15/09/2011 12:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Μνημείο βαρβαρότητας και αναξιοπιστίας το χαράτσι στα ακίνητα.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, έκανε στην ακόλουθη δήλωση:

«Μνημείο βαρβαρότητας, αναποτελεσματικότητας και αναξιοπιστίας αποδεικνύεται το νέο – έκτο κατά σειρά – χαράτσι στα ακίνητα.

Βαρβαρότητας, διότι – παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις – επιβάλλεται ακόμη και στις πιο ευπαθείς ομάδες, σε πολίτες χωρίς εισοδήματα, σε άτομα με αναπηρία, σε ανέργους. Ο ισχυρισμός Βενιζέλου για δήθεν “δίκαιο επιμερισμό” αποδεικνύεται πρόκληση και εμπαιγμός.
Αναποτελεσματικότητας, διότι – όπως ο ίδιος ο υπουργός ομολόγησε – επιβάλλεται αδιάκριτα και εσπευσμένα, επειδή έπεσαν έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και όλους τους στόχους τους.
Αναξιοπιστίας, διότι διαψεύδονται όλα όσα έλεγε ο κ. Βενιζέλος - μόλις πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη - για το ύψος του νέου κεφαλικού φόρου. Όπως διαψεύδονται και οι διαβεβαιώσεις – που έδινε πριν δύο μήνες – ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό γι αυτό και η ΔΕΗ δεν είναι και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Τα ψέματα Βενιζέλου δεν κρύβονται πια.

-   Το χαράτσι στις λαϊκές συνοικίες είναι εξαπλάσιο σε σχέση με εκείνο που ο ίδιος είπε. Είναι, δηλαδή, στα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό και όχι στο 0,5 ευρώ που είπε.

-       Οι συντελεστές, φθάνουν, τυπικά, έως και τα 16 ευρώ ανά τετραγωνικό και όχι έως τα 10 ευρώ που είπε ό ίδιος στη Θεσσαλονίκη.

-        Ουσιαστικά, όμως, φθάνουν έως και τα 20 ευρώ ανά τετραγωνικό, αφού οι συντελεστές αυξάνονται ακόμη περισσότερο ανάλογα με την “ηλικία” των χτισμάτων».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 15/09/2011 12:58:39

  Ο Βενιζέλος, με το γνωστό ακαδημαϊκό υπεροπτικό ύφος, δήλωσε ότι το μέτρο είναι μεγάλο δίκαιο και αναλογικό.
  Όσο και να επιστρατεύουμε το χιούμορ για να ανταπεξέλθουμε, μας εξωθούν στα άκρα με αυτά που λένε.

  • danaos avatar
   danaos @ Γιάννης Φαίλτωρ 15/09/2011 13:12:44

   Το χιούμορ σκοτώνει Γιάννη!Και κάποια στιγμή απ' τη φαρέτρα του χιούμορ περνάς στην άλλη φαρέτρα την κανονική.Και όποιον πάρει ο χάρος!

 2. tpe avatar
  tpe 15/09/2011 13:00:22

  @Βρούτσης:
  Λοιπόν, η εποχή που ο "βολευτής" της περιοχής ήταν ο μόνος που ήξερε 5 γράμματα, έχει περάσει. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ? Είσαι εκεί για να προστατεύεις τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, παραιτήσου και πήγαινε στο χωριό σου.
  Ευτυχώς που δεν πολιτεύεσαι στην περιοχή μου, γιατί θα έπαιρνες μόνο τις ψήφους της οικογένειάς σου. Το έπιασες;
  Αν όχι, διάβασε antinews δες τις αντιδράσεις του κόσμου. Αν δεν είσαι σε θέση να το κάνεις, κάτσε στο γραφειάκι σου, ρούφα το καφεδάκι σου και περίμενε να σου έρθουν οι ψήφοι μαγικά...

  @ΝΔ Γενικώς: Αν δείτε το ΜΠΑΤΣΟΚ να βγαίνει κερδισμένο στις εκλογές, μην απορήσετε έτσι; Καθίστε να το αναλύσετε το πράγμα καλά!

