Οι ελληνικές εκλογές και το νέο οικονομικό ρίσκο
31/08/2015 14:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ελληνικές εκλογές και το νέο οικονομικό ρίσκο

Οι επερχόμενες ελληνικές εκλογές μπορεί να ανοίξουν ξανά το κουτί της Πανδώρας, το οποίο υποτίθεται ότι θα έκλεινε η συμφωνία διάσωσης των 86 δις ευρώ με τους πιστωτές, γράφει ο Hugo Dixon.

Δεδομένου ότι κανένα κόμμα δεν είναι πιθανόν να κερδίσει την πλειοψηφία στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, μπορεί να είναι δύσκολο να σχηματιστεί μια ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα. Υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος ότι θα γίνουν κι άλλες εκλογές, επιστρέφοντας εκ νέου την Ελλάδα στην κρίση.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε τις γρήγορες εκλογές με την παραίτησή του ως πρωθυπουργός, μάλλον πίστευε ότι θα κερδίσει αρκετά εύκολα. Εξάλλου, οι δημοσκοπήσεις του Ιουλίου τον έδειχναν να προηγείται από τους αντιπάλους του. Η ιδέα του Τσίπρα ήταν να απαλλαγεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν αντίθετοι με τη συμφωνία του με την ευρωζώνη και να εξασφαλίσει μια νέα εντολή για την εκτέλεση του προγράμματος. Αλλά οι δημοσκοπήσεις που βγήκαν την περασμένη εβδομάδα δίνουν μια διαφορετική εικόνα. Συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, αλλά η διαφορά του με τη Νέα Δημοκρατία έχει μειωθεί σημαντικά.

Επιπλέον, τα ποσοστά αποδοχής του Τσίπρα, τα οποία ήταν πολύ υψηλά, έχουν πέσει πάρα πολύ χαμηλά. Σε μια δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μόνο το 30 τοις εκατό των ερωτηθέντων είχε θετική άποψη γι 'αυτόν, κάτω από το 70 τοις εκατό που ήταν τον Μάρτιο. Στο παρελθόν, ο Τσίπρας φαινόταν σαν ο αήττητος πρωθυπουργός, ο οποίος παρέμεινε δημοφιλής παρά τις τρομερές αποφάσεις που έλαβε η χώρα στο χείλος της οικονομικής αβύσσου. Αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν. Ο εμφύλιος πόλεμος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, έχει το τίμημά του. Μία σκληρή αριστερή φατρία, που θέλει να φέρει πίσω τη δραχμή και είναι εξοργισμένη που ο Τσίπρας συμφώνησε με την ευρωζώνη, παρότι στο παρελθόν έλεγε ότι δεν θα το κάνει, έχει δημιουργήσει ένα νέο κόμμα.

Η προεκλογική εκστρατεία έχει μόλις αρχίσει και οι δημοσκοπήσεις κατά την περίοδο των διακοπών του Αυγούστου δεν θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόπιστες. Παρά τις επιφυλάξεις αυτές, δεν φαίνεται πιθανό ότι θα προκύψει κάποιο κόμμα με πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο των 300 εδρών, ακόμη και αφού ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το κόμμα με τις περισσότερες ψήφους παίρνει επιπλέον 50 έδρες.

Αυτό παρουσιάζει ένα πρόβλημα. Είναι αλήθεια ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου που θα εκλεγούν τον επόμενο μήνα είναι πιθανό να ανήκουν σε κόμματα που έχουν δεσμευτεί τουλάχιστον θεωρητικά στο πακέτο διάσωσης. Το πρόβλημα είναι ότι ο Τσίπρας έχει πει ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει τη Νέα Δημοκρατία ή δύο μικρότερα κεντρώα και κεντροαριστερά κόμματα. Επιπλέον, είναι αμφίβολο το αν ο αγαπημένος του εταίρος στο συνασπισμό, οι ακροδεξιοί Ανεξάρτητοι Έλληνες, θα διασφαλίσουν κάποια έδρα.

Αν ο Τσίπρας δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, μπορεί να χρειαστεί να γίνουν και άλλες εκλογές, που θα είναι οι τρίτες φέτος. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω οικονομικό χάος, επειδή η Αθήνα θα καθυστερήσει σοβαρά την εφαρμογή της συμφωνίας διάσωσης. Οι άνθρωποι μπορεί να υποθέσουν και πάλι ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από το ευρώ. Οι Έλληνες θα μπορούσαν κάλλιστα να τιμωρήσουν τον Τσίπρα, αν αναγκαστεί να κάνει τρίτες εκλογές. Ήδη φαίνονται δυσαρεστημένοι για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου γύρου - για να μην αναφέρουμε το δημοψήφισμα για μια παλαιότερη εκδοχή του προγράμματος διάσωσης που ο Τσίπρας πραγματοποίησε τον Ιούλιο.

