22/02/2010 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να κι ο Σόρος

Μία προσωρινή βοήθεια προς την Ελλάδα είναι δυνατόν να σταθεί ικανή να τη διασώσει από τα επείγοντα οικονομικά προβλήματά της, όμως τα γενικότερα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη ενδέχεται να θέσουν σε αμφιβολία το όλο μέλλον του ευρώ, τόνισε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος. Σε άρθρο του στην οικονομική εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, ο Σόρος τονίζει πως εκείνο που έχει ανάγκη η ΕΕ είναι μια περισσότερο επεμβατική επιτήρηση και θεσμικές συμφωνίες για βοήθεια κατά περίσταση. Επίσης πρόσθεσε πως είναι επιθυμητή μία καλά οργανωμένη αγορά ευρωομολόγων. "Μία προσωρινή βοήθεια θα είναι αρκετή για την Ελλάδα, όμως θα αφήνει έξω την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ιρλανδία. Μαζί όλες αυτές θα συνιστούν ένα πολύ μεγάλο τμήμα της ευρωζώνης που θα πρέπει να βοηθηθεί με αυτόν τον τρόπο", επισημαίνει ο Σόρος. "Η επιβίωση της Ελλάδος θα συνεχίσει να θέτει εν αμφιβόλω το μέλλον του ευρώ", προσθέτει. Το περασμένο Σάββατο γερμανικό περιοδικό αποκάλυψε ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει επεξεργασθεί σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα προβλέπεται βοήθεια 20 έως 25 δισ. δολαρίων για την Ελλάδα από τις χώρες κυκλοφορίας του ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 22/02/2010 13:07:29

  Μια χαρά μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας. Αρκεί να μην είχαμε τόσο άχρηστους ηγέτες.

 2. donaE avatar
  donaE 22/02/2010 14:25:43

  Σε μια δευτερη αναγνωση λεει και στις Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ιρλανδία να ετοιμαστουν.
  Αν αγχωθουν ακομα καλυτερα.

 3. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 22/02/2010 14:40:06

  "Εκείνο που έχει ανάγκη η ΕΕ είναι μια περισσότερο επεμβατική επιτήρηση και θεσμικές συμφωνίες για βοήθεια κατά περίσταση".
  Επεμβατική επιτήρηση προτείνει ποιός; Ο πρύτανις των διεθνών κερδοσκόπων! Αλλά και θεμούς βοήθειας, αλληλεγγύης!
  Βλέπω ήδη τον κόσμο ανάποδα. Πρόκειται για κρίση συνείδησης στα γεράματα;
  Ή καταλαβαίνει η αλεπού του χρηματοπιστωτικού, ότι τίθενται σε κίνδυνο τα ίδια τα βαθειά θεμέλια της σταθερότητας του οικονομικού συστήματος; Δεν είμαι αφελής να πιστεύω το πρώτο.
  Ο Σόρος εκτός από την πράξη ξέρει και τη θεωρία του καπιταλισμού. Ο Μάξ Βέμπερ έγραψε ότι τον καπιταλισμό δεν τον ανέπτυξε και τον στερέωσε η απληστία και η πολυτελής σπατάλη αλλά η εγκράτεια και ο ασκητισμός της προτεσταντικής ηθικής.
  Τώρα ο καπιταλισμός ίσως καταστρέφεται επειδή επικρατεί η άπληστη λογική των ακρίδων. Αλλά άν αυτό ισχύει, η διαδικασία καταστροφής θα είναι μακροχρόνια. Γενεές ολόκληρες θα υποφέρουν καταστροφή και στερήσεις.
  Ο Σόρος δεν έχει πιό αισιόδοξη άποψη για τις ΗΠΑ. Πιθανολογεί μή ανάκαμψη, ποτέ πιά ανάπτυξη, και ίσως, στο βάθος του χρόνου, τέλος του καπιταλισμού.

  • donaE avatar
   donaE @ Sic transit gloria mundi 22/02/2010 14:54:23

   Οχι δεν θα παθει τιποτα ο καπιταλισμος γιατι πιο δυνατη απο την λογικη των ακριδων,ειναι η λογικη της χρηματικής εξαγοράς συγχώρεσης των αμαρτιων.
   Ολα επιτρεπονται απλως πρεπει να φανταστουμε. Αλλα πως,
   η πραγματικοτητα ξεπερνα την φαντασια.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 22/02/2010 15:03:19

   Όντως, η πραγματικοτητα ξεπερνα την φαντασια.
   Άρα;
   Τελικά δεν επιτρέπονται όλα!

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Sic transit gloria mundi 22/02/2010 20:47:49

   νομίζω πως ο καπιταλισμός έχει αποδειχθεί πως αναγεννάται από τις κρίσεις του όπως αποτιμά και η μαρξιστική ανάγνωσή του. Μια ακόμη κρίση είναι, θα προσαρμοσθεί στην Απληστία ως κινητήριο γρανάζι του.

 4. bugtrottel avatar
  bugtrottel 22/02/2010 19:08:04

  Το αίσχος και η ιεροσυλία δεν έχουν όριο σε ορισμένα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, που επιχειρούν με κάθε τρόπο να πλήξουν το κύρος της Ελλάδας διεξάγοντας έναν πρωτοφανή πόλεμο λάσπης και διασυρμού εναντίον της χώρας μας. Το σημερινό πρωτοσέλιδο (22/02/2010) του γερμανικού περιοδικού «Focus», το οποίο διαφημίζεται από χθες στην επίσημη ιστοσελίδα του έντυπου, ξεπερνά κάθε όριο ευπρέπειας και ιστορικού σεβασμού.