 3. alter ego avatar
  alter ego 15/09/2011 13:05:26

  Μήπως μπορεί να μας πει κάποιος υπεύθυνος από την ΝΔ που πάει το πράγμα? Ετσι όπως πάει κυβέρνηση κάθε 15 μέρες θα βάζει και ένα καινούργιο χαράτσι. Στο τέλος του μήνα μπορεί να αποφασίζουν να βάλουν χαράτσι στο λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ γιατί έχουμε παροχή νερού και ποιός ξέρει τι ακόμη θα σκεφθούν. Εστω ότι οι Ελληνες πληρώνουν όλα αυτά τα χαράτσια, πότε θα σταματήσει όμως η αφαίμαξη? Κανένας δεν μιλάει για το τι προοπτικές έχουμε. Βαδίζουμε στα τυφλά και αυτό είναι το χειρότερο. Ας μας πει η ΝΔ υπεύθυνα τι ακριβώς γίνεται και τι μέλλον έχει η χώρα. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι χειρότερο και από το αν είχαμε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Σίγουρα όμως και η ΝΔ μας κρύβει πολλά, για τα οποία δεν τολμά να μιλήσει και να απευθυνθει στον Ελληνικό λαό και να του δώσει ελπίδα.

 4. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 15/09/2011 13:10:40

  Χρειαζόμαστε άμεση δράση, όχι εκθέσεις ιδεών.

  Όταν μου έρθει αύριο το χαράτσι ,κλέβοντας από το πορτοφόλι μου τα χρήματα που είχα προϋπολογίσει για να πληρώσω ένα μέρος από το φροντιστήριο του παιδιού μου (για όλο το λαό κάτι αντίστοιχο ισχύει) , τι θα δείξω στο ταμείο, το χαρτί με τη δήλωση του…αναπληρωτού?

  Θα είναι αυτοκτονία για το Σαμαρά να μην καταλάβει το μέγεθος του θέματος, δεν είναι ένα ακόμα ζήτημα για «άσκηση αντιπολιτευτικής κριτικής», εδώ ο κόσμος βράζει!

  Ποτέ ,ούτε στα χρόνια της χούντας ακόμα, δε θυμάμαι κάποιο ζήτημα που να έγινε αιτία για τόσο μεγάλη και ομόφωνη λαϊκή οργή, όσο αυτό το τελευταιο χαράτσι. Και η Ν.Δ απαντάει με δηλώσεις «αναπληρωτων υπεύθυνων τομέα»??

  Παιδιά ξυπνάτε! Που ζείτε?

  • Απορία avatar
   Απορία @ ΣΤΕΛΙΟΣ 15/09/2011 13:13:33

   Άστα Στέλιο από την Κυριακή τους λέω να ξυπνήσουν και αυτοί μου έριξαν καντήλια και μετά γύρισαν απ'το άλλο πλευρό με την λόγχη στο προσκέφαλο...

  • tpe avatar
   tpe @ ΣΤΕΛΙΟΣ 15/09/2011 13:14:30

   Προφανώς στην κοσμάρα τους ρε Στέλιο.

   @factorx: Μου έλεγες να κάνω υπομονή. Sorry, δεν γίνεται να κάνω υπομονή, όπως όλοι εδώ μέσα, όπως όλοι στο γραφείο μου. Είμαστε 19 άνθρωποι μαζεμένοι και βρίζουμε και προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη. Γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕ ΚΛΕΦΤΕΣ >1000€ να δώσουμε για να διορίσετε τα άχρηστα τομάρια στο δημόσιο. Πότε θα το καταλάβει αυτό ο ΑΣ? Το ΣΚ? Ε, τότε θα έχουν ξεφουσκώσει όλοι, θα έχουν αποφασίσει πως δεν έχουν υποστήριξη και ΚΑΜΙΑ ελπίδα. Και πάει το πουλάκι...

