#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/07/2011 16:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι θέσεις της ΝΔ για τις ΑποκρατικοποιήσειςΠαρά την καταψήφιση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου από τη ΝΔ αλλά και την δέσμευση του Α. Σαμαρά να καταψηφίσει το Νέο Μνημόνιο, η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη το «ναι» της ΝΔ για τις αποκρατικοποιήσεις και την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας, επιχείρησε  να τον εμφανίσει συναινετικό.

Είναι προφανές, ότι από την στιγμή που ο Σαμαράς είχε πρώτος υποστηρίξει την ανάγκη  εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσίας και  ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, θα ήταν τουλάχιστον πολιτικά ανέντιμο αν τα καταψήφιζε.

Ποιες είναι όμως οι θέσεις της ΝΔ για αυτές τις δυο «ατομικές βόμβες»;

Στο Ζάππειο Ι (7/7/10), η ΝΔ διατύπωσε  ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με σαφή αναπτυξιακό προσανατολισμό, που περιελάμβανε:

1. Την αξιοποίηση της περιουσίας των Δημοσίων Νοσοκομείων, των υπουργείων και Δημόσιων Οργανισμών, του ΟΣΕ, της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, των κληροδοτημάτων Νομικών Προσώπων του Δημοσίου.

2. Την αναγκαιότητα καλύτερου σχεδιασμού και σαφούς χρονοδιαγράμματος για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Στην πρόταση υπολογιζόταν ότι, ένα σύνολο 50 δισεκατομμυρίων θα μπορούσε να βρεθεί από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους της ακίνητης περιουσίας και την τολμηρή προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

 Το Φεβρουάριο του 2011, σύστησε ειδική ομάδα για την παρακολούθηση και τη μελέτη project αποκρατικοποιήσεων και ιδιωτικοποιήσεων, με απόφαση του  Αντώνη Σαμαρά.

Στο Ζάππειο ΙΙ,ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε τα εξής : «Ναι στις αποκρατικοποιήσεις, όχι σε μαζικές πωλήσεις μετοχικών πακέτων, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική, σε μια διαλυμένη χρηματιστηριακή αγορά» και εξειδίκευσε προτείνοντας:

«Για τη ΔΕΗ η πρόταση ΠΑΣΟΚ για πώληση 17% είναι πέρα για πέρα λάθος. Πρέπει πρώτα να απελευθερώσουμε την αγορά και μετά να αποκρατικοποιήσουμε τμηματικά, κρατώντας μόνο τον έλεγχο του δικτύου.

Ναι στην ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΘ (με υποδομές δικτύων υπό κρατικό έλεγχο), ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ, ΛΑΡΚΟ, Καζίνο, Λαχεία, ΟΔΙΕ, Αλυκές, Τουριστικά Ακίνητα.

ΟΠΑΠ: όχι στην πώληση σε κόστος που ισοδυναμεί με έσοδα 2-3 ετών. Αυτό δεν είναι καν ξεπούλημα είναι χάρισμα».

 

Στις 24/05/11 ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Αλλά είμαστε αντίθετοι στην βιαστική εκποίηση και στα μέτρα ταμειακού πανικού».

Στις 30.6.11 κατά τη ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος η  Νέα Δημοκρατία ψήφισε «Όχι» επί της αρχής και υπερψήφισε 21 από τα 49 άρθρα που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις, τις περιστολές δαπανών και την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TopGunZ avatar
  TopGunZ 12/07/2011 16:36:27

  Αυτά που λέω κι εγώ τόσο καιρό περί κρατικής ιδιοκτησίας των δικτύων και βασικών υποδομών. Ναι, καταλαβαίνω ότι προκύπτει κόστος συντήρησης και ανάπτυξης, αλλά αυτό μπορεί να μετακυληθεί στους επενδυτές, εφ' όσων εξασφαλιστεί μέσω ρυθμιστικών αρχών ότι όλο το βάρος δεν θα πέσει στις πλάτες του καταναλωτή προς όφελος των κερδών των επενδυτών. Οι υποδομές και οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι είναι εθνικής σημασίας, το επιχειρησιακό κομμάτι και η αγορά είναι θέμα κρατικού ελέγχου, όχι άμεσης εμπλοκής του κράτους ως επιχειρηματίας.

