09/12/2010 18:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Οχι στη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η Νέα Δημοκρατία συμμερίζεται απόλυτα τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα δεν είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας.

Γι΄ αυτό και είναι αντίθετη με τη μείωση των μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα, που επιχειρεί η κυβέρνηση με το σχετικό νομοσχέδιο.

Άλλωστε, ακόμη και η “τρόικα” αναγνωρίζει ότι “τα σπασμένα” της κυβερνητικής πολιτικής δεν μπορεί να τα πληρώνουν οι συντάξεις και οι μισθοί του Ελληνικού λαού.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας θα προέλθει από τη μείωση της φορολογίας και από τη σταδιακή αποκλιμάκωση των ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με την εξάλειψη της γραφειοκρατίας.

Άρα, η κυβέρνηση με την πολιτική της δεν αντιμετωπίζει τις βασικές αιτίες της χαμηλής ανταγωνιστικότητας. Αλλά, αντίθετα, επιδεινώνει το υφιστάμενο πρόβλημα, ανεβάζοντας τη φορολογία στα ύψη και πολλαπλασιάζοντας τα αδιέξοδα στην οικονομία και την κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Rotarmist avatar
  Rotarmist 09/12/2010 19:48:46

  Μια καλη ειδηση.

 2. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 10/12/2010 00:20:02

  Το έχω πει κι αλλες φορές: Το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας στην ελληνική οικονομία δεν είναι οι μισθοί τών εργαζομένων. Είναι οι μη επενδύσεις και ο μη εκσυγχρονισμός σε τεχνολογία τών διαφόρων επιχειρήσεων. Ένα απλό παράδειγμα: Έχει κάνει κάποιος μια βόλτα στις παντός είδους επιχειρήσεις, π.χ. στο Θριάσιο, όπου χτυπά η "καρδιά" της ελληνικής βιομηχανίας; Ακόμα και τα... τζάμια είναι σπασμένα στα εργοστάσια εδώ και 20 χρόνια και οι επιχειρηματίες δεν τα αντικαθιστούν, ενώ το χειμώνα οι εργαζόμενοι δουλεύουν με... παλτά απο το κρύο. Μεσαίωνας! Φανταστείτε να τους πει κανείς να αλλάξουν και τη μηχανολογική υποδομή τους για να παράγουν γρηγορότερα, άρα και φθηνότερα. Αστειεύεστε; Πού τέτοιες επενδύσεις. Τα λεφτά του όποιου κέρδους επενδύονται μόνο για το ποιός απο δαύτους θα φτιάξει την καλύτερη βίλα στην Εκάλη.... Μετά τούς φταίει το εργατικό κόστος για την ανυπαρξία ανταγωνιστικότητας.....

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Ηφαιστίωνας 10/12/2010 02:09:38

   Ηφαιστίωνα, ευτυχώς, που εσύ θα ανοίξεις τα μάτια στους "βιομήχανους" (τα εισαγωγικά γιατί δεν έχω καλύτερη ιδέα για αυτούς, από ότι εσύ). Μόνο που είναι κι αυτοί Έλληνες. Η αμορφωσιά τους (οι περισσότεροι είναι εμπειρικοί) και, κυρίως, η αστάθεια του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που πάνε χέρι-χέρι, τους κάνει να μην νοιάζονται για μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Δικαίωμά τους. Ας φροντίσει το κράτος να πηγαίνουν οι επιδοτήσεις του σε πραγματικές επενδύσεις και όχι σε βίλλες "ημετέρων".
   Αλλά τότε δεν θα είχαμε τέτοια Βουλή. Θα είχαμε;

 3. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 10/12/2010 02:41:31

  Σωστά, Πηλέα! Αλλά τότε με τέτοιους "βιομήχανους" αντίο ανάπτυξη και... καληνύχτα Βουλή...

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Ηφαιστίωνας 11/12/2010 00:42:57

   Δυστυχώς, αυτό εννοώ και εγώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.