29/09/2009 18:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ογδόντα τέσσερις χώροι για την απόσυρση αυτοκινήτων

Ξεκινά και επισήμως από τις 30 Σεπτεμβρίου το μέτρο της απόσυρσης μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Σε άνθιση της αγοράς μεταχειρισμένου ευελπιστούν οι έμποροι. Δελεαστικές οι προσφορές και για την αγορά καινούριου.

 Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 2082) η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την απόσυρση των οχημάτων, βάζοντας τέλος στην αναμονή καταναλωτών, αλλά και εμπόρων.

Μετά απ΄ αυτό αρχίζουν και επισήμως από τις 30 Σεπτεμβρίου οι διαδικασίες απόσυρσης ΙΧ αυτοκινήτων και φορτηγών μέχρι 3,5 τόνους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παραδώσουν το όχημά τους σε έναν από τους 84 εγκεκριμένους χώρους και στη συνέχεια να εισπράξουν το ποσό της απόσυρσης.

Όσο για το μπόνους των 1.000 ευρώ, αυτό θα λαμβάνεται με την αγορά του καινούριου οχήματος.

Από φέτος θα ισχύσουν και τα λεγόμενα "πράσινα" τέλη κυκλοφορίας, αυξημένα ανάλογα με τα κυβικά και την παλαιότητα του οχήματος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος Απόστολος Πετιμεζάς χαρακτήρισε "αναγκαίο" το μέτρο της απόσυρσης και πρόσθεσε ότι αναμένει άνθηση της αγοράς και του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, αφού όπως σημείωσε χαρακτηριστικά "Με 5.000 – 7.000 ευρώ ο καταναλωτής θα μπορεί πλέον να αγοράσει ένα καλό μικρομεσαίο αυτοκίνητο".

Δελεαστική όμως αναμένεται να είναι και η αγορά καινούριου ΙΧ αυτοκινήτου, αφού οι αντιπροσωπίες έχουν αρχίσει ήδη τις προσφορές, ενώ πολλές έχουν ακόμα οχήματα με μειωμένα τέλη ταξινόμησης.

Ογδόντα τέσσερα σημεία

Η απόσυρση των παλιών αυτοκινήτων θα γίνεται σε 84 σημεία 40 νομών της χώρας. Στους νομούς που δεν υπάρχουν κέντρα συλλογής, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα εξυπηρετούνται από γειτονικούς νομούς.

Προς το παρόν, κέντρα απόσυρσης δεν έχουν ακόμα οι εξής νομοί: Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Νησιά του Ιουνίου -πλην Λευκάδας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, Λασιθίου, Σάμου.

Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: 210- 6899039, 210 - 6812620, στην ιστοσελίδα της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος και σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.