13/11/2009 19:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο η ελληνική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση στην Ευρωζώνη

"Αδύναμη" να εξέλθει από την ύφεση εμφανίζεται και το τρίτο τρίμηνο του 2009 η ελληνική οικονομία, τη στιγμή που οι χώρες της Ευρωζώνης, αλλά και το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνουν για πρώτη φορά θετικούς -έστω ασθενικούς- ρυθμούς ανάπτυξης. 

Σύμφωνα  με τα στοιχεία της Eurostat, η ελληνική οικονομία κατέγραψε πτώση κατά -0,3%, ενώ σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, ύφεση κατά -0,1% καταγράφηκε και στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Στον αντίποδα, από τη σοβαρότερη ύφεση -εδώ και περισσότερο από 60 χρόνια- φαίνεται να βγαίνει η ζώνη του ευρώ κατά το τρίτο τρίμηνο του  έτους, καταγράφοντας ανάπτυξη 0,4% σε σύγκριση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat.

Προηγουμένως, η ζώνη του ευρώ είχε γνωρίσει πέντε συνεχή τρίμηνα υποχώρησης του ΑΕΠ, με πτώση ρεκόρ 2,5% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009, την οποία ακολούθησε πτώση 0,2% κατά το δεύτερο τρίμηνο. 

Σε σύγκξριση με το τρίτο τρίμηνο του 2008 το ΑΕΠ στη ζώνη του ευρώ καταγράφει πτώση κατά 4,1%.

Από την ύφεση βγήκε και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ΑΕΠ των 27 χωρών - μελών κατέγραψε αύξηση κατά 0,2% το τρίτο τρίμηνο έναντι των προηγουμένων τριών μηνών και έναντι συνολικής υποχώρησης 4,3% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Swell avatar
    Swell 13/11/2009 20:07:21

    Βυθίζεται στην ύφεση από το πολύ βάρος της θωράκισης που είχε, κατά τον καθηγητή κ. Αλογογκούφη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.