#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/07/2011 11:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο δάνειο με υποθήκη… όλη την ΕλλάδαΕπιπρόσθετες διασφαλίσεις, με τη μορφή τίτλων δικαιωμάτων επί της κρατικής περιουσίας, βάζουν στο τραπέζι οι δανειστές, πριν την χορήγηση ενός μελλοντικού «πακέτου διάσωσης» της χώρας μας. Στο κείμενο πολιτικών συμπερασμάτων του Γιούρογκρουπ, τέθηκε ειδικό εδάφιο σύμφωνα με το οποίο, προϋπόθεση για οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια των κρατών θα είναι η παροχή εμπράγματων εγγυήσεων.

Αν και η αναφορά αυτή δεν συνδέεται άμεσα με την παράγραφο που αφορά στην Ελλάδα (η αναφορά συνδέεται με το νέο ρόλο του EFSF, με την επιμήκυνση των λήξεων, με τη μείωση των επιτοκίων και με τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους γενικά στην ευρωζώνη), γίνεται σαφές πως τα κράτη που συμμετέχουν στο Μηχανισμό θα απαιτούν, σε αντάλλαγμα, να αποκτήσουν και ειδικά δικαιώματα ως εγγύηση των χρημάτων τους.

Τι θα σημαίνει πρακτικά αυτό;  αν και εφόσον πχ οι εταίροι προσφέρουν ένα μεγάλο «πακέτο» (πχ επιμήκυνση για 30 χρόνια, περαιτέρω δραστική μείωση των επιτοκίων του δανείου κλπ), θα πρέπει η Ελλάδα  -ή όποια χώρα κάνει χρήση της βοηθείας- να έχει κάτι να τους δώσει, πέραν από τις γενικόλογες «δεσμεύσεις» κρατικών περιουσιακών στοιχείων και γης, που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο 1.

Για παράδειγμα, σενάρια που εξετάζουν τώρα στο οικονομικό επιτελείο είναι:

- προκειμένου για κρατικές επιχειρήσεις: θα μπορούν να "υποθηκευτούν" οι μετοχές των ΔΕΚΟ και να δοθούν στους πιστωτές.

- στα κρατικά ακίνητα: θα μπορούν να εκδοθούν τίτλοι, ομόλογα ή συμμετοχές επί της κυριότητος αλλά και της υπεραξίας που αυτά τυχόν θα αποκτήσουν.

Θα πρόκειται τότε για μια μορφή χρηματοοικονομικής αξιοποίησης. Τα δημόσια ακίνητα πχ που τίθενται προς αξιοποίηση με παραχώρηση κλπ, εφόσον αυτή αποδίδει αποτέλεσμα οικονομικό και αποκτούν μια νέα υπεραξία, θα μπορούν έτσι να τιτλοποιούνται ή και να μετοχοποιούνται, δημιουργώντας και ένα πρόσθετο κεφάλαιο που θα μπορεί να προσφερθεί στους δανειστές, πέραν όσων περιουσιακών στοιχείων τίθενται προς αποκρατικοποίηση.

Τα σενάρια αυτά και οι αποφάσεις θα εξεταστούν από κοινού με την Τρόικα, σε συνεργασία με τους δύο παρατηρητές που θα μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά πάντα με τρόπο ο οποίος θα γίνεται αποδεκτός από τις αγορές, καθώς αυτές είναι και εκείνες που επιδιώκεται να καθορίσουν και να ανεβάσουν την αξία όλων των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου.

Φινλανδικό μοντέλο

«Πιλότος» για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις αυτές θεωρείται η εμπειρία της Φινλανδίας που, όπως δείχνει, θα απασχολήσει έντονα στο μέλλον και τους έλληνες.

Όπως εξηγεί ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, οι Φινλανδοί είχαν περάσει πριν από μερικά χρόνια -στις αρχές της δεκαετίας του ΄90- από πολύ μεγάλες δημοσιονομικές δυσκολίες και τότε είχαν κληθεί να παράσχουν εγγυήσεις στους δανειστές τους, δηλαδή collateral. Άρα στο εθνικό υποσυνείδητο των Φινλανδών υπάρχει η έννοια του collateral, για αυτό και απαιτούν κάτι ανάλογο και από την Ελλάδα.