Βάσει αυτών, ο Τσίπρας θα μπορούσε ακόμη να δημιουργήσει έναν συνασπισμό με το κέντρο και τα κεντροαριστερά κόμματα με τα οποία έχει δηλώσει ότι δεν θα συνεργαστεί. Εξάλλου, έχει ένα ιστορικό να αθετεί τους λόγους του. Μια τέτοια έκβαση θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποτελεσματική εφαρμογή της διάσωσης. Αλλά υπάρχει ο κίνδυνος ο Τσίπρας να μην πετάξει όλους τους αντάρτες από το κόμμα του, επειδή φοβάται ότι έτσι θα ενδυναμώσει την ομάδα που αποσπάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε η κυβέρνησή του να ξεκινήσει με πλειοψηφία, αλλά η ενότητά της να διαλυθεί όταν πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις, προκαλώντας και πάλι εκλογές. Το σενάριο αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν κάποιο κόμμα που θα κληθεί να προσχωρήσει στον συνασπισμό του Τσίπρα επιμείνει να είναι στην κυβέρνηση και όλα τα άλλα κεντροδεξιά κόμματα. Αυτό θα μπορούσε πιθανότατα να δώσει μια αρκετά μεγάλη πλειοψηφία ώστε να αντέξει μελλοντικές αποστασίες.

Κάθε πιθανός εταίρος του συνασπισμού θα πρέπει επίσης να επιμείνει ο Τσίπρας να διορίσει έμπειρους υπουργούς, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων τεχνοκρατών στο υπουργικό του συμβούλιο. Η πρώτη κυβέρνηση του «μολύνθηκε» από ανικανότητα.

Μια άλλη ιδέα είναι ότι ο Τσίπρας θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποια μορφή κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά όχι ως πρωθυπουργός. Θα μπορούσε να προτείνει έναν άλλο πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιον τεχνοκράτη για τη θέση. Αλλά αυτό θα αυξήσει την ανησυχία, ότι ο Τσίπρας ήθελε να νίψει τα χείρας του για το πρόγραμμα που είχε προηγουμένως υπογράψει, το οποίο με τη σειρά του θα καθιστούσε δυσκολότερη την εφαρμογή.

Όλοι αυτοί οι υπολογισμοί, φυσικά, θα αλλάξουν αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι ευκολότερο να σχηματίσει μια συμμαχία, διότι έχει υποσχεθεί να συνεργαστεί με οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα μετά την ψηφοφορία. Έχει δηλώσει ακόμη και ότι θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ενώ αυτό, πράγματι, θα μπορούσε να είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ο Τσίπρας είναι πολύ απίθανο να συμφωνήσει.

Ακόμη και εάν αποφευχθούν τα χειρότερα σενάρια, ο κίνδυνος είναι ότι, εν μέσω της πολιτικής πάλης, αυτό που είναι πιο επωφελές για τον ελληνικό λαό δεν καταλήγει στο να οδηγεί τα γεγονότα προς τα εμπρός.

nytimes.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 03/09/2015 09:51:51

