10:21

   Γιατί δεν με νοιάζει ποιος θα κερδίσει, πόσο θα κερδίσει κλπ;
   Με νοιάζει τι θα γίνει 05/10 και άκουσα τον ΚΚ τον Β και τον ΓΑΠ, να ομολογούν ότι τρέχουν στον κάθε Αλμούνια για να τους πει τι θα κάνει.
   Αυτό είναι κατάντια:

   -να ξέρεις τι φταίει
   -να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις
   και να τρέχεις στον Αλμοούνια.
   Υπάρχουν ορισμένοι που δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ γιατί θεωρούν τον ΓΑΠ χαζό, όχι επειδή ο ΚΚ ο Β είναι καλύτερος είναι λιγότερο κακός.
   Υπάρχουν άλλοι που δεν θα ψηφίσουν ΝΔ, όχι γιατί ο ΓΑΠ είναι καλύτερος, αλλά για να μην βγει ο Κωστάκης.
   Υπάρχουν και οι οπαδοί που ότι και να πουν οι ανιψιοί και οι υιοί είναι θεϊκό και καταπληκτικό.
   Τι θα κάνουν, εκτός από το εκστομίζουν αρλούμπες για Δανία του Νότου ή να δίνουν συνεντεύξεις για το πως πρέπει να κυβερνάται μια χώρα μετά από 5,5 χρόνια;
   -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΚΟΣΤΟΣ - ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ κανείς;

   Ζήτω λοιπόν:

   -Πάγκαλος, Βάσω Παπανδρέου, Βενιζέλος, Κατσέλη, κλπ
   -Σουφλιάς, Μπακογιάννη, Σαμαράς, Αβραμόπουλος κλπ

   Πρώτη φορά κατεβαίνουν υποψήφιοι,δεν έχουν ασκήσει διοίκηση, δεν έχουν καταρτίσει νομοσχέδια, δεν έχουν εφαρμόσει πολιτικές.

   Εμείς φταίμε τα ηλίθια υποζύγια για τα χάλια στην παιδεία, την υγεία, την οικονομία, τα μαύρα, τις μίζες.
   τέτοιος λαός τέτοιοι πολιτικοί και οι Μαυρογιαλούροι υπάρχουν μόνο στις οθόνες....

   • donaE avatar
    donaE @ Ο Ιθαγενής 13/09/2009 18:29:23

    Γιατι δεν ειναι πραγματικο το διλλημα,οσο και αν θελουμε να το αναγαγουμε εκει.Προκειται για διαχειριστες συμφεροντων και τιποτα αλλο.Και εμεις με τα δικα μας μικροσυμφεροντα απο κοντα.Και με τον χαβαλε μας κερδιζουμε μερικες στιγμες αυτοσεβασμου.

  • andreas avatar
   andreas @ tiramola 14/09/2009 10:20:24

   Π¨αντως το παρατραβάς όταν λες πως οι πασοκοι δε νοιάζονται για το αν η Ελλάδα φτάσει μέχρι την Λαμία. Να σου θυμίσω ότι ο ΓΑΠ ως υπουργός εξωτερικών μαζί με το Σημίτη έχτισαν τη συμφωνία του Ελσίνκι που έβαλε φρένο σε μαγκιές των Τούρκων. Αντιθέτως ο ΚΚ το κατήργησε με αποτέλεσμα πλέον οι Τούρκοι να πετάνε ελεύθερα μέχρι την Μύκονο. Τυχαίνει να το ξέρω λόγω συγγενή μου που υπηρετεί στην αεροπορία και αν και ΝΔκράτης έχει αγανατήσει με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα.

   • Ιων avatar
    Ιων @ andreas 17/09/2009 12:20:23

    Διάβασε ξανά την συμφωνία του Ελσίνκι γιατί μ' αυτά που λες εκτίθεσαι...Η συμφωνία αναγνωρίζει οτι υοπάρχουν προβλήματα στο Αιγαίο και πρέπει να επιλυθουν!!!! Απο ποιούς ;;;; Και πως;;;;; Απο τότε και στο εξής η Τουρκιά εγείρει δικαιώματα και διεκδικήσεις. Εδώ ρε αντρέα το γκιώργκο θα έδινε την Κύπρο μέσω του σχεδίου Ανάν στα νησιά του Αιγαίου θα κολήσει;;;;
    Άντε στο Αλαφούζο και εσύ να πληρωθείς......

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ andreas 17/09/2009 12:43:21

    Η συμφωνια του Ελσινκι γραφει επι λεξει : Οι συνοριακες διαφορες μεταξυ υπο ενταξη μελων στην ΕΕ και μελων της ΕΕ πρεπει να επιλυθουν με διαπραγματευσεις αλλιως θα παραπεμφθουν το Δεκεμβριο του 2004 στο Δικαστηριο της Χαγης.
    Η συμφωνια αυτη υπογραφηκε το 1999.Απο το 1999 ως τις αρχες 2004 που το ΠΑΣΟΚ παρεδωσε την εξουσια δεν ειχε επιλυθει τιποτα.Αρα πεταξε το μπαλακι για να το επιλυσει η ΝΔ μαζι με το κυπριακο (σχεδιο Αναν) στον εναπομειναντα χρονο του 2004.
    Οι Τουρκοι τωρα ζητουν την κυριοτητα 100-150 βραχονησιδων.
    Για να πανε οι διαφορες αυτες στη Χαγη θα πρεπει να καθορισθει ποιες ειναι οι βραχονησιδες και αρα θα πρεπει να υπογραφει ενα εγγραφο που θα αναφερει τι παραπεμπεται.
    Ο Καραμανλης αρνηθηκε να υπογραψει παρομοιο εγγραφο.Οταν οι πασοκοι λενε "φυγατε απο το Ελσινκι" εννοουν οτι εμεις τα ειχαμε ετοιμασει ολα για να υπογραψετε ΕΣΕΙΣ ποιες βραχονησιδες ειναι αμφισβητουμενες και να παρετε την ευθυνη αλλα εσεις ξεφυγατε και δεν παιξατε το ρολο του κοροιδου οπως και με το σχεδιο Αναν.

 17. Dergos avatar
  Dergos 13/09/2009 17:51:49

  Ο κοινωνιολόγος (sociologist) Γιωργάκης είναι ακατάλληλος για πρωθυπουργός, he is just a flake....Ας όψεται ο καταλληλότερος ΚΚ,που προσπάθησε πάρα πολύ τα προηγούμενα 5 χρόνια για να σπρώξει ξανά την άτυχη Ελλάδα στην αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη...

 18. alexis avatar
  alexis 13/09/2009 17:54:00

  Για πρώτη φορά ο Παπανδρέου φάνηκε να έχει όραμα για το τόπο. Σαφής, ειλικρινής και δυσάρεστος για το οικονομικό σύστημα της διαπλοκής και τους θιασώτες του, ξεδίπλωσε ενα όλοκληρωμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Απο κάπου πρέπει να γίνει η αρχή. Ο Γιώργος είναι η τελευταία ελπίδα για τον τόπο. Αλλιώς θα πέσουμε στα νύχια του Βενιζέλου και της Ντόρας. Και αυτό νομίζω κανένας υγειής πολίτης δε το επιθυμεί. Το ζήτημα είναι η υλοποίηση των όσων ανέδειξε το τελευταίο διήμερο και αυτό είναι το δύσκολο και μένει να το δούμε και να το κρίνουμε αυστηρα.

  Δυστυχώς όμως η ελληνική μιζέρια και κακομοιριά που αποτυπώνεται περίτρανα από τα περισσότερα παραπάνω σχόλια δε μας αφήνει να αξιολόγησουμε με σοβαρή πολιτική προσέγγιση τις προτάσεις που εξαγγέλθηκαν και δεν έχουν καμία σχέση με όσα ακούγαμε στην προεκλογική περίοδο του 2004 από τον σήμερα κουρασμένο αλλά παράλληλα καταλλήλοτερο Κ. Καραμανλή.

