#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/12/2011 14:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: εφιάλτης τα νέα τεκμήρια!


Χρυσές δουλειές με τα νέα αυξημένα, έως και 70%, τεκμήρια διαβίωσης θα κάνει η Εφορία το 2012. Χιλιάδες φορολογούμενοι αναμένεται να πέσουν στη φάκα των νέων τεκμηρίων, αφού δεν θα φορολογηθούν για τα πραγματικά τους εισοδήματα, αλλά με βάση τα τεκμαρτά εισοδήματά τους, που προκύπτουν απλώς από την κατοχή και χρήση ενός μικρομεσαίου Ι.Χ. και μιας κατοικίας. Χθες το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε στις εφορίες τα νέα, τσουχτερά τεκμήρια διαβίωσης, που θα ισχύσουν για αυτοκίνητα, κατοικίες, πισίνες, σκάφη αναψυχής και βοηθητικό προσωπικό.


 Μισθωτοί που έκαναν το «σφάλμα» να αποκτήσουν σπίτι και να διαθέτουν ένα αυτοκίνητο μεσαίου κυβισμού κινδυνεύουν να πληρώσουν πολύ υψηλό φόρο εισοδήματος, αφού με την αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης θα φορολογηθούν για το τεκμαρτό εισόδημα και όχι για το πραγματικό. Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και ειδικά όσοι μέχρι πρότινος είχαν υψηλά μισθολόγια. Μετά τις δραματικές μειώσεις που επέφερε στις αποδοχές τους το ενιαίο μισθολόγιο, όσοι απέκτησαν στο παρελθόν κατοικία μεγάλης επιφάνειας και όχημα υψηλού κυβισμού θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα τεκμήρια και κινδυνεύουν να πληρώσουν φόρο για εισόδημα που δεν απέκτησαν ποτέ.

Για παράδειγμα, σε έναν άγαμο με κύρια κατοικία 80 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο 1.600 κ. εκ. προέκυπτε, με βάση τα περσινά τεκμήρια, τεκμαρτό εισόδημα 9.600 ευρώ. Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος είχε εισόδημα 10.000 ευρώ και γλίτωνε από την τεκμαρτή φορολόγηση και δεν πλήρωνε ούτε φόρο εισοδήματος. Φέτος, με την αύξηση των τεκμηρίων, το τεκμαρτό του εισόδημα ανέρχεται στα 12.600 ευρώ. Συνεπώς θα φορολογηθεί για τα 12.600 ευρώ και όχι για τα 10.000 ευρώ που είναι το πραγματικό του εισόδημα. Με δεδομένο ότι από φέτος έχει μειωθεί το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει φόρο εισοδήματος 808 ευρώ για εισόδημα που δεν έχει αποκτήσει!

Οι νέες «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» για τα ακίνητα έχουν ως εξής: 40 ευρώ το τετραγωνικό για πρώτη κατοικία έως 80 τετραγωνικά μέτρα, από 30 που ήταν έως σήμερα, 65 ευρώ το τετραγωνικό για κατοικία από 81 έως 120 τετραγωνικά μέτρα, από 50 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, 110 ευρώ το τετραγωνικό για κατοικίες από 121 έως 200 τετραγωνικά μέτρα, από 80 ευρώ που ήταν έως σήμερα. Για τις πολύ μεγάλες κατοικίες το τεκμήριο ανέρχεται στα 200 ευρώ το τετραγωνικό, από 300 έως 400 τετραγωνικά μέτρα, από 150 ευρώ που ήταν έως σήμερα, και 400 ευρώ το τετραγωνικό για χώρους κύριας χρήσης, από 301 τετραγωνικά μέτρα και άνω.

Για τα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης η ετήσια αντικειμενική δαπάνη υπολογίζεται στα 4.000 ευρώ μέχρι 1.200 κυβικά εκατοστά, ενώ ήταν 3.000 ευρώ έως τώρα. Ακολούθως, η αύξηση είναι 600 ευρώ για κάθε 100 κυβικά μέχρι τα 2.000 κ. εκ., ενώ ήταν 300 ευρώ μέχρι σήμερα, 900 ευρώ για κάθε 100 κυβικά από 2.000 κ. εκ. μέχρι 3.000 κ. εκ., ενώ ήταν 500 ευρώ έως σήμερα, και 1.200 ευρώ για κάθε 100 κυβικά από 3.000 κ. εκ. και άνω, όταν έως σήμερα ήταν 700 ευρώ.

