#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2013 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗΤ’ Αι Λιός γυρίζει ο καιρός αλλιώς λέει ο λαός, περιμένοντας την αλλαγή του καιρού. Ίσως κατά βάθος περιμένοντας και τίποτε καλύτερο αλλά που. Εκεί που κοιμάται και λέει δόξα το Θεό που δεν έπαθε και τίποτε χειρότερα με το πολυνομοσχέδιο, να’ σου έρχεται η κατραπακιά από τη ΔΕΗ για να αναφωνήσει βοήθα Παναγιά.

Τους μισούς και παραπάνω Έλληνες αν ρωτήσεις τι είναι αυτό το τέλος ΑΠΕ μπορεί και να σου πει… ΑΠάενε από εδώ που θα πληρώσω. Κι όμως, το πληρώνουμε κάθε δίμηνο και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι θα πληρώνουμε επιπλέον 54 ευρώ το χρόνο περισσότερα. Αύξηση 118% στα οικιακά νοικοκυριά. Παράλογο, άρα… λογικό. Αποφάσισε η ΔΕΗ ότι πρέπει να χορέψουμε στο ρυθμό της και δεν έχουμε και πολλές επιλογές. Θα πρέπει να δίνουμε 18 ευρώ το τετράμηνο περισσότερα, όχι για το ρεύμα μας αλλά για το τέλος ΑΠΕ. Και θα είναι η τρίτη αύξηση που γίνεται τον τελευταίο καιρό, προφανώς για να την εμπεδώσουμε.

Πάνω από 400 εκατ. ευρώ πληρώνουμε από την τσέπη μας για το λεγόμενο «πράσινο χαράτσι». Που πάει αυτό απάντησε ποτέ η ΔΕΗ στον κόσμο που το πληρώνει; Τι σημαίνει δηλαδή πληρώνουμε ένα χαράτσι για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας;  Μήπως για να πριμοδοτούμε, μαζί με τους επενδυτές σε φωτοβολταϊκά και τους μεγαλοεργολάβους της ενέργειας; Μήπως για να βουλώσουμε εμείς τις τρύπες που υπάρχουν στον ειδικό λογαριασμό και να δίνει η ΔΕΗ υψηλές εγγυημένες τιμές στους παραγωγούς ενέργειας και φωτοβολταϊκών; Όπως καταγγέλθηκε πρόσφατα, ορίζεται ότι «η ενέργεια που παράγεται από Σταθμούς Συμπαραγωγής Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) με φυσικό αέριο ανεξαρτήτως εγκατεστημένης ισχύος θα απορροφάται κατά προτεραιότητα και θα αμείβεται σε εγγυημένη τιμή που θα επιβαρύνει το Ειδικό Τέλος ΑΠΕ. Μάλιστα η εγγυημένη αυτή τιμή όχι μόνο είναι σημαντικά υψηλότερη εκείνης για την αιολική ενέργεια αλλά και συνδέεται με την τιμή του φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα το Ειδικό Τέλος ΑΠΕ να αυξάνεται όσο αυξάνεται η τιμή ενός ορυκτού καυσίμου». Για τον Μπόμπολα, τον Μυτιληναίο, τον Περιστέρη και όποιον άλλον εμπλεκόμενο στην ενέργεια πληρώνουμε το τέλος ΑΠΕ το οποίο αυξήθηκε από σήμερα (και αναδρομικά) σχεδόν 120%; Αυτά είναι ντροπής πράγματα και μάλιστα να γίνονται σε μια χρονική στιγμή που 1 ολόκληρο εκατομμύριο καταναλωτές πήγαν στη ΔΕΗ να κάνουν ρύθμιση γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το λογαριασμό του ρεύματος.