 2. vildanden avatar
  vildanden 12/07/2011 16:47:34

  Υπάρχει πουθενά κάποια πιο αναλυτική παρουσίαση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για την πώληση της ΔΕΗ;

  Η "απελευθέρωση" της αγοράς ισχύει ήδη στα χαρτιά, αυτό που την εμποδίζει να περπατήσει στην πράξη είναι η πρόσβαση των ιδιωτών σε λιγνίτη (ή λιθάνθρακα, αν φτιαχτεί ποτέ μονάδα) και νερά. Δεδομένου ότι μιλάμε για άμεση απελευθέρωση και όχι κάτι που θα γίνει σε τέσσερα-πέντε χρόνια (όσο θα χρειαστεί η κατασκευή μιας νέας λιγνιτικής μονάδας ξεκινώντας σήμερα), πώς θα διαφοροποιηθεί η απελευθέρωση της αγοράς κατά Ν.Δ. αντί της (μάλλον τελικής, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) πασοκικής πρότασης για άμεση πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων;

 3. Aggelos avatar
  Aggelos 12/07/2011 17:05:47

  "«Για τη ΔΕΗ η πρόταση ΠΑΣΟΚ για πώληση 17% είναι πέρα για πέρα λάθος. Πρέπει πρώτα να απελευθερώσουμε την αγορά και μετά να αποκρατικοποιήσουμε τμηματικά, κρατώντας μόνο τον έλεγχο του δικτύου."


  να φυγει ολο το κρατος απο τη ΔεΗ?

  αυτο ουτε στην ευρωπη δεν γινεται..

  γιατι ο Οτε της γερμανιας να εχει 30% κρατος και εμεις καθολου?

  τα βασικα δικτυα νεργειας ,νερου,επικοινωνιων κλπ πρεπει να εχουν ενα κρατικο κομματι.

 4. ΔΗΜΟΣ avatar
  ΔΗΜΟΣ 12/07/2011 18:28:51

  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ( ΕΤΣΙ ΒΑΦΤΙΣΑΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΠΟΙΗΣΕΙΣ).
  ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΧΑΖΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΗΜΙΟΓΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ "ΣΗΚΩΝΩ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ" ΤΙ ΕΓΙΝΕ;)
  ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

 5. Πητ avatar
  Πητ 12/07/2011 18:47:46

  Προφανώς ο ΟΤΕ ούτε που τους απασχολεί. Φαίνεται πως έπιασε πολύ καλή τιμή το ΠΑΣΟΚ και δεν έχουν καμιά αντίρρηση.

 6. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 12/07/2011 19:29:19

  Βάλαμε τον «λύκο» να φυλάει τα πρόβατα;

  Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις επιλογές προσώπων στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου


  Σοβαρό θέμα διαφάνειας προκύπτει από την επιλογή του κ. Κ. Μητρόπουλου ως Διευθύνοντος Συμβούλου στο Δ.Σ. του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου». Ο κ. Μητρόπουλος, ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση, ήταν από το Σεπτέμβριο του 2008 Πρόεδρος της Eurobank EFG Telesis Finance και αντιπρόεδρος της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής.

  Στον Όμιλο Λάτση ανήκει μεταξύ άλλων το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, το γνωστό Mallστο Μαρούσι, που αποκτήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με διαδικασίες αμφίβολης νομιμότητας. Η νομιμότητα της οικοδόμησής του ακόμα εκκρεμοδικεί. Ο Όμιλος Λάτση θεωρείται υποψήφιος αγοραστής και για άλλα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, που θα εκποιηθούν μέσω του Ταμείου αξιοποίησης.

  Επίσης, η κυβέρνηση δέχτηκε να συμμετέχει στο Δ.Σ του Ταμείου ο κ. Βαρθολομαίος, ως πρόσωπο εμπιστοσύνης της Νέας Δημοκρατίας. Με τον τρόπο αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση συμμετέχει άμεσα στην υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

  Σχετικά μ’ αυτές τις κυβερνητικές επιλογές, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Δε μας εκπλήσσει που η Νέα Δημοκρατία θα έχει και αυτή δικό της άνθρωπο σε ένα από τα πιο αδιαφανή και σαρωτικά προγράμματα εκποιήσεων διεθνώς. Εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο επικεφαλής συνδέεται με οικονομικό όμιλο που φέρεται ως υποψήφιος αγοραστής. Έχει από τώρα μοιραστεί η πίτα, είναι τόσο βαθιές οι διασυνδέσεις με οικονομικά συμφέροντα, ή πρόκειται «απλώς» για τις κλασσικές κακές σχέσεις του πολιτικού συστήματος με τη διαφάνεια;»

