#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/05/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι πρώτοι 216 υπάλληλοι που βλέπουν έξοδοΜέσω της…ήπιας κίνησης που σχετίζεται με την κατάργηση 17 φορέων και τη συγχώνευση 46 δημόσιων βιβλιοθηκών ανοίγει ο χορός των απολύσεων εργαζομένων από ολόκληρο το φάσμα του Δημοσίου.

Σχεδόν μία εβδομάδα πριν από τη νέα έλευση των εκπροσώπων του Μηχανισμού Στήριξης στην Αθήνα για το νέο γύρο των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά, η κυβέρνηση φαίνεται να καταλήγει στους πρώτους υπό κατάργηση και συγχώνευση οργανισμούς. Σε αυτήν την πρώτη… φουρνιά των φορέων εργάζονται περίπου 400 άτομα. Από αυτούς, σχεδόν οι μισοί (216 υπάλληλοι που απασχολούνται σε οργανισμούς που θα αποτελέσουν παρελθόν) θα οδηγηθούν άμεσα σε απόλυση, μέσω της κατάργησης των οργανικών τους θέσεων.

Εδώ και περίπου ένα μήνα, η ειδική επιτροπή που συστήθηκε, υπό τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, συνεδριάζει πυρετωδώς, με την τελική λίστα να παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα. Βασική αιτία της καθυστέρησης, όπως ανέφεραν στον Ελεύθερο Τύπο παράγοντες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ήταν οι ενστάσεις ορισμένων υπουργών που αντιδρούσαν σε ενδεχόμενη κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών οι οποίοι βρίσκονται υπό την εποπτεία τους. Μεταξύ άλλων, επικαλούνταν πως οι συγκεκριμένοι φορείς διαχειρίζονται κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φορείς και οργανισμοί που θα καταργηθούν, μέσω νομοσχεδίου το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, είναι:

-Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ (απασχολούνται 100 άτομα).

-Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (απασχολούνται 50 άτομα).

-Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (μηδέν άτομα).

-Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (απασχολούνται 35 άτομα).

-Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας (απασχολούνται πέντε άτομα).

-Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης (μηδέν άτομα).

-Κεντρική Αγορά Πατρών (ένα άτομο).

-Εθνικό Κέντρο Έρευνας-Πρόληψης και Θεραπείας Σακχαρώδους Διαβήτη (απασχολούνται έντεκα άτομα).

-Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής (απασχολούνται τέσσερα άτομα).

-Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας (μηδέν άτομα).

-Οργανισμός Κωπαΐδας (απασχολούνται δέκα άτομα).

-Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας (μηδέν άτομα).

-Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών «Θ. Κολοκοτρώνης» (μηδέν άτομα).

-Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας (μηδέν άτομα).

-Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας Α.Ε. (μηδέν άτομα).

-Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων (μηδέν άτομα).

-Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικής Αστυνομίας (μηδέν άτομα).

Όπως γίνεται αντιληπτό, μεταξύ των φορέων που θα καταργηθούν υπάρχουν και εννέα οι οποίοι εμφανίζονται να μην απασχολούν ούτε έναν υπάλληλο. Πρόκειται για φορείς που, ουσιαστικά, δεν έχουν αντικείμενο και με την κατάργησή τους το κράτος αναμένεται να…γλιτώσει χρήματα από τον Προϋπολογισμό, αλλά και από τις αμοιβές των μελών των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Πέρα από τους οργανισμούς και φορείς που οδεύουν ολοταχώς προς κατάργηση, στο δρόμο της συγχώνευσης αναμένεται να οδηγηθούν, σύμφωνα με τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις, 46 δημόσιες βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα, στις οποίες απασχολούνται περίπου 200 εργαζόμενοι. Μεταξύ άλλων, πρόκειται για τις δημόσιες βιβλιοθήκες Αίγινας, Αρεόπολης, Βυτίνας, Δελφών, Λευκάδας, Μηλαίων, Μολάων, Μουζαχίου, Πεταλιδίου, Ζακύνθου, Ζαγοράς, Ανδρίτσαινας, Σάμου, Σιάτιστας, Βέροιας, Χίου, Γρεβενών, Καλαμάτας, Δράμας, Έδεσσας, Καρπενησίου, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κόνιτσας, Λαμίας, Ληξουρίου, Λιβαδειάς, Ναυπάκτου και Μυτιλήνης.

Δημήτρης Γκάτσιος, στον "Ελεύθερο Τύπο"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. leak avatar
  leak 28/05/2013 09:14:34

  "... οι φορείς και οργανισμοί που θα καταργηθούν..."
  Άμα δε δω ΦΕΚ δεν πιστεύω τίποτα.

 2. Δημητριος avatar
  Δημητριος 28/05/2013 10:11:55

  Οσοι απολυονται σε 2 ωρες καθημερινα στον ιδιωτικο τομεα δηλαδη !

 3. Φελίζα avatar
  Φελίζα 28/05/2013 11:47:56

  Πολύ κακό για το τίποτα!!!!

 4. foros1 avatar
  foros1 28/05/2013 12:50:58

  ποσοι αληθεια απο αυτούς, εμπιστεύτηκαν την ψηφο τους στα κομματα που, ενα χρονο πριν, υπόσχονταν μονο μετατάξεις;

 5. helios avatar
  helios 28/05/2013 17:51:53

  Διοχέτευση 200.000 – 300.000 δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα (κατά βάση σε επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα και όχι μόνο) με το κράτος να αναλαμβάνει το 30% – 40% του μισθού τους στη νέα τους εργασία για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Υπάρχουν ολόκληρες βιοτεχνίες, βιομηχανίες,ξενοδοχεία, όλων των ειδών μαγαζιά και καταστήματα, κατασκευαστικός κλάδος, μεταποίηση, αγροτικός τομέας κλπ… όπου ο έλληνας εργαζόμενος είναι είδος προς εξαφάνιση, θα μπορούσε λοιπόν με αυτόν τον τρόπο να αντικατασταθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι αλλοδαποί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.