10/12/2012 21:38
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΟΟΣΑ: Σταθεροποιείται σταδιακά η Ελλάδα

Σε χαμηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί η ανάπτυξη στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τους δείκτες του ΟΟΣΑ, με την Ελλάδα, όμως, να φαίνεται ότι σταθεροποιείται στον δικό της βηματισμό για την ανάπτυξη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία φαίνεται να επωφελούνται από μια σχετική επιτάχυνση της οικονομικής τους δραστηριότητας, σύμφωνα με τους δείκτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα και ύστερα από τη μηνιαία ενημέρωση του Δεκεμβρίου.
Οι δείκτες αυτοί (indicateurs composites) που έχουν σχεδιασθεί για την πρόβλεψη των σημείων καμπής (ύψιστο και κατώτατο) της οικονομικής δραστηριότητας σε σχέση με την τάση της, υποδεικνύουν διαφορές ανάμεσα στις μεγάλες οικονομίες.
Για την ευρωζώνη στο σύνολό της, αλλά και ειδικότερα για τη Γερμανία και τη Γαλλία συνεχίζουν να παρουσιάζουν χαμηλή ανάπτυξη, κάτω από τον δείκτη 100, που θεωρείται το κατώτατο όριο για την τάση της οικονομικής δραστηριότητας μακροπρόθεσμα.
Τον Οκτώβριο ο δείκτης της ευρωζώνης έφθασε με πτωτική τάση στο 99.3. Η Γερμανία που είναι 98.7, υποχώρησε κατά 0.1 σημεία σε σύγκριση με αυτόν του Σεπτεμβρίου, το ίδιο και η Γαλλία που κατέβηκε στο 99.4.
ΣτοΝ συγκριτικό χάρτη των δεικτών, η Ελλάδα μπορεί να έχει την ικανοποίηση ότι οι δείκτες της ύστερα από μια σχετική πτώση τον Ιούνιο (99.2) κερδίζουν συνεχώς σημεία, έχοντας φθάσει το όριο των 100 τον Σεπτέμβριο και ένα ενθαρρυντικό 100.3 τον Οκτώβριο.
Σημεία σταθεροποίησης της ανάπτυξης δείχνει και η Ιταλία με τους δείκτες της στο 99, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Χαμηλές προβλέψεις για την ανάπτυξη παρουσιάζουν και οι δείκτες για τον Καναδά, τη Ρωσία και την Ιαπωνία. Στην ίδια κατάσταση μοιάζει να κινείται και η Βραζιλία, που μάλλον έχασε τη δυναμικότητα της οικονομίας της, που αναμένετο τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Μεγάλη Βρετανία όπου παρατηρήθηκε αύξηση της καταναλωτικής δραστηριότητας τελευταία, οι δείκτες παρουσιάζουν μια συνεχή επιτάχυνση στην ανάπτυξη. Σεπτέμβριο και Οκτώβριο οι δείκτες της Μεγάλης Βρετανίας ήταν αντίστοιχα 100.3 και 100.5, των δε ΗΠΑ 100.8 και 100.9.

Οι δείκτες για την Κίνα και την Ινδία κερδίζουν 0.1 σημείο τον Οκτώβριο, παραμένουν όμως κάτω του ορίου των 100, έχοντας τους δείκτες τους στο 99.6 και 97.3 αντιστοίχως.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.