08/12/2011 17:22
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Κινέζοι υποβάθμισαν την Γαλλία!

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας προχώρησε ο κινεζικός οίκος αξιολόγησης Dagong. Το κρατικό χρέος της χώρας βαθμολογείται πλέον με A+ από ΑΑ-. Σύμφωνα με τον οίκο, ο οποίος έχει ελάχιστη επιρροή εκτός της Κίνας «η οικονομική επιβράδυνση είναι χειρότερη από την αρχική εκτίμηση και η οικονομία της Γαλλίας αναμένεται να παραμείνει υποτονική μεσοπρόθεσμα». Ταυτόχρονα εκτιμά ότι το αυξημένο κόστος δανεισμού και τα ρίσκα που αντιμετωπίζει το τραπεζικός τομέας της χώρας υπονομεύουν τη φερεγγυότητα της χώρας.

Η Γαλλία είναι η δεύτερη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα που υποβαθμίζεται από την Dagong. Είχε προηγηθεί η υποβάθμιση της Ιταλίας στο ΒΒΒ από Α- πριν μερικές μέρες.

Οι γαλλικές τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους κατά 7 δισ. ευρώ ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών, αναφέρει στο μεταξύ δημοσίευμα της Le Monde, επικαλούμενο τραπεζικές πηγές.

Η εκτίμηση αυτή είναι μικρότερη από το ποσό των 8,8 δισ. ευρώ για το οποίο έκανε λόγο η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ) στα τέλη Οκτωβρίου.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κεφαλαιουχικές ανάγκες των γαλλικών τραπεζών μπορούν να γίνουν χωρίς κρατική στήριξη.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.