Νέα προειδοποίηση από ΕΚΤ: Παροχή ρευστότητας μόνο αν η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα
16/01/2015 13:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα προειδοποίηση από ΕΚΤ: Παροχή ρευστότητας μόνο αν η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα

Στη διαβεβαίωση πως δεν τίθεται ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προχώρησε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Irish Times.

Ερωτηθείς για το εάν η ΕΚΤ θα είναι πρόθυμη να δεχθεί ενέχυρα με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου για την χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων των τραπεζών ο Κερέ συνέδεσε την απόφαση αυτή με το εάν η Ελλάδα θα είναι ή όχι σε πρόγραμμα.

«Έχουμε έναν κανόνα ότι κάθε κρατικό ενέχυρο μπορεί να γίνει αποδεκτό εάν υπάρχει αρκετά καλή πιστοληπτική αξιολόγηση και αν δεν ισχύει αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κερέ αναφέρθηκε και στα σενάρια για αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, ενόψει της συνεδρίασης της 22ας Ιανουαρίου, λέγοντας πως οποιοδήποτε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης πρέπει να είναι μεγάλο για να είναι αποδοτικό. «Πόσο μεγάλο; Αυτό πρέπει να είναι μία τεκμηριωμένη απόφαση που θα βασιστεί σε όσα γνωρίζουμε για τα κανάλια μετάδοσης», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο κίνδυνος αποπληθωρισμού αυξήθηκε μετά το καλοκαίρι του 2014 και στη βάση αυτή οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πρέπει να κινητοποιήσουν όλα τα εργαλεία που διαθέτουν για να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης 16/01/2015 19:30:16

    Τελικά, όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια διυλίζονται στο "είτε μέσα σε πρόγραμμα με μεταγγίσεις ρευστότητας οι οποίες όμως δεν μεταφράζονται σε ανάκαμψη/ανάπτυξη αλλά πηγαίνουν για αποπληρωμή όσων φαγώθηκαν από το σύστημα, είτε έξω και ο Θεός βοηθός". Και το χειρότερ; Ούτε μία μεταρρύθυμιση που να αξίζει το όνομά της. Ούτε μία! Μόνο υπερφορολόγηση των ίδιων και των ίδιων και κόψιμο μισθών των αδύναμων, αφού τους τσουβάλισαν ΟΛΟΥΣ ως διεφθαρμένους. Και όλα αυτά από τους πραγματικούς διεφθαρμένους και απάτριδες. Όντως, έχουμε μπει στον σκληρό πυρήνα, της κατοχής, επιμένουν πολλοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.