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ tpe 15/09/2011 13:30:16

    Ποτέ δεν αμφισβήτησα ουτε τις προθεσεις ουτε τον πατριωτισμό του Αντώνη Σαμαρά.

    Τους συνεργάτες του φοβάμαι ,και το γυαλινο πύργο που είναι κλεισμένοι.

    Αραγε είναι σε θέση να εκτιμήσουν πως απο τη στιγμή πρίν 3 μέρες που ανακοινώθηκε το χαράτσι, το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα έχει αλλάξει τελείως?

    Ποτέ ,ΠΟΤΕ, δεν έχω δεί τόσο ομόφωνη λαική οργή!

    Οτι είχε γράψει ο Αντώνης για τις δηλώσεις του στην ΔΕΘ πρεπει να το τσαλακώσει και να το πετάξει ,και να τα ξαναγράψει απο την αρχή.

    Το χαράτσι δέν είναι ενα ακόμα θέμα για αντιπολίτευση. Ειναι το κυρίαρχο και καθοριστικό θέμα για το λαό.

    • tpe avatar
     tpe @ ΣΤΕΛΙΟΣ 15/09/2011 13:35:37

     Εμένα με προβληματίζει πως βγήκε ο αναπληρωτής. Δηλαδή, ούτε ο Σταϊκούρας δεν μπορούσε;

     Επίσης, με προβληματίζει το γεγονός πως ο ΑΣ δεν το έπιασε. Δεν ήθελε δα και τίποτα φοβερά αντανακλαστικά για να καταλάβει πως εδώ ή διαλύει το ΠΑΣΟΚ (το στέλνει κάτω από τον τσίπρα και το ΛΑΟΣ) με ΜΙΑ και μόνο κίνηση και ταυτόχρονα έχει το ελευθέρας του λαού;

     Τι διάολο;

     • factorx avatar
      factorx @ tpe 15/09/2011 13:39:41

      Προσπαθείς να δημιουργήσεις προβλημα εκεί που δεν υπάρχει; Για να δημοσιευθεί οποιαδήποτε ανακοίνωση πρέπει να την εγκρίνει ο Σαμαράς δια ροπάλου. Μην βρίσκουμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν

     • tpe avatar
      tpe @ factorx 15/09/2011 14:03:36

      ΟΚ, Καλό που το μάθαμε.
      Έχεις την αίσθηση πως θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα.
      Κακώς. ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ θέλω. Βλέπεις τι λένε όλοι;

 5. Kargia avatar
  Kargia 15/09/2011 13:27:01

  Μάλιστα.!Γράψαμε 2-3 αράδες ανακοίνωση και τελείωσε το αντιπολιτευτικό μας έργο. Αλλά είπαμε, άμα πάμε παραπέρα και ξεσηκώσουμε τον κόσμο θα μας κάνουν ντα οι ξένοι και μετά γιοκ εξουσία. Ενώ έτσι κάποια στιγμή θα έρθει η σειρά μας. Αίσχος κύριοι! Μας παγιδεύσατε. Το μόνο δίλλημα που μας θέτετε είναι "απο την Κική και την Κοκό ποιά να διαλέξω"

  • tpe avatar
   tpe @ Kargia 15/09/2011 13:29:43

   Η κόρη μου, 2,5 ετών, το βαρέθηκε το άσμα. Εγώ που έχω λίγη υπομονή ακόμα, κρατάω, ΛΙΓΟ ακόμα... 3 ημέρες έμειναν και θα αποφασίσω...

   • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΟΤΗΣ @ tpe 15/09/2011 20:48:18

    ΛΙΓΟ ακόμα… 3 ημέρες έμειναν και θα αποφασίσω…
    Αυτή σου η φράση με εκφράζει απόλυτα όπως και πολλούς Έλληνες πιστεύω.

