16/06/2011 16:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο ρεκόρ καταγράφουν spread και ασφάλιστρα

Έως τις 1.496 μονάδες βάσης, σε νέο επίπεδο-ρεκόρ, «εκτοξεύεται» την Πέμπτη το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, μέσα στο κλίμα έντονης αβεβαιότητας που διαμορφώνουν στην Ελλάδα οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και ενώ ακόμη εκκρεμεί η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σε επίπεδα-ρεκόρ «σκαρφαλώνει» και το κόστος ασφάλισης έναντι των κινδύνου στάσης πληρωμών, με τα πενταετή ελληνικά CDS να ενισχύονται στις 1.938 μονάδες βάσης. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος ασφάλισης για κάθε 10 εκατ. δολάρια ελληνικού χρέους φτάνει τα 1.938.000 δολάρια. Την ίδια ώρα, η απόδοση των διετών ελληνικών ομολόγων εκτοξεύεται στο 29,35%.

Η επιδείνωση της εικόνας στο «ελληνικό μέτωπο» συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες οικονομίες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, καθώς σε επίπεδα-ρεκόρ εκτινάσσονται και τα πορτογαλικά CDS, που για πρώτη φορά σήμερα υπερβαίνουν τις 800 μ.β. Σε νέο υψηλό ανέρχονται αυτή την ώρα και τα ιρλανδικά CDS στις 788.

Την ίδια στιγμή, το spread των πορτογαλικών ομολόγων διευρύνεται κατά 12,06 μ.β. στις 786 μονάδες βάσης, ενώ των ιρλανδικών κινείται ήπια πτωτικά στις 859 μονάδες βάσης. Παράλληλα, ανοδικά κινούνται την Πέμπτη και τα spreads Ισπανίας και Ιταλίας διαμορφούμενα στις 268 (+8,09 μ.β.) και 194 μ.β. (+5,59 μ.β.), αντίστοιχα.  

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.