#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/11/2011 08:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Έλληνες χρηματοδοτούν την Γερμανία!

Η Γερμανία αποκόμισε κέρδος 9 δισ. σε δυο χρόνια από την κρίση !!!

 

Σύμφωνα με όσα  ισχυρίζεται ένας οικονομολόγος της ING, η Γερμανία κέρδισε περίπου €9 δις από την κρίση της ευρωζώνης τα δυο τελευταία χρόνια.

«Για αρκετό διάστημα, η γερμανική οικονομία είναι από τους ελάχιστους κερδισμένους της κρίσης χρέους. Μάλιστα, η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να αποκτήσει χρηματοδότηση από τις αγορές σχεδόν δωρεάν», λέει ο Carsten Brzeski της ING στο Βέλγιο.

Αντιθέτως, το κόστος δανεισμού της Ιταλίας τρομάζει, αφού τα δεκαετή ομόλογά της άγγιξαν επιτόκια της τάξης του 7%, κάτι που οι αγορές θεωρούν ως μη βιώσιμο.

Από την πλευρά της, η Γαλλία δανείζεται με 3%, που επίσης αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα.

Όπως λέει ο Brzeski, «Με την Ιταλία και τη Γαλλία να αρχίζουν να κινδυνεύουν, η γερμανική οικονομία άρχισε κι αυτή να χάνει την ισχύ της. Η τάση όμως των χρηματαγορών να ψάχνουν για ασφαλή καταφύγια, έχει φέρει απροσδόκητα έσοδα στη γερμανική κυβέρνηση». Η τάση αυτή, λέει, έχει φέρει τα σπρεντς της Γερμανίας σχεδόν στο μηδέν, από τότε που ξεκίνησε η κρίση.

Τα επιτόκια των διετών γερμανικών ομολόγων είναι σήμερα στο 0.3%, και των δεκαετών 1.7%. Τα εξάμηνα χαρτιά, που αποτελούν και τα πιο φτηνά, βρίσκονται στο 0.08%, από το 0.3% που ήταν πριν ένα μήνα.

Με την Γερμανία να ζει μια ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, και με τους διεθνείς επενδυτές να της προσφέρουν αφειδώς τα χρήματά τους, ο Brzeski υπολογίζει πως το Βερολίνο θα πρέπει να έχει ήδη ένα καθαρό κέρδος περίπου €9 δις από τις δημοπρασίες ομολόγων.

«Είναι πολύ ενδιαφέρον, το ότι το ποσό αυτό είναι ήδη μεγαλύτερο από την πρόσφατα ανακοινωθείσα φορολογική μείωση ύψους €8 δις που ανακοίνωσε το Βερολίνο για τα έτη 2013 και 2014. Όπως φαίνεται, οι Έλληνες είναι αυτοί που χρηματοδοτούν την φορολογική μεταρρύθμιση των Γερμανών», προσθέτει.

Και για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, €8 δις είναι το ποσό της δόσης που η Ελλάδα ελπίζει να εισπράξει αν τα πολιτικά της κόμματα συμφωνήσουν σε μια μεταβατική κυβέρνηση, και αν υπογράψουν πως δεσμεύονται να εφαρμόσουν τα προτεινόμενα μέτρα λιτότητας. Αυτό το ποσό ίσα που καλύπτει τις υποχρεώσεις της Αθήνας για τους επόμενους τρεις μήνες.

 

EU Observer

http://euobserver.com/19/114231

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/11/2011 08:54:36

  Μόνο αυτό;

  Έχοντας στραγγίξει ισοζύγια εμπορικών συναλλαγών, στραγγίζει την ρευστότητα που την χρειάζεται για τους δικούς της πολέμους, και σύντομα θα στραγγίζει και τα πάγια και τις εταιρίες κοινής ωφέλειας.

  Και εμείς, περιμένουμε να δούμε ποιός υπηρέτης τους θα προκύψει, να μας παραδώσει δεμένους χεροπόδαρα.

 2. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 10/11/2011 09:34:46

  Το γνήσιο κέρδος για το γερμανικό δημόσιο είναι τα 600 εκατ. που (θα) κερδίζει κάθε χρόνο από τον τόκο που θα εισπράττουν τα γερμανικά δανειοδοτικά ιδρύματα (xa xa xa) από εμάς με την εφαρμογή των μνημονίων/δανειοδοτικών συμβάσεων... τουλάχιστον 600 ! Κατά τα άλλα, παραπληροφορούν τους Γερμανούς πολίτες ότι "αναγκάζονται να σώσουν την Ελλάδα", και ο Γερμανός πολίτης ακούει Ελλάδα και ξυνίζει. Όταν γυρίσει ο τροχός και για τη Γερμανία, και αν ζούμε κι εμείς, θα τους έχουμε ήδη δώσει κανα-δυο δις από αέρα..

  Απορία: Γιατί δε βγαίνουν άρθρα για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ιδιωτικό χρέος των Γερμανών;

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/11/2011 09:37:06

  Καί ὓστερα μᾶς ἀπειλοῦν γιά νά πάρουμε τά 8 δίς πού ἒχουμε ἀπόλυτη ἀνάγκη.Ρέ ἂντε γαργαλιστεῖτε!

 4. Πτερέλαος avatar
  Πτερέλαος 10/11/2011 10:05:20

  Η ευημερία των λαών στο τζόγο των αγορών!

  Κι ο αναμενόμενος Μεσίας παίζει το παιχνίδι;

  Είμαστε καλά;;;;;;;;

 5. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 10/11/2011 11:18:29

  Αν έχετε πάει τελευταία στη Γερμανία θα δείτε το αεροπλάνο να είναι γεμάτο με γκρουπάκια από Έλληνες, που πάνε να αγοράσουνε ακίνητα στη Γερμανία. Πρόσφατα συνάντησα φίλο μου πολιτικό μηχανικό που κάνει δουλειές με real estate στο Βερολίνο. Παίρνουν τις καταθέσεις τους από εδώ και πάνε και αγοράζουν σπίτια στη Γερμανία.

  • Q-Nihilism avatar
   Q-Nihilism @ Κώστας Σταματάκης 10/11/2011 12:21:37

   Οι Έλληνες ανέκαθεν ήταν υπέρ των επενδύσεων σε ακίνητα, αυτό είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη. Για να κάνω και λίγο χιούμορ, μέχρι και τα μοναστήρια σε ακίνητα επενδύουν π.χ. το πάρκινγκ στη ΧΑΝΘ για όσουν ζουν στη Θεσσαλονίκη.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Q-Nihilism 10/11/2011 17:30:41

    Το μισό κέντρο της Θεσσαλονίκης ανήκει σε μονές και στην εκκλησία, εξ υπανέκαθεν!

    • Τασος avatar
     Τασος @ Strange Attractor 10/11/2011 17:50:38

     και το αλλό μισό που ανήκει;;;;;;;

 6. Τασος avatar
  Τασος 10/11/2011 17:49:35

  Παρα πολυ καλό κείμενο !!!!

  Πρόταση θέλετε να γράφουμε με το όνομα μας;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.