  • avanti avatar
   avanti @ Kargia 15/09/2011 13:42:29

   Συμφωνούμε απόλυτα. Κανένας δεν έχει τα κότσια να τα βάλει με τα μεγάλα αφεντικά, τελεία και παύλα. Ο σώζων εαυτόν σωθείτω, δεν διαφαίνεται καμμία ελπίδα.

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 15/09/2011 13:28:59

  Αν ήταν αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ θα είχε ΡΙΞΕΙ ΧΤΕΣ την κυβέρνηση με αυτό το μέτρο.

  Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι να ανατρέψεις ένα καθεστώς.
  Γίνεται είτε με βίαιη κινητοποίηση και έξωθεν συνδρομή ενίοτε, είτε με ΙΚΑΝΗ αντιπολίτευση.
  Αν δεν είναι προνομιακό πεδίο αντιπολίτευσης αυτό το θέμα για τη ΝΔ που είναι αστικό και φιλελεύθερο κόμμα ΥΠΕΡ της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, τότε ΠΟΙΟ είναι;

  Το μέτρο είναι καθαρά ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ εκτός του ότι είναι ΤΥΡΑΝΝΙΚΟ και ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ. Είναι αντεθνικό διότι στοχεύει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ιδιωτική ιδιοκτησία.
  Σε λίγο θα περνάς έξω από το σπίτι σου και θα το έχουν ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ !!!

  Με φόρους απαλλοτριώθηκαν από το κράτος τα σπίτια στα “λαϊκά” καθεστώτα που μετετράπησαν σε κομμουνιστικά.

  Όλες οι τυραννίες ιστορικά όταν δεν μπορούν να εφαρμόσουν μέτρα καταστολής για βίαιη αρπαγή της ιδιοκτησίας και της γης από εκατομμύρια πολίτες, διότι δεν έχουν τις απαραίτητες κατασταλτικες δυνάμεις, το κάνουν με τους φόρους.

  Aπό αυτή την άποψη η επικέντρωση του προέδρου της ΝΔ στο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ είναι μεν σωστή, διότι είναι το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΖΗΤΗΜΑ των ημερών, αλλά ανεπαρκής, διότι δεν φτάνει στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ...

  Το φορολογικό ζήτημα έχει δύο σκέλη:
  α. ΠΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ
  β. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ (ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ή ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)

  Ας είναι, δύο ημέρες μέχρι τη ΔΕΘ απέμειναν.

  • factorx avatar
   factorx @ αλλενάκι 15/09/2011 13:49:13

   Αλλενάκι και εσύ και όλοι οι φίλοι εδώ και εγώ μπορούμε να γράφουμε ό,τι θέλουμε ΑΝΕΥ ΚΟΣΤΟΥΣ. Επειδή δεν θα χρεωθούμε καμία χρεωκοπία. Ο Σαμαράς όμως δεν θέλει κυβερνήσει για ένα μήνα. Αρα πρέπει να αποφύγει πάει θυσία να του χρεώσουν την χρεοκοπία , ή να την σκάσουν μόλις αναλάβει. Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια για ηρωϊκές κουβέντες και κόκκινα λάβαρα. Και επειδή πολλοί κάνουν τον έξυπνο και λένε "να ριξει τώρα την κυβέρνηση" κλπ κλπ ας σκεφτούν μόνο τι θα γίνει ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΔΥΝΑΜΕΩΝ την επόμενη ημέρα που θα πάει ο Σαμαράς στο Μαξίμου. Θα γεμίσει το Σύνταγμα με Φωτοπουλαίους ... Ενω χθες στους Αγανακτισμένους μόνο εγώ πήγα από εδώ μέσα αν δεν κάνω λάθος

   • tpe avatar
    tpe @ factorx 15/09/2011 14:05:04

    Επειδή δεν με ξέρεις; Κι εγώ πήγα. Και;

    • tpe avatar
     tpe @ tpe 15/09/2011 14:09:08

     Επίσης, γιατί ξέχασα:
     Δηλαδή, παραδέχεσαι ότι:
     1. Πιστεύεις πως το σχέδιο του ΑΣ είναι να σπάσουν από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ οι συντεχνίες
     2. Πιστεύεις πως το θέμα της χρεωκοπίας θα σκάσει στα χέρια του ΑΣ κι όχι του ΓΑΠ.
     3. Δέχεσαι πως η χαλαρή αντιπολίτευση που εγκρίνει ο ΑΣ είναι ΟΚ.

