#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/06/2011 12:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι γερμανικές εταιρίες που κερδίζουν ή χάνουν από την "ελληνική κρίση"Δεν είναι λίγες οι εταιρίες που ανησυχούν για τις θυγατρικές και τους τζίρους τους στην Ελλάδα. Υπάρχουν όμως και επιχειρήσεις που ελπίζουν σε κέρδη από τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί πλέον το ελληνικό δημόσιο.

Deutsche Telekom
Ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός ελέγχει σήμερα το 30% των μετοχών του ΟΤΕ και διαθέτει το δικαίωμα αγοράς ενός 10% επιπλέον σε συγκεκριμένη τιμή (put-optiοn). Με βάση τη σημερινή τιμή της μετοχής το κόστος του 10% υπολογίζεται για την Deutsche Telekom σε 400 εκ. ευρώ. Οι Γερμανοί έχουν επίσης δικαίωμα προαγοράς για άλλα 10%.

Fraport
Η εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το δεύτερο σε μέγεθος στην Ευρώπη, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελλάδα: «Σε περίπτωση που το ελληνικό δημόσιο πουλήσει τότε έχουμε φυσικά ενδιαφέρον ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης αεροδρομίων σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής της Fraport Στέφαν Σούλτε. Διευκρινίζει ωστόσο ότι για να καταθέσει προτάσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του ως προς την πώληση.

Hochtief
Μέσω της θυγατρικής Concessions η κατασκευαστική εταιρία συμμετέχει στον Αερολιμένα Αθηνών με 26,7%. Θεωρείται σχεδόν απίθανο η Hochtief να πουλήσει ολόκληρο το πακέτο των μετοχών της στην Fraport. Από ότι φαίνεται η Concessions θα διαθέσει το μερίδιό της στο χρηματιστήριο. Ας σημειωθεί ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει αρνητική επίδραση στο αεροδρόμιο Αθηνών. Ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2011 κατά 15,8%.

Siemens

Μετά τις κατηγορίες για διαφθορά η θυγατρική της Siemens στην Ελλάδα δείχνει να…«φυσάει και το γιαούρτι». Το 2010 η Siemens Ελλάς χρειάστηκε για την επιβίωσή της την οικονομική ενίσχυση 150 εκ. ευρώ της μητρικής εταιρίας διότι το ελληνικό δημόσιο έχει αφήσει απλήρωτους τους λογαριασμούς. Πέρυσι το δημόσιο ανέθεσε στην Siemens Ελλάς έργα ύψους μόλις 286 εκ. ευρώ.

Deutsche Post

Tα Γερμανικά Ταχυδρομεία διαψεύδουν τα σενάρια εξαγοράς των ΕΛΤΑ. Ο επικεφαλής της Deutsche Post Φρανκ Απελ έχει καταστήσει σαφές ότι η επιχείρηση δεν σχεδιάζει νέες αγορές και συμμετοχές.

ThyssenKrupp
Για αρκετά χρόνια η γερμανική εταιρία ναυπηγούσε στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της HSY πλοία και υποβρύχια. Λόγω του μειωμένου τζίρου η ThyssenKrupp την θυγατρική της σε ναυπηγική εταιρία του Αμπου Ντάμπι.

Reuters / n-tv / Στέφανος Γεωργακόπουλος
Υπεύθυνος Σύνταξης: Σταμάτης Ασημένιος


Αναδημοσίευση από Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/06/2011 12:40:59

  Η Κρουπ έχει και δοσοληψίες με Λάρκο, όπου οι κακές γλώσσες λένε ότι κατα καιρούς η Λάρκο λειτουργεί σαν επιδοτούμενο (απο μας) κεφάλαιο κίνησης της Κρουπ. Μου λένε ότι τώρα είναι όλοι καλά παιδιά κι άριστοι μαθητές
  ΄
  Μην ξεχνάτε το ΥΠΕΚΑ. Υπ αριθμ 1 πλασιέ Γερμανοκαθηδηγούμενω ιδεοληψιών που πουλάνε πολλές Γερμανικές επιδοτούμενες (παντα από εμάς) σαβούρες.

  Μην ξεχνάτε την ΔΕΗ... Ο Γερμανός δουλεύει πίσω από πολλά προσωπεία... Να θυμίσω πως πουλήθηκε το 20% του ΟΤΕ;

 2. pilot avatar
  pilot 02/06/2011 19:07:56

  Siemens
  Μετά τις κατηγορίες για διαφθορά η θυγατρική της Siemens στην Ελλάδα δείχνει να…«φυσάει και το γιαούρτι». Το 2010 η Siemens Ελλάς χρειάστηκε για την επιβίωσή της την οικονομική ενίσχυση 150 εκ. ευρώ της μητρικής εταιρίας διότι το ελληνικό δημόσιο έχει αφήσει απλήρωτους τους λογαριασμούς. Πέρυσι το δημόσιο ανέθεσε στην Siemens Ελλάς έργα ύψους μόλις 286 εκ. ευρώ.
  ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΗΜΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΥΦΗΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙς ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ.
  ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΑΕΙ ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.