  • Σπατζιώτης avatar
   Σπατζιώτης @ alexis 13/09/2009 18:08:11

   alexis says:''δυσάρεστος για το οικονομικό σύστημα της διαπλοκής και τους θιασώτες του...''
   Τόσο δυσάρεστος, που δεν τολμάς να ανοίξεις κανάλι ή να φυλλομετρήσεις εφημερίδα, γιατί θα σου σπάσουν τα νεύρα από τις σφοδρές και ανήθικες επιθέσεις της διαπλοκής εναντίον του...
   Φίλε Alexis, σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι αυτή η ζωή μπορεί να είναι απλώς ''όνειρο ίσκιου'';

   • alexis avatar
    alexis @ Σπατζιώτης 13/09/2009 18:32:33

    Ξεχνάς φαίνεται τι πόλεμο του κάνανε τα προηγούμενα χρόνια τα λεγόμενα παραδοσιακά κεντροαριστερά ΜΜΕ. Μην κοιτάς τις κωλοτούμπες τώρα. Όλοι θέλουν να χουν θέση στη νομή της εξουσίας αλλά ο Παπανδρέου δεν ξεχνά τόσο εύκολα.

   • Σπατζιώτης avatar
    Σπατζιώτης @ Σπατζιώτης 13/09/2009 18:40:15

    Άκουσα ότι έχει μνήμη γκαμήλας. Εσύ που είσαι στα κόλπα, ξέρεις αν ισχύει αυτό;

   • mesaios daktylos avatar
    mesaios daktylos @ Σπατζιώτης 13/09/2009 20:48:27

    Σπατζιώτης says:
    "Άκουσα ότι έχει μνήμη γκαμήλας. Εσύ που είσαι στα κόλπα, ξέρεις αν ισχύει αυτό;"

    Ναι. Και μνήμη καμήλας και μυαλό στρουθοκαμήλου.

  • Swell avatar
   Swell @ alexis 13/09/2009 19:37:43

   Tόσο δυσάρεστος, που έχουν ήδη αρχίσει ν' αυτοκτονούν τα λαμόγια και τα άθλια ΜΜΕ το κρύβουν.

 19. thomas avatar
  thomas 13/09/2009 17:56:15

  Μπράβο Σπύρο πολύ ωραία τα λες!!!
  Ψηφίστε ΔΕΞΙΑ για να εξαφανιστούν τα φαινόμενα της Ελληνικής Παθογένειας.

  ΔΕΞΙΑ = ΝΔ + ΛΑΟΣ

  ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ thomas 13/09/2009 17:58:16

   Μπράβο Μεγάλε.
   Εχεις Υψηλή Αντιληπτικότητα.
   Αυτό κατάλαβες.

   • thomas avatar
    thomas @ Σπύρος 13/09/2009 18:07:56

    ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΑΠ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

    ΣΠΥΡΟ ΓΕΡΑ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΠ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ (ΚΚ)

    ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ.

  • ataktos avatar
   ataktos @ thomas 14/09/2009 18:24:57

   Μεγάλε μην το ξεφτίζουμε άλλο .Αμήν .

 20. christos avatar
  christos 13/09/2009 17:59:51

  Χαράτσι, επιστροφή στο καθεστώς των "αντικειμενικών κριτηρίων" εξήγγειλε ο Γ Παπανδρέου από την ΔΕΘ υποδεικνύοντας μ αυτή την εξαγγελια από που θα εισπράξη χρήματα το ΠΑΣΟΚ για να κλείσει τις τρύπες του δημοσίου...

  Υπενθυμίζω ότι "αντικειμενικά κριτήρια" στη φορολογία των ιδιωτών είχε θεσπίσει την πρώτη τεραετία η κυβέρνηση Σημίτη...με αποτέλεσμα είτε να χρεωκοπίσουν είτε να οδηγηθούν στο μαρασμό χιλιάδες επιχειρήσεις...ενώ ταυτόχρονα έδιναν υπερογκες αυξήσεις και επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ...τέλος λίγο πριν τις εκλογές του 2000 ο τότε υπουργός οικονομικών Ζ Παπαντωνίου παραδέχτηκε το γεγονός ότι τα "αντικειμενικά κριτήρια" είναι καθεστώς άδικης φορολογίας!!! και τ απέσυραν...τώρα πάλι τα ίδια...
  Το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα των δημοσίων υπαλλήλων, αντεπιτίθεται...

 21. donaE avatar
  donaE 13/09/2009 18:05:01

  Εμενα μου φαινοτανε ενας μπλοκαρισμενος ανθρωπος οσο αφορα τις γκαφες.Μετανοιωσα, βλεπω πως ειναι και δυνατος στην απατη.Δουλευε τον ελληνικο λαο για την οικονομια και δεν ειχε και προβλημα.Και με τον Σημιτη απατη ειναι.Ανεφερε ποσο υπερηφανος ειναι για την εισοδο μας στο ευρω και κρατησε τους και τους σημιτικους.
  Ειμαι ομως σιγουρη πως ετσι και αλλιως εκφραζει πολυ κοσμο με την λογικη 'ότι προλαβουμε και οτι αρπαξουμε'.Δυστυχως εξω στην 'πιατσα' ετσι σκεφτονται.

  • Hase avatar
   Hase @ donaE 14/09/2009 22:15:37

   Μαλλον ξεχνας το λοτο και το τζοκερ. Εκει θα βρει τα φραγκα ο Γαπ. Και μετα απο δεκαπεντε μερες θα μας πει... φιλοι μου βρηκαμε αδεια ταμεια και καμμενη γη. Σφιχτε το ζωναρι και αργορα θα δουμε. (αργοτερα αργοτερα πλησιασαν δυο κοτερα). Και θα μπει στην ιστορια, και θα γραφτει στο Γκινες σαν ο εγγονοςκαι γυιος πρωθυπουργου. Πραγμα που εμας τους Ελληνες θα μας κανει εθνικα υπερηφανους. Ακου πρωτια στο Γκινες.

 22. nikos avatar
  nikos 13/09/2009 18:06:10

  Καλά αλεξη άλλη συνέντευξη έβλεπες γιατί δεν απάντησε σε καμία σοβαρή ερώτηση.

 23. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/09/2009 18:15:31

  Thomas@
  Yποκλίνομαι στο Μεγαλειο τής Εμβρυικής Σκέψης σου.
  Εχεις μπερδέψει τά blogs.

  To sheep.gr ειναι πιο κάτω.

  • thomas avatar
   thomas @ Σπύρος 13/09/2009 18:25:18

   ΣΠΥΡΟ
   ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
   AYTO ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ
   ΝΑ ΥΠΟΚΛΙΝΕΣΑΙ
   ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΜΒΡΥΙΚΗ ΣΚΕΨΗ
   ΥΓ
   ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ
   ΤΕΛΟΣ

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ thomas 13/09/2009 18:45:05

    Καλά ρέ σύ.
    Γιατί δεν πάς Γηπεδο να χαλαρώσεις?
    Μονον αυτοί πού ψήφισαν Ν.Δ. την προηγούμενη φορά και περάσανε απέναντι τώρα και θέλουν να δείξουν τήν Πίστη τους στο Νέο Αφεντικό κάνουν έτσι.
    Οσο γιά την 4η Οκτωβρίου κατά σύμπτωση και μέ μια απλή ματιά στούς διάφορους Εορτασμούς φαινεται πώς καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδη συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.
    Η Σύμπτωση ειναι οντως εξαιρετική.
    Δεν το λέω γιά σένα προσωπικά,αλλά έχει την σημασία της η Μέρα.

 24. LEON avatar
  LEON 13/09/2009 18:19:06

  Πάρτε το χαμπάρι ρέ..
  George ows us

 25. LEON avatar
  LEON 13/09/2009 18:20:41

  Βούρ γιά πράσινη ανάπτυξη λέμε!!

 26. sinn avatar
  sinn 13/09/2009 18:28:59

  Πολύ απλά κορυφή. Συνδυασμός Καποδίστρια, Τρικούπη και Ελ. Βενιζέλου. Μακράν ο καλύτερος Ελληνας του τρέχοντος αιώνα και -γιατί να το κρύβουμε- της τρέχουσας χιλιετίας. Διαδώστε το!

 27. Αμομφάρετος avatar
  Αμομφάρετος 13/09/2009 18:32:29

  Θλίψη ...

 28. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 13/09/2009 18:36:17

  Ο μόνος που έπιασε ένα χαρακτηριστικό δείγμα της σκέψης ΓΚΑΠ είναι το Αλλενάκι, περί "Ξένων συμβούλων" για τις πόλεις, τα δάση, τη Θεσσαλονίκη κτλ.