     Μα, τότε απλά καήκαμε! Ο ΑΣ χρειάζεται να βγει και να πει την αλήθεια. ΟΛΗ την αλήθεια. Κι έχει μοναδική ευκαιρία στη ΔΕΘ.

     • factorx avatar
      factorx @ tpe 15/09/2011 14:50:02

      Μην μου αποδίδεις πράγματα που δεν είπα και ασε τις τακτικές αμφιθεάτρου για αλλού. Και μην αναπαράγεις αυτό που είπα συο "η ώρα του Σαμαράς"

     • tpe avatar
      tpe @ factorx 15/09/2011 16:28:23

      Κοίτα, επειδή δεν συμμετείχα σε τέτοιες τακτικές δεν τις ξέρω. Σου λέω τι κατάλαβα από τα γραφόμενά σου.
      Αν λες αντιγραφή, αυτό που λέω για την αλήθεια, όχι δεν σε αντέγραψα γιατί είμαι ξεχασιάρης! Αλλά αυτό σημαίνει συμφωνούμε απόλυτα στο πως πρέπει να αντιμετωπίσει το λαό.
      Καλό δεν είναι αυτό;

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ factorx 15/09/2011 14:45:25

    Αγαπητέ Χφάκτορα, είναι απογοητευτικό η καλόπιστη κριτική ,έστω και έντονη λόγω οργής και απόγνωσης, να απαντάται με προσωπικές επιθέσεις και ειρωνείες. Σε λίγο θα ακούσουμε πως είμαστε και ΠΑΣΟΚοι προβοκάτορες!

    Αυτό το «χωρίς κόστος» τι το’θελες? Έχω το κόστος του να προσπαθώ να ζήσω την οικογένειά μου μέχρι το τέλος του μήνα , το ανταλλάσω ευχαρίστως με όσα πολιτικά κόστη θέλεις!

    Δεν είναι θέμα για «ηρωϊκές κουβέντες και κόκκινα λάβαρα», είναι θέμα επιβίωσης.

    Όταν ο ληστής μου έχει κολλημένο το πιστόλι στο κεφάλι και με ληστεύει, περιμένω από το φίλο μου να με βοηθήσει, ΤΩΡΑ ,όχι αύριο, και όχι να μου λέει για πολιτικό κόστος και για Φωτόπουλους.

    Έπειτα, δεν είπε κανείς να ρίξει ο Σαμαράς την κυβέρνηση. Αλώστε η κυβέρνηση θα πέσει όταν το αποφασίσουν τα αφεντικά της, όχι νωρίτερα. Και με το Ισραήλ τόσο στριμωγμένο σήμερα στην Μ.Ανατολή ,δεν υπάρχει περίπτωση να στερηθούν τα αφεντικά τις υπηρεσίες του Τζέφρυ.

    Αυτό που ζητάμε είναι δυναμική παρέμβαση Σαμαρά στον κόσμο που ληστεύεται. Ουσιαστική συμπαράσταση, όχι ΔΗΛΩΣΕΙΣ συμπαράστασης.

    Και αφού, πολύ ρεαλιστικά ,έθεσες και θέμα τακτικής, το να μην αντιδράσει δυναμικά ο Σαμαράς θα είναι , σύμφωνα με τον Ταλευράνδο, «χειρότερο από έγκλημα, θα είναι λάθος».

    Αλλα δεν έχουμε ανάγκη από Ταλευράνδους και Μακιαβέλιδες να διδαχτούμε ,όταν έχουμε ζήσει τον μεγάλο δάσκαλο Α.Παπανδρέου.