 7. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 12/07/2011 19:31:51

  ααα δηλαδη η διαφωνία δεν είναι για το ΑΝ θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, αλλα για το ΠΩΣ θα γίνουν; Οποία διαφορά...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ βροντόσαυρος 12/07/2011 19:50:54

   Η διαφορά ανάμεσα στο να περάσεις το δρόμο απέναντι με τα πόδια και στο να σε παρασύρει εκεί φορτηγό.

   Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ξεπουλήσει όσο όσο για να βρει κανά φράγκο, η ΝΔ θέλει να ελαχιστοποιήσει το κράτος (βλέπε κομματική πελατεία) κρατώντας μόνο ότι είναι πραγματικά κερδοφόρο (βλέπε υποδομές). Απλά κι απέριττα. Όσοι ονειρεύονται κρατικοποιήσεις επιχειρήσεων για να βολεύεται πάλι το κάθε ζαβό ας φάνε γλαρόσουπα.

   • Πητ avatar
    Πητ @ TopGunZ 12/07/2011 20:31:59

    Ξέρεις ότι φωνάζω όσο λίγοι για την ανάγκη αποκρατικοποιήσεων. Ήταν όμως ή δεν ήταν σκότωμα το τελευταίο πακέτο του ΟΤΕ; Αυτό για το οποίο η ΝΔ δεν είπε τίποτα.
    Αφού το Χρηματιστήριο είναι στον πάτο ας αρχίσουν με τις μη εισηγμένες επιχειρήσεις. Πιο τρελό ξεπούλημα - χάρισμα από την περίπτωση του ΟΤΕ δεν θυμάμαι.

    • βροντόσαυρος avatar
     βροντόσαυρος @ Πητ 13/07/2011 00:06:35

     άντε ρίχτε τώρα κανα παράδειγμα πετυχημένης αποκρατικοποίησης επί ΝΔ (αφού πρώτα προσδιορίσουμε το "πετυχημένης") για να μας κλείσετε το στόμα (όχι βέβαια ότι επί Πασοκ έγινε κάτι τέτοιο)

   • ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ avatar
    ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ @ TopGunZ 12/07/2011 21:20:12

    Το να κρατάς τα δίκτυα με την υποχρέωση να τα συντηρείς και επεκτείνεις και να δίνεις την εμπορική εκμετάλλευση δηλαδή όλο το κέρδος και μάλιστα μονοπωλιακό χωρίς φραγμό σε ιδιώτες δεν είναι ξεπούλημα ;
    Όταν υπήρχε η ΟΥΛΕΝ ποιος έκανε τις επενδύσεις η Αμερικάνικη εταιρία η το κράτος που την πλήρωνε ;
    Τέτοια πειράματα με ιδιωτικοποιήσεις βασικών αγαθών έχουν αποτύχει και μόνο δυστυχία απέφεραν όπου δοκιμάστηκαν.
    Κρίμα να στηρίζει τέτοιες πρακτικές η Νέα Δημοκρατία ειδικά η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά και όχι της Ντόρας που για τέτοιους λόγους δεν την επέλεξε η βάση του κόμματος.
    Αυτές οι πολιτικές με συγχωρείτε αλλά δεν θεωρούνται φιλολαϊκές ,να το ξαναδείτε αναιρώντας κύριοι της Ν.Δ μιλάμε για απαραίτητα συστατικά ζωής που δεν επιδέχονται κερδοσκοπικά παιχνίδια .

 8. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 12/07/2011 20:07:52

  ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ: Ρε Γιωργάκη έρχεσαι και μας λες ότι σωστά για την χώρα μας είναι αυτά που μας έλεγε η ΝΔ τόσα χρόνια. Και γιατί Γιωργάκη εμείς αντιδρούσαμε σε αυτά που προσπαθούσε να κάνει η ΝΔ και κάναμε τα αντίθετα; Και γιατί ζητάμε την συναίνεση της ΝΔ; Μήπως είναι καλλίτερα να πάμε να γραφτούμε στην ΝΔ και να ιδρύσουμε εκεί την αριστερή πτέρυγα της δεξιάς; Στο ρωτώ αυτό διότι αυτήν την στιγμή είμαστε πιο δεξιοί και από τους ίδιους τους δεξιούς!!!