  Τιραμόλα, είσαι εντελώς εκτός. Ο φανατισμός είναι εκτός εποχής, εκτός εάν είσαι το nickname του Λαλιώτη.


  Η συνέντευξη ήταν όλη στημένη και ραμμένη στα μέτρα του ΓΚΑΠ, δύο μάλιστα από τους δημοσιογράφους που του έκαναν ερωτήσεις είναι μέλη με κάρτα του ΠΑΣΟΚ (και θα υπάρχουν και άλλοι πυο δεν παρατήρησα)...φευ όμως, ούτε στις δικές τους απαντήσεις δεν ...απάντησε και έλεγε άλλα αντί άλλων.


  Άρα μας έχει προκαταβολικά γραμμένους ή είναι ηλίθιος.


  Μέχρι στιγμής, ουδείς έχει απαντήσει για την ουσία της συνέντευξης τύπου, αλλά για το ότι ο Καραμανλής δεν έκανε αυ΄το ή εκείνο.

  Άσχετο. Εδω μιλάμε για τη συνέντευξη ΓΚΑΠ.

 29. thomas avatar
  thomas 13/09/2009 18:58:31

  Σπύρο, μια εμβρυική σκέψη έκανα για σένα και θα στη πω προσωπικά

  Σου εύχομαιαπό σήμερα Χρόνια Πολλά για την 4η Οκτωβρίου.

  Επίσης απ' όσο γνωρίζω ο ΓΚΑΠ είναι φιλόζωος, οπότε μην ανησυχείς θα φας καλά!

 30. LEON avatar
  LEON 13/09/2009 19:06:52

  @ thomas
  Σταμάτα βρέ τήν κατρακύλα..
  Μέ εκπροσώπους σάν εσένα χάνει ψήφους ό gap.

  • thomas avatar
   thomas @ LEON 13/09/2009 19:13:07

   LEON
   έχεις δίκιο
   σταματώ εδώ
   ΣΠΥΡΟ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ

 31. donaE avatar
  donaE 13/09/2009 19:18:25

  Επισης για τον εκσυγχρονισμο ο Παπανδρεου δεν ητανε ξεκαθαρος.Βιαστηκαν οσοι τον θελανε δυναμικο να παιρνει κεφαλια.

 32. karalove avatar
  karalove 13/09/2009 19:18:37

  Θερμοκέφαλα μειράκια, τσακώνεστε για τις ομάδες σας. Κοινός σκοπός δεν σας ενώνει άραγε; Γιατί να υπερισχύει πάντα η τυφλότητα σ΄αυτο τον τόπο.

 33. Greco avatar
  Greco 13/09/2009 19:19:20

  το οτι οι ξενοι,κ ιδιως οι αμερικανοι,θελουν το γιωργακη ειναι πασιφανες.Δεν το κρινω,απλα λεω μια κατα τη γνωμη μου αληθεια(ποιος ελληνας δεν θα θελε εναν ελληνοαυστραλο πρωθυπουργο στην αυστραλια?)

  τον κωστακη αρχισε να τον παιρνει η κατω βολτα απτη στιγμη που εστω κ εμμεσα ηρθε σε συγκρουση με την Washington για τους αγωγους και τα σκοπια.

  Η στροφιγκα των δανειων εκλεισε,τα επιτοκια δανεισμου μας ανεβηκαν,οι προβλεψεις των μεγαλων οικονομικων οικων για την ελλαδα ξαφνικα αρχισαν να γινονται τρομακτικες και με την κριση ακομα περισσοτερο(παρα το οτι μεταξυ 2004-2007,η ελληνικη οικονομια πηγε περιφημα και παρα το οτι το πιστωτικο μας συστημα γενικα δεν ειχε προβλημα,οι επενδυσεις σε τοξικα ηταν πολυ λιγες και φυσικα βαρια βιομηχανια πολυεθνικου τυπου δεν διαθετουμε--- στοιχεια της τωρινης κρισης)

  ποιο ηταν το αδυναμο σημειο μας?το δημοσιο χρεος(αυτο το τερας που δυστυχως μας φορτωσε το πασοκ του αντρεα και κατεστησε τη χωρα μας δορυφορο και μειωμενης ισχυος).Μη μπορωντας πλεον να δανειζομαστε φθηνα,το μαχαιρι εφτασε στο λαιμο μας ...εξου κ η εκτοξευση του ελλειματος

  Η συνταγη ειναι παλια κ επιτυχημενη.Its the economy stupid!

  • mesaios daktylos avatar
   mesaios daktylos @ Greco 13/09/2009 20:14:44

   * 1000

  • anetos avatar
   anetos @ Greco 13/09/2009 20:58:00

   kalo greco !!!!

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ Greco 13/09/2009 21:14:31

   Οι ΗΠΑ δεν λειτουργούν με το ευχολόγιο συζυγικής πίστεως, αλλά με τον οδηγό κερατώματος. Και όσοι φρονούν, ότι στο πολιτικό ιπποδρόμιο οι έμπειροι παίκτες ποντάρουν μόνο σε ένα άλογο, δεν κατέχουν από τζόγο.
   Και κάτι γι αυτούς που αναλώνονται στην μελέτη των αλόγων: Ξεχάσατε τον καβαλάρη.

 34. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/09/2009 19:34:11

  Thomas@
  Πάσο.Μονον μήν βλέπεις παντού Νεοδημοκράτες.Αν ησαν τοσοι οσοι υποθέτεις δέν θάχαναν τις Εκλογές.

 35. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 13/09/2009 20:50:53

  Τα εθνικά θέματα και η ψήφος στους μετανάστες, αρκούν. Προτιμώ να έχω μια κακή οικονομία στη χώρα και να γκρινιάζω , παρά να μην έχω (ακέραιη) χώρα. Εδώ είναι Βαλκάνια , όχι United Stαtes.

 36. http://apneagr.blogspot.com avatar
  http://apneagr.blogspot.com 13/09/2009 21:50:19

  Άλλη μια τέτοια συνέντευξη να κάνει ο Παπανδρέου και ο Καραμανλής την έφερε τι διαφορά στα ίσα.Καλά δεν του λέει κανένας τίποτα του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ... Η διαφορά έφτασε εδώ που έφτασε γιατί δεν μίλαγε τόσο καιρό, κράταγε το στόμα του κλειστό, τώρα αν κάνει άλλη μια τέτοια συνέντευξη όπως αυτή στην ΔΕΘ και μπορεί να βρεθεί και πίσω στο σκορ.

  Αμ το άλλο, ότι το... ΠΑΣΟΚ θέλει να πάει σε debate με τους δικούς του ορούς, μετά το σημερινό ξέρετε τι πρέπει να πει ο Καραμανλής ότι "εντάξει πάμε στο debate με τους όρους του ΠΑΣΟΚ" εσείς πιστεύετε ότι θα δεχθούν από το ΠΑΣΟΚ;
  Αμ δε!!!

  Αναγνώστης

 37. Orestios avatar
  Orestios 13/09/2009 23:27:24

  Τελικά όχι μόνο δεν έχει κανένα σχέδιο αλλά τόσα χρόνια (5,5) είναι ανίκανος να συντάξει ένα. Οι συνεργάτες του δε, απέιρως ανίκανοι. Τι να περιμένει όμως κάποιος από το GAP? Μόνο να σε κοιτά στα μάτια. Το κοίταγμα της κουτσομούρας δηλαδή, καράτσεκαρισμένο.

 38. nagia avatar
  nagia 14/09/2009 00:28:32

  Μολις διβασα ολο τα σχολια σας.Οφειλω να ομολογισω οτι με εχει καλυψει απολυτα ο ΣΠΥΡΟΣ,ακομη και οταν θυμωνει.Σαν να γραφω η θυμωνω εγω!!!!Μηπως ανοικεις στο ζωδιο της Παρθενου ,οπως εγω,Σπυρο?Η μονη μας διαφορα ειναι οτι εγω δυσκολευομαι να γραψω με ευκολια ολα αυτα που εχω στο μυαλο μου.Και ειναι τοσα πολλα........

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ nagia 14/09/2009 00:40:17

   Μόνον που δεν ψηφίζω Ν.Δ.,αλλά βλέπετε,άν δεν λές Ναι στον Γιώργο σέ όλα χαρακτηρίζεσαι δεόντως απο μερικούς.
   Καλώς ηρθατε στο blog.

