Νάτος και ο Σωκράτης...
19/05/2015 15:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νάτος και ο Σωκράτης...

Πρότεινε στον Βαρουφάκη τη δημιουργία εθνικής λοταρίας με μετόχους το Δημόσιο και τα Ταμεία και διαχειριστή έναν έμπειρο ιδιώτη του χώρου, μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Κι εκεί που νομίζαμε ότι χάθηκε, νάτος επανεμφανίζεται και κάνει πρόταση στον Βαρουφάκη. Ο λόγος για τον Σ. Κόκκαλη ο οποίος πρότεινε στον υπουργό Οικονομικών τη δημιουργία εθνικής λοταρίας με μετόχους το Δημόσιο και τα Ταμεία και διαχειριστή έναν έμπειρο ιδιώτη του χώρου, μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Όπως καταλαβαίνετε ο ιδιώτης με πείρα είναι ο ίδιος ο Κόκκαλης...

Την πρόταση γνωστοποίησε ο Σωκράτης Κόκκαλης στη γενική συνέλευση της Intralot. Σύμφωνα με την πρόταση που έκανε ο κ. Κόκκαλης, το τίμημα για 10ετή παραχώρηση μπορεί να ανέλθει σε 250 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα για το κράτος μπορεί να ανέλθουν σε 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Με 25 εκατ. το χρόνο δηλαδή ο Κόκκαλης θέλει να πάρει μια εθνική λοταρία την οποία θα διαχειρίζεται αυτός θα δίνει 500 εκατ. στο κράτος αλλά δε μας λέει πόσα θα παίρνει ο ιδιώτης.

Όπως γράφει το Βήμα, σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, «σε τυχόν αντιδικίες με τον ΟΠΑΠ για θέματα μονοπωλίου, τα κόστη θα τα αναλάβει ο ιδιώτης που θα έχει το μάνατζμεντ».

Απαντώντας σε ερώτηση για αντιδράσεις του ΟΠΑΠ, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι «δεν απαγορεύεται να στηθεί εθνική λοταρία αλλά σίγουρα οι μέτοχοί του θα προβάλουν διεκδικήσεις από το κράτος».

«Τις έχουμε μελετήσει τυχόν τέτοιες διεκδικήσεις και δεν τρομάζουν», πρόσθεσε ο άλλοτε εθνικός προμηθευτής με τις πλάτες του ΟΠΑΠ που τώρα πάει κόντρα. Φαίνεται ότι θα υπάρξουν πολλά επεισόδια στο χώρο του τζόγου και να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποταμίσιος Χάνος avatar
    Ποταμίσιος Χάνος 19/05/2015 15:31:33

    Όταν λείπει ο άρτος παίζουν τα θεάματα και ανθίζει ο τζόγος. ΄Οχι που δεν θα εμφανιζότανε ο καρχαρίας. Όνειρα απατηλά να ευχηθούμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.