19/12/2011 12:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: άμεση μείωση των εργοδοτικών εισφορών

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως πολλές φορές τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράςκαι όπως ρητά επανέλαβε στο “Ζάππειο 2”, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως πολλές φορές τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και όπως ρητά επανέλαβε στο “Ζάππειο 2”, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεση μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Είναι από τις βασικές προϋποθέσεις για να μπει φραγμός στα λουκέτα, να ανασάνει η υγιής επιχειρηματικότητα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την πρότασή μας και να την εφαρμόσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση».

Εξάλλου για την μείωση του ΦΑΠ τις κάρτες, ο Αναπληρωτής του Τομέα Οικονομίας της ΝΔ, Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Τα σενάρια περί μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ, που διαρρέει το Υπουργείο Οικονομικών, θυμίζουν τις εμμονές της κυβέρνησης Παπανδρέου σε λάθος συνταγές και επιβεβαιώνουν το δίκαιο των θέσεων της Ν.Δ.

Επί 2,5 ολόκληρα χρόνια, η Ν.Δ. προτείνει τη μείωση των εξοντωτικών φορολογικών συντελεστών – άμεσων και έμμεσων φόρων. Μάλιστα, από το «Ζάππειο Ι», ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς επέμενε ο συντελεστής 23% του ΦΠΑ να μειωθεί στο 19% και ο συντελεστής 13% στο 9%, με ταυτόχρονη αλλαγή του τρόπου είσπραξής του. Αυτό αποτυπώνεται αναλυτικά και στο Φορολογικό μας Πρόγραμμα.

Οι προτάσεις μας αυτές πολεμήθηκαν ως ανεδαφικές, από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Παπανδρέου, το οποίο μας εγκαλούσε, ζητώντας ισοδύναμα μέτρα.

Σήμερα, που η κατάσταση είναι χειρότερη, λόγω της καταστροφικής πολιτικής των κυβερνήσεων Παπανδρέου, θυμήθηκαν ξαφνικά -και με μεγάλη καθυστέρηση- κάποιες από τις προτάσεις μας. Και αυτό, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το κακό που προκάλεσαν όλο αυτό το διάστημα στην οικονομία.

Άραγε, σήμερα δεν προκύπτει η ανάγκη για τη λήψη ισοδύναμων μέτρων;

Αυτό και μόνο, δεν αποκαλύπτει τόσο την παντελή προχειρότητα και επιπολαιότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Παπανδρέου, όσο και την εμμονή του στην εφαρμογή μιας αποδεδειγμένα λανθασμένης φορολογικής πολιτικής;

Σε κάθε περίπτωση πάντως, καλώς τους και ας άργησαν».

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης 19/12/2011 19:12:42

    ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ: Αυτό είναι το σωστό μέτρο. Έτσι ο εργοδότης θα μπορεί να δίνει μεγαλύτερο μισθό στον εργαζόμενο και ο εργαζόμενος από την μεριά του θα πρέπει να φροντίσει ο ίδιος τον εαυτό του όπως άλλωστε είναι και το σωστό. Έτσι κανένας εργοδότης δεν θα κοιτά να κλέψει τα ένσημα του εργαζόμενου και οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους θα μπορούν να συνεννοούνται απευθείας με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.