Αν κάποιοι στο ανεξάρτητο κρατίδιο της ΔΕΗ είναι ανεξέλεγκτοι και κάνουν αυξήσεις χωρίς να τις δικαιολογούν, κάποιος πρέπει να τους μαζέψει. Και αυτός ο κάποιος είναι ο αρμόδιος υπουργός. Διότι τελικά η κυβέρνηση είναι αυτή που θα φάει τα χαστούκια από τον κόσμο για την αύξηση – σοκ κι όχι ο Αρθούρος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lotofagos avatar
  Lotofagos 20/07/2013 16:31:11

  Σωστοτατο!

  Ιδίως η τελευταία φράση!

 2. nikos nikidis avatar
  nikos nikidis 20/07/2013 16:50:45

  λογικό να γίνει η αύξηση. αφού είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα γίνει καμμία αύξηση την 1η Ιουλίου, όχι την την 20ή.....

 3. Mariana avatar
  Mariana 20/07/2013 17:11:37

  φαντάσου... δε μπορούν να ελέγξουν επαρκώς την πολιτική της κρατικής επιχείρησης που είναι υπό τον άμεσο έλεγχό τους! Φαντάσου τι έχει να γίνει όταν αναλάβουν την ενέργεια οι ιδιώτες! Θα πηγαίνουν οι αυξήσεις και οι εκβιασμοί σύννεφο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Mariana 20/07/2013 17:53:53

   Τι να ελέγξουν; Από την Μπιρμπίλη και τον ΓΑΠ είναι ο νόμος που καλύπτει ο καταναλωτής τα ελλείμματα της ΔΕΗ από τις πληρωμές στους παρόχους ενέργειας από ΑΠΕ. Ο νόμος πρέπει να αλλάξει άμεσα. Μέχρι τότε αυτό θα γίνεται.

   • Mariana avatar
    Mariana @ Γεώργιος Τ. 20/07/2013 20:26:53

    Αν και εφόσον θελήσουν, θα τον αλλάξουν και θα "ελέγξουν". Υπομονή...

   • {Α}θανάσης avatar
    {Α}θανάσης @ Γεώργιος Τ. 21/07/2013 08:05:27

    Ο νόμος από μόνος του θα αλλάξει?
    Ή θα τον αλλάξει η αντιπολίτευση?

  • lotofagos avatar
   lotofagos @ Mariana 21/07/2013 00:44:24

   Μα την εχουν αναλαβει ( εν μερει). Πολεμουν το λιγνιτη γιατι θελουν να εμπορευονται αεριο. Αυτο ακριβως λεει το αρθρο!

 4. daresome avatar
  daresome 20/07/2013 17:34:49

  Ναι μωρέ, είναι ανεξέλεγκτοι αυτοί της ΔΕΗ κι αυτή η καημένη η κυβέρνηση προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να τους ελέγξει ..... Τι ωραία τα λέτε ! Μια χαρά μπορεί να τους ελέγξει, αλλά δεν θέλει !!!

 5. ΔΙΜΧ avatar
  ΔΙΜΧ 20/07/2013 17:43:15

  Σατανικο κολπο , η κυβερνηση εβαλε συριζαιους στην διοικηση της ΔΕΗ και τωρα ο κοσμος θα στραφει κατα του Τσιπρα !

  • NΙΚΟΣ-ΔΕΗ avatar
   NΙΚΟΣ-ΔΕΗ @ ΔΙΜΧ 20/07/2013 18:22:50

   τεκμηριωμένη ανάλυση που δεν μου αφήνει χώρο να προσθέσω ούτε ένα και.
   ο αρθρούρος συνδιοικεί με το φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ.
   Ο Πρωθυπουργός κακώς του ανανέωσε τη θητεία, κάθε μέρα με την πολιτική του διαλύει την επιχείρηση γιατί δεν γνωρίζει διοίκηση, (ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΧΙΚΗ ΤΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) σκάβει το λάκο στην κυβερνησή μας τοποθετώντας παντού μαζί με το φωτόπουλο τους δικούς του Τομεάρχες και Διευθυντές.
   Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΙΝΗ)
   Ο Υπουργός Παπαγεωργίου είναι δυστυχώς απλά τροχονόμος.

