#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/11/2011 18:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπράβο για τις συλλήψεις, αλλά η φοροδιαφυγή δεν αντιμετωπίζεται έτσιΑκόμη δύο επιχειρηματίες με χρέη προς το δημόσιο που υπερβαίνουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη από την Οικονομική Αστυνομία. Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες της εταιρείας ενδυμάτων-αξεσουάρ "Βελκόπουλος - Γιακουμίδης και Σία". Αθροιστικά οι δύο συνέταιροι χρωστούν περισσότερα από δύο εκατ.ευρώ.

H σύλληψη των δύο Θεσσαλονικέων επιχειρηματιών έρχεται να προστεθεί στην κράτηση του Λέων Λεβή, ιδιοκτήτη των κέντρων αδυνατίσματος Bodyline, του Γ.Πετζετάκι, ιδιοκτήτη της εταιρείας πλαστικών Πετζετάκις, αλλά και των συλλήψεων του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ, του αφεντικού των κομμωτηρίων Nicolas και της ιδιοκτήτριας της αλυσίδας καταστημάτων FENA.

 

 

Μπράβο λοιπόν στην οικονομική αστυνομία που συλλαμβάνει επιχειρηματίες που χρωστούν πολλά λεφτά στο κράτος. Και διπλό μπράβο γιατί τους βγάζει τα άπλυτα στη φόρα, σε ότι αφορά τις οφειλές τους, και κυρίως την παρακράτηση ΦΠΑ που είναι κατ' ουσίαν κλοπή. Ίσως είναι η μοναδική υπηρεσία που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ και λειτουργεί, προφανώς διότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι... που δεν καταλαβαίνουν τίποτα, όπως ο εισαγγελέας Πεπόνης.

Το θέμα, όμως, δεν είναι οι επιτυχίες της οικονομικής αστυνομίας, αλλά πώς αντιμετωπίζονται οι μεγαλο-οφειλέτες (και ορθώς) και πώς το ίδιο το δημόσιο που έχει κηρύξει στάση πληρωμών σε όλα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, το σύνολο των οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα έφθασε τα 6,48 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,12 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους και στην πρώτη θέση της λίστας των κακοπληρωτών του Δημοσίου βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία (Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης) που χρωστούν 2,69 δισ. ευρώ. Τα δημόσια Νοσοκομεία χρωστούν 1,7 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 113 εκατ. ευρώ έχουν ρυθμιστεί με νόμο του 2010. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 924 εκατ. ευρώ, και το ίδιο ποσό, 924 εκατ. ευρώ, οι οφειλές των υπουργείων.

Πώς λοιπόν, να μπαλώσουν οι τρύπες με την 6η δόση, αν και όποτε μας δοθεί; Πώς θα μπορέσει κάποτε το κράτος να περιορίσει τα χρέη του όταν μόνο το εσωτερικό χρέος είναι κοντά 7 δισ. ευρώ;

Και το αστείο είναι ότι ενώ οι επιχειρηματίες πάνε φυλακή, κανένας πολιτικός ταγός, κανένας «υπεύθυνος» για τα τόσα χρέη, όχι μόνο δεν πάει φυλακή αλλά ζητά και την ψήφο μας.

Ωραίο, ευνομούμενο κράτος έχουμε...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 17/11/2011 18:20:32

  Με το μεγαλύτερο ιδιώτη οφειλέτη του Δημοσίου, που οφείλει 636 εκ. ευρώ, τι γίνεται; Ξέρετε ποιον λέω, τον πεθερό του τάδε και συμπατριώτη και φίλου του άλλου τάδε, που είναι πολύ μεγάλος στην ηλικία.

  Κάποια στιγμή πρέπει να ειπωθεί και ανοιχτά ότι το μεγαλύτερο μέρος από "ανείσπρακτους φόρους" είναι συνήθως μαϊμού οφειλές που τις δημιούργησε ένα τρομακτικό σύστημα προστίμων που είναι ικανό για 50 χιλ. εικονικό τιμολόγιο (ΑΝ είναι εικονικό) να σου βάλει 2,5 εκ. πρόστιμα... Δεν κάνω πλάκα.

  Ή επίσης αν δεν λάδωσες ή αν δεν λάδωσες αρκετά τον εφοριακό ή αν ο πρώην λογιστής σου τα πήρε στο κρανίο επειδή σου έτρωγε λεφτά και άλλαξες λογιστή. Ή αν επειδή ο νυν λογιστής σου θέλει να κάνει μια καλή μπάζα εις βάρος σου με τα φιλαράκια του από το ΤΕΙ που τώρα δουλεύουν στη Δ.Ο.Υ. "Θέλουν εκατό χιλιάρικα, κύριε Νίκο" οι εφοριακοί, ώστε τα εξήντα, να μην πω παραπάνω, να πάνε στη τσέπη του "καλού" λογιστή σου, που σε σώζει, υποτίθεται, από τους κακούς (ενώ αυτός τους έφερε). Και που φυσικά φρόντισε πιο πριν να σου διαπράξει ένα σωρό παραβάσεις που θα τις καλύψει διότι έχει πολλές γνωριμίες "και να μην ανησυχείτε, κύριε Νίκο".