 

ΝΔ: εφιαλτικά τα νέα τεκμήρια

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση των νέων τεκμηρίων διαβίωσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

 «Η ανακοίνωση των νέων επαχθών τεκμηρίων διαβίωσης για τα εισοδήματα του 2011, απορρέει από τον ήδη ψηφισμένο Ν. 3896/2011, που η Ν.Δ. δεν ψήφισε.

 

Η αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου- επί 2,5 χρόνια - να δημιουργήσει ένα σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, έχει αφενός αποδομήσει πλήρως το φοροεισπρακτικό μηχανισμό και αφετέρου έχει μετατρέψει το φορολογικό σύστημα σε μηχανισμό φοροεπιδρομών. Με οριζόντια και άδικη λειτουργία, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με τα τεκμήρια διαβίωσης.

 

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, επιστράτευσε τα τεκμήρια διαβίωσης ως εργαλείο σύλληψής της. Τεκμήρια διαβίωσης, που όχι μόνο έχουν αυξηθεί σε πρωτοφανές επίπεδο, αλλά έχουν πλέον μετατραπεί σε “φορολογικό εφιάλτη”, καθώς επιβάλλονται αδιάκριτα και προσδιορίζουν υψηλά τεκμαρτά εισοδήματα ακόμη και σε εκείνους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

 

Αν η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε αξιοποιήσει το χαμένο χρόνο –αν και είχε ευκαιρίες, 14 φορολογικά νομοσχέδια – θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα που όχι μόνο θα είχε αποδώσει περισσότερα έσοδα στο κράτος, αλλά θα είχε επιπλέον διαμορφώσει και κλίμα φορολογικής δικαιοσύνης..

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που προτείνει η Ν.Δ., το ηλεκτρονικό προφίλ για τον κάθε φορολογούμενο, η σύνδεση της ΓΓΠΣ με τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ, θα έδιναν τη δυνατότητα της κατάργησης των τεκμηρίων διαβίωσης και την αντικατάστασή τους με τις πραγματικές δαπάνες του κάθε φορολογούμενου.

 

Έτσι, και ένα τμήμα της φοροδιαφυγής θα συλλαμβάνονταν και δεν θα υπήρχε η ανάγκη για την επιβολή των σημερινών άδικων, οριζόντιων και αδιάκριτων φορολογικών επιδρομών».


ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 29/12/2011 10:19:45

  Αν δεν κάνω λάθος,στο οικονομικό πρόγραμα της Νέας Δημοκρατίας προβλέπεται κατάργηση αυτού του τύπου των τεκμηρίων.Δεν θα προλάβει ο Μπένυ να τα εφαρμόσει,αρκετά με τον λάλο φορομπήχτη ¨συνταγματολόγο",μετρημένες οι μέρες του στο Υπ.Οικονομικών!

 2. smash avatar
  smash 29/12/2011 10:38:06

  ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΙ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

 3. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 29/12/2011 10:57:38

  Τα τεκμήρια είναι το πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα.Κοιτάω το πώς ζεις,όχι το τι δηλώνεις.Τώρα εφαρμόζουν οτι έλεγε η ΝΔ αλλά με λάθος τρόπο και καθυστερημένα.Ψαξτε τις βίλες,τα εξοχικά,τις πισίνες,τις νταντάδες,τα ''αγροτικά'' Καγιέν,τα ιδιωτικά σχολεία και τόσα άλλα.Μην τιμωρείτε γενικά την ιδιοκτησία και τα μεσαία ΙΧ

  • Judaver avatar
   Judaver @ Ιωάννης33 29/12/2011 12:02:06

   Τι λες ρε φίλε; Ένας γέρος που έχει ένα σπίτι 100 τμ και ένα σαράβαλο που τον οδηγεί το πολύ 500χμ του χρόνου πρέπει να δηλώσει εισόδημα 15000 Ευρώ, έχει ήδη πληρώσει χαράτσια και τέλη κυκλοφορίας. Που βρίσκεις την δικαιοσύνη. Μόνο ένας άχρηστος ΠΑΣΟΚΟΣ έχει τέτοιο αίσθημα δικαιοσύνης.

