Ντράγκι: Θωρακιζόμαστε από μετάδοση της ελληνικής κρίσης
11/03/2015 13:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντράγκι: Θωρακιζόμαστε από μετάδοση της ελληνικής κρίσης

Η αγορά κρατικών και άλλων ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως προστατεύει της χώρες της ευρωζώνης από μια μετάσταση από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

«Είδαμε μια περαιτέρω πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων και άλλων πρώην προβληματικών χωρών παρά την ανανεωμένη κρίση στην Ελλάδα», φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Φρανκφούρτη. «Αυτό υποδηλώνει πως το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ίσως θωρακίζει τις χώρες της ευρωζώνης από την μετάδοση της κρίσης».

Ο Ντράγκι είπε πως υπάρχουν ρίσκα από το πρόγραμμα αγοράς τίτλων της ΕΚΤ. «Γνωρίζουμε πως τα μέτρα μας μπορεί να περιλαμβάνουν κάποια ρίσκα χρηματοοικονομικής σταθερότητας, όμως προς το παρόν αυτά τα ρίσκα είναι περιορισμένα».

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της πολιτικής της νομισματικής χαλάρωσηςκαθώς όπως είπε οι πολιτικές που εφαρμόζονται μπορούν και θα το κάνουν να εξασφαλίσουν την σταθερότητα των τιμών.

«Η ΕΚΤ δεν δρα ανεξέλεγκτα. Υπάρχουν κανόνες που θα πρέπει να τηρηθούν, ενώ υπάρχουν και πολιτικά εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν», ανέφερε ο ίδιος, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο υπονοούμενα για τη σύγκρουση συμφερόντων στην Ευρωζώνη.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.