05/08/2010 18:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για την ΔΕΗ

Για μία ακόμη φορά η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης μονάδων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της ειδικής κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον Θόδωρο Πάγκαλο, η υπουργός τόνισε ότι «συζητάμε τα πάντα εκτός από την πώληση μονάδων της ΔΕΗ» και επίσης ότι «η κυβέρνηση έπεισε τους κοινοτικούς εταίρους ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης».

Όπως ανέφερε επίσης η κ. Μπιρμπίλη, εξασφαλίστηκε παράταση έως το τέλος του χρόνου, προκειμένου η κυβέρνηση να παρουσιάσει την πρότασή της για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Ήδη -είπε η κ. Μπιρμπίλη- συζητούνται τεχνικά θέματα για τα οποία θα υπάρξει κατάληξη στο τέλος του χρόνου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στη σύσκεψη, πέραν του θέματος της απελευθέρωσης αγοράς ενέργειας, συζητήθηκαν τα θέματα των επενδύσεων, που πρέπει να γίνουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας έως το 2020.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ILEKTROLA avatar
  ILEKTROLA 05/08/2010 18:23:03

  H ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ILEKTROLA ΤΑΣΣONTAI ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ,
  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΦΘΗΝΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
  Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ Α.Π.Ε. ΚΑΙ, ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ.
  ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΩΛΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ.
  ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ 55 ΛΕΠTΑ/ΚWh ?????
  ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ??????
  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΩΛΕΙΣ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.

 2. gram avatar
  gram 05/08/2010 18:34:10

  Καλά... Το Μπιρμπίλι θα μας το παίξει και ηρωικώς πεσούσα. Κι' ας είναι ενεργώς υπεύθυνη για το ότι δεν προχώρησε τίποτα απολύτως σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας όλον αυτόν τον (χαμένο) καιρό. Οταν σε 2 μήνες τελειώσουν οι μπουρδουλογίες περί "ισοδυνάμων", η πραγματικότητα πάλι εδώ θα είναι και θα γίνει αυτό που είναι να γίνει.

 3. ataktos avatar
  ataktos 05/08/2010 18:40:41

  αγαπητε Orestie - παρακαλώ μια μεταφράσει της ανακοινώσεις της Μανταν Δρ. ..για να καταλάβω και εγώ ο αδαείς αλλά και οι καταναλωτές ... τι θέλει να μας πει .. έλεος ποια..με το μπλα μπλα .. κρίμα στο χαρτί που έχει καταναλωθεί

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.