04/12/2009 17:45
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εκθέσεις διεύρυναν το spread

Διευρύνεται σήμερα το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού ομολόγου αναφοράς Bund, στον απόηχο των εκθέσεων της Goldman Sachs και της UBS για τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για διακράτηση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του Bund διευρυνόταν νωρίτερα κατά 10 μονάδες βάσης στις 192 μονάδες βάσης.

 «Υπάρχουν κάποιες πωλήσεις ελληνικών ομολόγων μετά τις αρνητικές εκθέσεις της Goldman Sachs και της UBS για τις ελληνικές τράπεζες, αλλά περιορισμένου μεγέθους. Υπάρχουν ανησυχίες για την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και πώς αυτή θα επηρεάσει τα αποτελέσματα των τραπεζών τα επόμενα χρόνια», σχολίασε trader στην Αθήνα.

 Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο χαμηλός τζίρος στο χρηματιστήριο πιθανώς να επιτείνει την κίνηση, παράλληλα με τη διεύρυνση του spread στην αγορά των ελληνικών ομολόγων, όπου σημειώνονται έντονες διακυμάνσεις μετά τις πρόσφατες εκτεταμένες ρευστοποιήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.