Νέο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: 68 σελίδες απόλυτης… μπαρουφολογίας
30/08/2015 20:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: 68 σελίδες απόλυτης… μπαρουφολογίας

Άραγε μήπως αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός πρέπει πριν ψηφίσει να διαβάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Μήπως αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός πρέπει πριν ψηφίσει να διαβάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Αν ρίξει κάποιος καμιά ματιά στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ θα διαπιστώσει ότι έχει χαθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Εκείνη η περίφημη διακήρυξη της Αριστεράς με την οποία υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού και δεν εφάρμοσε απολύτως τίποτε απ’ όσα υποσχέθηκε.

Αντιθέτως στην ιστοσελίδα φιγουράρει το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που εκπονήθηκε με σκοπό να πάει στις εκλογές και να ξανα-αρπάξει την ψήφο του κόσμου.

Όποιος έχει το κουράγιο να διαβάσει το πρόγραμμα των 68 σελίδων θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για 68 σελίδες απόλυτης… μπαρουφολογίας. Την ίδια μπαρουφολογία που χρησιμοποίησε και ο Τσίπρας στην ομιλία του στην εθνική συνδιάσκεψη.

Είναι εντυπωσιακό και συνάμα μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Ένα κυβερνητικό κόμμα, έξι μήνες μετά τις εκλογές τις οποίες κέρδισε με συγκεκριμένο, επαναστατικό πρόγραμμα, έρχεται και ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού με ένα διαφορετικό πρόγραμμα.

Διότι το νέο πρόγραμμα ουσιαστικά έρχεται να ανατρέψει όσα είχαν ειπωθεί πριν από ένα χρόνο, αλλά και στις προγραμματικές δηλώσεις του Ιανουαρίου.

Αν το διαβάσει κανείς θα δει ότι πρόκειται για μια ακόμη αριστερή αθλιότητα. Γενικολογίες, αοριστολογίες αλλά ταυτόχρονα αποφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ να υποσχεθεί 300 χιλ. θέσεις εργασίας ή ότι… λεφτά υπάρχουν.

Θα πολεμήσει τη διαπλοκή και τα μίντια, θα απαλύνει το μνημόνιο που υπέγραψε πριν μερικές εβδομάδες, υπόσχεται ότι μόνο ο Τσίπρας μπορεί να το κάνει αυτό. Για πιο λόγο όμως μπορεί να κάνει κάτι ένας ανίκανος πρωθυπουργός που ζητά αυτοδυναμία και λαϊκή εντολή; Μήπως επειδή η πολιτική του φόρτωσε την Ελλάδα με καμιά 60αριά δισεκατομμύρια ευρώ; Και τώρα έχει το θράσος να υπόσχεται κι άλλες ανοησίες;

Λέει συγκεκριμένα: «Διότι είναι άλλο πράγμα να αποδέχεται κανείς τον

νεοφιλελευθερισμό ως στρατηγικό ορίζοντα, ως τον μοναδικό δρόμο προς την κοινωνική ευημερία, και άλλο πράγμα να αναγνωρίζει ότι σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, με δεδομένους πολιτικούς συσχετισμούς οφείλει να κάνει έναν τακτικό και πρόσκαιρο συμβιβασμό ώστε να είναι σε θέση να συνεχίζει να αγωνίζεται διατηρώντας ζωντανή την πιθανότητα και την δυνατότητα κατίσχυσης…».

Τι μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ: Κάναμε στρατηγική υποχώρηση ώστε να πάρουμε φόρα και να τσακίσουμε το νεοφιλελευθερισμό, την κακή ευρωζώνη, τις αγορές που θα… ξαναχορέψουν με τα ελληνικά νταούλια. Δηλαδή υπέγραψαν το πιο βρόμικο μνημόνιο αλλά το έκαναν σαν… κόλπο για να κοροϊδέψουν τους δανειστές, να τους κοιμίσουν και να τους νικήσουν.