 39. petrakis avatar
  petrakis 14/09/2009 01:20:38

  Ένα από τα λίγα αντικειμενικά άρθρα για τη συνέντευξη Παπανδρέου και τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα που άφησε.

  Θεωρώ ως κύρια ζητήματα :
  1) Που θα βρει λεφτά να κάνει τις παροχές που μας υποσχέθηκε
  2) Δεν συγκεκριμενοποίησε τους φορολογικούς συντελεστές για ενιαία φορολόγηση που προανήγγειλε.
  3)Καμία συγκεκριμένη τοποθέτηση πάνω στα θέματα των υπερωριών, των επιδομάτων και του ελέγχου των προσλήψεων.
  4) Δεν συγκεκριμενοποίησε με ποιους τρόπους θα πατάξει τη φοροδιαφυγή
  5) Δεν απάντησε στα θέματα του αγωγού Αλεξανδρούπολης -Μπουργκάς.

  Αυτά είναι βασικά που, ουσιαστικά, δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά στο καθένα, κατά πόσο ο κ. Παπανδρέου είναι έτοιμος να κυβερνήσει την Ελλάδα και μην την οδηγήσει σε ακόμα χειρότερη οικονομική θέση, που θα υπονομεύει μακροπρόσθεσμα το μέλλον των παιδιών μας...

 40. Orestios avatar
  Orestios 14/09/2009 01:22:55

  Σήμερα εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων (Κόκκαλης, τραπεζίτες κτλ) παρακολούθησαν παράσταση. Ο Καραγιόζης Δον Κιχώτης.
  Κοιτούσαν και άκουγαν (οι παραγωγικές τάξεις πάντα) αν τα έλεγε σωστά γιατί αν δεν τα έλεγε σωστά, μαύρο φίδι που τον έφαγε. Σαν την πεθερά που παραμονεύει να ακούσει τι θα πει η νύφη και σκέφτεται "λέγε αβέρτα κουλαμάρες και θα σε κανονίσω στο σπίτι".

 41. provato avatar
  provato 14/09/2009 02:17:37

  Αναφέρω μερικές ρήσεις για την πολιτική , τους πολιτικούς και τη δημοκρατία (φακτορα δεν είμαι και πολύ εκτός θέματος;) απο την πολύ καλή σελίδα του Γιώργου Σοϊλεμεζίδη.

  - Είναι εύκολο να διακρίνεις πότε ένας πολιτικός λέει ψέματα. Αν τα χείλη του κουνιούνται λέει ψέματα.
  Τζ. Λάϊαλ

  - Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε.
  Γ. Τσώρτσιλ

  - Πολιτικός είσαι όταν μπορείς να αποσπάς από τους πλούσιους χορηγίες κι από τους φτωχούς ψήφους με την υπόσχεση πως θα προστατεύσεις τους μεν από τους δε.
  Ο. Αμερίγγε

  - Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που μας εξασφαλίζει πως δεν πρόκειται να κυβερνηθούνε από άτομα καλύτερα από εκείνα που μας αξίζουν.
  Μπ. Σω

  - Πριν από κάθε λόγο τους, οι πολιτικοί θα έπρεπε να βάζουν προφυλακτικό στο μικρόφωνο.
  Ζ. Πετάν

  - Μια ομάδα πολιτικών που αποφασίζει να ξεφορτωθεί ένα πρόεδρο, επειδή δεν είναι ηθικός, είναι σαν τη μαφία που αποφασίζει να σκοτώσει το νονό, επειδή δεν πάει στην εκκλησία την Κυριακή.
  Ρ. Μπέικερ

  - Δημοκρατία είναι η διαδικασία εκείνη με την οποία οι άνθρωποι εκλέγουν ελεύθερα εκείνον στον οποίο θα ρίξουν το φταίξιμο.
  Λ. Πέτερ

  - Οι πολιτικοί χρησιμοποιούν τη στατιστική όπως οι μεθυσμένοι τα φανάρια: περισσότερο για να στηρίζονται παρά για να διαφωτίζονται.
  Α. Λανγκ

  - Εάν εσείς ψεύδεστε για να κερδίζετε λεφτά αυτό είναι απάτη, αν όμως ψεύδεστε για να κερδίζετε ψήφους αυτό είναι πολιτική.
  Αγνώστου

  - Τον Σωκράτη τον σκότωσε η Δημοκρατία με δημοκρατικές διαδικασίες.
  Β. Ραφαηλίδης

  - Πολιτικοί: γιατροί που θεραπεύουν την κοινωνία από ασθένειές της, τις οποίες οι ίδιοι προκάλεσαν με τη λανθασμένη διάγνωση και τις πολλαπλασίασαν με την λανθασμένη θεραπεία.
  Γ. Σοϊλεμεζίδης

  - Είμαστε καραγκιόζιδες όλοι οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. Είμαστε εγκλωβισμένοι στο σύστημα της διαπλοκής.
  Μ. Κεφαλογιάννης, υπουργός

 42. Lavazza avatar
  Lavazza 14/09/2009 09:03:34

  Καλά που έγινε η συνέντευξη τύπου του ΓΑΠ για να μαθαίνουμε τα σχέδια των Αμερικάνων για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια...

 43. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 14/09/2009 09:34:09

  Οδηγίες προς ναυτιλλομένους από ένα θαυμαστή του Νίκου Καββαδία:
  Να κλείσουμε τα κασετόφωνα, να πούμε στους παπαγάλους να σιωπήσουν για λίγο, να βάλουμε τα μυαλά να δουλέψουν. Να προσδιορίσουμε πρώτα λογικούς, εφικτούς στόχους:
  1. Η χώρα πρέπει πρώτα πρώτα ν΄ αποκτήσει επιτέλους στοιχειωδώς επαρκή, δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση.
  2. Η χώρα πρέπει πρώτα πρώτα ν΄ αποκτήσει επιτέλους στοιχειωδώς επαρκή, δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση.
  3. Η χώρα πρέπει πρώτα πρώτα ν΄ αποκτήσει επιτέλους στοιχειωδώς επαρκή, δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση.
  Ακούω γνώμες και προτάσεις. Εφικτές όμως, εφαρμόσιμες. Μήν ακούσω πάλι το αλά Αλέκα "καλή η ακυβερνησία". Κάποιοι, ξέρετε έχουμε παιδιά, φίλους και συγγενείς που αγαπάμε και αρκετά παίξαμε. Ακούω προτάσεις.

  • leon avatar
   leon @ Sic transit gloria mundi 14/09/2009 13:50:36

   1. Διαλυση των κομματων.
   2. Εκλογες με σταυρο προτιμησης και απλη αναλογικη (ο καθεις στην περιφερεια που θελει)
   3. Συνταξη βουλης αντιπροσωπων και εκλογη πρωθυπουργου με εσωτερικη ψηφοφορια.
   4. Αποδοση υπουργειων σε αντιπροσωπους (η εκλογη τους θα γινει απ'ευθειας απο τον πρωθυπουργο)
   5. Δουλεια - δουλεια - δουλεια - δουλεια - δουλεια (σε βαθμο που να καταντησει αηδια)
   6. Στον 1 χρονο απολογισμος εργου με ψηφοφορια στην Βουλη. Εαν το εργο δεν ειναι αρεστο, εκλογη νεου πρωθυπουργου και αναδιανομη υπουργειων σε ατομα που θα μπορουν να παραγουν εργο.
   7. Σε 4 χρονια παλι εκλογες. Με το ιδιο συστημα. Να δουμε αν θα ξαναψηφιστει βουλευτης που δεν εκανε την δουλεια του καλα.

   Μην μου πεις οτι δεν ειναι εφικτες!