  • Εγώ avatar
   Εγώ @ Χρήστος Δημάρης 12/07/2011 23:28:19

   Χαχαχα έτσι είναι αυτά... η εξουσία διαφθείρει!!!

 9. madprof avatar
  madprof 13/07/2011 11:08:41

  Μια «πολιτική» ζωή σικέ = μαϊμού !
  Θέλει να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει "Συμφωνούμε στους στόχους αλλά διαφωνούμε στους τρόπους διαχείρισης για την επίτευξή τους " και συγκεκριμένα :
  1) από 20% στο 15% φορολογία επιχειρήσεων*
  2) Η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων (Είδη υλοποιείται από τον θεληματικό εθελοντή «σωτήρα» μας Κ.Π.)
  3) Η εργασιακή εφεδρεία (παρμένο από την Ιταλία, όπου εφαρμόζεται, κυρίως, στον ιδιωτικό τομέα)
  4) επαναπατρισμό κεφαλαίων (κλεμμένων κατά το πλείστον)
  5) ΟΠΑΠ: όχι στην πώληση σε κόστος που ισοδυναμεί με έσοδα 2-3 ετών. Αυτό δεν είναι καν ξεπούλημα είναι χάρισμα».
  Ναι στην ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΘ (με υποδομές δικτύων υπό κρατικό έλεγχο), ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ, ΛΑΡΚΟ, Καζίνο, Λαχεία, ΟΔΙΕ, Αλυκές, Τουριστικά Ακίνητα.
  1. Την αξιοποίηση της περιουσίας των Δημοσίων Νοσοκομείων, των υπουργείων και Δημόσιων Οργανισμών, του ΟΣΕ, της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, των κληροδοτημάτων Νομικών Προσώπων του Δημοσίου.
  2. Την αναγκαιότητα καλύτερου σχεδιασμού και σαφούς χρονοδιαγράμματος για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Στην πρόταση υπολογιζόταν ότι, ένα σύνολο 50 δισεκατομμυρίων θα μπορούσε να βρεθεί από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους της ακίνητης περιουσίας και την τολμηρή προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
  Το Φεβρουάριο του 2011, σύστησε ειδική ομάδα για την παρακολούθηση και τη μελέτη project αποκρατικοποιήσεων και ιδιωτικοποιήσεων, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά.
  Στο Ζάππειο ΙΙ,ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε τα εξής : «Ναι στις αποκρατικοποιήσεις, όχι σε μαζικές πωλήσεις μετοχικών πακέτων, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική, σε μια διαλυμένη χρηματιστηριακή αγορά» και εξειδίκευσε προτείνοντας:
  «Για τη ΔΕΗ η πρόταση ΠΑΣΟΚ για πώληση 17% είναι πέρα για πέρα λάθος. Πρέπει πρώτα να απελευθερώσουμε την αγορά και μετά να αποκρατικοποιήσουμε τμηματικά, κρατώντας μόνο τον έλεγχο του δικτύου.
  Αν ξεχνώ κάτι συμπληρώστε με.
  Τα 1,2,3,4,5 έστω 6,7 είναι εκ των ων ουκ άνευ για το ότι δεν αποδέχεται ο ΑΣ το Μ ΙΙ ?
  Αν ήμουν Φ. ΓΚΑΠ θα υιοθετούσα αμέσως όλα τα παραπάνω και όλα καλά (είδη το κάνει … )!
  Το ότι διαλύεται κάθε μέρα ο κοινωνικός ιστός, η χώρα υποδουλώνεται για 50 χρόνια ??
  Συμπέρασμα : Αφέθηκαν όλα τα assets δημοσίου συμφέροντος : επιχειρήσεις, ακίνητα, δημόσια και συνταξιοδοτικά ταμεία στην ληστρική βουλιμία της νομενκλατούρας των 2 μεγάλων κομμάτων και εκείν-ους/-ες των 2 θυγατρικών τους, αφού νομοθέτησαν την ασυλία τους και τώρα το παίζουν και άριστοι managers της εκποίησής τους διά ίδιον όφελος ως είθισται. Θα το επιτρέψουμε σαν πολίτες έστω του :
  ΧουντοΦασιστοΦρουδοΔημαγωΦεουδοΤατιανοΝεποτισμοΔικαιοΤσιτσιολινοΣοσιαΛηστοΚαπιταλιστροBerluKaraΓιωργοΑντωνοΝτορο2ΚώσταινοΠροτεκτοράτο Τους?
  Οι Αιγύπτιοι τουλάχιστον, καίτοι σε ορισμένους έγινε κατάσχεση περιουσίας μη δικαιολογούμενης και τους έστειλαν στα ευαγή ιδρύματα, ακόμη αντιδρούν σθεναρά. Εμείς οι υποτιθέμενοι έξυπνοι αφηνόμαστε να μας κοροϊδεύουν έτι περαιτέρω!, ως πότε?
  Μήπως λοιπόν όλα γίνονται για το θεαθήναι (άρτο και θέαμα sic !) ?. Μήπως το παιχνίδι της εναλλαγής στην εξουσία είναι καταφανώς σικέ πλέον ?
  Υ.Γ. Το Ψέμα έχει αναχθεί σε κυρίαρχο ιδεολογικό σημειολογικό σημαίνον της εικονικής πραγματικότητας που μας προβάλλουν. Τα σημαινόμενα της βιωμένης καθημερινότητας μας βοηθούν να αντιλαμβανόμαστε την άθλια πραγματικότητα στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να ξοδεύουμε την εφήμερη ύπαρξή μας και να «φτύνουμε» την φτηνή προπαγάνδα τους !!
  Δεν καταλαβαίνουν οι βολεμένοι ότι έχουν καταντήσει βαρετά έως μισητά puppets για τους πολίτες που πλέον των υπαρξιακών προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζουν καθημερινά έχουν και τους σχολιαστές «πολιτικούς» = ΤατιανοΤσιτσιολίνους να εικοτολογομαχούν για το ποιος και πως θα είναι ο εισαγόμενος κόκορας στο κοτέτσι ? (sic !)
  ΥΓ1. Αυτό με την εμπορική χρήση των δικτύων επίσης δεν λειτούργησε (π.χ. Ιταλία όπου το κόστος αυξήθηκε κατακόρυφα όπου εφαρμόστηκε και απορρίφθηκε μέσω του πετυχημένου δημοψηφίσματος που προώθησε το κόμμα «Italia dei valori»). Μόνη λύση είναι η Κοινωνικοποίηση μέσω χρηματιστηρίου!