Στη Φινλανδία η κυβέρνηση είναι πολυκομματική, μετέχουν 6 κόμματα στην κυβέρνηση  και στις πρόσφατες εκλογές που έγιναν στη χώρα, απασχόλησε έντονα και η βοήθεια προς την Ελλάδα αλλά και το collateral - αυτό μάλιστα έχει καταγραφεί και στη συμφωνία συγκρότησης της συμμαχικής κυβέρνησης.

Αντίστοιχο ζήτημα με πιο ήπιο τρόπο θέτει και η Σλοβακία, ίσως και η Σλοβενία.

Άρα, λένε στο οικονομικό επιτελείο, εάν βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα ερώτημα μεγάλης επιμήκυνσης, μεγάλης μείωσης επιτοκίων και μεγάλης ελάφρυνσης του κόστους εξυπηρέτησης, και πρέπει εκεί να αντιμετωπίσουμε ζητήματα εγγυητικών μηχανισμών, τέτοια "εργαλεία" θα μπορούσαν να να μειώσουν δραστικά το δανειακό κόστος της χώρας και να διευκολυνθεί ο η χώρα και ο ελληνικός λαός, μέσω της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος και της κάλυψης των δανειακών αναγκών της χώρας.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=133917

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 13/07/2011 20:05:37

  Οι βαρβαρότροποι κι αψυχολόγητοι Φιλανδοί, με το περίφημο «Φιλανδικό μοντέλλο» τους «Παιδείας» το οποίο πασχίζουν να μάς πασάρουν στην Ελλάδα, ολημερίς το κτίζουνε, όμως αυτό, τη νύχτα καταρρέει. Ολοι αυτοί οι μελανόμορφοι, λόγω κρυσταλλιασμένου Αρκτικού Κύκλου, είναι οι «στερημένοι» Φιλανδοί της Φιλανδίας, της χώρας με τα άπειρα προβλήματα και τον υψηλότερο δείκτη αλκοολισμού, χρήσης απαγορευμένων ουσιών, διαζυγίων, αυτοκτονιών και μαύρης δυστυχίας, στη «Πολιτισμένη» Δύση..

  Μόνο κατά τη διάρκεια των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, επιτρέπεται με νόμο του κράτους στούς Φιλανδούς δημοσίως να καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά. Και αυτοί πίνουν και μεθούν, μέχρι τελικής πτώσεως. Ο αλκοολισμός μαστίζει και θερίζει τους Φιλανδούς. Πέφτουν σαν τα στάχυα, προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις και αποστροφή στους ανυποψίαστους επισκέπτες, όταν Χρονιάρες Μέρες, αυτοί και τα μικρά παιδιά τους, βλέπουν αναίσθητα κορμιά πεσμένα στα χιόνια και στα σαλόνια των ξενοδοχείων, στο χωριό του Αη Βασίλη, στο Ροβανιέμι και όχι μόνο.

  Αυτά τα επαίσχυντα «μοντέλλα» Φιλανδικού «προοδευτισμού», η Αννα και ο Μαύρος πασχίζουν να μάς επιβάλλουν, ώστε ανενόχλητοι να μάς «εκπαιδεύουν», να μάς εμβολιάζουν, να μάς δηλητηριάζουν, γιά να μάς καθυποτάξουν και να μάς εξολοθρεύσουν. Τα παιδιά και οι έγγυες γυναίκες, είναι οι πρώτοι προγραμματισμένοι «γιά να φύγουν» (depopulation/ αποπληθυσμός) http://bit.ly/r5w5IW

  Η άλλη «μεγάλη ασθενής» είναι η «πειραγμένη», γειτόνισσα της Φιλανδίας, η Σουηδία των επίσης «πειραγμένων» από εποχής (κατά το ήμισυ) βράβευσης του Η.Α. Kissinger το 1973, βραβείων nobel. Η οποία Σουηδία, διεθνώς αναγνωρίζεται ως η χώρα «πρότυπο» της παγκοσμιολατρείας, του προοδευτισμού και της πάσης ανηκέστου βλάβης θολοκουλτούρας.