 4. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 29/12/2011 11:40:07

  Η αγελάδα έχει σχεδόν ψοφήσει και αυτοί οι παράφρονες συνεχίζουν να πιστεύουν ότι αν την αρμέγουν περισσότερα χέρια, θα βγάλει περισσότερο γάλα. Η τρέλλα σε όλο της το μεγαλείο!

  @Ιωάννης33: Γενικά έχεις δίκιο, αλλά πες μου πως θα αντιμετωπίσεις τον μακροχρόνια άνεργο οικογενειάρχη, που κληρονόμησε ένα σπίτι 100 μ2 από την γιαγιά του και τώρα δεν έχει χρήματα, ούτε για να πληρώσει το ρεύμα; Ή τον ελεύθερο επαγγελματία, που έχει να δει πελάτη από το 2009; Ή ακόμη και αυτόν, που ναι μεν έχει ακόμη δουλειά, τα έσοδα του όμως έχουν υποστεί καθίζηση 30% και δεν ξέρει όχι μόνο πως να πληρώσει τους φόρους, αλλά ούτε το καθημερινό φαγητό;

  Ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα με καινούρια μέτρα, όσο σκληρα κι αν είναι αυτά και μάλιστα, όπως πιστεύω, είναι έτοιμος να κάνει τις πιο μεγάλες θυσίες, αν πρόκειται για το γενικό καλό. Αυτό που δεν αντέχεται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι τα σκληρά μέτρα, αλλά τα ΑΔΙΚΑ μέτρα! Φορολογήστε επιτέλους αυτούς που από 10 δις περιουσία θα μείνουν με 7, ή αυτούς που από 500 εκ. θα πάνε στα 380, δεν θα πάθουν τίποτα σοβαρό! Ούτε καν μάρκα πούρων δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν!

  Αλλιώς, πυροβολήστε επιτέλους όλους τους άνεργους, σε δημόσιες εκτελέσεις σε κεντρικές πλατείες, προς όφελος της δημοσιονομικής ισορροπίας, θα ήταν πιο τίμιο από αυτό που γίνεται τώρα.

  Έλεος με τους δειλούς, προδότες, άχρηστους πολιτικούς!

  • kristim avatar
   kristim @ Πεπόνης 29/12/2011 20:13:04

   Ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο ξενοδόχος, ο εστιάτορος, ο γιατρός, ο πάσα ένας, που για τα τελευταία 30 χρόνια, άλλα έβγαζε και άλλα δήλωνε, που το μπλοκάκι των αποδείξεων ή την ταμειακή τα είχε δει μόνο σε μπλοκ ζωγραφικής, είρθε καιρός μάλλον να πληρώσουν και να βιώσουν πώς είναι επιτέλους να τους αφορούν φορολογικά μέτρα που μέχρι σήμερα άγγιζαν γενικότερα τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
   Το ότι τα τεκμήρια είναι άδικο μέτρο ενδεχομένως για τους συνταξιούχους με μηνιαία σύνταξη 500 ευρώ είναι άδικο, όπως και όλα τα υπόλοιπα μέτρα όμως, οπότε μην υποτιμούμε τη σπουδαιότητα αυτού του μέτρου επειδή πλήττει τους εν γένει κατατρεγμένους.

   • kristim avatar
    kristim @ kristim 29/12/2011 20:16:28

    Ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο ξενοδόχος, ο εστιάτορος, ο γιατρός, ο πάσα ένας, που για τα τελευταία 30 χρόνια, άλλα έβγαζε και άλλα δήλωνε, που το μπλοκάκι των αποδείξεων ή την ταμειακή τα είχε δει μόνο σε μπλοκ ζωγραφικής, ήρθε ο καιρός μάλλον να πληρώσουν και να βιώσουν πώς είναι επιτέλους να τους αφορούν φορολογικά μέτρα που μέχρι σήμερα άγγιζαν γενικότερα τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
    Το ότι τα τεκμήρια είναι άδικο μέτρο ενδεχομένως για τους συνταξιούχους με μηνιαία σύνταξη 500 ευρώ είναι γεγονός, όπως και όλα τα υπόλοιπα μέτρα όμως, οπότε μην υποτιμούμε τη σπουδαιότητα αυτού του μέτρου επειδή πλήττει τους εν γένει κατατρεγμένους.