  Αυτές είναι οι βασικές διαφορές των επιτυχημένων ανθρώπων από τους αποτυχημένους MSN Καριέρα Αφοσίωση | Copyrights: Business Insider, Jacquelyn Smith / Rex και Συνεργάτες | 1 μέρα πριν "Ο μόνος τρόπος για να εξελιχθείς ως άνθρωπος, ως επαγγελματίας και ως αρχηγός, είναι συνεχώς να μαθαίνεις νέα πράγματα. Εάν γνωρίζεις περισσότερα, τότε βρίσκεσαι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνιστή σου και είσαι πιό ευέλικτος, γιατί γνωρίζεις πιό πολλά. Εάν βασίζεσαι στο ένστικτό σου, κινδυνεύεις να χάσεις ευκαιρίες να μάθεις [και να εξελιχθείς]". Πέρσι ο Dave Kerpen, συγγραφέας και γενικός διευθυντής της Likeable Local, έλαβε μια κάρτα που απεικόνιζε τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές των επιτυχημένων και των μη-επιτυχημένων ανθρώπων. Την κάρτα, τού την είχε στείλει ο Andy Bailey, μέλος και εκείνος του Οργανισμού Επιχειρηματιών και γενικός διευθυντής της Petra Coach. Παρόλο που οι δύο άνδρες δεν είχαν ποτέ συναντηθεί, ο Dave Kerpen ανέφερε σε δημοσίευση του 2014 στο Linkedin, ότι η κάρτα αυτή τον επηρέασε βαθύτατα, "ενισχύοντας μέσα μου τις αξίες που έχω, υπενθυμίζοντάς μου, καθημερινά, τις συνήθειες και τις συμπεριφορές που πρέπει να υιοθετήσω για να πετύχω". 1. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αποδέχονται με χαρά τις αλλαγές. Οι αποτυχημένοι τις φοβούνται. 2. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι αποτυχημένοι μιλούν για τους άλλους. 3. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη για τις αποτυχίες τους. Οι αποτυχημένοι κατηγορούν τους άλλους. 4. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν τις επιτυχίες των άλλων. Οι αποτυχημένοι καρπώνονται οι ίδιοι την αναγνώριση για τις επιτυχίες των γύρω τους. 5. Οι επιτυχημένοι θέλουν να πετύχουν οι άλλοι. Οι αποτυχημένοι ελπίζουν μέσα τους να αποτύχουν. 6. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μαθαίνουν συνεχώς. Οι αποτυχημένοι επαφίενται στο ένστικτό τους. Άλλες βασικές διαφορές: "Oι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι ευτυχείς, μοιράζονται τις πληροφορίες που έχουν και διαβάζουν καθημερινά. Οι αποτυχημένοι είναι θυμωμένοι, κρατάνε όλες τις πληροφορίες για τον εαυτό τους και βλέπουν καθημερινά, τηλεόραση". http://tinyurl.com/ozc526e (by Business Insider, Courtesy of Dave Kerpen)

  • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
   ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ Δήμητρα Μ. 03/09/2015 15:09:42

   Διάβασα και εγώ μια ανάλογη κάρτα για τους επιτυχημένους ανθρώπους αγπητή Δήμητρα, που έλεγε επι πλέον τα εξής: 1. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αποδέχονται με χαρά τις αλλαγές, ακόμα κι αν σημαίνουν απώλεια χρημάτων. 2. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες οι οποίες δεν συνδέονται τις περισσότερες φορές με χρηματικά κέρδη. 3. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη για τις αποτυχίες τους. Στο ποσοστό βεβαίως που τους αναλογεί, ενώ απαιτούν και απο τους υπολοίπους υπευθύνους να τις αναλάβουν όπως προβλέπει ο Νόμος. 4. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν τις επιτυχίες των άλλων.Αν δεν το έκαναν θα ήταν αποτυχημένοι και βλάκες. 5. Οι επιτυχημένοι θέλουν να πετύχουν οι άλλοι. Αλλοιώς θα ήταν ανόητοι. 6. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μαθαίνουν συνεχώς. Οι αποτυχημένοι δεν μπορούν να το κάνουν, αλλοιώς θα ήταν και αυτοί επιτυχημένοι. 7. Επιτυχημένοι είναι οι άνθρωποι που αγαπούν και βοηθούν τους αποτυχημένους. Νομίζω οτι συμπληρώνει σωστά την κάρτα που έλαβε ο
   ο Dave Kerpen.

   • Ποταμίσιος Χάνος avatar
    Ποταμίσιος Χάνος @ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 03/09/2015 16:38:47

