#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/07/2011 08:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μυστική συμφωνία κυβέρνησης - Tρόικας για μείωση των συντάξεωνΔυσάρεστη έκπληξη-σοκ σε 1.100.000 χαμηλοσυνταξιούχους επιφυλάσσουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Με το νέο αναθεωρημένο Μνημόνιο που συνυπέγραψαν πρόσφατα οι τέσσερις … «σύμμαχοι» αποφάσισαν -ερήμην του ελληνικού λαού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου- τη μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ, την περικοπή των κατώτατων συντάξεων σε όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία και τη θέσπιση νέων αυστηρότερων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την καταβολή του ΕΚΑΣ. Επιπλέον, συναποφάσισαν να περικοπεί το εφάπαξ όχι μόνο στους πολιτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου αλλά και στους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς, τους πυροσβέστες, τους δικαστικούς και τους λοιπούς δημοσίους λειτουργούς.

 

Η κρυφή συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και… «δάνειων δυνάμεων» για την πλήρη εξαθλίωση των συνταξιούχων αποκαλύπτεται στην τελευταία σελίδα του ενιαίου κειμένου, το οποίο περιλαμβάνει την έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής και το νέο, αναθεωρημένο για 4η φορά, Μνημόνιο.

 

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.», στη σελίδα 165 του ενιαίου αυτού κειμένου αναφέρεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να φέρει στη Βουλή, το αργότερο μέχρι τις 15 Αυγούστου, έναν ακόμη εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, στον οποίο θα περιλαμβάνονται νέες επώδυνες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

 

Οι νέες ρυθμίσεις

 

Όπως διευκρινίζεται στο κείμενο, οι νέες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις θα προβλέπουν:

 

1 Τη μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ, η οποία σήμερα ανέρχεται σε 360 ευρώ το μήνα!

 

2 Τη μείωση των κατώτατων ορίων των συντάξεων σε όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

 

3 Την καθιέρωση νέων αυστηρότερων κριτηρίων χορήγησης συντάξεων με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας.

 

4 Την καθιέρωση ατομικών αριθμών κοινωνικής ασφάλισης και τη θέσπιση ενός ανωτάτου ορίου για το σύνολο των συντάξεων που μπορεί να λάβει ένας ασφαλισμένος.

 

5 Την εφαρμογή νέων κριτηρίων για τη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ώστε να λαμβάνονται υπόψη όλες οι κατηγορίες εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων που λαμβάνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Αυτό σημαίνει ότι θα καθιερωθούν ακόμη πιο περιοριστικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τους δικαιούχους εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι.

 

6 Τη μείωση του εφάπαξ από το 2011 για όλους τους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, δηλαδή για τους πολιτικούς υπαλλήλους, τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς, τους πυροσβέστες, τους δικαστικούς, τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, τους καθηγητές των ΤΕΙ, τους ερευνητές, τους ιατρούς του ΕΣΥ και τους διπλωματικούς υπαλλήλους.

 

7 Την επέκταση του παγώματος των κύριων και των επικουρικών συντάξεων μέχρι και το 2015.

 

Το κρατούσαν «θαμμένο»

 

Η αποκάλυψη της κρυφής συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας για τη μείωση όλων των χαμηλών συντάξεων εκθέτει ανεπανόρθωτα τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Βενιζέλο, ο οποίος μόλις προχθές είχε ισχυριστεί ότι όλες οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο έχουν παρουσιαστεί αναλυτικά και επαρκώς στη Βουλή από την κυβέρνηση κατά τις συζητήσεις για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

 

 

Με την παρέμβαση αυτή εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν σωρευτικά πάνω από 640 εκατ. ευρώ από το 2012 μέχρι το 2015! Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι θα εξοικονομηθούν:

* 100 εκατ. ευρώ το 2012,

* 150 εκατ. ευρώ το 2013 (αναγράφονται μόνο τα 50 εκατ. ευρώ που είναι η πρόσθετη εξοικονόμηση σε σύγκριση με το 2012)

* 180 εκατ. ευρώ το 2014 (αναγράφονται μόνο τα 30 εκατ. ευρώ που είναι η πρόσθετη εξοικονόμηση σε σύγκριση με το 2012 και το 2013)

* 210 εκατ. ευρώ το 2015 (αναγράφονται μόνο τα 30 εκατ. ευρώ που είναι η πρόσθετη εξοικονόμηση σε σύγκριση με το 2012, το 2013 και το 2014).