  Στην ιστοσελίδα του γερμανικού εντύπου, παρουσιάζεται video που προϊδεάζει τους ακροατές για τη θεματολογία της σημερινής έντυπης έκδοσης και το οποίο εμφανίζει την Αφροδίτη της Μήλου να χειρονομεί χυδαία με το μεσαίο δάχτυλο υψωμένο και τυλιγμένη από τη μέση και κάτω με την ελληνική σημαία. Το άθλιο φωτογραφικό μοντάζ συνοδεύεται από τον κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» και υπότιτλο «Μας στερούν τα χρήματά μας και τι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία».

  Στο περιεχόμενο του βίντεο εμφανίζεται ένα ζευγάρι Γερμανών που δηλώνουν ανήσυχοι για το κατά πόσο οι απατεώνες του νότου θα αρπάξουν τα λεφτά των τίμιων Γερμανών φορολογουμένων. Παράλληλα, οι δύο πρωταγωνιστές του βίντεο διαβάζουν με πολλή προσοχή μια σειρά από άρθρα και ρεπορτάζ του περιοδικού, τα οποία περιγράφουν την εσωτερική δημοσιονομική ύφεση στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις που κάτι τέτοιο μπορεί να έχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ένα από τα συγκεκριμένα άρθρα φέρει τον τίτλο «Η πτώχευση της Ελλάδας» και σε αυτό, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία και διαγράμματα με την πτωτική πορεία του ευρώ και απεικονίζονται χώρες των οποίων το ισοζύγιο του προϋπολογισμού βρίσκεται «στο κόκκινο».

  Ακόμη πιο σκληρό είναι το ρεπορτάζ με τον τίτλο «Δύο χιλιάδες χρόνια πίσω. Από την κούνια μέχρι την αυλή της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ελλάδα, παρακμή άνευ προηγουμένου. Πώς έγινε αυτό;», ενώ στο ίδιο τεύχος φιλοξενούνται και εκτιμήσεις υποτίθεται διακεκριμένων οικονομολόγων του εξωτερικού οι οποίοι υπερτονίζουν την κρισιμότητα και την επικινδυνότητα της κατάστασης. Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει το γεγονός ότι αρκετοί Έλληνες του εξωτερικού που είδαν το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού έσπευσαν να το καταδικάσουν με ηλεκτρονικά μηνύματα που απέστειλαν.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ bugtrottel 22/02/2010 20:51:48

   ήδη σήμερα στα σαθρομουμουε μας ρίξαν να τσιμπήσουμε πως ο Παπανδρέου άμα δει κι αποιδεί θα μας πάει σε δημοψήφισμα ν΄ αποφασίσουμε έξοδο από την ευρωζώνη. ε, τσιμπάμε λοιπόν, δημοψήφισμα εξόδου και εμπάργκο σε όλα τα προϊόντα της ευρωζώνης, μόνον κινέζικα, γιαπωνέζικα, κορεάτικα, ινδικά, τούρκικα, αιγυπτιακά, ακόμα κι αμερικάνικα!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ bugtrottel 22/02/2010 21:21:05

   Αν επαληθευθουν τα "σενάρια" εξόδου που είναι πολλά και ποικίλλα, με το νέο νόμισμα που θα κόψουμε δεν θα μπορούμε έτσι κι' αλλιώς να εισάγουμε προϊόντα της ΕΕ πληρωμένα με σκληρό ευρώ. Αναγκαστικά θα καλλιεργήσουμε ξανά ως και τη ρίγανη που τώρα εισάγουμε από Τουρκία και Τυνησία.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ bugtrottel 22/02/2010 21:32:28

   ως προοπτική θαρρώ πως με δελεάζει...
   να δω όλη τη γενηά μου που παραδόθηκε στην καταναλωτική αφασία να ξαναγυρνάει στα χωράφια, να θυμηθούμε πως είναι ν΄ ανατέλλει ο ήλιος από το βουνό...
   ας πεινάσουμε. αρκεί ν΄ απαλλαγούμε από τον εξευτελισμό τους. οι αλήτες που έρχονται και αγοράζουν ολόκληρα χωριά, αλήτες μαζί μ΄ αυτούς που τους τα πουλάνε!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ bugtrottel 22/02/2010 21:33:54

   Eίναι χάρμα!

 5. Orestios avatar
  Orestios 22/02/2010 19:29:23

  Πόσα δισεκατομύρια του λείπουν του κυρ-Σόρος?

 6. bugtrottel avatar
  bugtrottel 22/02/2010 20:43:11

  Σε όλους μας 2 τετραγωνικά μέτρα γης ανήκουν και αυτό για 3 χρόνια. Εκτός αν είσαι ευκατάστατος και φτιάξεις μαυσωλείο.

 7. bugtrottel avatar
  bugtrottel 22/02/2010 21:18:49

  Και μετά απο όλα αυτά θα μας ανακοινώσουν οι παπαγάλοι των ΜΜΕ ότι τώρα κατάλαβε ο ελληνικός λαός ότι ήρθε η ώρα για σκληρότερα μέτρα. Κάπως έτσι το ανακοίνωσαν και για το ασφαλιστικό.Ε, αει στον αγύριστο παπαγάλοι και εκπαιδευτές.-

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.