    Είναι σημαντικό να δούμε μερικά από τα συχνότερα και σημαντικότερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των επιτυχημένων ανθρώπων : 1. Η αυτογνωσία Στο δρόμο της επιτυχίας είναι πρωταρχική προϋπόθεση να αντιλαμβάνεται κάποιος καλά τα δυνατά και αδύνατά του σημεία, τα ενδιαφέροντά του, το τι θέλει στη ζωή του και το πώς θα ήθελε να τον βλέπουν οι συνάνθρωποι και η οικογένειά του. Το “γνώθι σαυτόν” των αρχαίων Ελλήνων παραμένει πάντοτε μια διαχρονική αρχή, που χρειάζεται να είναι βίωμα του κάθε ανθρώπου που θέλει να επιτυγχάνει στη ζωή του. 2. Η αυτοπειθαρχία Χωρίς τήρηση των αποφάσεων, που λαμβάνει ο ίδιος ο άνθρωπος, για τον εαυτό του και για την επίτευξη των στόχων του δεν μπορεί να υπάρχουν επιτυχίες. Στη ζωή είναι πάρα πολλοί οι πειρασμοί και οι περισπασμοί, που αποσπούν την προσοχή ή κλέβουν τον πολύτιμο χρόνο που απαιτείται για την επίτευξη των στόχων. Αυτός που δεν μπορεί να αυτοπειθαρχεί δεν θα καταφέρνει να φτάνει στους στόχους του. 3. Η αυτοπεποίθηση Η αυτοπεποίθηση πρέπει να βασίζεται σε στερεές και αποδεδειγμένες βάσεις. Η αυτοπεποίθηση δεν αποκτιέται εύκολα. Χρειάζεται κόπος εκπαίδευση και εμπειρίες. Χωρίς αυτοπεποίθηση δεν έρχεται η επιτυχία. Γι’ αυτό ο επιτυχημένος επαγγελματίας επενδύει πολλά, χρόνο και κόπο, για να την αποκτήσει και να την καλλιεργεί, διότι θα του είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο στον αγώνα της ζωής. 4. Ο ενθουσιασμός για ένα όραμα Τα άτομα, που έχουν ένα όραμα για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, για μια ιδέα ή κοινωνική αποστολή μπορούν με τον ενθουσιασμό που τους χαρακτηρίζει να εμπνέουν και να ευαισθητοποιούν και να κινητοποιούν και άλλους. Οι άνθρωποι μπορούν και διαισθάνονται τον ενθουσιασμό, το ενδιαφέρον και την πίστη, που κάποιο άτομο δυνατόν να έχει για την πραγματοποίηση κάποιου οράματος, στόχου ή μιας αποστολής. Σίγουρα αυτός, που μπορεί και εμπνέει τους άλλους χάρις στον μετρημένο, ισοζυγισμένο και αγνό ενθουσιασμό του, αλλά και χάρις στις πράξεις του, θα έχει μια βασική προϋπόθεση για να πετυχαίνει. 5. Η θετική προσέγγιση με αισιοδοξία και θετικότητα Η αισιοδοξία και η θετική προσέγγιση είναι βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των επιτυχημένων ανθρώπων, σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων. Η πίστη για θετική εξέλιξη των προσπαθειών, για την επίτευξη των στόχων κάποιου ανθρώπου συνοδεύεται συνήθως από τρόπους σκέψης που βοηθούν στο να υπερπηδούνται και να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα αναπόφευκτα εμπόδια κάθε δράσης που απαιτείται στο δρόμο προς την επιτυχία. 6. Η επιμονή συνοδευόμενη από σκληρή δουλειά, χωρίς παρορμητικότητα και με υπομονή Οι δυσκολίες, οι αποτυχίες, οι κακουχίες, τα κτυπήματα κάτω από τη μέση και κάθε λογής εμπόδια, προβλεπτά ή απρόβλεπτα, είναι αναπόφευκτο μέρος της κάθε ανθρώπινης προσπάθειας προς την επίτευξη οποιουδήποτε σημαντικού στόχου. Ο επιτυχημένος άνθρωπος αντέχει. Ξέρει καλά ότι θα δημιουργούνται στο δρόμο του εμπόδια, τα περιμένει και προετοιμάζεται να τα αντιμετωπίζει. Η προοπτική ανάλυση των εμποδίων και των κινδύνων που τον περιμένουν του επιτρέπει να παραμένει ψύχραιμος στις αντιξοότητες. 7. Το ήθος, με συνέπεια και ειλικρίνεια Η συνέπεια, η ειλικρίνεια, η τιμιότητα, η ευσυνειδησία και οι υγιείς αρχές του ήθους και του δικαίου είναι απαραίτητες συνιστώσες για μια διαρκή και καλά θεμελιωμένη επιτυχία στη ζωή. Ο επιτυχημένος άνθρωπος είναι δίκαιος με όλους, ακόμη και όταν δεν υπάρχει κανείς ή είναι αδύνατον κάποιος να τον ελέγξει. Η επιτυχία χωρίς δικαιοσύνη και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο δεν είναι πραγματική, αλλά χωρίς αξία και παροδική. 8. Η δικτύωση Η επιτυχία στη ζωή του κάθε επαγγελματία απαιτεί εκπαίδευση, προσόντα, ικανότητες και επάρκεια στον τομέα του. Ωστόσο η δικτύωση σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο είναι πάρα πολύ σημαντική, με τεράστιο ρόλο στην επίτευξη των στόχων. Η δικτύωση, δηλαδή η ανάπτυξη και καλλιέργεια εποικοδομητικών σχέσεων με άλλους ανθρώπους, με στόχο την ευχαρίστηση και την αλληλοβοήθεια αποτελεί θεμελιώδες χαρακτηριστικό της κοινωνίας των ανθρώπων. Χωρίς ορθή κοινωνική δικτύωση οι πιθανότητες επιτυχιών στη ζωή λιγοστεύουν δραματικά. 9. Η προσήλωση στο στόχο Η προσήλωση στο στόχο είναι κύριο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας των επιτυχημένων ανθρώπων. Το να ξέρει καλά κάποιος το τι θέλει και που πάει είναι το πρώτο βήμα του μεγάλου και δύσκολου δρόμου προς την επιτυχία. Η προσήλωση στο στόχο, χωρίς αποπροσανατολισμό και απώλεια ενέργειας σε άσκοπες κινήσεις, είναι σημαντικό πλεονέκτημα της προσωπικότητας των επιτυχημένων. 10. Η καλή ακρόαση των άλλων και η συμπάθεια Ο αποτελεσματικός επαγγελματίας ξέρει και ακούει καλά και προσεκτικά τους συνομιλητές του. Γνωρίζει ότι οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεται μπορεί να είναι πηγή γνώσεων και πραγματικοί θησαυροί. Η ικανότητα κατανόησης και συμπάθειας προς τους άλλους προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο άτομο που διψά για επιτυχίες. 11. Η προσαρμοστικότητα με ευελιξία Η ακαμψία στη ζωή μπορεί να έχει κόστος. Όμως το ίδιο ισχύει και για την ευελιξία. Η προσαρμοστικότητα είναι ικανότητα του ατόμου να αλλάζει τον τρόπο δράσης ή κατεύθυνσης ανάλογα με τις εξελίξεις που του συμβαίνουν. Η επιλογή του σωστού μείγματος ευελιξίας και ακαμψίας, ανάλογα με το κάθε πρόβλημα που προκύπτει, είναι θέμα κρίσης της κάθε προσωπικότητας. Είναι η κρίση αυτή, σε σχέση με την προσαρμοστικότητα, που παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία στη ζωή. Πηγή :http://www.ekpaideytikos.gr/