 

Το επαχθέστατο μέτρο της μείωσης των χαμηλών συντάξεων απεκρύβη από τους βουλευτές και τον ελληνικό λαό. Οι κυβερνητικοί βουλευτές παραπλανήθηκαν και ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο, καθώς δεν γνώριζαν ότι πίσω από τη διατύπωση «μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών του ΟΓΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων» κρύβεται η συμφωνία της κυβέρνησης και της Τρόικας για την περικοπή όλων των χαμηλών συντάξεων.Γιώργος Παλαιτσάκης, στον Ελεύθερο Τύπο

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 06/07/2011 09:34:39

  Θα μπορούσε να ήταν ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς είναι η σοσιαληστρική πραγματικότητα που 30 χρόνια μετά δείχνει το αληθινό της πρόσωπο. Μείωση των κατώτατων ορίων των συντάξεων και μείωση της βασικής σύνταξης ΟΓΑ.
  Με αυτό το τρόπο θα μειώσουν τα ελλείμματα και θα αντιμετωπίσουν το χρέος;
  Δεν είναι απλά ηλίθιοι αυτοί που τα επινοούν αυτά τα μέτρα. Είναι εγκληματίες σαδιστές : για τη καταβολή της έκτης δόσης, όταν τα νούμερα δεν θα τους βγαίνουν, τι θα προτείνουν άραγε στα ανδρείκελα που παριστάνουν τους υπεύθυνους πατριώτες βουλευτές που τα ψηφίζουν ; Τη θανάτωση με ευθανασία των χαμηλοσυνταξιούχων ;

 2. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 06/07/2011 09:35:36

  Μήπως να ξεκινούσαν να μειώνουν τις συντάξεις των "απομάχων βολευτών" που έχουν πάει στο Θεό;
  Μετά να κόψουν 50% τις συντάξεις των πρώην Πορδηπουργών (που έλεγε παλιά ο Φιλιππίδης), πρώην Προέδρων (γλαστρών) τσι Δημοκρατίας (τρομάρα τους). των δικαστών κλπ που πέρνουν έναν σκασμό λεφτά σε καιρούς χαλεπούς σαν αυτούς που διανύουμε;
  Να καταργήσουν τις συντάξεις των λάθρο όπου με ένα χρόνο δουλειά πέρνουν σύνταξη (!!) και το ΟΓΑ είναι ΓΕΜΑΤΟ με τέτοιες συντάξεις Αλβανών κυρίως; Και οι οποίοι βγάζουν αυτά τα χρήματα στη χώρα τους;
  Μήπως λοιπόν πρέπει να ξεκινήσουν από εκεί αν έχουν τσίπα κι όχι να μειώσουν τα 360 ψωροευρώ της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ; Δηλαδή πόσο θα την πάνε; 200? Ποιός ζει με 200 σήμερα; Εκτός αν υπάρχει σχέδιο να τους ξεπατώσουν όλους τους συνταξιούχους ώστε να γλυτώσουν τα μηνιάτικα; Απ' αυτούς τους καραγκιόζηδες που μας κυβερνάνε όλα να τα περιμένουμε!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Χαλκιδέος 06/07/2011 10:04:47

   Πόσοι είναι οι εν ζωή πρώην πρωθυπουργοί και πρώην Πρόεδροι Δημοκρατίας που παίρνουν σύνταξη; Μην κουράζεσαι, να σε βοηθήσω: 4 (εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είναι εν ενεργεία βουλευτής) και 2 αντίστοιχα.

   Για μια ακόμα φορά, κοιτάμε το δέντρο (6 στοχοποιημένα άτομα) και χάνουμε το δάσος (τη νεοφιλελεύθερη κτηνωδία που εξαθλιώνει μαζικά συνταξιούχους). Και εις ανώτερα...

 3. eap avatar
  eap 06/07/2011 10:17:26

  Ξερετε σε πόσες συντάξεις των 360 ευρώ που είναι η σύνταξη του ΟΓΑ αντιστοιχούν οι συντάξεις των 6 αυτών πρθυπουργών και προέδρων?Και οι αγρότες που δούλεψαν καμιά πενηνταριά χρόνια την αξίζουν.Αυτοί οι καραγκιόζηδες της πολιτικής, διακοσμητικά στοιχεία στην καλύτερη, "εγκληματικοί" στη χειρότερη, δεν αξίζουν ούτε λεπτό από τα χρήματά μας!

 4. popolaros avatar
  popolaros 06/07/2011 10:40:49

  πολιτικοί απατεώνες και ψεύτες, όπως πάντα.

 5. Σταύρος avatar
  Σταύρος 06/07/2011 10:46:56

  "Με τον ήλιο τα βγάζουμε,
  με τον ήλιο τα μπάζουμε.
  Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;"

  Μνημόνια εκβιαστικά περνάνε,
  Εφαρμοστικά κρυφά υπογράφουνε.
  Τι μας έκαναν οι Βολευτές και τους βαράμε;;;

 6. anonymous avatar
  anonymous 06/07/2011 11:17:46

  Μήπως μπορούν να μας μετρήσουν τα λεφτά που έχουμε πληρώσει με ένα επιτόκιο 3% να τα πάμε σε μια τράπεζα να κάνουμε τη δουλειά μας;

 7. βασιλης avatar
  βασιλης 06/07/2011 11:50:00

  καλως ηρθατε στην εποχη οπου η συνταξη οπως την ξεραμε παει περιπατο.
  οι συνταξεις ειδικα για αυτους που ειναι τωρα στα 40 τους θα ειναι ενα βοηθημα στο τελος της ζωης τους για να μην ψοφησουν απο την πεινα / ρειξτε μια ματια στο νεο ασφαλιστικο νομο και θα καταλαβετε, οποιος δεν φροντισει μονος του να μαζεψει κατι για το τελος της ζωης του θα βρεθει προ μεγαλου απροοπτου.
  θα ρθουν συστηματα αλλα 41K και αλλα ωραια
  δειτε λιγο στην γειτονια μας / βουλγαρια, αλαβανια, σερβια, τουρκια και λοιποι οπου η μεση συνταξη δεν ξεπερνα τα 150 ευρω.

