23/04/2013 07:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα δήλωση Ε9 για αγροτεμάχια εκτός σχεδίου

Μέσα στο καλοκαίρι όλοι οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων εκτός σχεδίου πόλεως θα πρέπει να ξαναμπούν στη διαδικασία να τα δηλώσουν στο Ε9 προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο σύμφωνα με το οποίο θα ξεκινήσει η εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων το 2014.

Οι ιδιοκτήτες αυτοί θα κληθούν από το υπουργείο Οικονομικών να υποβάλουν, μέχρι το τέλος Ιουνίου, εκ νέου το έντυπο Ε9 και να δηλώσουν αναλυτικά στοιχεία.

Οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων (Απ. Βεσυρόπουλος από την Ν.Δ., Α. Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και Δημ. Χατζησωκράτης από την ΔΗΜΑΡ) συμφώνησαν με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη ότι θα πρέπει φέτος να γίνει πλήρης ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εκτάσεων γης που κατέχουν οι φορολογούμενοι. Με βάση τα αναλυτικά στοιχεία που θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι θα υπολογιστεί η φορολογητέα αξία των αγροτεμαχίων. Επίσης, συζητήθηκε μια πιθανή αναδρομική πληρωμή για τα έτη 2011 και 2012 του «χαρατσιού» για τους φορολογούμενους οι οποίοι εκμισθώνουν ακίνητα στο ελληνικό δημόσιο. Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι είχαν εξαιρεθεί από το «χαράτσι» ακουσίως καθώς καρπώθηκαν την απαλλαγή του ελληνικού δημοσίου από το φόρο αφού στους σχετικούς λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος εμφανιζόταν το ελληνικό δημόσιο, με αποτέλεσμα να μην βεβαιωθεί ο φόρος. Η διακομματική εξέτασε με θετικό τρόπο την αναδρομική επιβολή του «χαρατσιού» σε αυτούς χωρίς όμως προσαυξήσεις αφού θεωρήθηκε ότι απαλλάχθηκαν χωρίς υπαιτιότητά τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 23/04/2013 11:54:34

  Aπό το 1995 (έτος αποδοχής της εξ αδιαθέτου κληρονομίας του πατέρα μου) και μέχρι το 2010 (έκτοτε αναμένεται η Πρωτόδικη Απόφαση), υποβάλλω ετησίως 4 (τέσσερα) Έντυπα Ε9 + Βεβαιώσεις Τειρεσία (οικειοθελώς). Για την Απρόκλητα επίδικη αν και κατά πλήρη κυριότητα περιουσία (αγροί) την ημέρα θανάτου του πατέρα μου (02/11/1994) -Πιστοποιητικά Υποθηκοφυλακείου Αθηνών, Κρωπίας, Κερατέας.- Σημείωση: η απρόκλητη αυτή επιδικία, συμπαρασύρει και όλα τα υπόλοιπα, μη-επίδικα ακίνητα, καθώς, ΔΕΝ εκδίδεται Φορολογική Ενημερότητα. Από το 1996, επανειλημμένα ζήτησα να μου εκδοθεί Επιμεριστικά, συγκεκριμένη Φορολογική Ενημερότητα για τη πώληση συγκεκριμένου, και νυν υποθηκευμένου κι αυτού ακινήτου, με την απόδοση του αναλογούντος φόρου μέσω του/της συμβολαιογράφου που θα έχει ορίσει η ίδια η Εφορία στην οποία υπάγομαι. Και η κοντόφθαλμη σοφιστεία, κάθε φορά είναι: «ή, Όλα ή, Τίποτα». Δεν υπάρχει μέρα που να μην έχω μνημονεύσει τον Αλέκο Παπαδόπουλο, τον φωτισμένο εμπνευστή αυτής της Φορολογικής Ενημερωτικής Τροχοπέδης.

