Ντράγκι:«Aξιόπιστο σημείο εκκίνησης» η ελληνική πρόταση,  όμως «διαφέρει από  δεσμεύσεις» που είχαν αναληφθεί
24/02/2015 19:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντράγκι:«Aξιόπιστο σημείο εκκίνησης» η ελληνική πρόταση, όμως «διαφέρει από δεσμεύσεις» που είχαν αναληφθεί

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εκτίμησε σήμερα σε μια επιστολή του προς το Γιούρογκρουπ ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης συνιστούν ένα καλό σημείο εκκίνησης για τη συνέχιση του προγράμματος βοήθειας, αλλά επισήμανε ότι απομακρύνονται από ορισμένες δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί στο παρελθόν.

«Η πρώτη εντύπωσή μας είναι ότι το έγγραφο αυτό καλύπτει ένα μεγάλο εύρος μεταρρυθμίσεων και, υπό αυτή την έννοια, είναι επαρκώς ολοκληρωμένο ώστε να αποτελέσει ένα αξιόπιστο σημείο εκκίνησης», έγραψε ο Μάριο Ντράγκι στην επιστολή του προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρόεδρο του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Οι δεσμεύσεις οι οποίες αναφέρονται από τις αρχές (της Ελλάδας) διαφέρουν από τις ήδη αναληφθείσες δεσμεύσεις στο πλαίσιο του προγράμματος σε έναν ορισμένο αριθμό πεδίων», επισήμανε πάντως ο Μάριο Ντράγκι. «Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να εκτιμήσουμε κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης εάν τα μέτρα τα οποία δεν γίνονται αποδεκτά από τα αρχές αντικαθίστανται από ισοδύναμα μέτρα, ή μέτρα καλύτερης ποιότητας».

Ο Ντράγκι εμφανίστηκε να πιέζει ταυτόχρονα την Ελλάδα να προωθήσει μια «σταθεροποίηση της νοοτροπίας των πληρωμών και να απόσχουν από οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια προς την αντίθετη κατεύθυνση», όπως σημείωσε προφανώς αναφερόμενος στην αποπληρωμή του δημοσίου χρέους.

Στην επιστολή του Ντράγκι, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, δεν γίνεται καμιά αναφορά περί αλλαγής των όρων της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών.

Ακόμη ο πρόεδρος της ΕΚΤ, παρότι εμφανίστηκε να διάκειται ευνοϊκά έναντι των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, στην επιστολή του έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει η Ελλάδα να τηρήσει τις πρότερες δεσμεύσεις της.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.