09/08/2011 17:14
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι αγορές δεν ... πεθαίνουν

«Ελεύθερη κατάδυση» σημείωσαν οι κεφαλαιαγορές νωρίτερα την Τρίτη, παρά τις προσπάθειες των πολιτικών ηγεσιών να καθησυχάσουν τους επενδυτές με αλλεπάλληλες δηλώσεις. Οι απώλειες έχουν περιοριστεί με το ΧΑ να έχει περάσει σε θετικό έδαφος, ωστόσο η νευρικότητα στις αγορές παραμένει.

Με θετικό πρόσημο, οριακά πάνω από το φράγμα των 1.000 μονάδων, έκλεισε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακόπτοντας το πτωτικό σερί των έντεκα προηγούμενων συνεδριάσεων. Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης τερμάτισε με κέρδη 0,19% και διαμορφώθηκε στις 1.000,13 μονάδες, ενώ ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε σε 112,98 εκατ. ευρώ. Οι προσδοκίες για ανακοίνωση νέων μέτρων από τη FED, φαίνεται πως βοήθησε το επενδυτικό κλίμα, αν και ο Γ.Δ.  δεν κατόρθωσε να διατηρήσει στο κλείσιμο τα σημαντικά κέρδη που κατέγραφε προηγουμένως.

Οι έντονες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τη Standard & Poor's και την κλιμάκωση των προβλημάτων χρέους στην ευρωζώνη, στρέφουν τους επενδυτές στο καταφύγιο των commodities όπως ο χρυσός, με την τιμή της ουγκιάς να έχει σημειώσει άνοδο.

Στο κλίμα αυτό, σε θετικό έδαφος πέρασαν τα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Παρισιού μετά τις πρωινές απώλειες. Περιόρισε σημαντικά της απώλειες η Φρανκφούρτη ωστόσο καταγράφει ακόμη πτώση 1,64%. Στην Αθήνα ο γενικός δείκτης παρουσιάζει ελαφρές απώλειες.

Ρευστοποιήσεις καταγράφηκαν και στα ασιατικά χρηματιστήρια, αν και προς το τέλος των συνεδριάσεων οι απώλειες επίσης περιορίστηκαν.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,7%, περιορίζοντας τις απώλειες άνω του 4% που έφτασε να καταγράφει ενδοσυνεδριακά, χάρη στη αναζήτηση αγοραστικών ευκαιριών.

Είχε προηγηθεί μεγάλη πτώση στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να δέχονται ισχυρές πιέσεις στον απόηχο της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας. Η προσοχή θα στραφεί την Τρίτη στη συνεδρίαση της Federal Reserve και στο κατά πόσο θα χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική προκειμένου να στηρίξει την οικονομία.

http://www.skai.gr/news/finance/article/176921/periorizodai-oi-apoleies-stis-agores-/

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.