28/01/2012 08:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο χτύπημα από τους οίκους αξιολόγησης

Νέο χτύπημα από τους οίκους αξιολόγησης που θέλουν να πάρουν το πάνω χέρι και να δείξουν ποια είναι τα αφεντικά. Ο οίκος Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων Βελγίου, Κύπρου, Ιταλίας, Σλοβενίας και Ισπανία.

Ο διεθνής οίκος προχώρησε σε υποβάθμιση της Ιταλίας κατά δυο κλίμακες, σε Α- από A+ διατηρώντας αρνητικό outlook για την αξιολόγηση.

Παράλληλα, κατά δυο κλίμακες υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ισπανίας, σε Α από ΑΑ-, με αρνητικό outlook. Σε Α από ΑΑ- υποβάθμισε και τη Σλοβενία.

Ο οίκος υποβάθμισε ακόμη το Βέλγιο σε ΑΑ από ΑΑ+ (αρνητικό outlook) και την Κύπρο σε ΒΒΒ- από ΒΒΒ (αρνητικό outlook) ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΒΒΒ+ της Ιρλανδίας, κρατώντας αρνητικό outlook.

Και έπεται συνέχεια, όπως λένε οι αναλυτές. Η κρίση στην Ευρώπη είναι βαθιά και οι μόνοι που δε θέλουν να το καταλάβουν είναι οι Γερμανοί. Στο Νταβός όλοι τους βρίζουν και τους ζητούν να αλάξουν πολιτικοί κι αυτοί ονειρεύονται το τέταρτο Ράιχ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/01/2012 08:55:55

  Ὃλοι ἒλεγαν στόν Σόϊμπλε χθές ὃυι χρειάζεται νά ὑψωθεῖ ἓνα ὐψηλό τεῖχος προστασίας,ὁ μοναδικός πού ἒλεγε ὂχι ἦταν αὐτός.Ὑπάρχουν ἂλλες λύσεις,ὑποστήριζε,γιά τήν ἒξοδο ἀπό τήν κρίση...

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/01/2012 09:24:22

  ... ν' αλλάξουν πολιτική και αυτοί ονειρεύονται το 4ο ράιχ.

  Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα. Ίδρυση πανευρωπαικού οίκου αξιολόγησης τώρα. Μήνυση κατά υπαρχόντων οίκων για αθέμιτη άσκηση πίεσης. Νομοθέτηση απαγόρευσης αξιολόγησης χωρών σαν να είναι εταιρείες. Σε περίπτωση παραταύτα πρόβλεψης χρεωκοπίας χώρας δυνατότητα αγωγής αποζημίωσης κατά οίκου αξιολόγησης για συνέργεια σε αθέμιτη κερδοσκοπία

 3. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 29/01/2012 22:28:33

  Σλοβενία, Βέλγιο Ιρλανδία, ιταλία, Ισπανία ................. και τέλος Γερμανία (με το 95% χρέος) μην ταράζεστε. Η Ελλάδα σας περιμένει στον πάτο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.