Και συνεχίζει: «Υπάρχει εναλλακτική, υπάρχει άλλος δρόμος για την οργάνωση των κοινωνιών και της οικονομίας. Ο δρόμος αυτός περνάει μέσα από την αναδιανομή πλούτου και ισχύος υπέρ των υποτελών τάξεων, των μισθωτών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων, μέσα από την ενίσχυση μορφών κοινωνικής οικονομίας που αμφισβητούν το πρότυπο απροκάλυπτης ή συγκαλυμμένης ιεραρχίας (και άρα εξουσίας) στο εσωτερικό της επιχείρησης και δίνουν διέξοδο στη δημιουργικότητα μιας υπερπροσοντούχας αλλά άνεργης νεολαίας, μέσα από την προστασία των κοινών αγαθών που ένα ένα μπαίνουν στο στόχαστρο του κεφαλαίου, μέσα από τη στήριξη του κοινωνικού κράτους αλλά και την διεύρυνση και την εμβάθυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών. Προϋποθέτει αυτός ο δρόμος και μια διαρκή και

οργανική σχέση με τα κινήματα των υποτελών τάξεων, στενή επαφή με τις θεωρητικές επεξεργασίες των διανοούμενων της Αριστεράς αλλά και ένα κόμμα οργανωμένο, μαζικό, ανοιχτό στον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας.

Αυτό το κόμμα πρέπει να βοηθήσουμε να οικοδομηθεί αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες επιτυχίας στον μακρύ και δύσκολο ταξικό πολιτικό αγώνα που βρίσκεται μπροστά μας».

Αυτά δεν τα γράφουμε εμείς: Είναι το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμαστείτε. Με τη νέα κυβέρνηση της Αριστεράς ξεκινά ο ταξικός πολιτικός αγώνας.

Είναι πράγματι εξοργιστικό ακόμη και να τα διαβάζεις διότι αν ο κόσμος φάει ξανά το κουτόχορτο που του σερβίρει ο Τσίπρας τότε θα είναι άξιος της μοίρας του. Το νέο πρόγραμμα μπορεί να μην είναι της… Θεσσαλονίκης, μπορεί να είναι της Αθήνας αλλά είναι το ίδιο ψεύτικο. Ο ίδιος ψεύτης που σχεδίασε πριν από ένα χρόνο την άλωση της χώρας τώρα έρχεται να μας πει: «Εκείνο το πρόγραμμα δεν μας άφησαν να το εφαρμόσουμε, αλλά έχουμε νέο σχέδιο. Υπογράφουμε το μνημόνιο και στη συνέχεια θα τους νικήσουμε εκ των έσω». Είναι το γνωστό σχέδιο της Αριστεράς περί κατάλυσης του κακού αστικού καθεστώτος αλλά εκ των έσω. Μέχρι τότε θα απολαμβάνουν τα ωραία που τους προσφέρει η εξουσία, θα κάνουν τις υπόγειες συνεργασίες τους με τη διαπλοκή, θα διορίζουν τα δικά τους παιδιά, θα διαλύουν τη χώρα με το μεταναστευτικό και όλα καλά.

Άραγε μήπως αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός πρέπει πριν ψηφίσει να διαβάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Κανένα άλλο, μόνο αυτό. Για να καταλάβει με ποιους άθλιους έχει να κάνει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 30/08/2015 22:12:02

  δεν θα το διαβάσουν καν οι ψηφοφόροι του. Ο ΔΥ, κλασσική περίπτωση ψηφοφόρου του ΣΥΡΙΖΑ θα τον ψηφίσει για μην υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο. Ο Πασόκος θα τον ψηφίσει γιατί είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Δεν θα εφαρμοστεί γιατί θα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας και θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα που απαιτούν οι δανειστές.

  • Giorgis avatar
   Giorgis @ ουδέτερος 31/08/2015 04:53:46

   Το καλό είναι ότι η Ελλάδα τελικά θα σωθεί γιατί άμα ξαναβγούν θα καταστραφεί ακόμα πιο πολύ, θα χάσουμε άλλα 60 δις αλλά σε τρεις μήνες και μετά ο λαός θα το πάρει πια χαμπάρι . Δεν κάνει διαφορά ποιος πάρει τα ηνία ... η Ελλάδα θα μπει στο δρόμο της αλλά ίσως με μερικά χρόνια ακόμα καθυστέρηση.

 2. deltaplus avatar
  deltaplus 31/08/2015 01:26:02

  Ποιος ειναι ο τιτλος του νεου οικονομικου αριστουργηματος.....ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ;;;

 3. deltaplus avatar
  deltaplus 01/09/2015 11:41:58

  Και θα αρχισει μετα νεος γυρος διαπραγματευσεων με την ευρωπη νεα ακυβερνησια αλλους εξι μηνες νεοι ελεγχοι κεφαλαιων νεα δημοψηφισματα και εκλογες;;;;;ασε δεν μασαμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.