 2. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 03/09/2015 12:00:08

  "Από καθηγήτρια σε δημόσιο σχολείο στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων του Πολυτεχνείου! πηγή: dimokratianews.gr/content/28833 Ωραία η Αριστερά και η επίκληση των ιδεών της, αλλά όταν φτάνει η ώρα της προσωπικής αποκατάστασης, όλα πάνε περίπατο. Χαρακτηριστική η περίπτωση της συντρόφου (με σύμφωνο συμβίωσης) του Αλέξη Τσίπρα Περιστέρας Μπαζιάνα, η οποία ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή δασκάλα Πληροφορικής Δημοτικού Σχολείου, έχει αποσπαστεί -και μάλιστα με τις υπογραφές δύο υπουργών- στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η "δημοκρατία", η μητέρα των δύο παιδιών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να μετακομίζει από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή (όπως συμβαίνει με τους περισσότερους δασκάλους), κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να μην ξεφύγει από τα σύνορα της Αθήνας. Και μπορεί μεν η κυρία Μπαζιάνα να καλύπτει τα τυπικά κριτήρια που απαιτούνται για την απόσπασή της και να μην έχει υψηλότερες αποδοχές, όμως, ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δύο αποφάσεις, η 1η του Φεβρουαρίου 2014 (για το σχολικό έτος 2013-2014) που υπογράφει ο τότε υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η δεύτερη του προηγούμενου μήνα (για το σχολικό έτος 2014-2015) με υπογραφή του νυν υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, είναι η μοναδική εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παίρνει απόσπαση στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και ειδικότερα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Οι αιτήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πολύ περισσότερες, αλλά στην τελική επιλογή, ως εκ θαύματος, υπερίσχυσε η σύντροφος του κ. Τσίπρα. Και αυτό, την ώρα που ο κ. Λοβέρδος ζητά την άμεση άρση της αναλογίας μία πρόσληψη για δέκα συνταξιοδοτήσεις, προκειμένου να προχωρήσει μέσα στο 2015 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών. Ο ίδιος όμως με τις αποφάσεις του αποδυναμώνει τα σχολεία, καθώς έναν μήνα νωρίτερα, υπέγραψε την απόσπαση της κυρίας Μπαζιάνα και άλλων 59 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε άλλα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας".

  • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
   ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ Δήμητρα Μ. 03/09/2015 18:32:05

   H συμπεριφορά αυτή των Υπ. παιδείας Αρβανιτόπουλου και Λοβέρδου είναι απαράδεκτη και προσβλητική για το κόμμα που τους έκανε υπουργούς...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.