   • mara M. avatar
    mara M. @ NΙΚΟΣ-ΔΕΗ 20/07/2013 22:19:31

    Κε Νίκο πληρώνετε ακόμα μειωμένο ρεύμα;

    • NΙΚΟΣ-ΔΕΗ avatar
     NΙΚΟΣ-ΔΕΗ @ mara M. 21/07/2013 08:54:47

     ΟΧΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΦΕΤΟΣ 400 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ.
     ΚΑΚΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ Mara ΓΙΑti ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ1977 ΠΑΡΟΧΗ ΣΕ ΕΙΔΟΣ ΑΝΤΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΤΟΤΕ . ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
     ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ 20% ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΕΙ;
     ΣΤΑ Μ.Μ.ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ;
     ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΧΟΥΝ MEΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
     ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ, ΚΑΚΩΣ ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ.

     • Αρτέμης Μάτσας avatar
      Αρτέμης Μάτσας @ NΙΚΟΣ-ΔΕΗ 21/07/2013 12:14:59

      Όλος ο κόσμος φορολογείτε και εσείς βολεμένοι στο δημόσιο παραπονιέστε που φορολογήθηκε το μειωμένο ρεύμα?
      Μην ανησυχείς, ο Σαμαράς θα φροντίσει και για εσάς.
      Τα καλυτέρα έρχονται!

 6. deldio avatar
  deldio 20/07/2013 17:59:06

  Είναι μέρος του success story και αυτό. Απλώς περίμεναν να το ανακοινώσουν μέσα στο κατακαλόκαιρο γιατί δεν μπορούν να αντέξουν τις επευφημίες του κόσμου.

 7. Τ.J.R avatar
  Τ.J.R 20/07/2013 20:01:53

  Έλεος πάντα μετά από κάτι καλό(αύξηση τουρισμού,πώληση δέσφα,μειωση φπα) και εκεί που ανεβαίνει λίγο η ψυχολογία έρχονται στα καλά καθούμενα και πετάνε μια ξεκαρφωτη αύξηση φόρων και αρχίζει πάλι η αμφισβήτηση.

 8. περιμπανού avatar
  περιμπανού 20/07/2013 22:12:07

  Τελικά υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία για τα νοικοκυριά,
  από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ;

 9. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 21/07/2013 01:18:53

  "Αν κάποιοι στο ανεξάρτητο κρατίδιο της ΔΕΗ είναι ανεξέλεγκτοι και κάνουν αυξήσεις χωρίς να τις δικαιολογούν, κάποιος πρέπει να τους μαζέψει. Και αυτός ο κάποιος είναι ο αρμόδιος υπουργός. Διότι τελικά η κυβέρνηση είναι αυτή που θα φάει τα χαστούκια από τον κόσμο για την αύξηση – σοκ κι όχι ο Αρθούρος"

  Η κυβέρνηση έπρεπε ήδη να τους είχε μαζψει, έπρεπε να μην τους επιτρέπει καν να κάνουν σκέψεις για αύξηση τιμών. Έπρεπε να φοβούνται και μόνο να το πουν.

  Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση και τους αφήνει. Τώρα η ζημιά έχει ήδη γίνει ακόμη κι αν τους μαζέψει. Καληνύχτα μικρή κι αθώα κυβέρνηση. Η υπομονή έχει όρια μικρούλα μου και παίζεις πάρα πολύ επικίνδυνα μ'αυτά. Καληνύχτα, τώρα είναι αργά......

 10. Φρουρός avatar
  Φρουρός 21/07/2013 02:08:32

  @Αν κάποιοι στο ανεξάρτητο κρατίδιο της ΔΕΗ είναι ανεξέλεγκτοι και κάνουν αυξήσεις χωρίς να τις δικαιολογούν, κάποιος πρέπει να τους μαζέψει. Και αυτός ο κάποιος είναι ο αρμόδιος υπουργός.