  *Το 2004 ο Αλογοσκούφης (με τον Γ. Παπαντωνίου του ΜΠΑΤΣΟΚ δικαιωματικά μοιράζονται τα Νόμπελ ηθελημένης οικονομικής διάλυσης μιας εύρωστης οικονομικά χώρας, σχετικά εύκολα πλούσιας, και το onoris causa «κρετινιστικής Δημοσιονομικής πολιτικής» ανά τους αιώνες. Η υποχρεωτική μόνιμη/καθημερινή έκθεσή τους στην πλατεία Συντάγματος από της 8:00 π.μ. έως της 21:00 μ.μ. σε περίοπτη θέση (sic!) και άμεση επαφή τους με τις «ανησυχίες» των πολιτών για τα όσα έκαναν ή κατέστρεψαν, μήπως είναι μια κάποια λύσις σαν φινάλε της πετυχημένης καριέρας τους ?) μείωσε τον συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από 35% στο 25% και το ’09 στο 20%, κατήργησε τα τεκμήρια διαβίωσης και διέλυσε το ΣΔΟΕ. Οι πολυπόθητες επενδύσεις δεν ήρθαν και βούλιαξαν τα δημόσια έσοδα όπως ήταν λογικό να συμβεί!
  Αεπ= έξοδα* (δημόσια + ιδιωτικά) /έτος
  Στο βιβλίο της 1ης Λυκείου «Τεχνολογία και ανάπτυξη» υπάρχει ο ορισμός της Μεγέθυνσης (αύξηση αεπ=εξόδων* και μέσω δανεισμού) της οικονομίας σε αντιδιαστολή με την ανάπτυξη (παραγωγικές μακροχρόνιες επενδύσεις).
  Είχαμε μεγέθυνση τα χρόνια της «χολέρας» και όχι ανάπτυξη όπως διακήρυσσαν τα θεσμικά παπαγαλάκια (sic!) ένθεν κακείθεν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.