05/11/2009 06:42
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέες φούσκες λόγω της ανάκαμψης

Όπως προειδοποίησε η Παγκόσμια Τράπεζα, οι προσπάθειες επιτάχυνσης της οικονομικής ανάκαμψης έχουν μια επικίνδυνη συνέπεια: τη δημιουργία φαινόμενων «φουσκών» στα ακίνητα, στις μετοχές, και στις συναλλαγματικές αγορές. Ο χρυσός μάλιστα, έσπασε κάθε ρεκόρ εχθές, σημειώνοντας την υψηλότερη τιμή του. Οι επιδράσεις είναι πιο αισθητές στην Ασία, όπου η ανάκαμψη ήρθε σχετικά νωρίτερα. Οι τιμές ακινήτων στο Χόνγκ Κόνγκ, για παράδειγμα,  έχουν διαφοροποιηθεί τελείως από τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης.

Οι πολιτικοί σπεύδουν να ανακόψουν τον αναμενόμενο ανερχόμενο πληθωρισμό μέσω κανονιστικών παρεμβάσεων, αλλά οι διάφοροι ειδικοί προειδοποιούν πως μια  πραγματική «φούσκα» είναι πολύ δύσκολο  να εντοπιστεί, αλλά και να αποφευχθεί. Τα χαμηλά επιτόκια των ΗΠΑ είναι ένας από τους λόγους της φρενήρους μανίας αγοράς κεφαλαίων στην Ασία, με τους διάφορους επενδυτές να δανείζονται αμερικανικά δολάρια προκειμένου να αγοράσουν μετοχές και ακίνητα σε οικονομίες που αναπτύσσονται ραγδαία.

 Wall Street Journal

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.