#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/12/2011 15:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μ. Ντράγκι: Μεμονωμένη περίπτωση η Ελλάδα

Η Ελλάδα θα παραμείνει μια μεμονωμένη περίπτωση, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, επισημαίνοντας πως, όταν χρειαστεί και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα μπορεί να ενεργοποιηθεί ένας αξιόπιστος μηχανισμός σταθεροποίησης, ένα «τείχος προστασίας».

Σε ομιλία του στο Βερολίνο, ο κ. Ντράγκι είπε ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας αποτελούν τομή στη δημιουργία ξεκάθαρων δημοσιονομικών κανόνων στην οικονομική και νομισματική ένωση.

Τόνισε ωστόσο ότι η κρίση δεν έχει περάσει και πως δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική που έχει δημιουργηθεί.

Ανέφερε επίσης πως είναι κρίσιμο να εξοπλιστεί πλήρως και να καταστεί λειτουργήσιμος το ταχύτερο δυνατόν ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης EFSF, ενώ προειδοποίησε ότι για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών χρειάζεται να υπάρξουν διαβεβαιώσεις προς τους επενδυτές ότι θα εξυπηρετείται πάντα και εγκαίρως το κρατικό χρέος.

Ο διοικητής της ΕΚΤ εκτίμησε επίσης ότι θα διατηρηθεί η διαφορά στα spreads μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 15/12/2011 15:48:46

  Βλέπω την πολλή αναφορά στην "μεμονωμένη" περίπτωση, σαν δικαιολογία-προοίμιο ωθήσεως της Ελλάδος προς την έξοδο. Άλλωστε είναι πιθανόν να σκέπτονται στην Ευρωζώνη ότι, αντί να ξοδεύονται για να μειώσουν τις ανισορροπίες με ταξύ των μελών, θυσιάζουν το χειρότερο και "καθαρίζουν" φτηνότερα (ήδη έχει δηλωθεί ανεπισήμως ότι η ΕΕ θα στηρίξει την Ελλάδα ακόμα και εκτός Ευρώ).

 2. ioannis33 avatar
  ioannis33 15/12/2011 17:54:15

  Η τελευταία γραμμή του άρθρου προδίδει το ''ενδιαφέρον'' τους.Ναι,θα είμαστε πάντα μια μοναδική και ιδιαίτερη περίπτωση.Αυτοι που φοράνε άσπρες ρόμπες στα εργαστήρια το ονομάζουν κάπως αλλιώς...ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ

 3. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 15/12/2011 18:16:03

  Σε μία περίπτωση "αναγκαστικής" εξόδου-κλωτσιάς από το ευρώ, αυτομάτως κηρύσσεις ως νόμισμα σου το δολάριο!!!
  Η ισοτιμία από 1.30 του ευρώ δολάριο θα φθάσει πολύ εύκολα στο 0.8ο ευρώ στό δολάριο. Οι διαδοχικές υποβαθμίσεις θα χειροτερέψουν την κατάσταση και έτσι η Ελλάδα θα ζητήσει ένα δάνειο ισόποσο των ευρώ που χρωστάει - η Αμέρικα "κόβει" χρήμα με το τσουβάλι - και αρχίζει να δανείζει τας ευρώπας και μετά οι "άμεμπτοι" και πολιτικώς ορθοί" ευρωπαίοι "μπλέκουν" για τα επόμενα 100 χρόνια και εμείς ζήσαμε καλά και ακόμη καλύτερα.

  Σενάριο επιστημονικής φαντασίας, έ;;;;;;;

 4. SABI avatar
  SABI 15/12/2011 19:53:16

  Aγαπητέ ΑΡΚΑ,
  Δεν είναι καθόλου Σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
  Διάβασες τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ της περασμένης Παρασκευής?
  Για 'μας είναι σίγουρα μια πολύ καλή λύση...

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ SABI 15/12/2011 22:05:14

   Τα διάβασα, όντως είναι η καλύτερη λύση για εμάς... αλλά θα σε αφήσουν νομίζεις?
   Ειδικότερα με τέτοιες πολιτικές ηγεσίες στη χώρα μας. ΚΑΙ σίγουρα εδώ δεν μιλώ για τον Σαμαρά που - κατ΄εμέ - είναι η μόνη λύση..........

   Για αυτό λέγω "σενάριο επιστημονικής φανατσίας" μπας και ταρακουνηθεί κανείς..........

 5. ierofantis avatar
  ierofantis 15/12/2011 21:50:05

  "...όταν χρειαστεί και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα μπορεί να ενεργοποιηθεί ένας αξιόπιστος μηχανισμός σταθεροποίησης, ένα «τείχος προστασίας»...

  Αν και εφόσον, ίσως, θα δούμε...!

  Μάριο, δεν πείθεις...!

  Ούτε ότι είμαστε μεμονωμένη περίπτωση ούτε, κυρίως, ότι πρόκειται να ενεργοποιηθεί ποτέ αξιόπιστος μηχανισμός...!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.