    Οι παλιότεροι θυμούνται την πολιτισμένη και μετριοπαθή στάση του Γ. Ράλλη απέναντι στις επιθέσεις του Ανδρέα.
    Τι προέκυψε από τα «δε θέλω Ου!» ? Τριάντα χρόνια Πασοκοκρατίας…

    Οσο για το Σύνταγμα , δεν ξέρω για τους άλλους ,αλλα εγώ ναι, δεν πήγα.

    Δε θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλα φοβάμαι πως είναι αφέλεια να πιστεύουμε πως η εξουσία μιας πανίσχυρης Μαφίας που είχε 30 χρόνια να εδραιωθεί στην Ελλάδα, θα κλονισθεί επειδή μερικοί θα φωνάξουν λίγο «κλέφτες-κλέφτες!» στο Σύνταγμα, και μετά πάνε για καφέ στου Zonar’s!

    • factorx avatar
     factorx @ ΣΤΕΛΙΟΣ 15/09/2011 14:58:12

     Δεν κατάλαβα, που την είδες την ειρωνεία στην απάντησή μου, ή μήπως πας να φτιάξεις κλίμα; Το "ανευ κόστους" σημαίνει ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Οχι κόστος ζωής. Και αν μου επιτρέπεις, τα έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου. Τι σχέση έχει το σημερινό Ισραήλ με τον Ράλλη και τον Σαμαρά; Και έπειτα, ζητάς από τον Σαμαρά να ρίξει το ΠΑΣΟΚ όταν θεωρείς αφέλεια το Σύνταγμα και τους αγανακτισμένους.

    • tpe avatar
     tpe @ ΣΤΕΛΙΟΣ 15/09/2011 16:37:24

     Στέλιο,
     Ο factorx νομίζω πως φοβάται αφάνταστα (και πολύ καλά κάνει) πως ως δεξιοί έχουμε έμφυτη ηττοπάθεια. Νομίζω πως αν κάνει 2 βήματα πίσω θα δει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το δάσος και το βουνό κι όλα.
     Η φωνή πιο κάτω τα λέει πιο όμορφα από εμένα, αλλά η ουσία είναι πως, τελικά, όλοι περιμένουμε κάτι πιο "χειροπιαστό". Προσωπικά, δηλώσεις του στυλ:
     "Θα ανατραπεί άμεσα ο νόμος/φόρος/αδικία μόλις έρθουμε στην εξουσία", είναι αρκετή για να ηρεμήσω.

     • factorx avatar
      factorx @ tpe 15/09/2011 16:53:04

      Οχι μόνο έμφυτη ηττοπάθεια, αλλά και αδυναμία κατανόησης όλου του κοινωνικού γίγνεσθαι έχει μια κατηγορία δεξιών. Και άλλοι φάσκουν και αντιφάσκουν.Το λες κι εσύ : Και (αυτοί) οι δεξιοί τρέμουν και περιμένουν από τον αρχηγό τους να τα κάνει όλα και τσατίζονται που δεν κάνει μόνος του την επανάσταση - για να μην πω και για μερικούς που περιμένουν να σωθούν από τον ...Καραμανλή. Αλλά παρακαλω να συνεχίζουμε άλλη φορά αυτόν τον διάλογο γιατί έχω...πηξει και δεν προλαβαίνω

     • tpe avatar
      tpe @ factorx 15/09/2011 18:28:35

      :) Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο. Ξεκίνα ένα καλό thread να μπορέσουμε να ισιώσουμε όλοι μας, μπας και τελικά βγάλουμε ένα συμπέρασμα της προκοπής :)