 44. ataktos avatar
  ataktos 14/09/2009 10:03:52

  πρόκειται να γίνουμε σαν τον «πρωινό καφέ» ...ηρεμήστε

 45. νώνυμος avatar
  νώνυμος 14/09/2009 10:14:26

  Αν η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού δεν ενδιαφέρεται για τα εθνικά θέματα, αυτό αποτελεί λαϊκή εντολή που οφείλει η κάθε κυβέρνηση να υπακούσει. Όταν ο λαός σου λέει π.χ «δεν με ενδιαφέρει αν η δυτική Θράκη γίνει Τουρκία, αρκεί από εκεί και κάτω να περνάμε καλά», το πρόβλημα δεν το έχει ούτε ο Γιωργάκης, ούτε ο Κωστάκης, ούτε τα ξένα κέντρα. Είναι γνώμη και προτίμηση του Ελληνικού Λαού εν έτη 2009.
  Δεν μπορείτε να μιλάτε εκ μέρους του ελληνικού λαού και των ελληνικών συμφερόντων που «θίγονται από το ΠαΣοΚ», όταν ο ίδιος ο λαός είναι εκείνος που το βλέπει έτσι το πράγμα, προτιμώντας να μασαμπουκώνει παρά να πολεμάει.
  Μιλάτε για «Ελληνική Παθογένια». Λες και ο λαός είναι ένα σώμα το οποίο έχει πάθει ίωση. Όμως αυτό που συμβαίνει είναι οτι ο λαός έχει μεταλαχθεί ο ίδιος σε ιό.
  Αυτός ο λαός για τον οποίο όλοι σας εδώ σκίζεται τα ρούχα σας πως του αξίζει κάτι καλύτερο και πως απλώς, ξένα κέντρα και ύπουλα συμφέροντα τον χειραγωγούν.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ νώνυμος 14/09/2009 13:08:12

   O "εχθρός λαός", ο "αντεθνικός" λαός, αυτή η τόσο παλιά ύβρις.
   Πολλά έχουν δεί τα μάτια μου, αλλά αυτό (όταν το ξανακούω), μου φέρνει τρόμο.
   Αλλά βγάζω κι αγκάθια.
   Ακόμη και στη Γερμανία του Χίτλερ υπήρξε ο φον Στάουφφενμπεργκ (έστω και μονόχειρας), υπήρξε η Ζοφία Σόλλ και το "Λευκό Ρόδο".
   Δεν περνάει.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Sic transit gloria mundi 14/09/2009 13:23:34

    Γιατί, άδικο έχει; Δες γύρω σου τι νοιάζει τον "λαουτζίκο". Το... παχύ του έντερο (που είπε κάποτε κι ο μακαρίτης ο Τρίτσης). Όλα τ' άλλα, όλα τα ζητήματα που άπτονται της ύπαρξής μας της ίδιας ως χώρα, να πα' να κουρεύονται. Εκεί καταντήσαμε μετά από τη χρηματιστηριακή ευωχία του "λαϊκού καπιταλισμού" του '99.

    Εγώ το έχω πει εδώ και καιρό. Μόνο αν ΔΟΥΜΕ, αν ΖΗΣΟΥΜΕ μια μεγάλη εθνική καταστροφή, με την απώλεια ενός μεσαίου μεγέθους αιγαιοπελαγίτικου νησιού, ίσως να ξυπνήσουμε. Και ΙΣΩΣ. Όχι σίγουρα.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 14/09/2009 13:30:16

    Ε καλά τώρα! Όποιος σκέπτεται έτσι, είναι πιό "έξυπνο" και "λογικό" ν' αλλάξει λαό.
    Αυτό δεν έκανε και ο Στάλιν που έστελνε τον κόσμο στη Σιβηρία;
    Κι ο άλλος, Κύριε συγχώρηση ζητώ που το προφέρω, στο Άουσβιτς;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Sic transit gloria mundi 14/09/2009 13:40:19

    Μήπως όμως, αν κάποτε δεν υπάρξει μέλλον (ούτε καν άμεσο), θα αναγκαστεί να αλλάξει ο ίδιος ο "λαός" μυαλά; Μόνο που τότε ίσως να είναι πολύ αργά.

 46. rs avatar
  rs 14/09/2009 10:20:18

  Καλημέρα από την φθινοπωρινή Θεσσαλονίκη,
  ψιλόβροχο και γκρίζος ουρανός
  Ωραία πάει κι΄αυτό! Μίλησε και ο έτερος …διεκδικητής! Και η ..σαπουνόφουσκα (όχι φούσκα, γιατί αυτή θέλει και κάποια προσπάθεια) έσκασε πριν ανέβει ψηλά.
  Ο ένας εμφανίσθηκε …αποφασιστικός και αληθής (σώωωπα!!). Και ό άλλος ……
  Ακόμα ψάχνουμε.
  Και στις πρώτες θέσεις του ακροατηρίου, πρόσωπα που ακύρωνα την όποια εικόνα ήθελαν να περάσου.
  Πάγκαλος, Ψωμιάδης, Παπουτσής, Ρόβλιας, Κακλαμάνης (αλήθεια αυτός σαν τι ήρθε;) Παπανδρέου, Φώφη, Μίχος , Βουλγαράκης και φυσικά …Άνθιμος!
  Αυτό το έργο τόχουμε ξαναδεί! Και θα το βλέπουμε!!!
  Σκάνδαλα, κακοδιαχείρηση, μαύρο χρήμα, όλα ξεχάστηκαν. Την θέση τους πήραν, οι πλαστικές σημαίες, οι κόρνες τα μλπουζάκια και η …βαφή του προσώπου (ίσως η πιο συνειδητή επιλογή) στα χρώματα του κόμματος.
  Για έναν λαό που καθοδηγείται τηλεοπτικά και σαν προοπτική, από τον όποιο πολιτικό αρχηγό, προτείνονται, ο Ψινάκης, η Μπάρμπα, ο Ανατολάκης και άλλοι ογκόλιθοι της σκέψης, για έναν λαό που ψηφίζει ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ, ΟΠΑΔΙΚΑ και ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ, οι ομιλίες, οι «θέσεις» και κατ’ επέκταση οι όποιες «λύσεις» στο αδιέξοδο δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.
  Και εντωμεταξύ σαν χώρα …βλέπουμε τα…. τραίνα να περνούν. Διότι η…φοροδιαφυγή και η εκμετάλλευση (σύληση, θα έλεγα) είναι των…. άλλων.
  Ο Γείτονας έκανε μήνυση, ενώ ο Βαρθολομαίος , τι κρίμα, δεν ζεί! Θα βρίσκονταν κάποιος…Μαντζουράνης ή μήπως Κεχαγιόγλου να τον υπερασπιστεί.
  Α! ναι! Η….. πράσινη ανάπτυξη!!! Όταν τα πόδια τους θα κολλήσουν στον πράσινο βούρκο των πράσινων επιδοτήσεων τότε πάλι θα συγκροτηθούν….. εξεταστικές.
  Και η Αριστερά; Θλίψη. Ο παρίας της πολιτικής. Οι μεν, χρόνια τώρα περιχαρακώνονται ….αντιστεκόμενοι στον εχθρό χωρίς όμως να έχουν την ένδοξη «έξοδο» ή τουλάχιστον την …τύχη των 300, για την υστεροφημία.
  Οι δε οργανώνονται εις το δηινεκές και …πάλι από την αρχή. Κάτι σαν fraktal.
  To many chiefs but a few Indians.
  Να ελπίζω ότι ο καταλύτης θάναι …ο Παπαδήμος ή μήπως ότι ο στρογγυλός λόγος των πάσης φύσεως γιάπηδων επιβητόρων της εξουσίας θα ….δείξει τον δρόμο.
  «..στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς»
  Φίλε θεατή…Έξοδος!!!!

 47. rs avatar
  rs 14/09/2009 10:48:59

  Ζητώ ταπεινά συγνώμη για την παράληψη.
  Και ο Σωκράτης (ένας είναι ο Σωκράτης) στην ομιλία του Γιώργου; Για την "ακύρωση" των λόγων που λέγαμε!!
  Και εσύ που πας ρε Καραμήτρο με ...Μίχαλο;

 48. marikaki avatar
  marikaki 14/09/2009 11:09:20

  Η απελπιδα προσπαθεια να παρουσιαστει οτι το ΠΑΣΟΚ δεν εχει προγραμμα μετα και την τοποθετηση του κ.Παπανδρεου στην ΔΕΘ ειναι αστεια και γραφικη.
  Στο χωριο μου λενε οτι "οταν δεν εχεις τιποτα να πεις με το στομα αρχιζεις να μιλας με τον κο..!!!"

 49. sinn avatar
  sinn 14/09/2009 11:15:25

  Αθάνατη λαϊκη σοφία. Επίσης: "όποιος δεν έχει μυαλό εχει πω...!!!"

  • tiramola avatar
   tiramola @ sinn 14/09/2009 11:18:56

   Αμαρτωλέ ξέχασες και μιά άλλη παροιμία του σοφού λαού...
   "Άλλα λεν τα χείλια σου και άλλα τα πετραχείλια σου"...