  • anonymous avatar
   anonymous @ βασιλης 06/07/2011 12:36:15

   Δεν είναι έτσι φίλε μου. Εγώ έχω πληρώσει και συνεχίζω να πληρώνω με ζεστό χρήμα από την αγορά.
   Αποταμιεύσεις στην άκρη δεν έχω και δεν πρόκειται να έχω όπως πάνε τα πράγματα.
   Τα λεφτά που έχω πληρώσει αν τα είχα στον τόκο με 3% επιτόκιο θα έβγαιναν πάνω από 100.000 Ευρώ. Έχω φτιάξει ένα excel και ξέρω τι λέω. Αυτά τα χρήματα φτάνουν για να λαμβάνω 1.500 Ευρώ το μήνα σύνταξη για 15 χρόνια. Δηλ. αν βγω στα 65, που τώρα μας πάνε στα 67, φτάνουν να λαμβάνω σύνταξη μέχρι να πάω 80. Ο μέσος όρος ζωής είναι τα 83 χρόνια. Δηλ. μένω θεωρητικά ακάλυπτος για 3 χρόνια. Και λέω θεωρητικά διότι το ταμείο μου έχει κι άλλους θεσμοθετημένους πόρους οι οποίοι αρκούν για να καλύψουν αυτά τα 3 χρόνια.
   Πως λοιπόν θα έρθει στα 65 μου και θα μου πει ξέρεις θα σου δίνω 300 Ευρώ; Πώς από τα 1500 πληρωμένα θα με πάει στα 300;

 8. φωνη avatar
  φωνη 06/07/2011 13:00:41

  Ψηφίζουν πράγματα που δε γνωρίζουν, δεν ανακοινώνονται δε αποκαλύπτονται, δεν ξέρω τι άλλο.
  Ο Αθανασιάδης μας λέει ότι ψήφισε ΝΑΙ επειδή τον απειλούσαν με η ζωή του. Και αυτήν την ψηφοφορία την θεωρούν έγκυρη;

 9. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 06/07/2011 13:43:02

  Το μόνο που κάνει στα φανερά αυτή η κυβέρνηση είναι να μας δουλεύει...
  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ
  Η τελευταία ερώτηση-διαπίστωση του σχολίου σου, σε πληροφορώ ότι κυκλοφορεί ευρύτατα σε κύκλους 40άρηδων νεοφιλελεύθερων σοσιαλιστών..

 10. βασιλης avatar
  βασιλης 06/07/2011 14:32:44

  καλε μου φιλε θα στο πουνε γιατι πολυ απλα δεν υπαρχουν λεφτα για να πληρωθουν αυτες οι συνταξεις / κοιτα λιγο τι γινεται τωρα και σκεψου ποιος μπορουσε να φανταστει πριν δυο χρονια οτι δεν θα υπαρχουν πλεον δωρα, ελαχιστοι μισθοι, απανωτες μειωσεις μισθων και συνταξεων και λοιπα.
  αν δεις το νεο νομο πουθενα δεν αναφερει οπως παλια οτι το κρατος εγγυαται την καταβολη συνταξεων, το μονο που εγγυαται ειναι η βασικη συνταξη των 360 ευρω και αυτη με εισοδηματικα κριτηρια / προσωπικα πιστευω οτι θα θα υπαρξουν και αλλες ρυθμισεις προς τα κατω γιατι πολυ απλα τα νουμερα δεν βγαινουν.
  η τρελλα του συστηματος στην ελλαδα ειναι οτι σε υποχρεωνουν να πληρωνεις με απειλες και φοβερες ενα ασφαλιστικο συστημα χρεοκωπημενο γιατι πολυ απλα ξερουν οτι αν αφησουν το συστημα ελευθερο δεν θα τους πληρωνει κανεις πλεον

  • anonymous avatar
   anonymous @ βασιλης 06/07/2011 15:08:13

   Ωραία φίλε μου τα νούμερα δε βγαίνουν. Αυτά που εγώ πλήρωσα πού είναι. Αυτά ζητάω δε ζητάω κάτι περισσότερο. Ούτε τριμερή χρηματοδότηση ούτε επιδοτήσεις ούτε τίποτε. Το καθαρό κεφάλαιό μου ζητάω.
   Σε απλά Ελληνικά δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τις ασφ. εισφορές που τις έχουμε για να πάρουμε σύνταξη ως έσοδα από φόρους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.