  Γιατί όχι ο πρωθυπουργός, δηλαδή;

  Όπως με το άσυλο Ανιάτων, πρόσφατα, αλλά και τόσα άλλα που πήρε επάνω του;

 11. rs avatar
  rs 21/07/2013 06:50:20

  Το θέμα δεν είναι ότι πληρώνουμε-και θα πληρώνουμε-χωρίς να γνωρίζουμε πλέον γιατί! Αλλά το ότι κανείς μα ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλάει για την μεγαλύτερη φούσκα του αιώνα την πράσινη ανάπτυξη και τις ΑΠΕ.

  • NΙΚΟΣ-ΔΕΗ avatar
   NΙΚΟΣ-ΔΕΗ @ rs 21/07/2013 09:39:33

   ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ...

 12. Τ.J.R avatar
  Τ.J.R 21/07/2013 09:42:34

  Να μειώσουν την τιμή που αγοράζουν ρεύμα από τους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών δεν κατάλαβα θα πληρώνω εγώ και οι υπόλοιποι ελληνες μια επένδυση φούσκα που επέβαλαν ο Γαπ και οι τραπεζίτες με τα λεγόμενα πράσινα δάνεια.

 13. Γιιώργος avatar
  Γιιώργος 21/07/2013 11:32:19

  http://www.avgi.gr/article/635670/parapompi-elladas-sto-europaiko-dikastirio-giati-den-anektise-paranomes-kratikes-enisxuseis-apo-tria-ellinika-kazina-kai-alouminion-ae-

  Έχουμε και αυτά....


  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν ανέκτησε κρατικές ενισχύσεις, οι οποίες ήταν ασυμβίβαστες με τον κοινοτική νομοθεσία περί ελεύθερου ανταγωνισμού.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν ανέκτησε κρατικές ενισχύσεις, οι οποίες ήταν ασυμβίβαστες με τον κοινοτική νομοθεσία περί ελεύθερου ανταγωνισμού.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η Ελλάδα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράλειψη συμμόρφωσης σε δύο χωριστές αποφάσεις, με τις οποίες η Επιτροπή ζητούσε από την Ελλάδα να ανακτήσει τις ασυμβίβαστες κρατικές ενισχύσεις από τρία ελληνικά καζίνα και από την εταιρεία «Αλουμίνιον της Ελλάδος ΑΕ». Και στις δύο περιπτώσεις, δύο έτη μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής τα συνολικά ποσά των ενισχύσεων δεν έχουν ακόμη επιστραφεί.

  Όπως σημείωσε ο αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, τα κράτη μέλη έχουν διάφορες δυνατότητες υποστήριξης των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις, ωστόσο, όταν οι ενισχύσεις παρέχουν στρεβλωτικά πλεονεκτήματα σε επιλεγμένες επιχειρήσεις, χωρίς να εξυπηρετούν κανένα κοινό συμφέρον, πρέπει να ανακτώνται το ταχύτερο δυνατόν. «Αυτό είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση ισότιμων όρων ανταγωνισμού και τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας των ίδιων των κανόνων», δήλωσε ο Ισπανός επίτροπος.

  Όσον αφορά τα ελληνικά καζίνα, η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι το 2009 της υποβλήθηκε καταγγελία σχετικά με τη φορολόγηση των εισιτηρίων εισόδου στα καζίνα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ενώ σε ιδιωτικά καζίνα ίσχυε φόρος εισόδου 12 ευρώ ανά άτομο, στα δημόσια καζίνα Mont Parnès και Κέρκυρας και στο ιδιωτικό καζίνο Θεσσαλονίκης ο φόρος αυτός ήταν μόνο 4,8 ευρώ. Η Επιτροπή θεώρησε ότι αυτή η διαφορετική φορολογική μεταχείριση παρέχει επιλεκτικό πλεονέκτημα σε αυτά και στερεί από το κράτος έσοδα, τα οποία διαφορετικά θα εισέπραττε. Ως εκ τούτου, τον Μάιο του 2011, η Επιτροπή ζήτησε από την Ελλάδα να ανακτήσει την ενίσχυση που παρέχεται από το 1999 και να θέσει τέλος στο συγκεκριμένο ασυμβίβαστο καθεστώς.