  Και που όταν δεν τους βγήκε ή δεν μάσησε το θύμα του αμόλησαν μερικά εκατομμυριάκια "χρέη προς το Δημόσιο". Τα οποία τρέχα γύρευε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας στα δικαστήρια.

  Οι περισσότερες περιπτώσεις των τριάντα τόσων δις "ανείσπρακτων φόρων" τέτοιες περιπτώσεις είναι.

  • nestor avatar
   nestor @ Διογένης 17/11/2011 22:46:35

   +1000000000000
   Μπράβο Διογένη.
   Επιτέλους ένα σχόλιο απο καποιον που γνωρίζει το αντικείμενο.

   ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΧΕΠΕΥ
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_28/01/2010_388473

   Ερευνα λεει γιατι δεν εισπραχθηκε.
   Η μάζα τσιμπαει.
   Μα τι ακριβώς να εισπραχθεί?
   Τα 5,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ?
   ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ?

 2. manos avatar
  manos 17/11/2011 18:22:20

  1. Στην περίφημη λίστα που δημοσιεύθηκε πριν δύο μήνες, πρώτος οφειλέτης ήταν ο ΟΣΕ. Ποιόν θα συλλάβουν?

  2. Μήπως να ξεκινήσουμε σιγά σιγά να απλουστεύσουμε τα φορολογικά, να σταθεροποιήσουμε το σύστημα φορολόγησης, και να δημιουργήσουμε προυποθέσεις σωστών πολιτών? Αν κάθε έξι μήνες καταθέτεις νέο φορολογικό, δεν συμβάλεις στην σταθερότητα. Για να μην αναφέρω τροποποιήσεις και ΠΟΛ, που βομβαρδίζουν κάθε μέρα εφοριακούς και λογιστές.

  3. Μήπως τέλος πρέπει να αναθεωρηθούν όλοι αυτοί οι άδικοι φόροι (χαράτσια), που δημιουργούν περαιτέρω φοροδιαφυγή? Ειδικά ο φόρος αλληλεγγύης και το χαράτσι της ΔΕΗ, είναι άνευ σημασίας.

  Υπάρχουν συμπολίτες οι οποίοι πληρώνοντας το φόρο αλληλεγγύης, θα χρειαστούν άμεσα αλληλεγγύη και αυτοί οι ίδιοι.
  Αλλιώς όσους και να βάλουν μέσα, δεν θα γίνει τίποτα.

  • juliet avatar
   juliet @ manos 17/11/2011 18:59:20

   Mάνο,
   καλησπέρα από τη ξενιτιά,
   1.Θα συλλάβουν τους γύφτους που κλέβουν τα καλώδια.
   2.Θα συλλάβουν τούς γέρους γιατί δεν καταθέτουνε τη σύνταξη στο ταμείο αλληλεγγύης
   3.Θα συλλάβουν την Τζούλια για φοροδιαφυγή .
   4.Θα συλλάβουν τον Τόλη γιατί αγάπησε και προδόθηκε η μάλλον παραδόθηκε .
   5.Θα συλλάβουν τους βαρκάρηδες γιατί έχουνε βάψει τις βάρκες κόκκινες -αυτό θα το κάνει ο Αδωνης.
   Είσαι ευχαριστημένος μέ τόσες συλλήψεις;και το σπουδαιότερο συνέλαβαν τον Μάκαρο.
   Και έχεις και τον Γιώργο 1 και φωνάζει για 500000000.Τι να πεις....

   • manos avatar
    manos @ juliet 17/11/2011 19:58:19

    Live your myth in Greece Juliet.
    Που χάθηκες εσύ?
    Ελπίζω να είσαι καλά.
    Καλό βράδυ.

 3. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 17/11/2011 18:25:13

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ!
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΙΖΟΥΜΕ...
  ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ...
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΤΙΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ!!!

 4. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 17/11/2011 18:28:46

  Για την HOCHTIEF γιατί δεν μιλάει κανείς; Τα 500.000.000 ευρώ είναι λίγα;

 5. anonymous avatar
  anonymous 17/11/2011 19:01:45

  Κατ αρχάς μια διόρθωση. Οι άνθρωποι που συνελήφθησαν δεν είναι φοροφυγάδες. Δήλωσαν κανονικά το εισόδημα, βεβαιώθηκε ο φόρος και δεν έχουν να τον πληρώσουν ή υπάρχει διαφωνία ως προς την ίδια την οφειλή.

  Κάποτε θα πρέπει να σταματήσει η καραμέλα περί φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Έκανα έναν υπολογισμό τι ποσοστό του ΑΕΠ είναι οι φόροι. Είναι 22% του ΑΕΠ στη Γερμανία και 20% στην Ελλάδα. Με τη μόνη διαφορά ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε το κόστος των κοινωνικών παροχών της Γερμανίας. (περί τα 150 δις το χρόνο). Δεύτερο θέμα είναι το ύψος του φόρου. Αυτό συνδέεται με το τι κράτος θέλουμε. Αν θέλουμε κρατική παιδεία θα πρέπει οι φόροι να είναι υψηλότεροι για να καλυφθεί το κόστος αν είναι ιδιωτική όπως στην Αμερική τότε οι φόροι θα πρέπει να είναι μικρότεροι διότι το κόστος πρέπει να το καλύψει η οικογένεια. Στην Ελλάδα έχουμε φόρους στο θεό και από παροχές τζίφος.