   • sinn avatar
    sinn @ tiramola 14/09/2009 11:22:57

    Eυχαριστώ που μου την θύμισες. Ξέρεις εσύ...

 50. kwstas avatar
  kwstas 14/09/2009 11:18:57

  ας τιμωρησουμε πρωτα αυτους που τα εχασαν η εφαγαν τα λεφτα και μετα ας περιμενουμε να δουμε που θα τα βρει ε?

 51. νώνυμος avatar
  νώνυμος 14/09/2009 11:24:23

  Η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού δείχνει οτι πραγματικά δεν την ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν χρειαστεί «να παραχωρήσουμε μερικά οικόπεδα για να κοιμόμαστε ήσυχοι», αρκεί να περνάει καλά. Συνεπώς, εχθροί δεν είναι οι πολιτικοί ούτε οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες. Εχθρός είναι ο γείτονάς σου, ο διπλανός σου, το παιδί σου, ο γονέας σου. Αν θεωρείς οτι γεννήθηκες σε ένα σημείο του πλανήτη, του οποίου η κοινωνία δεν καταφέρνει να πλαισιώσει σωστά την προσωπικότητα και τις αντιλήψεις σου έχεις δύο επιλογές: Ή πλακώνεσαι μαζί της αλλά με ξεκάθαρες κουβέντες, δηλαδή στοχοποιείς άμεσα και ειλικρινά την πλειοψηφία ή σηκώνεσαι και φεύγεις. Ατάκες τύπου «βοήθεια ΣΑΣ βιάζουνε τα σκοτεινά κέντρα και οι συνωμότες», δεν έχουν λογική βάση. Περί συναινετικού οργίου πρόκειται, όχι για βιασμό. Αν δεν σου αρέσει, πράττεις κάτι από τα παραπάνω.

 52. rs avatar
  rs 14/09/2009 11:38:08

  Αγαπητό marikaki, tiramola και λοιποί... αναστηθέντες,
  σε απάντηση του ευφάνταστου (δεν λέω) σχολιασμού σας περί κό..., δικαιούστε άλλωστε, τόσα χρόνια έχετε κάνει διατριβή στους αντίστοιχους του Πάγκαλου και του Βενιζέλου, επαναλαμβάνω ένα παλαιότερο σχόλιό μου για να μην ξεχνιώμαστε σε πιό έργο είμαστε θεατές και πιό είναι το σκηνικό.
  "...το ΠΑΣOΚ εμφανίσθηκε από το πουθενά μετά την μεταπολίτευση τότε που ήταν μίασμα να δηλώνεις κομουνιστής και αριστερός και είπε είμαστε ..σοσιαλοδημοκράτες. Πιάσε το αυγό και κούρευτο δηλαδή. Μέχρι να καταλάβουν οι δεξιοί τι γίνεται, διότι ήταν απορροφημένοι μήπως και σηκώσει κεφάλι ….ο κόκκινος κίνδυνος, ο ανέξοδος λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ του χάρισε την εξουσία .
  Για να θυμηθούμε λίγο την ιδεολογία.
  ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, Έξω οι Βάσεις, Τρίτος Δρόμος, Καντάφι, Κουτσόγιωργας, Τόμπρας, Λούβαρης , Κοσκωτάς, Αυριανή, Κουρής, Γιαννόπουλος, Αθανασόπιουλος (καλαμπόκι), Τσοβόλας, σμήνος από κουτσαβάκηδες ή καλύτερα τζάμπα «μάγκες» συνδικαλιστές, αλλά και Πάγκαλος και Λαλιώτης και Κουλούρης και Πρωτόπαππας και Πολυζωγόπουλος και Καχριμάκης…..και Φώφη...και…. Στάη και Κανέλη και Πρετεντέρης και Κακαουνάκης και Τράγκας και Ψυχάρης και Θέμος και Μάκης (και αυτοί δικά τους κατασκευάσματα είναι)και Ολυμπιακή και SIEMENS και Κόκαλης και νέα τζάκια και ….Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων και….. Ξεχνιούνται αυτά;
  Με τέτοιο παρελθόν και δυστυχώς ακόμα χειρότερο παρόν, δεν υπάρχει μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ ήρθε από το πουθενά με μια ιδεολογία λίγο απ’ όλα . Έκανε επιστήμη τον λαϊκισμό και τον αριβισμό, αποθέωσε τους «αγράμματους» και έκανε εθνικό σλόγκαν το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε ;»
  Τα πρώτα χρόνια έχτισε επάνω στην απελπισία του κόσμου που έρχονταν από τα μαύρα χρόνια της χούντας , του εμφυλίου της δεξιάς και στο τέλος έχτισε επάνω στην αρπαχτή τον χυδαίο λόγο και τρόπο ζωής του Nitro και των σκυλάδικων"

  • νώνυμος avatar
   νώνυμος @ rs 14/09/2009 14:15:16

   Κι όμως φίλε μου βάση παρατηρήσεων τολμώ να προεξοφλήσω, οτι έχεις διαβάσει κι εσύ Nitro και Κλικ, πάνω από μια φορά. Γιατί αν θυμάσαι καλά, την εποχή που βγήκανε, τα υπόλοιπα περιοδικά που κυκλοφορούσαν ήταν αισθητικού επιπέδου "Ραδιοτηλεόραση".
   Τα φαινόμενα "Nitro" και "Κλικ" ευδοκίμησαν γιατί την εποχή που βγήκαν το αντίπαλο δεος που υπήρχε ήταν κάτι γκρίζα περιοδικά χωρίς φαντασία. Μπορεί μέσα να έγραφαν σωστά πράγματα κι αρκετά ενδιαφέροντα, αλλά ο κόσμος ήθελε και λίγο "χρυσόσκονη". Λίστες με "in" & "out", συμβουλές ενδυματολογικού κώδικα για το Mercedes και το La-Mamounia, κανένα πονηρό ανεκδοτάκι, κανα κωλαράκι στο εξώφυλλο, gourmet συνταγές, διαφημίσεις ειδών πολυτελείας και τα συναφή. Είχε βαρεθεί την αισθητική του καφενείου με τα παγωτά "ΑΣΤΥ", τις ουζερί του Μπαρμπα Μυτούση και το σουβλατζίδικο του Νικόλα. Θυμήσου για τι εποχή μιλάς και μην κρίνεις εκ των υστέρων αφ’ υψηλού. Όπως ένα στερημένο παιδί που αν το πας σε πανηγύρι είναι ικανό να πεθάνει από το πολύ φαγητό και να φορτωθεί ένα κάρο άχρηστα παιχνίδια από την ορμή του, έτσι έγινε σε αυτή την περίπτωση.
   Ο λαός τότε έστειλε ένα μήνυμα στις αρχές του ’90 όταν εκτόξευε τις πωλήσεις των περιοδικών του Κωστόπουλου: Βαρεθήκαμε τον Ζίκο του ’50, τον Καζαντζίδη του ’70 και τον (σε παρακμή) Στράτο Διονυσίου του ’80, κι επίσης διαφωνούμε με την αισθητική «Ρετιρέ», τον Βασίλη Καρά και τον Ζαφείρη Μελά ως εναλλακτική πρόταση. Θέλουμε κάτι άλλο.
   Αυτό το κάτι άλλο λοιπόν ήταν θέμα θεσμών να σερβιριστεί σωστά από όργανα τύπου ΕΣΡ που έπρεπε να είχαν λειτουργήσει διαφορετικά εκείνη την κρίσιμη περίοδο. Όμως δεν έγινε έτσι, με αποτέλεσμα σταδιακά να φτάσουμε σήμερα στις μεσημεριανές εκπομπές και τις ειδήσεις του STAR. Δεν φταιει ο Κωστόπουλος γι αυτό. Επιχειρηματίας είναι, ζήτηση υπήρχε ανέλπιστα υψηλή, θεσμικός έλεγχος σχεδόν μηδενικός, ε είδε φως και μπήκε.

