10/12/2009 13:35
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα παρέμβαση Τρισέ

Eκτενή συνέντευξη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δημοσιεύει σήμερα η οικονομική εφημερίδα "Λ Εκό".

    Στην ερώτηση για το αν ανησυχεί για την κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, ο κ. Τρισέ απαντά ως εξής: «Η κρίση στο Ντουμπάι μας θυμίζει πόσο το σύνολο των παγκόσμιων οικονομικών αγορών παραμένει σε κατάσταση νευρικότητας. Μία διαπίστωση που μου ενισχύει την πεποίθηση ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ενεργούμε όλοι μαζί για να ενισχύσουμε τη σταθερότητα και τη συνοχή του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Όσοι σκέπτονται ότι αυτές οι προσπάθειες είναι άχρηστες και ότι έχουμε γυρίσει στη συνηθισμένη κατάσταση, κάνουν μεγάλο λάθος. Γι' αυτό το λόγο, χαίρομαι για τις αποφάσεις που πήραν οι κυβερνήσεις στο πλαίσιο του ECOFIN, για την ενίσχυση της δημοσιονομικής τους κατάστασης. Είναι επιτακτικό για όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να διαχειρίζονται με τρόπο υγιή και συνεχή τα μακροπρόθεσμα δημοσιονομικά τους. Αυτή η εμπιστοσύνη αποτελεί από μόνη της μία προϋπόθεση για την ανάκαμψη.

    Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, που αναφέρατε, θα επαναλάβω απλώς αυτό που είπα την περασμένη Δευτέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, είμαι πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει στο άμεσο μέλλον τα θαρραλέα και απαραίτητα μέτρα που επιβάλλονται».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.