25/11/2011 19:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Πράξη ευθύνης η αναθεώρηση της εργασιακής εφεδρείας

Την αναθεώρηση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας ζητεί ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλος, τονίζοντας ότι με τον τρόπο που εφαρμόζεται «καταδικάζει μια ολόκληρη γενιά στελεχών σε υποχρεωτικό παροπλισμό».

Όπως εκτιμά ο βουλευτής, η εργασιακή εφεδρεία μπορεί λογιστικά και αριθμητικά να μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ωστόσο «δεν συνεισφέρει, παρά ελάχιστα στη μείωση του σκέλους των δαπανών αφού οι αποζημιώσεις και - στη συνέχεια - οι συντάξεις θα συνεχίσουν να κρατούν τις δημόσιες δαπάνες υψηλά».

Το πιο κρίσιμο όμως, προσθέτει είναι ότι «με βίαιο τρόπο απομακρύνεται μια ολόκληρη σειρά υπαλλήλων, πολλοί από τους οποίους έχουν ανεκτίμητη εμπειρία, υψηλά προσόντα και είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί το κενό τους».

«Κανένα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εφιαλτικής κρίσης ελλείμματος και χρέους της χώρας μας δεν πρόκειται να πετύχει, αν δεν υποστηριχθεί από μια Διοίκηση λειτουργική και αποτελεσματική», καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος, επισημαίνοντας ότι η αναθεώρησή της θα είναι «πράξη ευθύνης και λογικής».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας 26/11/2011 18:15:51

    Κεφαλίδα άλλης ανάρτησης:
    "Φταίνε οι άνεργοι που παίρνουν επίδομα για τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού !!! " (Σαχινίδης)....

    Δύο μέτρα και δύο σταθμά...τα επιδόματα ανεργίας κοστίζουν, οι αργομισθίες όχι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.