  Έχω επίσης υποβάλλει: 2 Πλήρεις Φακέλους (με συνημμένες αεροφωτογραφίες της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (ΓΥΣ), για 2 Κτηματολόγια: («Το μεγαλύτερο από τα μεγάλα έργα το Κτηματολόγιο»), του κορυφαίου υπουργού ΥΠΕ.XΩ.ΔΕ κ. Κώστα Λαλιώτη και το δεύτερο, επί υπουργίας ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Γεωργίου Σουφλιά.

  Από το 2010 και κάθε χρόνο, μαζί με τη Φορολογική μου Δήλωση, επισυνάπτω: Υπεύθυνη Δήλωση (άρθρο 8 Ν.1599/1986), με το γνήσιο της υπογραφής μου βεβαιωμένο από την Ελληνική Αστυνομία, ότι: αναμένω την έκδοση της Πρωτόδικης Απόφασης δίνοντας τα στοιχεία της πολύκροτης υπόθεσης και το όνομα του γίγαντα και αγνώστου στην οικογένειά μου, μέχρι τις 02/11/1994 (ημερομηνία θανάτου του πατέρα μου), αντιδίκου-επίδοξου «κληρονόμου».

  Όταν κάποτε εκδοθεί η Πρωτόδικη Απόφαση και είναι τυχόν άδικη (για εμάς, τους 3 συγκληρονόμους του πατέρα μου), τότε, θα υποχρεωθώ να δημοσιοποιήσω εντός κι εκτός Ελλάδος το όνομα του γίγαντα και τότε, θα γίνει «ταραχή μεγάλη». «Πρόκειται για καλοστημένο δόλο» μου είπαν έλληνες κι απόρημένοι αμερικανοί νομικοί. Όμως, Πως να εντοπιστεί ο δόλος; Οι αποταμιεύσεις έχουν εξανεμισθεί σε υποθηκοφυλακεία, νομικές αμοιβές, φωτοτυπίες, επικυρώσεις, πιστοποιητικά, Χωρίς αποτέλεσμα. Και δεν συζητώ για την απρόκλητη ηθική βλάβη λόγω Τειρεσία.

  Σε ακριτικό νησί του Αιγαίου, υπάρχει οικογένεια της οποίας 2 (Δύο) γενιές! άτυχων κληρονόμων (απαλλοτρίωση παραθαλάσσιου οικοπέδου-φιλέτο)! μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχουν καταφέρει να βρουν άκρη. Δύο Γενιές! Έτσι, μάς υποχρεώνουν να κάνουμε συγκρίσεις επί το χείρον, να είμαστε ευχαριστημένοι δηλαδή, επειδή περιμένουμε να βρούμε το αυτονόητο δίκιο μας (στη Χώρα της Ισονομίας είναι το μεγάλο ζητούμενο), παλεύοντας με το Νομικό Κενό καθώς, ο νομοθέτης ΔΕΝ έχει προβλέψει γι αυτή τη παράνοια η οποία Απρόκλητα μάς σταυρώνει, επί 18 Χρόνια, Μόνο.

  Προσωπικά, ΔΕΝ Πρόκειται να συμπληρώσω εκ νέου Ε9 Έντυπο.
  Έλεος! με τ’ αρπακτικά όρνεα. Έλεος! με τ’ ατιμώρητα των κομμάτων σκάνδαλα. Έλεος! με τα ψεύτικα μεγάλα λόγια που παραμένουν λόγια.

  • Κώστας Τουρίστας. avatar
   Κώστας Τουρίστας. @ η Dimi 23/04/2013 13:16:13

   Αγαπητή Dimi,
   Δέν είσαι η μόνη! Δέν το γράφω επειδή..δέν το ξέρεις, αλλά κάνοντας μιά προσπάθεια να σε παρηγορήσω! Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι παιδεύονται με τέτοιες καταστάσεις γιατί υπάρχουν κυκλώματα απο διαφόρους που σκοπός τους είναι να πλουτίζουν παράνομα εις βάρος νομοταγών Πολιτών.
   Δέν θα εξιστορήσω παρόμοια υπόθεση για οικονομία του χώρου και του χρόνου. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου εκφράσω την συμπάθειά μου, να σου ευχηθώ "καλό κουράγιο" μέχρι να τελειώσεις, (την υπόθεση εννοώ, όχι εσύ) και σου εύχομαι Καλό Πάσχα!