    • χρηχα avatar
     χρηχα @ kristim 29/12/2011 21:25:05

     Aυτό με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που είναι οι μόνοι που πληρώνουν φόρους και συντηρούν το κράτος , μπορείτε να μου το εξηγήσετε και μένα;

     Βγάζει π.χ. το κράτος σήμερα μισθοδοσία ...και είναι π.χ. 10 δις....τους κάνει κρατήσεις το κράτος π.χ. 2 δις....τα υπόλοιπα 8 δις από που τα βρίσκει το κράτος για να τους δώσει τους μισθούς;
     κάθε μήνα;

     Το δικό μου το έσοδο μειώνεται από την φορολόγηση κατά 20-30% ΣΤΟΝ ΤΖΙΡΟ.....

     Το δικό μου το έσοδο εγώ το παίρνω από την αγορά.....πουλάω πράγματα......δεν μου πληρώνει κανείς υπηρεσία.....δεν μου χαρίζει κανείς επιδόματα......δεν δεν δεν.....

     Το καθαρό μου κέρδος είναι μικρότερο από τον φόρο που μου επιβάλεται με διάφορους τρόπους......

     Είναι τυχαίο το ότι έχουνε κλείσει το 35% των ιδιοτικών μικρών επιχειρήσεων;

     Έχει κανείς να πει τίποτε για αυτό;

    • juliet avatar
     juliet @ kristim 29/12/2011 21:38:27

     Φίλε ,έχεις δουλέψει με δελτίο παροχής υπηρεσιών;γιατί και αυτοί στους ελεύθερους επαγγελματίες συγκαταλέγονται.Και εννοείται όχι στο δημόσιο,αλλά στον ιδιωτικό τομέα.Θα σου θέσω την ερώτηση:Δήλωνες κανονικά τα πάντα ,ερχότανε έλεγχος ,αδύνατο να μη σου βρεί κάτι,και πλήρωνες το πρόστιμο ,ήσουνα έντιμος;
     Πάμε τώρα:δήλωνες λιγότερα ,ερχότανε έλεγχος ,πάλι τα ίδια και πλήρωνες το πρόστιμο,ήσουνα άτιμος και κλέφτης; Μα και στις δύο περιπτώσεις την ίδια αντιμετώπιση είχες .Εφταιγε ο επαγγελματίας; Η παροιμία λέει :το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει.Να ευχόμαστε να δουλεύει η αγορά ,για να μπορεί ο συνταξιούχος να παίρνει τη σύνταξή του

     • χρηχα avatar
      χρηχα @ juliet 29/12/2011 23:23:04

      Διάβασες όσα έγραψα;

      Γιατί δεν νονμίζω να λέω διαφορετικά πράγματα.....

     • juliet avatar
      juliet @ χρηχα 29/12/2011 23:34:16

      χρηχα
      η απάντηση ήτανε στον kristim,απαντήσαμε και οι δυό και η δική μου απάντηση φάνηκε σαν σχόλιο στη δική σου ανάρτηση.Συμβαίνουν αυτά.

    • Πεπόνης avatar
     Πεπόνης @ kristim 30/12/2011 00:42:51

     Και πολύ καλά έκανε ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, και όποιος άλλος μπορούσε, για τους εξής λόγους:

     1. Συνήθως δεν τον έλεγχε κανείς.
     2. Όταν κάποιος πήγαινε να τον ελέγξει, τον κερνούσε ένα ωραίο "φακελάκι" και καθάριζε.
     3. Παρέμενε ατιμώρητος, και για την φοροδιαφυγή, και για το φακελάκι.
     4. Ατιμώρητος παρέμενε και ελεγκτής, επειδή το κάλυπτε ο προϊστάμενος του, διότι με την σειρά του έπαιρνε κι αυτός έναν "μποναμά".
     5. Κατόπιν κόβανε και ένα μερίδιο για τον προϊστάμενο του προϊστάμενου τον προϊστάμενο ω προϊστάμενε, και ούτω καθεξής (μέχρι τον πρωθυπουργό και το πρόεδρο της Δημοκρατίας)
     6. Είμαι βέβαιος ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ΔΕΝ περίμενε ο ελεγκτής μέχρι να τον προσεγγίσει ο επιχειρηματίας, αλλά αναλάμβανε δράση ο ίδιος!
     7. Το 6 το έκανε αφενός επειδή καλυπτόταν, αφετέρου επείδη τον "έσπρωχναν" οι προϊστάμενοι.
     8. Το 2 συνέβαινε επειδή "όλοι αυτό έκαναν", με πρώτους και καλύτερους τα πρωτοπαλήκαρα μας στην βουλή.
     9. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεριζώσεις ένα τέτοιο σύστημα "από κάτω", εκτός και αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.
     10. Δεν ισχύει τυχαία το "Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι"