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ anonymous 18/11/2011 07:48:50

   anonymous σωστές οι παρατηρήσεις σου αλλά σου διαφέυγει ένα ακόμα στατιστικό και όπως ξέρεις ...υπάρχουν μικρά, μεγάλα ψέματα και στατιστικές. Και 20% και 40% να ήταν το ποσοστό της φορολογίας στο ΑΕΠ, τεράστια σημασία έχει και το ΠΟΣΟΙ πληρώνουν φόρους και σε τί ποσοστό ανάλογα με το εισόδημά τους κλπ κλπ... Μπορεί να είμαστε στο 20% ...αλλά μπορεί το 15% να είναι από το 80% του παραγωγικού δυναμικού κλπ κλπ....

 6. kp8 avatar
  kp8 17/11/2011 19:26:51

  Αχ, κι εγώ έχω πάθει εμμονή με αυτόν τον "γνωστό-άγνωστο" μεγαλοοφειλέτη των 600 εκ. και παραφυλάω πότε και αν θα τον στριμώξουνε. Ολοι οι άλλοι καλώς μεν στριμώχνονται, αλλά πότε επιτέλους θα σπάσει το κατεστημένο των "ισχυρών στηριγμάτων" ? Κι όταν λέμε να στριμωχτούν, δεν εννούμε μόνο να συλληφθούν, αλλά να πέσουν και το χρήμα. Γιατί ο κ. Μπέννυ ισχυρίζεται για το χαράτσι στα ακίνητα ότι έχει επιβληθεί γιατί η πολιτεία εξάντλησε όλα τα περιθώρια εξεύρεσης πόρων, αλλά παραμένουν έκτακτες οι δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας, που δεν μπορούν να καλυφθούν αλλιώς παρά μόνο από το χαράτσι. Αλήθεια, έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια ή ουδείς λόγος να αγγίξουμε τους δικούς μας και στρεφόμαστε στα γνωστά υποζύγια, που ως γνωστόν στερούνται "ισχυρών στηριγμάτων" ?

 7. Tassos avatar
  Tassos 17/11/2011 21:01:30

  Ρε φίλε θα μας τρελλάνεις? ΦΠΑ χρωσάνε. Παίρνουν δηλ. τον φόρο που δίνουμε εμείς για να τον δώσει στο κράτος και τον παρακρατούν. Ειδεχθές έγκλημα κάνουν. ΠΡΕΠΕΙ να παίρνουμε αποδείξεις για το παραμικρό. Αλλιώς τσεπώνουν τον ΦΠΑ οι "έξυπνοι" που δεν δίνουν αποδείξεις.

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 17/11/2011 21:10:19

  Συγνώμη αλλά ποτέ δεν είχαμε Κράτος ...κομματικό βιλαέτι είχαμε και το μόνο που διαφοροποιούταν ήταν ο βαθμός ανάμειξης.

  "Μισθωτοί και συνταξιούχοι πλήρωσαν για άλλη μια χρονιά τη "μερίδα του λέοντος" των φόρων. Παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματά τους μειώθηκαν, η συμμετοχή τους στον φόρο αυξήθηκε στο 55,54% το 2010."

  Πως να γίνει Κράτος;
  Πως όταν ο ΦΠΑ γίνεται τρόπος ζωής να μαζευτεί η κατάσταση;
  Πως να υπάρχει έστω το αίσθημα δικαιοσύνης στα υποζύγια;

  Το Κράτος χρωστά, οι επώνυμοι χρωστούν και όποιος μπορεί πλην μισθωτών και συνταξιούχων ή κλέβει ή έχει θεσμοθετηθεί να μην πληρώνει.

  ΥΓ

  Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ούτε κοινωνικό ούτε οικονομικό ούτε διαχείρισης ...παιδείας είναι.

 9. α.χ. avatar
  α.χ. 17/11/2011 21:39:25

  Ετσι γουσταρω πολυ!
  Η αγορα στη φυλακη και τα λαμογια στην βουλη.
  Παρτετο χαμπαρι μικρομεσαιοι.
  Σας εχουν κυρηξει οι φοροκλεφτες πολιτικοι τον πολεμο.

 10. Loretta avatar
  Loretta 17/11/2011 22:18:41

  ....μαλιστα....ολα καλα ...τοτε να συλλαβουν και το καθε υπουργο που χρωσταει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ και ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥΣ!

  ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ....αλλιως τζαμπα μαγκες ειναι.Ο καθε χ επειχηρηματιας....θα βγει και ξερει πως να στησει μια επιχειρηση απο την αρχη ....αν οχι στη ελλαδα διπλα...!!

  Το ελληνικο δημοσιο ομως???

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.