Ντράγκι: Υπό κατάρρευση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα
17/02/2015 15:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντράγκι: Υπό κατάρρευση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Σοκ προκαλεί το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal η οποία αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, προειδοποίησε χθες τους υπουργούς Οικονομικών ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Η εφημερίδα επικαλείται κοινοτικό αξιωματούχο ο οποίος τόνισε πως ο κ. Ντράγκι τους είπε πως η κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών καταρρέει χωρίς να διευκρινίσει εάν ή πότε η ΕΚΤ θα διακόψει την παροχή του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας ELA στις ελληνικές συστημικές τράπεζες.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα γίνει η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ προκειμένου να αξιολογήσει εκ νέου την παροχή του ELA και το μέγεθος της ρευστότητας που δίνεται, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 65 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με υπολογισμούς, τους τελευταίους μήνες έχουν φύγει από τις τράπεζες καταθέσεις ύψους 20 δισ. ευρώ εξαιτίας της αναταραχής στην οικονομία και της αδυναμίας εξεύρεσης λύσης με τους δανειστές.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. 18/02/2015 19:24:09

    Αφού εγγυάται τις καταθέσεις ο Σύριζα, ποια η ανησυχία;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.