03/01/2011 20:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Επικοινωνιακά τεχνάσματα του ΠΑΣΟΚ για το ευρωομόλογο

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και σε απάντηση ερώτησης δημοσιογράφου σχετικά με τις συσκέψεις και τις επαφές του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου για το θέμα του Ευρω-ομολόγου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε απαντήσει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο για το θέμα του Ευρω-ομολόγου στην ομιλία του στη Βουλή, για τον Προϋπολογισμό του 2011. Απευθυνόμενος στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, είχε αναφερθεί σε «επικοινωνιακά τεχνάσματα», όπως το τελευταίο με την εξαγγελία συλλογής υπογραφών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ευρώπη, και είχε τονίσει:

‘’Δεν αρκεί ένα εκατομμύριο υπογραφές από οπουδήποτε. Πρέπει να προέρχονται από 7 χώρες μέλη, τουλάχιστον, και μάλιστα με θεσπισμένα  ελάχιστα υπογραφών σε κάθε χώρα μέλος. Δεύτερον, πρέπει να περάσουν  από πολλά στάδια, αλλά στο τέλος η Κομισιόν θα κληθεί να αποδεχθεί ή όχι τη σχετική πρωτοβουλία. Κι αν τη δεχθεί η Κομισιόν, πρέπει να την εγκρίνει ομόφωνα και το Συμβούλιο.  Όπου υπάρχουν οι γνωστές αντιδράσεις. Και όχι μόνο από ένα κράτος…

Συνεπώς, όλο αυτό είναι στον αέρα: Είναι μη δεσμευτικό. Και προσέξτε. Το κυριότερο: Όπως δηλώνει η ανακοίνωση της Κομισιόν, η πρωτοβουλία αυτή θα μπορέσει να ξεκινήσει από την άνοιξη του 2012 και μετά! Ενώ τα ευρωομόλογα είναι σίγουρο ότι θα τα χρειασθούμε πολύ νωρίτερα.

Και τέλος: το εννοείτε αυτό που κάνατε ή το πετάξατε έτσι «για το θεαθήναι»; Κι αν το εννοείτε,  συνεννοηθήκατε με ομολόγους σας ή με ηγέτες άλλων χωρών μελών; Κι αν το κάνατε με ξένους ηγέτες, γιατί δεν το συνεννοηθήκατε προηγουμένως μαζί μας; Αφού ξέρατε ότι από την πρώτη στιγμή εμείς ζητούσαμε ευρω-ομόλογο…’’

Να σημειωθεί ότι, από τότε μέχρι σήμερα, κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς δεν απαντήθηκε από τον κ. Παπανδρέου».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρης avatar
  Κρης 03/01/2011 20:07:10

  http://www.antinews.gr/?p=76965

  @@@

 2. Zio avatar
  Zio 03/01/2011 20:46:04

  ο μειοδότης πάει στο Ερζερούμ για μια νέα Μαδρίτη και εκεί στα σαλόνια ασχολούνται με το ευρωομόλογο.

  Την ίδια μέρα που ο Βενιζέλος κάνει περίεργες δηλώσεις για το Σύνταγμα.

  Ε, σε κανα 2 μήνες θα πάρουν θέση και για τη συνεκμετάλλευση...

  Μια κυβέρνηση ηλιθίων έχει απέναντί της μια αντίστοιχη αντιπολίτευση?
  σε ένα κατ επέκτασιν κράτος ηλιθίων?

 3. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 03/01/2011 22:25:53

  Ο κ. Πρωθυπουργός συνεχίζει να προκαλεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Άνθρακας ο θησαυρός. Συνεχίζεται ο καθημερινός κατακλυσμός με σειρά κούφιων δηλώσεων από συνδικαλΗστές, υπουργούς, κομματικούς παραγοντίσκους. Από ουσία πολύ λίγα πράγματα. Και αυτό είναι ο τραγικό για την πατρίδα μας.

 4. κοπριτης avatar
  κοπριτης 04/01/2011 12:45:09

  Να ζητήσουμε πλήρη κατάλογο με στοιχεία αυτών που θα υπογράψουν, Αυτοί δεν χωράνε στα ελικόπτερα ....................................................................................

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.