Νέα παρέμβαση του Λευκού Οίκου για την Ελλάδα: «Βρείτε τα πριν είναι αργά...»
16/04/2015 20:22
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα παρέμβαση του Λευκού Οίκου για την Ελλάδα: «Βρείτε τα πριν είναι αργά...»

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι προς το συμφέρον της παγκόσμιας και της αμερικανικής οικονομίας η Ελλάδα να βρει μια συντεταγμένη λύση στα οικονομικά της ζητήματα.

«Η παγκόσμια οικονομία και σίγουρα η αμερικανική οικονομία θα επωφεληθούν από μια ήρεμη επίλυση των προκλήσεων αυτών και έχουμε κάνει πολλά βήματα για να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε και να καλλιεργήσουμε ένα τέτοιο είδος λύσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Πρόκειται για νέα παρέμβαση από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης η οποία δείχνει να ανησυχεί από μια ενδεχόμενη οικονομική αναταραχή σε παγκόσμιο επίπεδο που θα προκαλούσε ένα Grexit ή μια χρεοκοπία. Παράλληλα, πρόκειται για νέο μήνυμα του Αμερικανού Προέδρου Μπ. Ομπάμα, τόσο προς την πλευρά της Αθήνας όσο και προς τις Βρυξέλλες να βρουν άμεσα μια αμοιβαία επωφελή λύση ώστε να αποφευχθεί ένα ντόμινο αναταραχών σε οικονομίες κι άλλων χωρών.

Το μήνυμα κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τις παραινέσεις του υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου. «Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε μεγάλη «κακουχία» και οικονομικά προβλήματα στη χώρα μας, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιού. Τόνισε ωστόσο πως οι κίνδυνοι ενός Grexit για την παγκόσμια οικονομία δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν, παρά το γεγονός ότι ο «κίνδυνος εξάπλωσης» της κρίσης σήμερα είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με το 2012.
Ο κ. Λιού έστειλε μήνυμα συναίνεσης τόσο προς την Αθήνα όσο και προς τους θεσμούς, υπογραμμίζοντας πως το κρίσιμο ζήτημα είναι να γίνει η «τεχνική δουλειά» που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να βγει από τη σημερινή κατάσταση, όπου πηγαίνει «από κρίση σε κρίση».
Ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει ένα «αξιόπιστο σχέδιο» μεταρρυθμίσεων και να «ηγηθεί» της προσπάθειας για την κατάρτιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, όμως παράλληλα σημείωσε πως και οι θεσμοί πρέπει να είναι λογικοί στη συνεργασία τους με τις ελληνικές Αρχές».
Συμπλήρωσε πως είναι «στο συμφέρον όλων» να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση και επανέλαβε πως η συγκρουσιακή «ρητορική» που ακολούθησαν και οι δυο πλευρές στην αρχή της διαπραγμάτευσης «δεν βοήθησε».

Τέλος, ο κ. Λιού διευκρίνισε πως – εξ όσων γνωρίζει – στην τελετή για την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα γίνει σήμερα Πέμπτη στο Λευκό Οίκο δεν θα υπάρξει ΄κατ' ιδίαν συνάντηση του προέδρου Ομπάμα με τον κ. Βαρουφάκη.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.