11/07/2011 17:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα ρύθμιση για μικρο-οφειλέτες

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η ρύθμιση για την ευνοϊκή εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο από περίπου 800.000 μικρο-οφειλέτες. Πρόκειται για πολίτες που δεν έχουν πληρώσει ΦΠΑ, φόρους, τέλη και άλλα μικρά σχετικά ποσά και που τώρα θα κληθούν να τα καταβάλουν σε ένα είδος περαίωσης με μεγάλες εκπτώσεις των επιβαρύνσεων και με δόσεις που μπορεί να ξεπεράσουν τις 40. Με τη μαύρη τρύπα στα έσοδα να έχει ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ το οικονομικό επιτελείο αναζητά απεγνωσμένα έσοδα ακόμη και από οφειλέτες που χρωστούν 10 και 20 χιλιάδες ευρώ.

Από την άλλη, θα γίνει πιο συστηματική προσπάθεια στο να πιαστούν για τα καλά στα δίχτυα της εφορίας οι μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι εκτιμώνται σε περισσότερους από 10.000 και που χρωστούν πάνω από 30 δισ. ευρώ. Το κυνηγητό θα αφορά όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 150-200 χιλιάδες ευρώ και που δεν τα πληρώνουν αν και έχουν σημαντική περιουσία, κινητή και ακίνητη. Ιδιώτες ράμπο αλλά και εφοριακοί θα επιχειρήσουν να βάλουν στη φάκα τους “ξεχασιάρηδες” οφειλέτες και απειλούν με κατάσχεση ακινήτων αν δεν πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα εντός των επόμενων μηνών.

Βέβαια, για όλους όσοι δεν έχουν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους στο κράτος, όχι από αδυναμία αλλά επειδή είναι το αγαπημένο τους... σπορ η εφορία θα πρέπει να είναι ανελέητη. Για περισσότερους από 800.000 μικρο-οφειλέτες θα πρέπει η κυβέρνηση να προβλέψει ευνοϊκές ρυθμίσεις καθώς οι πιο πολλοί είναι χρεοκοπημένοι μικροεπιχειρηματίες που δεν έχουν καταβάλει ΦΠΑ ή άνεργοι που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. βροντόσαυρος avatar
    βροντόσαυρος 12/07/2011 19:35:40

    ουκ αν λάβεις παρα του μή έχοντος...
    Επίσης όποιος χρωστάει σήμερα πχ 15 χιλιάρικα και μπορεί τα μαζέψει, προτιμά να τα δώσει για συμβολαιογραφικά και δικηγόρους να γράψει ό,τι έχει στα παιδιά του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.