 7. Σπύρος Δούκας avatar
  Σπύρος Δούκας 15/09/2011 13:43:09

  Καλημέρα,
  καλή και η γραπτή ανακοίνωση, αλλά εγω καταλαβαίνω ότι υπάρχει κάποια συμφωνία του Σαμαρά με τον ΓΑΠ.
  Κακώς τα χρεώνουν όλα, πιο πάνω, στον Βρούτση. Ο χειρισμός αυτών των θεμάτων αποφασίζεται από τον ίδιο τον Σαμαρά.
  Ο Σαμαράς δεν είναι χαζός, καταλαβαίνει ότι αυτή η προσπάθεια εξαθλίωσης του λαού, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται με ραβασάκια.
  Δεν αντιδρά όμως, όπως αξίζουν οι πολίτες που τον υποστηρίζουν.
  Πάντως πριν από τις εκλογές εγω προσωπικά θέλω ισχυρές αποδείξεις για να πεισθώ.
  Αντέχω, κάνω υπομονή μέχρι το Σαββατο ή την Κυριακή ή όσο χρειαστεί.
  Θέλω να φύγει το συντομότερο η κυβέρνηση "Τσολάκογλου".
  Να έρθει μια κυβέρνηση όμως, παραγωγική, ουσιαστική που θα διαφυλλάξει τα συμφέροντα της Ελλάδος και του λαού μας.
  Αυτό ζητάμε από τον κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες του.
  Δεν αρκεί να το επιθυμούμε.
  Θελουμε να το αντιληφθούμε πριν από τις εκλογές αυτό.
  Θέλουμε από τον Σαμαρά να αναλάβει ευθύνες πριν από τις εκλογές.
  Την πρόθεσή του την εμπιστευόμαστε.
  Την αποτελεσματικότητά του αναζητούμε.
  Ευχαριστώ

  • tpe@yahoo.gr avatar
   tpe@yahoo.gr @ Σπύρος Δούκας 15/09/2011 14:05:56

   Πες τα!
   Χρόνια πολλά για εχθές.

 8. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 15/09/2011 13:52:44

  Και επειδή την έχει εγκρίνει, τι έγινε,αρκεί η αντίδραση με μιά ρουτινιάρικη δήλωση?

  Οπως έγραψα κι'αλλού , δεν είναι δυνατόν ο κόσμος να στηρίζει τις ελπίδες του να γλυτώσει το χαράτσι στόν… αγώνα της Τρέμη και του Πρετεντέρη!

  Ας περιμένουμε λοιπόν τη ΔΕΘ. Η αγωνία μου είναι αν έχει γίνει αντιληπτό το μέγεθος του ζητήματος. Δέν υπάρχει χρόνος πιά για σχεδιασμούς και πολιτικές που ίσχυαν πρίν ανακοινωθεί το χαράτσι. Ο Σαμαράς είναι μπροστά σε μιά κρίση και σε μιά πρόκληση, τώρα ,άμεσα.

  • factorx avatar
   factorx @ ΣΤΕΛΙΟΣ 15/09/2011 14:06:59

   Δηλαδή τι ήθελες να κάνει; Να βγει στα κάγκελα της Βουλής και να φωνάζει; Και προφανώς είσαι ο μόνος που περιμένει από την Τρέμη.

 9. Bloody Mary avatar
  Bloody Mary 15/09/2011 14:20:39

  Σήμερα πληροφορήθηκα και απλώς το μεταφέρω, ότι υπήρχε η δυνατότητα εξεύρεσης ζεστού χρήματος προκειμένου να κλείσει η περιβόητη "τρύπα": Αντί της επιβολής της επαίσχυντης φορολογίας στους Έλληνες πολίτες, φορολόγηση "στην πηγή" των καταθέσεων όταν έφευγαν από τις ελληνικές τράπεζες με προορισμό την Ελβετία, την Κύπρο ή άλλους φορολογικούς "παραδείσους".

  Ζητώ συγγνώμη για το αδόκιμο των όρων, αλλά δεν είμαι οικονομολόγος....

 10. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 15/09/2011 15:35:49

  Θα το ξαναπώ κι εδώ. Καλά θα κάνει ο Σαμαράς να δεσμευτεί πως όταν γίνει κυβέρνηση θα επιστρέψει πάραυτα το τέλος. Η δήλωση Βρούτση δεν είναι ούτε για παρηγοριά! Το μόνο που τους ενοχλεί εκεί στη Συγγρού είναι ότι θα πληρώσουν κι οι άνεργοι;
  θα το χάσει η ΝΔ το παιχνίδι με νερόβραστες δηλώσεις. δεν αντιλαμβάνονται τη λαϊκή οργή;!