     ΔΕΝ ειναι υπεύθυνος ο απλός πολίτης να ξεκαθαρίσει την αλητεία, την διαπλοκή, την διαφθορά! Ο πολίτης συνήθως δεν προλαβαίνει ούτε καν να κοιμηθεί ικανοποιητικά! Αν είναι να τα κάναμε όλα μόνοι μας, τότε να σταματήσουμε να πληρώνουμε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο κλητήρα.

     Μπορώ να μάθω παρακαλώ, πότε θα σταματήσει η καραμέλα με τα διαφόρων ειδών "μαζί τα φάγαμε"; Οι νόμοι βγήκαν από ανθρώπους που πληρώνονται αδρά για αυτή την εργασία, και θα έπρεπε να είναι σωστοί και δίκαιοι. Και, εφόσον ήταν σωστοί και δίκαιοι, θα έπρεπε να εφαρμόζονται, πάλι με ευθύνη των (ίδιων) ανθρώπων που πληρώνονται αδρά και για αυτή την εργασία.

     • juliet avatar
      juliet @ Πεπόνης 30/12/2011 10:19:18

      Πεπόνη
      Καλημέρα,σωστός ,τα είπες όλα .Ελπίζω οι φίλοι δημόσιοι να πάψουν να πετροβολούν τους επαγγελματίες γενικά.Τους νόμους και τους ελέγχους δημόσιοι λειτουργοί τους νομοθετούν και τους κάνουν.Και να μη πούμε περισσότερα......

 5. Σινεμα avatar
  Σινεμα 29/12/2011 11:50:08

  να θυμίσω ότι συγκυβερνούμε και άρα έχουμε ισες ευθύνες και προφανώς ίσο κόστος ή είναι μάταιος κόπος

 6. factorx avatar
  factorx 29/12/2011 13:54:10

  Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση των νέων τεκμηρίων διαβίωσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Η ανακοίνωση των νέων επαχθών τεκμηρίων διαβίωσης για τα εισοδήματα του 2011, απορρέει από τον ήδη ψηφισμένο Ν. 3896/2011, που η Ν.Δ. δεν ψήφισε.
  Η αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου- επί 2,5 χρόνια - να δημιουργήσει ένα σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, έχει αφενός αποδομήσει πλήρως το φοροεισπρακτικό μηχανισμό και αφετέρου έχει μετατρέψει το φορολογικό σύστημα σε μηχανισμό φοροεπιδρομών. Με οριζόντια και άδικη λειτουργία, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με τα τεκμήρια διαβίωσης.
  Η κυβέρνηση Παπανδρέου, με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, επιστράτευσε τα τεκμήρια διαβίωσης ως εργαλείο σύλληψής της. Τεκμήρια διαβίωσης, που όχι μόνο έχουν αυξηθεί σε πρωτοφανές επίπεδο, αλλά έχουν πλέον μετατραπεί σε “φορολογικό εφιάλτη”, καθώς επιβάλλονται αδιάκριτα και προσδιορίζουν υψηλά τεκμαρτά εισοδήματα ακόμη και σε εκείνους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
  Αν η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε αξιοποιήσει το χαμένο χρόνο –αν και είχε ευκαιρίες, 14 φορολογικά νομοσχέδια – θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα που όχι μόνο θα είχε αποδώσει περισσότερα έσοδα στο κράτος, αλλά θα είχε επιπλέον διαμορφώσει και κλίμα φορολογικής δικαιοσύνης..
  Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που προτείνει η Ν.Δ., το ηλεκτρονικό προφίλ για τον κάθε φορολογούμενο, η σύνδεση της ΓΓΠΣ με τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ, θα έδιναν τη δυνατότητα της κατάργησης των τεκμηρίων διαβίωσης και την αντικατάστασή τους με τις πραγματικές δαπάνες του κάθε φορολογούμενου.
  Έτσι, και ένα τμήμα της φοροδιαφυγής θα συλλαμβάνονταν και δεν θα υπήρχε η ανάγκη για την επιβολή των σημερινών άδικων, οριζόντιων και αδιάκριτων φορολογικών επιδρομών».