  Επίσης, η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι τον Ιούλιο του 2011 είχε ζητήσει από την Ελλάδα να ανακτήσει ασυμβίβαστη κρατική ενίσχυση, που παρείχε με τη μορφή προτιμησιακών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, στην εταιρεία «Αλουμίνιον της Ελλάδος», από τον Ιανουάριο 2007 ως το Μάρτιο 2008. Το ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται σε 17,4 εκατ. ευρώ.

  Και στις δύο περιπτώσεις, η Ελλάδα είχε προθεσμία τεσσάρων μηνών από την απόφαση για να προβεί στην εκτέλεσή της.

  Τον Νοέμβριο του 2012, ενάμιση έτος μετά τη λήψη της απόφασης, η Ελλάδα κατάργησε το μέτρο υπέρ των καζίνων. Για το καζίνο Mont Parnès και το καζίνο της Θεσσαλονίκης, οι εντολές ανάκτησης έχουν (ως προς το μεγαλύτερο μέρος τους, δηλαδή περίπου το 85-90 %) ανασταλεί από τα εθνικά δικαστήρια, κατά παράβαση της ισχύουσας ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Για το καζίνο της Κέρκυρας, δεν έχει αναφερθεί καμία πληρωμή.

  Όσον αφορά την Αλουμίνιον της Ελλάδος ΑΕ, η ενίσχυση δεν έχει ανακτηθεί μέχρι σήμερα. Η διαδικασία ανάκτησης ανεστάλη από εθνικό δικαστήριο, κατά σαφή παράβαση της νομοθεσίας της Ένωσης.

  Και στις δύο περιπτώσεις, οι δικαιούχοι και η Ελλάδα (στην περίπτωση των ελληνικών καζίνων μόνο) άσκησαν προσφυγή κατά των αποφάσεων της Επιτροπής του 2011 ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ. Ωστόσο, δεν έχουν ζητηθεί (ούτε εγκρίθηκαν) προσωρινά μέτρα και οι προσφυγές δεν έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα.

  Τέλος, η Επιτροπή σημειώνει ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να ανακτούν τις κρατικές ενισχύσεις που έχουν χαρακτηριστεί ασυμβίβαστες εντός της προθεσμίας που καθορίζεται στη σχετική απόφασή της. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι οι καθυστερήσεις στην ανάκτηση παράνομων ενισχύσεων διατηρούν τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού που προκάλεσαν. Εάν ένα κράτος-μέλος δεν εφαρμόσει μια απόφαση ανάκτησης, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση απευθείας στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Εάν ένα κράτος-μέλος δεν συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου, η Επιτροπή μπορεί να ζητήσει από το δικαστήριο να επιβάλει χρηματικές ποινές, σύμφωνα με το άρθρο 260 της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ.

 14. NΙΚΟΣ-ΔΕΗ avatar
  NΙΚΟΣ-ΔΕΗ 21/07/2013 17:19:22

  ΕΠΙΜΕΝΩ ΑΡΤΕΜΗ ΜΑΤΣΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΨΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
  ΞΑΝΑ ΤΟ ΛΕΩ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ 1977 ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
  ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΟΧΗ ΣΕ ΕΙΔΟΣ ΣΕ ΤΟΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΗΘΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ) ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ;
  ΟΙ 19.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ MAΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΘΗΚΕ Η ΧΩΡΑ.
  ΠΟΣΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΑΜΕ ΟΙ 19.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗ ΧΩΡΑ;
  ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ;
  ΑΣΕ ΦΙΛΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ.
  ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.