 11. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 15/09/2011 15:49:53

  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ,ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΝΔ
  ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ.??????

 12. φωνη avatar
  φωνη 15/09/2011 15:54:48

  Δε φταίει ο κόσμος που έχει νεύρα τον έφτασαν στον αμήν τι θέλετε να κάνουν οι άνθρωποι να μιλάνε με το σεις και με το σας; Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα δεν έχουμε όλοι δουλειά και δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια να συκγρατούμε τα νεύρα μας. Αν έχετε χρήματα να πληρώνετε πληρώστε και κρατήστε την ψυχραιμία σας. Νομίζετε ότι ο άνθρωπος που δεν ξέρει πως να ζήσει την οικογένεια του ανακουφίζεται με ανακοινώσεις όπως η παραπάνω; Φυσικό είναι ο άλλος που δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει πρακτικά αύριο να σκεφτεί με επιθετικό τρόπο. Απλά νιώθει ότι χρειάζεται πιο έμπρακτη βοήθεια, αυτό είναι όλο. Χωράει αυτό στο κεφάλι σας; Ο κόσμος θέλει βοήθεια, εκπέμπει SOS.

  Η απώλεια της ψυχραιμίας είναι δείγμα της κατάστασης που βρίσεκται η κοινωνία και πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από τα πολιτικά πρόσωπα. Όσο και να προσπαθείς να συναιτήσεις τον άνθρωπο που διαλύεται η ζωή του μια μέρα θα στραφεί εναντίον δικαίων και αδίκων. Αυτό πρέπει να το ακούμε, να το ξέρουμε και να το προλάβουμε να μη συμβεί.

  Θα σκεφτεί δηλαδή ο άλλος που χάνει όλη του τη ζωή ότι ο Βρούτσης έκανε μια συνεπή και πολιτκώς ορθή ανακοίνωση και θα αποκτήσει αισιοδοξία; Και τι θα φάει αύριο πολιτικώς ορθές ανακοινωσεις; Τα πράγματα αγριεύουν....

  • kp8 avatar
   kp8 @ φωνη 15/09/2011 18:05:57

   + 100000000 !!!!!!!!

 13. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/09/2011 16:40:58

  Ο Σαμαράς μεθαύριο στη ΔΕΘ πρέπει να πει ότι θα καταργηθούν όλα τα χαράτσια στα ακίνητα που επέβαλε η (προδοτική ή ανόητη δεν έχει σημασία) κυβέρνηση Πασοκ - Παπανδρέου. Για έναν, δύο, τρεις, τέσσερις λόγους. Συγκεκριμένα. Και να πει ότι θα εξοικονομήσει τα αντίστοιχα έσοδα από περικοπές εκεί και εδώ και εκεί. Συγκεκριμένα. Και ότι θα προβεί στις τάδε και δείνα κινήσεις για την δημιουργία συνθηκών οικονομικής ανάπτυξης.
  Αν δεν τα κάνει αυτά η φράση της απαξίωσης "όλοι το ίδιο είναι" θα βρει ανοιχτά αφτιά στον κόσμο. Και δεν θα αφήσει τη ΝΔ και τον Σαμαρά να κάνει το μπαμ στο πολιτικό σκηνικό αυτή την καθοριστική συγκυρία (με την παρουσία του στη ΔΕΘ) που τόσο το έχει ανάγκη η χώρα.

 14. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 16/09/2011 17:03:35

  Και, αφού Δημόσιες και Ιδιωτικές επιχειρήσεις θα κληθούν να "εκβιάσουν" με παύση παροχής υπηρεσιών και αγαθών, για να πληρωθεί αυτό το χαράτσι, να υποθέσω ότι, στην έβδομη δόση ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΨΩΜΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΩΦΛΗΣΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !
  ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.