  • juliet avatar
   juliet @ factorx 29/12/2011 14:27:22

   Φάκτορα,αν δεν γίνουν εκλογές εδώ και τώρα ....συνέχεια θα λέμε τι δεν ψηφίστηκε και τι πέρασε με την'' άδεια από τη σημαία''.Είναι χειρότεροι από τον Χιτλερ ,αυτός οραματιζότανε την Μεγάλη Γερμανία ,αυτοί οραματίζονται τις Μεγάλες τσέπες σε βάρος της Μικρής Ελλάδας

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ juliet 29/12/2011 15:07:24

    +1000000!!

 7. k avatar
  k 29/12/2011 15:09:25

  ΜΙΛΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΛΗΣΤΕΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΑΝΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

 8. andreas avatar
  andreas 29/12/2011 15:29:08

  Ο Βρούτσης είπε για τα τεκμήρια οτι πρόκειται για νόμο του Πασοκ που απλά ενεργοποιείται τώρα καταδεικνύοντας οτι εκτός απο επικίνδυνοι υπήρξαν και άχρηστοι! Ξεχνά όμως ο Βρούτσης οτι συγκυβερνά! Επιπλέον δεν μας λέει πως ένας μισθωτός που έχασε την δουλειά του και ο οποίος πάντα δήλωνε τα εισοδηματά του και πλήρωνε τους φόρους του και οτι άλλο επιπλέον του ζητήθηκε να πληρώσει μέχρι σήμερα θα μπορέσει να πληρώσει τώρα μια και δεν θα έχει εισοδήματα όντας άνεργος.

  • Ταραχή avatar
   Ταραχή @ andreas 30/12/2011 00:06:04

   Καλά αυτά (τέτοιες δηλώσεις δηλαδή) στο χωριό μου τα λένε χοντρομαλακίες.Πείτε του Βρούτση ότι η αυτοδυναμία είναι σίγουρη.Στο τσεπάκι της την έχει η ΝΔ.Σίγουρα.....

 9. spyros avatar
  spyros 29/12/2011 15:55:18

  Πλάκα εχει και η Ν.Δ τελικά. Μιλάει τάχα μου για ένα νόμο που δεν τον ψήφισε αλλά δεν μιλάει για μια κυβέρνηση που το εφαρμόζει και στην οποία συμμετέχει και η ίδια. Ελληνικό θέατρο του παραλόγου.

 10. lampros avatar
  lampros 29/12/2011 16:13:49

  τοσα χρονια δεν πληρωναν φορους, ΦΠΑ και θησαυριζαν οι ελευθεροι επαγγελματιες, αποκτησαν περιουσιες δηλωνοντας ψευτοδεκαρες. Τωρα ας πληρωσουν και κανα φορο ή ας τα δικαιολογησουν με αυτα που δηλωναν. Αμαν πια αυτοι επαγγελματιες

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ lampros 29/12/2011 18:35:20