   • rs avatar
    rs @ νώνυμος 14/09/2009 16:51:05

    Μάλλον χάθηκε ...μπάλα! Το θέμα μας δεν είναι η κοινωνιολογική προσέγγιση των εκδοτικών δραστηριοτήτων του Κωστόπουλου, για τις οποίες μάλλον δεν είμαι και τόσο ενημερωμένος καθότι εκείνα τα χρόνια έλειπα στην...Εσπερία.
    Όταν όμως είσαι αποστασιοποιημένος απο κάτι τότε το βλέπεις πιό καθαρά και...αφαιρετικά!
    Ο λόγος των δύο αυτών περιοδικών ήταν η αισθητική του ΠΑΣΟΚ, η καλύτερα διαμόρφωσε την αισθητική των σημερινών 45+ του συμπαγούς πυρήνα του , η οποία σύμφωνα με ποιό ειδικούς απο μένα αναλυτές και γνώστες της κατάστασης που επικρατούσε τότε ... "είναι η πιο ολοκληρωμένη έκφραση της σύγχυσης των φλώρων. Ενα χαρμάνι από midlife crisis, μετακομματική μελαγχολία, nerd culture και κάποιο «κρυφό τραύμα». Η πόζα αυτή εκφράζεται με μια απενοχοποιημένη ωμότητα, γυμνασιακά ανέκδοτα, μονομερείς οικειότητες, ευφυολογικούς τραμπουκισμούς, ατμόσφαιρα στριπτιτζάδικου και καγχασμό προς ό,τι αδιακρίτως κινείται. Πάσχει από τέσσερις συγκεκριμένες πλάνες: ταυτίζει αφελώς την ειλικρίνεια με τη χαμουρολαγνεία, καταφάσκει ξεχειλωμένα προς τη ζωή, οδηγούμενη σε μια ηδονοθηρία του παχέος εντέρου, θεωρεί ότι το τέλος των κομμάτων και των πίστεων επιτρέπει το ηθικό ξέκωλο των πάντων, και ταυτίζει τη μόδα με την ομορφιά".
    Μιά άλλη όψη αυτού του αισθητικού ορυμαγδού είναι οι βερμαλιστές "τραμπούκοι" της πολιτικής (Γιακουμάτος, Μιχαλολιάκος, Κουλούρης, Πάγκαλος (μακράν ο μεγαλύτερος),Καχριμάκης, Ψωμιάδης, Γιαννόπουλος, Κουστόγιωργας, κλπ.
    Όλα είναι θέμα αισθητικής φίλε μου. Και όπως έχω πεί αρκετές φορές, "ολίγον έγκυος" δεν υπάρχει. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να ζητούν ψήφο άτομα και κόμματα που ασέλγησαν κατά συρροή σ΄ότι κρατικό διαχειρίστηκαν σφυρίζοντας αδιαφορα οτι δήθεν αυτοί ήταν αμέτοχοι και δεν γνώριζαν.
    Θα έπρεπε ήδη να αυτοδιαλυθούν ή να ονομάζονται ΠΑΠΙΣΤΑΣ ΝΔ και SIEMENS ΠΑΣΟΚ κατά το skonda Ξάνθη.

 53. ΝΑΠ avatar
  ΝΑΠ 14/09/2009 11:46:46

  Κυταξτε, θα το επαναλαβω και ας γινω βαρετος. Το κατεστημενο απειλει να τα βαλει με...το κατεστημενο. Απλα πραγματα. Η εμπειρικη επαληθευση βρισκεται στο γεγονος οτι ουτε ενα ΜΜΕ δεν υποστηριξε τον ΚΚ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ. Και το ειχα πει απο την αρχη. Διχως προσεταιρισμο 2-3 ΜΜΕ ο ΚΚ εβαδιζε ξεβρακωτος στ' αγγουρια. Υπαιτιοτιτη του βεβαια.

  Οσο για τα:
  1.Που θα βρει μέσα σε τρεις μήνες, μέχρι το τέλος του έτους, τα λεφτά για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και για να μη σκάσει η φούσκα της αγοράς.
  2.Που θα βρει τα χρήματα για τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που προανήγγειλε;
  3.Πως θα χρηματοδοτήσει τα πρώτα μέτρα για να πάρει μπροστά η αγορά;
  4.Πόσα είναι τα χρήματα που υπολογίζει το ΠΑΣΟΚ ότι θα χρειαστούν αν το πρόγραμμα του κόμματος ξεκινήσει να υλοποιείται;

  οι απαντησεις ειναι απλες:

  1. Δανεια απο το ΔΝΤ (περαιτερω υποταγη στους Α)
  2. Πουθενα, λογια του αερα
  3. Ορατε το 1
  4. Δεν το ξερουν, και ουτε προκειται να το μαθουν, γι' αυτο και σοβαροι ανθρωποι σαν τον Α. Παπαδοπουλο δεν επαναπολιτευτηκαν.

 54. ΝΑΠ avatar
  ΝΑΠ 14/09/2009 12:05:18

  Μποτίλια στο πέλαγος:
  "Οι ΗΠΑ δεν λειτουργούν με το ευχολόγιο συζυγικής πίστεως, αλλά με τον οδηγό κερατώματος. Και όσοι φρονούν, ότι στο πολιτικό ιπποδρόμιο οι έμπειροι παίκτες ποντάρουν μόνο σε ένα άλογο, δεν κατέχουν από τζόγο".

  Ορθως, Μποτιλια. Το λαθος του ΚΚ με τον αγωγο δεν ηταν οτι ανεπτυξε τη σχεση με τη Ρωσσια αλλα οτι δεν εξισορροπησε αυτη την στρατηγικη με ανοιγμα και στους Αμ. Αλλα, οπως ειπε καποις εκ των ενδον του περιβαλλοντος του "δεν του αρεσει η πολλη δουλεια και ερχεται στο γραφειο στις 11 το πρωι". ΑΝ ηταν διοικητης εταιριας θα τον ειχαν εκπαραθυρωσει. Εχει εξηγηση το φαινομενο ομως. Τι ειδους εργασια εκανε στη ζωη του που να δικαιολογει την ανελιξη στην πρωθυπουργια; Διοικησε ποτε μεγαλη οργανισμο; Εν πολλοις το ιδιο ισχυει και για το ΓΚΑΠ. Και ας μη βισατουν να πουν μερικοι οτι ηταν ΥΠΕΞ. Σιγα τα λαχανα, με αμερικανους συμβουλους και 'γω γινομαι τετοιος ΥΠΕΞ. Ο Γιανναρας εχει δικιο. Εχουμε προβλημα ποιοτικων ανθρωπων.

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ ΝΑΠ 14/09/2009 21:08:36

   Ο Κώστας είναι ποιοτικός. Η ποιότητά του δεν έχει φανεί ακόμη, διότι ανάγεται σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, έχει δηλαδή βάθος. Σε αυτήν την ενσάρκωση η πρόκληση που αντιμετωπίζει είναι η εκκαθάριση οικογενειακού και συλλογικού κάρμα, που τον βαραίνει από το παρελθόν.
   Φυσικά ο σατανάς, ως υπηρέτης του Θεού, του δίνει την κατάλληλη ευκαιρία.
   Ο Κώστας ήταν προγραμμένος πριν εκλεγεί. Θα τον έριχναν, ότι και να έκανε. Αυτό άργησε να το κατανοήσει, γι αυτό κάνει αυτοκριτική. Του φτιάξανε ωραία μετάπτωση. Τον σηκώσανε την πρώτη τετραετία, για να τον ρίξουνε άγρια την δεύτερη. Είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος ότι η καρέκλα που κάθεται είναι τραμπάλα.
   Τώρα, αυτοί που πιστεύουν ότι θα πάει με το κουβαδάκι να παίξει στην άμμο, μάλλον θα διαψευστούν. Και εγώ ήμουνα βουτυρόπαιδο, αλλά την σφεντόνα την είχα πάντοτε στην τσέπη.

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ ΝΑΠ 14/09/2009 21:19:06

   Ο ΓΚΑΠ είναι δίδυμος. Κουβαλάει μέσα του και τον underground ΓΚΑΠ. Και είναι πιθανόν να έχουνε τρακαριστεί με τον ΚΚ. σε προηγούμενη ενσάρκωση. Ας μη βιαζόμαστε. Φυσικά κριτικάρουμε και αμυνόμαστε έναντι πάσης κακής έξης. Όμως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
   Κάποιοι ιδιοκτήτες μαγειρείων που γνωρίζω, πιστοποιούν ότι ο ΓΚΑΠ είναι καλός άνθρωπος. Μπροστά σε κάθε άνθρωπο ανοίγεται η άβυσσος της συνήθειας και η άβυσσος της ανατροπής.

