03/09/2010 20:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι κατασκευαστές αντιδρούν στο νέο σύστημα αναθέσεων

Κατώτερο των προσδοκιών θεωρεί ο εργοληπτικός κόσμος το σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα αναθέσεων - παραγωγής δημοσίων έργων που έχει συντάξει και αποστείλει το Υπουργείο Υποδομών στις κλαδικές τους οργανώσεις για μελέτη και παρατηρήσεις.
Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν σύμφωνα με το ηλεκτρονικό site euro2day ότι οι προτάσεις που υπέβαλαν στις αρχές του έτους και οι οποίες είχαν ως στόχο την καθιέρωση ενός αδιάβλητου συστήματος επιλογής αναδόχων που θα εξασφάλιζε το δημόσιο συμφέρον, την παραγωγή υψηλής στάθμης έργων υποδομής και ταυτόχρονα την ανάπτυξη των κατασκευαστικών επιχειρήσεων δεν ελήφθησαν ουσιαστικά υπόψη από το αρμόδιο Υπουργείο.

Το σχέδιο νόμου, το οποίο θα τεθεί πιθανότατα εντός του Σεπτεμβρίου σε δημόσια διαβούλευση και έχει ήδη κοινοποιηθεί (από τις αρχές Αυγούστου) στις πέντε εργοληπτικές οργανώσεις, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην προχθεσινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των κατασκευαστών που αποφάσισε να ζητήσει την αλλαγή διατάξεων και την βελτίωση σημείων που θεωρούνται καταρχήν θετικά.

Μάλιστα, τις ενστάσεις τους επί του αρχικού σχεδίου νόμου (μεταξύ αυτών για τον χρόνο ισχύος των εγγυητικών επιστολών και τη λειτουργία της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής Ελέγχου Παραγωγής Έργων) θα επισημάνουν οι εργοληπτικές οργανώσεις στη συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποί τους το προσεχές διάστημα - ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα - με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων Γιάννη Οικονομίδη.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.