   Φίλε Λάμπρο θα πρέπει πριν αποφασίσεις άθελα σου - θέλω να πιστεύω - να παίζεις ρόλο παπαγάλου όλων αυτών που κλέβουν προς χάρη των τραπεζιτών - ΄τζογαδόρων και λοιπών λαμογιών τον ελληνικό λαό να είσαι πιο προσεκτικός και πιο ψαγμένος όταν αναφέρεσαι σε κατηγορίες συμπολιτών σου. Όταν η κυβέρνηση αναφέρεται σε επαγγελματίες και ελεύθερους επαγγελματίες είσαι σίγουρος ότι δεν σε κοροιδεύει? Και για να γίνω συγκεκριμένος. Κοίταξε γύρω σου, στην οικογένεια σου, στην πολυκατοικία σου, στην γειτονιά σου. Θα βρείς δεκάδες , μηχανικούς, δικηγόρους, λογιστές, γιατρούς, καθαρίστριες, φύλακες, οι οποίοι για την κυβέρνηση αλλά και για εσένα (αφου αποδέχεσαι την λογική της κυβέρνησης) είναι ελέυθεροι επαγγελματίες. Έίναι όμως? Για να σε βοηθήσω ακόμα περισσότερος. Μηχανικός 35 ετών (υπαρκτό φυσικό πρόσωπο) εργάζεται σε εταιρεία Α.Ε με δελτίο παροχής Υπηρεσιών (το γνωστό πλέον μπλοκάκι) με αμοιβή 900 € (πίστεψε με καλοαμοιβόμενος στις μέρες μας) 900 € λοιπόν x 12 = 10800 τον χρόνο (και μάλιστα χωρίς δώρα, άδειες κλπ ελέω μπλοκακίου και με το ταμείο ασφάλισης μηχανικών να πληρώνεται απο τον ίδιο 4.500 € τον χρόνο). Έχει ένα διαμέρισμα 80 τ.μ κληρονομιά απο τον πατέρα του και ένα Ι.Χ Σκόντα 1.600 κ.ε. δηλαδή τεκμήρια περίπου 11.000€ μεγαλύτερο ποσό απο το δηλωθέν. Τι λές λοιπόν? Αυτός ο άνθρωπος ο μηχανικός του πολυτεχνείου ανήκει σε αυτούς που θησαύρισαν δηλώνοντας ψευτοδεκάρες και τώρα πρέπει να ματώσει απο τους φόρους και τα χαράτσια?
   Σκέψουν λοιπόν πόσο χειρότερα θα είναι και για μια ελεύθερη επαγγελματία - αυτοαπασχολούμενη καθαρήστρια με 400 € Χ 12 = 4800 τον μήνα με τεκμήριο τα 60 ίσως τ.μ μου μένει και αυτά με ενοίκιο...
   Για αυτό αγαπητέ μου φίλε και όσοι ακόμα βγαίνετε και κατηγορείτε επαγγελματικές τάξεις να το μελετάτε καλύτερα το θέμα. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει φοροδιαφυγή. Λέω ότι δεν αντιμετωπίζεται έτσι. Γιατί με αυτά τα μέτρα ένας ας πούμε .... ότι θέλεις βάλε, που αποκρίπτει 30.000 € τον νοιάζει αν του βάλεις φόρο λόγω τεκμηρίων 1000 και 2000 €?

  • ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
   ΑΝΤΩΝΗΣ @ lampros 29/12/2011 19:08:53

   Ο φίλος που σου απάντησε σου έδωσα ένα συγκεκριμένο παράδειγμα.
   Η παπαπληροφόρηση που έχεις αλλά και η προφανέστατη άγνοια σου για το τι συμβαίνει πέρα από το σπίτι σου και την δουλειά σου, όποια και να είναι, σε βγάζει σε ένα γενικευμένο συμπέρασμα που ούτε μπορείς να φανταστείς πόσους αδικείς και προσβάλλεις. Ρώτα, μάθε και τότε κάνει κρίσεις.

 11. jimmys avatar
  jimmys 29/12/2011 16:39:20

  ΚΑΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ??????? ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΧΤΕΣ Η ΝΔ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ????????? ΤΙ ΤΩΡΑ ΕΓΕΙΝΕ ΚΑΙ ΡΑΦΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ?????
  ΤΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ???? ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ Η ΜΑΡΓΙΩΡΗ ?????????
  ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?????
  ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ .......... ΧΑΘΗΚΕΣ ............. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ...... ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΑΡΧΗΣΕΙΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΑΝ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ... ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ........................

 12. Ορέστιος avatar
  Ορέστιος 29/12/2011 17:19:41

  Απολαύστε το σοσιαλιστικό καθεστώς να αρπάζει την περιουσία σας, ώστε να ταΐζει τον κάθε Πάγκαλο

  • jimmys avatar
   jimmys @ Ορέστιος 29/12/2011 18:41:14

   ΦΙΛΕ Ορέστιος ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΤ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ?????? ΠΟΙΑ ΝΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ?? ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΝΟΗ ?????? ΤΟ 12 % ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ... ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ...... ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ......... ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΟΝ ΑΠΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ... ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΓΙΑΑΑΑ?????????? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ?????????????? ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.... ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΒΑΖΕ ΚΑΙ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ..........

