24/09/2009 20:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Αμερικανοί τραπεζίτες είναι οι πιο πλούσια αμειβόμενοι στο κόσμο

Τα μεγαλοστελέχη των αμερικανικών τραπεζών είναι τα πιο καλοπληρωμένα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο διευθύνων σύμβουλος της Commercial Bank of China, που είναι και η μεγαλύτερη τράπεζα στη γη, αμείβεται με $235.000 το χρόνο, ή περίπου το 26 % του μεγάλου αφεντικού της JP Morgan που εισπράττει περί τα $19.6 εκατομμύρια ετησίως. Οι ΗΠΑ έχουν μόνο τέσσερις από τις είκοσι μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως, αλλά οι επικεφαλής τους ανήκουν στους έξι πρώτους, όσον αφορά στις ετήσιες αμοιβές τους.

Εκτός της Κίνας, τα αφεντικά των μεγάλων τραπεζών του πλανήτη, βγάζουν περισσότερα από $1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο, αλλά τα ποσά αυτά είναι πολύ μικρότερα από τα αντίστοιχα που απολαμβάνουν οι Αμερικανοί τραπεζίτες. Ο πιο υψηλά αμειβόμενος μη Αμερικανός, είναι ο Alfredo Saenz της Banco Santander, με ετήσιες αμοιβές του ύψους των $13.66 εκατομμυρίων. Όπως λέει ένα αναλυτής της Wall Street, «οι ξένοι τραπεζίτες πάντα αμείβονταν με πολύ λιγότερα χρήματα από τους Αμερικανούς ομόλογούς τους, αλλά παρόλα αυτά, πάντα βρίσκονται άνθρωποι που δέχονται να διοικούν τεράστιες και παγκόσμιας εμβέλειας εταιρίες, με μικρότερους μισθούς από τους συναδέλφους τους στις ΗΠΑ…».

Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.