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Κώστας Τουρίστας. 23/04/2013 17:47:10

    Αγαπητέ Κώστα, αυτό που βιώνει ο Ελληνας και η πατρίδα σήμερα, είναι μακράς πνοής, στοχευμένo κοινωνικο-οικονομικό κακούργημα. Όταν με λεπτομέρειες σε αμερικανούς νομικούς εξήγησα το νομικό κενό της επιδικίας που δεν έχει προηγούμενο, εκείνοι απορημένοι με ρώτησαν: «στην Ελλάδα, στη χώρα που δίδαξε τον πλανήτη ευνομία, ισονομία, ισοπολιτεία, συμβαίνουν αυτά; εδώ πρόκειται ουσιαστικά για μάχη δαβίδ με γολιάθ. Στην Αμερική, η υπόθεση αυτή μπορεί να γίνει μπεστ σέλλερ τη πρώτη ώρα.» Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει να πλουτίσω εκθέτοντας τη πατρίδα μου γι αρνησιδικία. Αυτό για το οποίο μάχομαι είναι η δικαίωση της μνήμης του πατέρα μου. (Ενα χρόνο μετά τον θάνατό του και μετά την αποδοχή μας της εξ αδιαθέτου κληρονομίας του, και μετά τον διακανονισμό μας με την εφορία Β' Κεφαλαίου η οποία διαλύθηκε και χάθηκαν τ' αρχεία (το δικό μου αρχείο όμως ήταν άριστο), άρχισε το μαρτύριό μας. Με τα επείγοντα ειδοποιητήρια αφημένα στα σκαλιά, τους δικαστικούς κλητήρες, τα δικαστήια, τον ευτελισμό, τον Τειρεσία, τους (άγονους) επαναλαμβανόμενους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, τους τόκους-φούσκες να κεφαλαιοποιούνται, ν’ αυξάνονται και να τρέχουν..). Με αυτόν τον αδιανόητο (και όχι μόνο) δόλιο τρόπο, κατέστη επίδικη η κατά πλήρη κυριότητα κληρονομιά του πατέρα μου κι εμείς, οι ανυποψίαστοι κληρονόμοι ουσιαστικά- «τσιμεντωθήκαμε» χωρίς να μπορούμε ούτε χαλίκι από τη περιουσία του πατέρα μας ν' αγγίξουμε.

    Υπήρχαν σχέδια για την ανέγερση μπουτίκ ξενοδοχείου που θα κοιτούσε ίσια στα μάτια το 5στερο Θέρετρο.. Ένα κουκλίστικο οικογενειακό ξενοδοχείο, με ζωντανό πίνακα το Αιγαίο σε όλα τα δωμάτια. Με τεχνολογία αιχμής, συνδυαστικά με θεματολογία από την ελληνική μυθολογία. Υπήρχαν σχέδια πρόσληψης μαγείρων και διοικητικού προσωπικού μ’ εμπειρία σε μπουτίκ ξενοδοχεία. Σχέδια για τη δημιουργία ειδικών παιδότοπων ασφαλείας, μικρών οάσεων με καταρράκτες, συγκεκριμένων θέσεων εργασίας για τους εντοπίτες και άλλα πολλά σχέδια. Αντί της δημιουργίας και της προκοπής στη περιοχή μας όμως, από το πουθενά ξεφύτρωσαν του Άγους οι σκελετοί. Γι αυτό, σκοπός ζωής μου έγινε η δικαίωση της μνήμης του πατέρα μου. Έτσι ώστε ποτέ ξανά ανυποψίαστοι κληρονόμοι να μη συρθούν στη μέγγενη κατάρρευσης του Κράτους Δικαίου. Καλή Ανάσταση να έχουμε οι Ελληνες, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

 2. νεφέλη avatar
  νεφέλη 23/04/2013 13:07:04

  H μη έκδοση πρωτόδικης απόφασης εδώ και 15 χρόνια, όπως αναφέρεις, ισοδυναμεί με αρνησιδικία! Μήπως να το καταγγείλεις στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης;
  ... εκτός κι αν έχει εκδοθεί η απόφαση και κάποιος (!!!) "ξέχασε" να την δημοσιεύσει! Γίνονται κι αυτά .....!!!!!! Ζήτα τους να ψάξουν και κανα συρτάρι στο πρωτοδικείο... Δεν ξέρεις καμμιά φορά! Εμείς εκεί την βρήκαμε την απόφαση που αργούσε για μήνες.....

