14/12/2011 19:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: «Όχι» σε αύξηση φορολογίας και οριζόντιες περικοπές μισθών

Τροποποίηση των πολιτικών που αποδείχθηκαν λανθασμένες ζητεί ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, με αφορμή την 5η επικαιροποίηση του μνημονίου από το ΔΝΤ

«Η έκθεση του ΔΝΤ, μετά και από την αντίστοιχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει ότι το 2011 δεν προχώρησε η αναγκαία δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών», σχολίασε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι «τα δυσμενή αποτελέσματα της κυβέρνησης Παπανδρέου, τα βιώνουμε όλοι και κυρίως οι οικονομικά ασθενέστεροι».

Επανέλαβε επίσης την ανάγκη να υιοθετηθούν πολιτικές «που θα πυροδοτήσουν την επανεκίννηση της οικονομίας και την αναπτυξιακή διαδικασία».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η προσαρμογή, θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων, και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

«Έχει καταστεί, πλέον, σαφές ότι οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν εάν δεν αρχίσει άμεσα η ανάκαμψη της Οικονομίας και υψηλότεροι ρυθμοί μεγέθυνσης τα επόμενα χρόνια», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. zzz avatar
    zzz 14/12/2011 22:10:01

    δηλαδη ναι σε περαιτερω! μη οριζοντιες περικοπες μισθων??....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.