  Συγκεκριμένα, πέρυσι στη Στοκχόλμη, δημιουργήθηκε, ο πρώτος Δημόσιος Παιδικός Σταθμός, ονόματι «Εgalia» (Ισότητα).

  Σε αυτόν τον Δημόσιο Παιδικό Σταθμό, «πολεμάνε» λέει, τα... στερεότυπα των Δύο Φύλων! Και γι’αυτό, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΡΗΤΑ οι λέξεις: «Αυτός», «Αυτή», «Αγόρι», «Κορίτσι». Τα 33 δύσμοιρα παιδάκια αυτού του εφιαλτικού Δημόσιου Παιδικού Σταθμού, αποκαλούνται ΦΙΛΟΙ, ενώ τα χρώματα, τα βιβλία, οι παραστάσεις και τα παιγνίδια, υπακούουν «στη λογική ελέγχου του μυαλού» και της... «Ισότητας» των δύο φύλων!..

  Τι είδους άραγε πολίτες θα γίνουν αυτά τα παιδιά του Δημόσιου Παιδικού Σταθμού «Εgalia, The Gender Neutral Pre-School in Sweden, accused of Mind Control» (όπου και το «Open Player» των Σιωνιστών και οι διαστροφικές «θεωρίες» της Διευθύντριας «του... σχολείου», Lotta Rajalin) http://redicecreations.com/article.php?id=15936

  Το εύρος παράκρουσης των Φιλανδών, των Σουηδών και των λοιπών Βορείων, εν γένει, σύμφωνα με μελέτες ψυχολόγων, οφείλεται στην έλλειψη της πολύτιμης Βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη γιά τον μεταβολισμό του Φωσφόρου, του Ασβεστίου, και του υγιούς σκελετικού συστήματος του ανθρωπίνου σώματος. Ομως η πρόσληψη της Βιταμίνης D, μέσω της διατροφής, δεν είναι αρκετή. Γιά να μετατραπεί σε ενεργό μορφή, απαραίτητη είναι η έκθεση του δέρματος, στον ΗΛΙΟ! Την έλλειψη της Βιταμίνης D, με όλες τις παρελκόμενες αρνητικές συνέπειες, προκαλεί η ισχνή, έως Ανύπαρκτη Ηλιοφάνεια στις βόρειες χώρες..

  ΔΕΝ είναι λοιπόν καθόλου τυχαία, η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του εδώ νεοταξίτη, ο οποίος έχει πολλά και χρόνια βιώματα από τη Σουηδία, τα οποία πασχίζει να μάς επιβάλλει και στην Ελλάδα. Είναι αυτός, ο οποίος, ΔΕΝ αντέχει το Ελληνικό εκτυφλωτικό Φως, υποθηκεύει την Ελλάδα, την υποδουλώνει στα χρέη, καθώς ζει με τη παραίσθηση ότι η Χώρα μας είναι τσιφλίκι του και ότι μπορεί να ξεπουλήσει τον Ηλιο, τον Αέρα και τον Ανεμο της Ελλάδας, όπως λέει αυτός και ο γερμανός πυροβολημένος αρχιμαφιόζος, Σόϊμπλε.

  Και ΔΕΝ είναι καθόλου τυχαίες, οι συμπλεγματικές συμπεριφορές και το ΜΕΝΟΣ της Φιλανδίας, Σουηδίας και των λοιπών «Πολιτισμένων» Βορείων, κατά της ζηλευτής και προικισμένης με τον 12μηνο Ζωοδότη ΗΛΙΟ, Ελλάδας!

  ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΑΣ, ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ, ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ θέλουν να υφαρπάξουν τα χρεωκοπημένα όρνεα, αυτά τα ζωντανά-νεκρά φασισταριά. Είναι ανεπιθύμητοι και μισητοί Ολοι αυτοί. Να φύγουν τώρα! από την Ελλάδα, οι διεθνείς εγκληματίες των Λαών και διαφθορείς των Παιδικών Σωμάτων και Ψυχών!

 2. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 14/07/2011 08:59:15

  Τι σχολιάρα είν΄αυτή;
  Κεντάτε εδώ στο antinews ρε παιδιά.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 14/07/2011 20:25:31

  @ ήγγικεν Καλωσορίσατε στη ζεστή και φιλόξενη ηλεκτρονική μας στέγη!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.