24/05/2011 12:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μυστικές προετοιμασίες για επιμήκυνση

Μυστικές προετοιμασίες για την επιμήκυνση της περιόδου ωρίμανσης των ελληνικών ομολόγων έχουν ξεκινήσει οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, μαζί με τη δημιουργία του ανεξάρτητου φορέα για τις αποκρατικοποιήσεις, αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad, επικαλούμενη πηγές στις Βρυξέλλες.

Δημόσιοι υπάλληλοι από τις χώρες της Ευρωζώνης δουλεύουν ήδη πάνω στις τεχνικές προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν για την ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το λεγόμενο "reprofiling".

DEUTSCHE BANK: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

Σίγουρη τουλάχιστον εκ μέρους του ΔΝΤ θεωρεί την εκταμίευση της 5ης δόσης προς την Ελλάδα ο Τόμας Μάγερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, έστω και αν οι χρηματαγορές και η κοινή γνώμη αμφιβάλλουν για την αποπληρωμή των χρεών.

«Το ΔΝΤ υποθέτει πως η στάση πληρωμών θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, την ευρωζώνη και πιθανότατα και για τις διεθνείς αγορές, ενώ εκτιμά ότι η σταδιακή μεταφορά των ρίσκων μιας στάσης πληρωμών στους Ευρωπαίους φορολογούμενους μέσω της δημόσιας αναχρηματοδότησης του χρέους είναι το μικρότερο κακό». Γι’ αυτό το λόγο δε θα ρισκάρει μία τέτοια εξέλιξη.
Όσον αφορά το σοκ από την αναδιάρθρωση ο αναλυτής υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να μετριαστεί μέσω μιας ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης, όπου οι ιδιώτες-πιστωτές θα ανταλλάξουν με απώλεια του 50% της αξίας τους τα ελληνικά ομόλογα με άλλους τίτλους.
Παράλληλα θα πρέπει η ΕΕ να είναι προετοιμασμένη ώστε μέσω των θεσμών της να στηρίξει και να διαχειριστεί τις τράπεζες στην Ελλάδα και στην ΕΕ που δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στην αναδιάρθρωση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 24/05/2011 13:01:00

  να τες πάλι οι ανύπρακτες και ανούσιες λέξεις. Υπάρχει αναδιάρθρωση που να μην είναι ελεγχόμενη; Όχι.

  Υπάρχει αναδιάρθρωση που να μην είναι προϊόν διαπραγμάτευσης; Ναι, η δικιά μας. Αποφασίσουν αυτοί για εμάς.

  Νομίζω θα κάνω το ατομικό μου δις ιζ Πάρτα. Και αυτή ήταν η λύση στην εξαπάτηση από την σιτγμή που εγώ τουλάχιστον την κατάλαβα. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. (Άσε που δεν έχω να πληρώνω)

  • sotos avatar
   sotos @ archaeopteryx 24/05/2011 13:42:12

   Μπραβο αρχαιε ! Δις ις Παρτα !

 2. Orestios avatar
  Orestios 24/05/2011 15:59:32

  15 Ιούνη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.