 55. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 14/09/2009 13:03:25

  Νεποτισμός-κορπορατιβισμός-μιντιαλισμός-ατομικός κυνισμός. Αυτές είναι οι τέσσερις βασικές πληγές. Ο κομματισμός είναι απόρροια.

  Θεωρώ όμως τον ατομικό κυνισμό που επικράτησε σταδιακά στην ελληνική κοινωνία και εκφράστηκε ανοιχτά με τη βοήθεια των μίντια τη δεκαετία του ‘90 τη χειρότερη πληγή όλων.

  Επιχειρήσεις υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα, αυτοκράτορες, αυλές, προπαγανδιστές και γελωτοποιοί (ΜΜΕ) επίσης.
  Χωρίς τον ατομικό κυνισμό δεν θα έβρισκαν τόσο πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν και να απειλούν τόσο πολύ.

  • donaE avatar
   donaE @ αλλενάκι 14/09/2009 14:19:20

   Πολυ σωστα.Και ο κυνισμος ειναι αποτελεσμα του νεοπλουτισμου των 'μικρομεσαιων' της δεκαετιας του 80.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ donaE 14/09/2009 14:51:50

    Ο ατομισμός είναι η λογική του καπιταλισμού.
    Είμαστε άθροισμα ατομικοτήτων με αρνητικό πρόσημο.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ αλλενάκι 14/09/2009 15:10:34

   αλλενάκι, μας βλέπω σε ατέλιτες συζητήσεις... να σου στείλω "την φάρμα των ζώων"?

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ archaeopteryx 14/09/2009 15:14:56

    κοίτα @Αρχαιοπτέρυξ, εδώ δεν συγκρίνουμε καπιταλισμό-κομμουνισμό, ούτελέω ότι ήταν καλύτερα εκεί γιατί δεν το έχω γνωρίσει εξάλλου εκεινο το ολοκληρωτικό σύστημα.

    Εσύ όμως μπορεί να είσαι μια ατομικότητα με θετικό πρόσημο στο άθροισμα.

    Τα ζωάκια που έχω μου φτάνουν και περισσεύουν.

 56. Smash Direct avatar
  Smash Direct 14/09/2009 13:13:44

  Oi πυλες του ανεξηγητου υπαρχουν μονο στο μυαλο ορισμενων αμυαλων που δεν εννοουν ακομα και τωρα να δουν τηξν πραγματικοτητα .Δυστυχως γι αυτους!!

 57. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 14/09/2009 13:14:35

  Αν ζητηθει απο καποιον να αντιστοιχησει γραπτως τις ερωτησεις-απαντησεις του ΓΑΠ, δε θα βρει πανω απο 50% αντιστοιχια. Ευκολες και αναμενομενες οι ερωτησεις, τον πηγαν μαλακα οι ερωτωντες "δημοσιογραφοι" και αυτος γενικο λογουσε...απλα αυτη τη φορα το εκανε με σχετικη ανεση...
  Σημερα προσπαθουν με παθος τα μεσα να μας πεισουν οτι τα πηγε και πολυ καλα...εχει χαθει η κοινη λογικη...common sense οπως θα ελεγε και ο ΓΑΠ...χαχα

 58. rs avatar
  rs 14/09/2009 13:15:53

  @ αλλενάκι,
  πολύ σωστά!!!

 59. DIKAIOS avatar
  DIKAIOS 14/09/2009 13:32:54

  Χλαπάτσα από Παπαδήμα!

  Δεν θα είναι τελικά ούτε ο Λουκάς Παπαδήμας επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ! Αλλη μια γκάφα του Γιωργάκη;

  πηγή: http://atithasos.blogspot.com/2009/09/blog-post_1322.html

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ DIKAIOS 14/09/2009 13:44:12

   Ο "ΠαπαδήμΑς" πάντως, σίγουρα δεν θα είναι.

   • DIKAIOS avatar
    DIKAIOS @ Αυριανιστής 14/09/2009 13:52:05

    Λουκάς ΠαπαδήμΟς το ορθό!

   • sinn avatar
    sinn @ Αυριανιστής 14/09/2009 14:00:38

    O ΓΑΠ διαβάζει antinews ; Θυμίζω την άμεση και αιτιολογημένη αντίδραση τακτικού σχολιαστή του antinews που τάχθηκε κατά του Λουκά και υπέρ της Λούκα, η οποία ακολούθως πρόκάλεσε την άμεση και αιτιολογημένη απάντηση έτερου τακτικού σχολιαστή υπερ του Λουκά και κατά της Λούκα.

   • DIKAIOS avatar
    DIKAIOS @ Αυριανιστής 14/09/2009 14:09:36

    Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί το δεέρεαν ενω δεν το είχαν σίγουρο!...ή έβαλε το δαχτυλάκι του ο Σημίτης;

   • sinn avatar
    sinn @ Αυριανιστής 14/09/2009 14:18:32

    Πρόκειται για συνωμοσία σκοτεινών κύκλων με αρχηγο τον ραδιούργο Σημιτή και εκτελεστή τον Βενιζέλο που θέλουν να βάλουν τρικλοποδια στην Εθνική Ανάταση. Σίγουρα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και η επιχειρηματική ελίτ που -οπως όλοι γνωρίζουν- στηρίζουν κατά 90% ΚΚ έπαιξαν τον ρόλο τους. Η μεγάλη όμως νίκη -οι σημερινές δημοσκοπήσεις δινουν +20- έρχεται. Δεν θα τους περάσει.

 60. ΝΑΠ avatar
  ΝΑΠ 14/09/2009 13:35:43

  Ευγε Αλλενάκι, σωστοτατο. Το συμπερασμα που εξαγεται ειναι πως θα κοπει οριστικα ο ομφαλιος που συνδεει τον φασιστικο ατομισμο με τον Νεπωτισμο. Δυσκολο εως αδυνατο. Διοτι οι δημιουργουμενες αλληλοεξαρτησεις ειναι δυσκολο να πολεμηθουν. Π.χ. πως να πολεμηθει η -καθαρα χρησιμοθηρικη-"συνδεση" Ζαχοπουλου και- πως την ελεγαν τελος παντων αυτη που ηθελε μονιμοποιηση με ανταλλαγμα το αιδοιο της; Τετοια φαινομενα καμμια νομοθεσια δεν μπορει να καταπολεμησει. Ολα αρχονται απο τον ανθρωπο, τον ηθικο ή, στην προκειμενη περιπτωση ανηθικο ανθρωπο. Αρα, αρα λεω εγω ο αφελης αγροτης, οτι μελημα της παιδειας ειναι να φτιαχνει προ παντων ηθικους ανθρωπους. Καλο για εκθεση Λυκειου, ε;

 61. Στέργιος avatar
  Στέργιος 14/09/2009 14:37:29

  Το πρόβλημά μου εμένα δεν είναι ο όποιος Παπανδρέου, αλλά αυτή η κάστα των γυμνοσάλιαγκων, των Χατζηαβάτηδων, των σφουγγοκωλάριων που αυτοαποκαλούνται "δημοσιογράφοι". Ελάχιστες οι εξαιρέσεις, και προφανώς θα βρίσκονται στα μπλογκ ή στην ανεργία (αφού ένα ανεξάρτητο ρεπορτάζ είναι το πιο σίγουρο διαβατήριο για την απόλυση).

  ΕΜΕΤΟΣ μου έρχεται κάθε φορά που τους ακούω και τους διαβάζω. Μόνο για κουτσομπολιά τύπου κολοκυθιάς είναι ικανοί (θα βάλει τον Μαγγίνα ή δεν θα τον βάλει) και αβάντες προς όποιον έχει την εξουσία.

  Δεν είναι δυνατόν η τέταρτη εξουσία να είναι τόσο ανεξέλεγκτη!

 62. ataktos avatar
  ataktos 14/09/2009 18:18:45

  Μην καταντήσουμε το antinews σαν τον «πρωινό καφέ» του γνωστού διδύμου

 63. ataktos avatar
  ataktos 14/09/2009 20:50:25

  Με τόσα σκάνδαλα και πάντα δικομματικά λέτε να μπορεί να ανάψει την μηχανή ….βαλτέ του πετρέλαιο από το Πρίνο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.