   • Ορέστιος avatar
    Ορέστιος @ jimmys 29/12/2011 18:45:49

    Αφού το αγαπάς το καθεστώς της Σοσιαλιστικής Ολιγαρχίας.
    Πόσες άλλες δικαιολογίες θα μου αραδιάσεις για να μην κάνεις τίποτα ως άτομο???

    • ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
     ΑΝΤΩΝΗΣ @ Ορέστιος 29/12/2011 19:04:48

     Σωστός.
     Όταν χρειαστεί να σταματήσουμε να κρυβόμαστε από δικαιολογίες τότε θα φανεί πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
     Οι βολεμένοι είναι ΤΟΣΟΙ πολλοί. Και οι δικαιολογίες ατελείωτες.

 13. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 29/12/2011 17:23:08

  Τα τεκμήρι όπως είναι τώρα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα χτύπημα στην φτώχεια.
  Η ΝΔ σε λίγο θα είναι κυβέρνηση. Δεν έχει ούτε μια ώρα ανοχή. Αν διαφωνεί με τα φορολογικά θα πρέπει να τα αλλάξει από την πρώτη στιγμή.
  Ο πολιτικός χρόνος έχει επιταχυνθεί πολύ.
  Ο Τζέφρυ μέσα σε δύο χρόνια από θριαμβευτής πήγε στον σκουπιδοντενεκέ.
  Για την ΝΔ ο χρόνος θα είναι πιο αμείλικτος.
  Η ΝΔ να αφήσει τα λόγια και τις μπουρδολογίες και να προχωρήσει από την Δευτέρα μετα τις εκλογές σε έργα.
  Αλλιώς...

 14. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 29/12/2011 17:47:23

  Μου αρέσει που η ΝΔ παριστάνει ό,τι έπεσε από τα σύννεφα με τα τεκμήρια.
  Πλάκα έχει...

 15. Αντώνης avatar
  Αντώνης 29/12/2011 17:53:56

  Τα τεκμήρια είναι αυτό που θα βγάλει τον κόσμο στους δρόμους για να διαλύσει το πολιτικό σύστημα.

 16. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 29/12/2011 17:59:54

  Τα φετινά τεκμήρια είναι τόσο άδικα που είμαι σίγουρος ο,τι είναι το καψούλι που θα πυροδοτήσει την λαϊκή οργή εναντίον του πολιτικού συστήματος.
  Για να το αποφύγει αυτό το σύστημα θα κάνει εκλογές πριν από την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων για να εκτονωθεί ο οργή του κόσμου.
  Δεν νομίζω να τα καταφέρει.
  Θα δούμε και θα ζήσουμε πολλά προσεχώς...

 17. greekboy avatar
  greekboy 29/12/2011 21:26:06

  Και ποια ειναι η θεση της ΝΔ επι του θέματος αυτού? Και οταν λέω θέση εννοώ τι θα κάνει ΣΗΜΕΡΑ για να προστατεύσει τον κόσμο. Θα το πάρει πίσω εάν γίνει κυβέρνηση? Και τους φόρους που θα πληρώσουμε για το 2011 θα μας τους γυρίσει πίσω? Την απάντηση την ξέρω αλλά είμαι σίγουρος ότι θα δίνατε την ίδια έτσι ή αλλιώς. Το μονο που μπορώ να κάνω είναι να τους φτύσω όλους και να πώ ότι μετανιώνω που ψήφιζα ΝΔ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

 18. καθηγητής avatar
  καθηγητής 30/12/2011 01:54:31

  Το μέτρο είναι άδικο επειδή υπερκοστολογείται η δαπάνη συντήρησης, ενώ αντίθετα το πόθεν έσχες κάθε περιουσιακού στοιχείου ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ μένει εκτός ελέγχου, ενώ είναι αυτό το μέτρο που θα επιφέρει φορολογική δικαιοσύνη. Π.χ. έχω οικία 105τ.μ. γονική παροχή ενώ ο γείτονας αγόρασε παρόμοιο σπίτι. Ποιος βγάζει πιο πολλά;

  • juliet avatar
   juliet @ καθηγητής 30/12/2011 10:22:13

   καθηγητή
   Και οι δυό τ΄ίδια βγάζετε!!!!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.