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 23/04/2013 15:35:38

  Αγαπητή Νεφέλη, σ' ευχαριστώ κι εκτιμώ απεριόριστα τη γνώμη σου. Αυτό προτίθεμαι να κάνω μετά το Πάσχα.

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ η Dimi 23/04/2013 16:46:51

   Dimi
   Εμείς 1993-2003, κάναμε υπομονή για να δικαιωθούμε με την πρωτόδικη απόφαση, για οικόπεδο που μας ανήκε βάσει διαθήκης, σχτικών φόρων, αποδοχών, κλπ κι ο αντίδικος διεκδικούσε βάσει προφορικής δωρεάς ..... Στιγμές απείρου κάλους!
   Ουτέ στα δικαστήρια δεν έπρεπε να είχε πάει η υπόθεση...
   Υπομονή λοιπόν ...

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ νεφέλη 23/04/2013 17:57:58

    Αχ Νεφέλη μου, μόνον εσύ μπορείς να καταλάβεις..
    υπομονή, υπομονή. Στυλίτες κοντεύουμε να γίνουμε

 4. Nik avatar
  Nik 23/04/2013 15:42:37

  Και όλες οι περασμένες δηλώσεις που κάναμε τι έγιναν; Κάθε χρόνο το δηλώνω το ρημάδι, φέτος τι θα αλλάξει;

  Σίγουρα θα θυμάστε την πρόταση για κτηματογράφηση πριν προχωρήσουμε σε κτηματολόγηση και πόσο γέλασαν διάφοροι "δημοκράτες" "προοδευτικοί", επιμένοντας στο ή κτηματολόγιο ή τιποτα.

 5. δημης avatar
  δημης 24/04/2013 05:44:25

  -ΑΦΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ...ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ....ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ...(ΚΥΡΙΕ ...ΜΑΚΡΥΠΙΔΗ ..ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ..ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ...)ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ;;;;;;;;;;
  -ΜΗΠΩΣ Η...ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ..ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ;;;;;;
  -ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ...ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ....
  -ΚΑΛΟΤΥΧΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ..ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ...ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΙΕΚ ΤΕΕ ΚΝΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...
  ΤΕΛΟΣ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ....
  -ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΕΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΖΩΝΕΣ ..ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ.....ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ (ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ..) ΤΟΥ ΑΕΡΑ....
  -ΔΗΛΩΣΕΙΣ ..ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ...ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΟ ...ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ...ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ.. Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .....

 6. κατερινα avatar
  κατερινα 30/05/2013 21:39:50

  Αγαπητοι φιλοι σε περιπτωση που τα αγροτεμαχια που εχει η μητερα μου και δεν αποφερουν κερδη γιατι ουτε νοικιαζονται ουτε τα καλλιεργουμε εμεις, απλα υπάρχουν και το χειροτερο δεν εχουμε συμβολαια, γιατι πηγαν απο γενια σε γενια και μαλλον εχουν και καταπατηθει τι θα κάνουμε? θα τα δηλώσουμε? πάντως στο κτηματολογιο τα δηλωσαμε με ενορκη βεβαιωση μαρτύρων οτι της ανηκουν . Μα τι μπλεξιμο ειναι αυτο? ειναι 85 χρονων γυναικα και πραγματικα ετσι οπως εχει αλλαξει η ανατολικη αττική (κορωπι) δεν τα αναγνωρίζεις, τελικά ειναι μια σκέτη τρελλα (δεν ξερω που να ρωτήσω), ευχαριστω εκ των προτερων αν με συμβουλεψετε κατι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.